RK-gebedsdienst in Suriname: moord kan niet ongestraft blijven

81

PARAMARIBO, 9 feb – “Recht wil zeggen dat leugen of bedrog, of moord of onrecht niet ongestraft kunnen bestaan.” Dit zei vicaris-generaal van het Rooms-katholieke Bisdom Paramaribo, Esteban Kross, tijdens de speciale gebedsdienst voor het strafproces rond de decembermoorden. Er is geen keus.

Voor de Rooms-katholieke kerk en haar volgelingen staan drie oerprincipes centraal: recht, eerlijkheid en barmhartigheid. “Geweld aandoen aan anderen of mensen uitbuiten voor eigen belang en voordeel, blijven nooit onopgemerkt of zonder gevolgen bij God, omdat God zelf de oorsprong en grondslag is van het recht. Het duister kan eenvoudig niet blijven bestaan naast het licht”, zei Kross.

Gerechtigheid is onvermijdbaar om door te kunnen gaan. “Als wij in de concrete situatie van Suriname zouden willen dat we gewoon niet meer moeten spreken over wat er in de jaren tachtig gebeurd is aan geweld, lijden en dood, dan zal dat gewoon niet lukken, omdat God de waarheid toch naar boven zal doen komen”, aldus Kross. De dienst in de Petrus en Paulus kathedraal was druk bezocht. President en verdachte Desi Bouterse was uitgenodigd. Hij liet zich vertegenwoordigen.


81 REACTIES

 1. Ik weet het niet hoor. De kerk gedenkt al 2017 jaar lang dat ze Jezus gepakt hebben destijds. Ze hebben nog steeds niemand vervolgd of vergeven.

  Ze hebben zelfs een regel ingesteld: als je ’s zondags in de biechtstoel je zonden aankaart, dan worden ze vergeven. Week in, week uit. Bouterse is al lang vergeven. De poort naar de hemel staat wagenwijd open voor hem.


  Maak melding

 2. @sonnyboy,

  Waar gaat de ziel dan naar toe wanneer het het lichaam verlaat?
  Mensen die een bijna-dood-ervaring hebben, zeggen dat ze via een tunnel in een soort paradijs komen, waar ze een bekende van vroeger op aarde zien die hen verwelkomt. Maar meestal keert de zieke weer terug in zijn lichaam, maar die ervaring verandert zijn leven voorgoed.

  Blijkbaar is er een poort naar een andere sfeer, die via een soort lichttunnel loopt.


  Maak melding

 3. de meeste mensen kotsen van die moordenaar
  ben blij dat de katholieken ons steunen en ook achter gerechtigheid staan
  laten die andere gebedshuizen ook maar hun afkeuring laten horen


  Maak melding

 4. Weet je wat ik mij afvraag?

  Stel dat het tot een veroordeling komt, wie moet het klusje klaren om die man naar Santo Boma te brengen.

  Na de veroordeling wordt het pas spannend!

  Let maar op mijn woorden , het wordt een toneel stukje van jewelste!


  Maak melding

 5. In de laatste regel staat:

  President en verdachte Desi Bouterse was uitgenodigd. Hij liet zich vertegenwoordigen.

  Was Bouterse weer laf om niet op de uitnodiging in te gaan.
  Of speekt zijn geweten zodanig op dat hij het lef niet heeft om de kerk te betreden.
  Of is hij weer te ziek dat hij zich liet vertegenwoordigen.


  Maak melding

 6. @Jiyani,

  Nee, natuurlijk niet. Want in onze wetten was en is dat geen misdaad. Misschien wil een fellow man wel spelen met jouw 9-jarige dochtertje, hahaha.


  Maak melding

 7. @ Habi Bullah,

  En maar goedpraten wat er fout is in de Islam.
  Laat die man maar komen om met mijn dochter te spelen, ik hak zijn handen eraf, vieze vuile gluiperd!

  Naar het schijnt heb je mannen toestemming gegeven om met jouw dochter(s) van 9 jaar te spelen, want volgens jullie gore wetten is dat geen misdaad.
  Geen wonder dat Geert Wilders zo op jullie moslims afgeeft.


  Maak melding

 8. O ja, ik was het bijna vergeten. Jezus was nooit vermoord, hahaha. Want er is nooit een lijk gevonden, hahaha. Het schijnt dat die lijk uit zichzelf is opgestegen naar de hemel, hahaha.
  De christenen vieren elk jaar de verdwijning van een lijk, hahaha. 2017 jaar geleden is de perfecte moord gepleegd. Duizenden getuigen, maar geen lijk, hahaha.


  Maak melding

 9. Bouterse is een waardeloze moordenaar. Hij is niet gentle anders was hij al die tijd wel naar de rechtbank geweest om te vertellen wat er precies is gebeurd.

  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achter haalt haar wel.

  Meye en Misiekaba moeten nu hun kwebbel dicht gaan houden, omdat zij allen een slechte dominee zijn.
  In hun kerk leren deze mensen jou dat je niet mag moorden, maar achteraf beschermen zij wel een moordenaar. Dit is echt HYPOCRIET van deze zogenaamde dominees.


  Maak melding

 10. @Ira,

  Heb je wel goed geslapen, hahaha.
  De waarheid die de leugen achterhaalt? Hahaha. Waar heb je dat geleerd? Op de internaat? Hahaha.
  De waarheid is dat de overwinnaar de geschiedenis schrijft. En tot nu toe is Bouterse dat, hahaha.

  Jullie kerk verkondigt al jaren onzin, hahaha.
  Als je vraagt waar Jezus was tussen pubertijd en z’n 30ste, dan weten ze niks te verzinnen, hahaha. Wie weet, misschien is hij veelvuldig bij de hoeren geweest in die tijd, hahaha. Niemand die het weet, niemand die het kan ontkrachten, hahaha.


  Maak melding

 11. Alleen hier in Suriname, lopen moordenaars nog steeds vrij rond na 34 jaar, en doen er alles aan om dit zo te houden, figuren als Misikaba, die ze niet helelmaal op een rijtje heeft, durft met een stalen gezicht te beweren, dat de rechterlijke macht zich heeft ingemengd in een wet die door de uitvoerende macht is ingesteld, terwijl de situatie van inmenging juist heeft plaatsgevonden door de uitvoerende macht tijdens een lopend proces, terwijl er grondwetrechtenschendingen plaats vinden, maar dit soort figuren als Misikaba met hun denkwijze, en de hielen likken van een moordenaar, lopen er bij bosjes rond, zowel hier als in Aftica, en zie de problemen die zich daar afspelen.


  Maak melding

 12. @Manu,

  Hahaha. Had jij maar superintelligente en supersterke kinderen op aarde moeten zetten. Dan was Bouterse nu opgepakt en bestraft, hahaha. Maar ook jouw ballen hadden niet die supersterke zaad, hahaha.


  Maak melding

 13. bouta aka moordenaar moet nu levenslang straf krijgen!!!!!
  deze man vernietigd de boel ook suriname!!!!!!!
  bouta go to HELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL


  Maak melding

 14. @meriba,

  Hahaha. Broeder, als woorden alles konden doen, dan was er geen wereld meer over, hahaha. Daden brada, daden! Als jij Bouterse weg wil, pleeg dan daden. Anders tap ie mofo, hahaha.


  Maak melding

 15. Als Bouterse en/of RECHTGEAARDE SURINAMERS (S……. met hoofdletters geschreven) deze MISDADIGE Rooms Katholieke kerk zou(den) vervolgen vanwege hun ZEDENDELICTEN, in Suriname en WERELDWIJD waaronder KINDERMISBRUIK blijft er NIETS van deze ZEDENDELINQUENTEN over.

  Kennelijk ziet de RK-kerk nu haar KANS SCHOON om de AANDACHT van de Surinamers AF te LEIDEN met betrekking tot hun MISDRIJVEN aangaande KINDERMISBRUIK.

  Behalve dat KERK en STAAT niet samen gaan, dient de Rooms Katholieke kerk zich VERRE te houden van WET en RECHT, gezien de aan het licht gebrachte CRIMINELE ZEDENDELICTEN. Daar wordt NIEMAND opgeroepen om over te BIDDEN. De Rooms Katholieke kerk, FARIZEEËRS bij uitstek.

  Dat de Rooms Katholieke kerk als (NEO)KOLONIALE VERSLAAFDE overduidelijk HEIMWEE heeft naar deze VERDERFELIJKE KOLONIALE PERIODE is EVIDENT.

  Wat een SCHAAMTELOZE HUICHELAARS, FARIZEEËRS van het ZUIVERSTE soort!

  Door het WOORD van God te VERKONDIGEN behoort een KERK zich te profileren, maar niet zoals deze Rooms Katholieke kerk, door steeds deze POLITIEKE ACHTERDEUR te MISBRUIKEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 16. @gadaffie,

  De natuur rekent af met iedereen, hahaha. Met jou, jouw kinderen, jouw vrouw, jouw ouders, met mij, hahaha.
  Geen seconde langer leven wij dan dat de natuur wil, hahaha. En de natuur wil dat Bouterse leeft, hahaha. Zolang de natuur dat wil, kan geen mens hem ook maar een haar krenken, hahaha. Besef dat goed, vrind. Hahaha.


  Maak melding

 17. Parbo

  De Rooms-katholieke Bisdom Paramaribo incl de hypocriete Esteban Kross moet zijn mond houden. Zijn nest is bevuild met sodom en gomorra.


  Wat is erger dan het wereldwijd vernietigen van de toekomst van kleine jongens?


  Maak melding

 18. @Ray,

  Bid tot je een ons weegt, hahaha. De sterken handelen, de zwakken bidden, hahaha.

  @Paraman: Wat is erger dan het wereldwijd vernietigen van de toekomst van kleine jongens?

  Wel Paraman, hahaha, erger is het verwekken van zulke kansloze kinderen, hahaha. Jullie zijn daar meesters in, hahaha.


  Maak melding

 19. Paraman en parbo
  Die 15 burgers waren ook kinderen geweest van hun ouders.
  Hun kinderen hebben hun vaders verloren .Broers en zusters hun broers en weduwen hun echtgenoten.Ze werden vermoord door jullie baasje.Hij gaat zijn straf alsnog krijgen.voor zijn zonden gaat jullie baasje hier op aarde boeten.


  Maak melding

 20. Vervloekt is het paars oerdom dwaas volk dat moordenaars aanbidden en vereren. Zowel dader als slachtoffer zijn aanhangers van de vervloekt zijnde moordenaar. Wo ka, wacht maar af, na didibri e regeri na ini misdaadstaat Suribabwe. Het oerdom beklagenswaardig paars volk schijt zich paars van kommer en kwel. Tjies deng dong sma disi mooi beet.


  Maak melding

 21. @Habi Bullah
  Wel Habi Bullah wij zijn de rechters niet en wij kunnen geen straf uitdelen.Het zijn de rechters die vonnis moeten vellen.De rechters aanmoedigen om vonnis te vellen kan geen kwaad doen.Zwak zijn wij zeker niet want nog 100jaar kunnen wij doorgaan met bidden dat bouta straf verdiend.


  Maak melding

 22. Ray

  Paraman en parbo
  Die 15 burgers waren ook kinderen geweest van hun ouders.
  Hun kinderen hebben hun vaders verloren .Broers en zusters hun broers en weduwen hun echtgenoten.Ze werden vermoord door jullie baasje.Hij gaat zijn straf alsnog krijgen.voor zijn zonden gaat jullie baasje hier op aarde boeten.

  Die fucking binnenlandse oorlog is al meer dan oog om oog, tand om tand. Jullie aandeel in die vuile oorlog gaat nog een heeeeeeeeeeeel lange staaaaaaaart kijgen.


  Maak melding

 23. De naam van Here Jezus en Allah wordt hier te grabbel gegooid, beseffen jullie wel dat het om een proces gaat ?
  Of de Pres; schuldig is, moet de rechter(s )en de krijgsraad
  maar oordelen, en als hij schuldig wordt bevonden kan men
  hem toch niet arresteren omdat hij nu onschendbaar is.
  Het zal wel een sisser worden,dus degene die hoop dat hij in het gevangenis beland strekte. En voor de gene die de
  hoopt heeft, dat hij vrij gepleit wordt gefeliciteerd !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 24. @ J. Zwartmans,

  En wie is bezig de naam van Here Jezus te grabbel te gooien. Nauurlijk weer een moslim.
  In Parijs zijn mensen vermoord omdat ze een karikatuur van de profeet mohammed hadden gemaakt.
  Maar zelf het geloof van anderen neerhalen daar heeft men geen moeite mee.


  Maak melding

 25. @Habi Bullah, ook al wat voor geloof jij hebt, ik kan jou nu al verzekeren dat de opvoeding van jou gezin een hel zal worden, omdat de waarde en normen ver te zoeken zijn.

  Vergeet niet dat de 10 geboden voor een ieder op deze wereld geldt.


  Maak melding

 26. Hahaha, wat is ze een domoor, die @Jiyani. Ze heeft nog niet door dat @JZwartmans ook een moslimbrada is!

  Alleen Allah kan je helpen en Mohammad is zijn profeet. Dus die @Jiyani doet er goed aan een moslimman te nemen en veel moslimkindertjes te verwekken.


  Maak melding

 27. @Ira,

  De hel is: niet-moslim zijn. De 10-geboden zijn een slap aftreksel van de Sharia. Alleen in een Shariastaat kun je echt gelukkig worden. Daarom werkt Allah hard om heel de wereld de Sharia te doen accepteren. Het gebeurt binnen 10 jaar!!


  Maak melding

 28. Die Naai Dansie Poeirie partij heeft weer een succesje behaald. Nou ja, een heel groot succes. Poezak mag aanblijven als president. Het blijft dus doorpoepen met het land. Tide tamara, we kka go moro fara.


  Maak melding

 29. Die Habui Bullah is op een zeer goedkope manier zieltjes aan het winnen.

  J, Zwartmans is idd moslim heeft hij zelf verteld, maar wel eentje met het hart op de juiste plaats.
  Hij respecteert een ieder die hem ook respecteert en hij heeft respect voor elk geloof en religie,
  Jij daarentegen bent een onopgevoede kwast zoals menig moslim(a).

  Ga jij maar met al je volle nichten kinderen maken, immers ook dat mag volgens de vieze wetten van de Islam.
  Vandaar dat jullie moslims zo ontzettend agressief zijn, komt door de inteelt.


  Maak melding

 30. @Jiyani,

  Mooi, mooi. Ik hou van ietwat opstandige vrouwen. Dat maakt ze alleen maar leuker, hahaha. En geeft meer vreugde bij het maken van kindertjes, hahaha. Ik heb er zelf al 9 en de 10e komt eraan en daarna nog meer, hahaha. You can join me, Yani.


  Maak melding

 31. Als iemand zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten moet die worden vervolgd. Helemaal mee eens en ik hoop dat er ook een eerlijk onderzoek komt naar de paters en fraters die door de loop der jaren kinderen hebben misbruikt en die ook worden vervolgd.


  Maak melding

 32. @ Habi Bullah: “De hel is: niet-moslim zijn.”

  Laat ik nu steeds gedacht hebben dat leven in een moslimland, vooral als daar de sharia geldt, leven in de hel is. In ieder geval zijn er honderdduizenden broeders en zusters die hun sharia landen ontvluchten naar landen waar het christendom heerst. Weg uit de armoede, onderdrukking en onrechtvaardigheid.

  Islam is toch niets anders dan het Joodse geloof en het christelijke geloof mengen en het slechtste uit beide religies in het heilige boek opschrijven.

  Bovendien, Mohamed was de laatste profeet, oftewel Allah heeft al ruim 1400 jaar niets meer van zich laten horen. Moeten wij dan echt geloven dat hij bestaat? Waarom heeft hij dan de christenen zo rijk gezegend met macht en rijkdom en de moslims zoveel ellende bezorgd?

  Nee Habi Bullah, moslims zullen het nooit winnen. Israel is sterker dan alle moslims bij elkaar en dan willen de moslims de wereld veroveren? hahahahahaha…


  Maak melding

 33. ¾ Deel van het Surinaamse volk kan achter slot en grendel worden opgesloten.
  Ze zijn boeven, roofovervallers, moordenaars, corrupten, drugsdealers, verkrachters, incestplegers enz.

  Slechts ¼ deel van de Surinamers is zuiver, schat ik zo in.
  Geen wonder dat Suriname geen ontwikkeling kent en alsmaar ten onder gaat en de graaimentaliteit de overhand heeft genomen.

  Hetzelfde gebeurt over heel de wereld.
  Daarom zeg ik ook dat de politiek overal ernstig ziek is en de wereldpolitiek is op sterven na dood.
  Kijk maar wat er nu in Amerika aan de hand is.
  Komt ervan als men stemt op mensen die absoluut niet capabel zijn om een land te besturen.
  Hetzelfde vrees ik ook voor Nederland en Europa.


  Maak melding

 34. Habi Bullah jij bent namoetjeer. Je stalkt mij precies op dezelfde manier. Komt ervan als je door inteelt bent ontstaan dat je je wachtwoord bent vergeten en dus een ander nickname nodig hebt.Door inteelt zijn je hersenen niet ontwikkeld.


  Maak melding

 35. Kleine jongetjes boelen blijft ongestrafd. De een krijgt 5000 euro de ander 10.000 als
  Compensatie maar gevangenis straf ho maar.
  Trouwens ik snap niet dat iemand die misbruikt is als kind geld accepteert als compensatie.


  Maak melding

 36. @Hans van den Broek,

  Broeder Hans, hahaha, je hebt overal mensen die ongelukkig zijn. Waarom denk je dat de Westerse maatschappijen zo snel, zo hard veranderen? Omdat de mensen er erg ongelukkig zijn. Hoe meer ze veranderingen plegen, hoe ongelukkiger ze worden.

  Dan de Islam. De Sharia laat geen verandering toe. Alle generaties volgen dezelfde regels, zodat het in de DNA van de volgende generaties komt en de acceptatie van de regels groot wordt en het de mensen gelukkig maakt.

  De reden dat sommige moslims vluchten is simpel. Ze worden door die christelijke missionarissen bestookt met geld, luxe en een valse idee van vrijheid. Ze denken dat als ze 5 auto’s hebben, ze vrijer en gelukkiger zijn dan als ze er 4 hebben.

  Je moet niet vergeten dat het Vaticaan de grootste multinational is in de wereld met de grootste omzet en winst. Ze stoken in alle landen om de boel daar over te nemen en veroorzaken disputen tussen de mensen in een land.

  Maar Allah is sterk en de Islam is sterk. Ze zijn er vooralsnog niet in geslaagd een moslimland te bekeren, hahaha. Maar wij gaan ze wel bekeren, hahaha.

  Broeder Hans, aan jou de opdracht om vandaag de Heer der Heren, Heer Allah te prijzen voor het slapen gaan. Probeer het maar, je zult zien hoe goed je zult slapen..en morgen wil je niet meer anders, hahaha.


  Maak melding

 37. @Jiyani,

  Wat ben je zo aantrekkelijk als je kwaad wordt. Ik heb een heel goed geheugen hoor en heb geen andere nickname nodig, hahaha. En stalken? Ik stalk je niet, ik geef je alleen maar antwoord op jouw commentaar, hahaha.

  Overigens proef ik iets van dat je al iets met een moslimman hebt gehad, hahaha. Dat klopt toch? Misschien daarom dat je je als door een wesp gestoken voelt, hahaha?

  Maar je weet toch, you can always join me, hahaha. Aan jou de keus.


  Maak melding

 38. @Neutraal,

  In de Islam is het verboden om een ander gaatje te zoeken dan het baargat. Dus boelen is haram.

  Vele christenen zijn grote boelers. Ze moeten worden bekeerd tot de Islam en de regels van de Sharia worden bijgebracht. Zodat ze fatsoenlijke en gelukkige mensen worden, hahaha.


  Maak melding

 39. @Habi Bullah, de Moslim hebben heel veel overgenomen van de Joden en omdat zij merkte dat zij goed in waren is er een jaloersheid ontstaan. Zie nu die problemen op de wereld.

  De Joden waren het die GEEN varkensvlees aten en de moslim hebben het overgenomen.

  Het zijn de Joden die het over de reinheid hebben, en de moslim hebben het overgenomen.

  Het volgende heb ik ook kunnen lezen::::men eist nu de dat Palestijn van de moslims is, maar het is grond van Israël. Deze mensen waren in het verleden nomaden en waren toen gevlucht voor een beter leven. Vandaag hebben zij hun eigen land Palestijns opgericht.

  De meeste vrouwen die zich met de Sharia bezig houden zijn emotioneel een wrak.


  Maak melding

 40. @Beste Jiyani,

  Mooi dat je zelfrespect hebt. Leer dat aan je dochtertje(s), want er zijn weinig hindoes in het land, hahaha. Ze gaan toch uitkomen op een moslimman, hahaha. En ik denk jij ook, hahaha.


  Maak melding

 41. @ Habi Bullah: “Broeder Hans, aan jou de opdracht om vandaag de Heer der Heren, Heer Allah te prijzen voor het slapen gaan.”

  Vergeet het maar Habi, er bestaat geen enkele god, ook geen Allah en waarom zou iemand slaaf van Allah willen zijn? Slavernij is voorbij.

  Ook de besnijdenis trekt mij niet want je weet toch dat je dan nooit meer het volle genot zal genieten bij het vrijen! Hindoes zijn niet bang voor genot, maar christenen, joden en moslims wel. Daarom ben je, net als de joden, besneden zodat je nooit het ware genot van de liefde zult kennen en alleen aan het geloof denkt. Arme man!

  Moslims denken dat het leven een illusie is en dat het ware leven pas na de dood begint. Helaas, dat is pas de echte illusie. Ze houden je voor de gek Habi! Arme man!

  Van mij mag iedereen geloven wat hij wil en buigen voor wie hij wil. Moslims willen echter dat iedereen voor hen buigt en daarom heeft iedereen een hekel aan moslims. Arme ongelukkige moslims!

  Bemoei je wat meer met je eigen geluk en probeer wat minder anderen te vertellen hoe ze moeten leven. Kom tot Jezus!


  Maak melding

 42. Jongens willen jullie bij de les blijven a.u.b., niet met andermans geloof spotten ; ik respecteer ieder zijn / haar geloof. Een ieder die een poepie laat stinkt, ongeacht ras of geloof. Als je gerespecteerd wilt worden, moet je ook respect tonen richting je naaste medemens. En dat lijkt me niet te veel gevraagd neem ik aan, @ Habi Bullah je hebt het aan de stok met Jiyani ; wil je haar dochter buiten beschouwing
  en achterwege laten. ? Bvb dank hou het gezellig man, wij zijn maar tijdelijk hier op aarde, laten we het gezellig met elkaar hebben i.p.v.met elkaar te bek vechten !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 43. @Paraman
  Dat jij een idioot bent weten wij met zijn allen.Je hoeft het niet tentoon te stellen.Dwaas dat je bent zowel het Dec moord als de Moiwana slachting kennen 1
  verdachte.En dat is je baasje bouta.!!Jij geeft niks om deze slachtoffers en hun nabestaanden dus hou je smoelwerk liever dicht. Met de berechting van bouta zal gerechtigheid voor een allen komen ook voor de moiwana families..Wij hoeven niet apart voor een ieder te vechten,Hun boosdoener die iedereen pijn en leed heeft gebracht is bouta,je baasje!!


  Maak melding

 44. @Paraman
  Kan je ons zijn felbegeerde amnestie uitleggen.Hij ,je baasje is helemaak niet belangrijk.Overal in de wereld staat hij op de most wanted lijst. met zijn kop te prijken. En artikel 148 …die zegt toch mij,bouta nooooit straffen
  Geen enkele leider in de wereld vraagt om amnestie…bouta moet toch zijn redenen hebben om eigenhandig amnestie zuchzelve te maken? Laat me maar….zijn amnestie betekend alles behalve goed.


  Maak melding

 45. Ik straf alleen diegenen, die een godsdienst aanhangen, en het maakt niet uit of groot of klein en of men het begrijpt of niet begrijpt. En dit zegt genoeg over de gelovige mensheid waarin alle euvel besloten is. Alles wat buiten een godsgeloof opereert maar gelovige handelingen en daden plegen moeten vanaf nu hiermee stoppen, anders komt het zwaard van Selcomad de laatste hand leggen tegen al het kwaad waar God, Allah noch de natuur geen bescherming zal kunnen bieden tegen het onvermijdelijke zwaard van Selcomad.


  Maak melding

 46. Habi Bullah@
  Met alle respect , toen jou vader klaar kwam ,produceerde hij 10 tallen duizenden zaadjes ,dat nou net dat ene zaadje (jij dus )tot wasdom moest komen jammer


  Maak melding

 47. @Habi Bullah
  @Poortmans,

  Hahaha, dat is een goede. De moordenaar van Jezus is nooit gestraft, hahhaha.”

  Die heeft zichzelf verhangen…aub niet pretenderen (andermans) bijdel te kennen…nietsnutten.


  Maak melding

 48. Amerika redt Suriname uit hand van de duivel anders gaat er meer dingen gebeuren in het land als in 1982.Nu is de tijd aangebroken om actie te ondernemen om het land te redden.Dat is mijn verzoek als Surinamer.Het kan niet zo verder gaan.God ik bid voor het land dat zo snel mogelijk bevrijd wordt van de duivel.


  Maak melding

 49. Do the RIGHT thing!

  Als Bouterse en/of RECHTGEAARDE SURINAMERS (S……. met hoofdletters geschreven) deze MISDADIGE Rooms Katholieke kerk zou(den) vervolgen vanwege hun ZEDENDELICTEN, in Suriname en WERELDWIJD waaronder KINDERMISBRUIK blijft er NIETS van deze ZEDENDELINQUENTEN over.
  ********************************************************************
  @ To{do}tRt … donkey ass …. wat je misschien niet weet …..Killer Bouterse is door die zelfde … volgens jou … MISDADIGE Rooms Katholieke kerk ….. gevormd.

  Is Killer Bouterse ook misbruikt … en/of … g…..d
  @ To{do}tRt …. je weet het allemaal zo goed …. tell us the truth …. je hoeft niet bang te zijn … Killer Bouterse houdt ervan de waarheid en niets anders dan de waarheid te horen.


  Maak melding

 50. Terwijl Jezus aan het kruis was genageld, heeft hij voor alle zondaars en moordenaars gebeden. Dus Jezus heeft zijn moordenaar(s) vergeven. Eenmaal vergeven is voor altijd vergeven, lijkt mij.
  Dus waarom moe(s)t dan de moordenaar van Jezus gestraft worden?

  De nabestaanden van de mannen die tijdens de decembermoorden van 1962 zijn vermoord, hebben de moordenaars nog steeds niet kunnen vergeven.
  Nu is de vraag: hadden de mannen die vermoord werden tijdens die schokkende misdaden hun moordenaars vergeven?
  Dat komen we nooit te weten.

  Het is dus aan de nabestaanden om te kunnen vergeven.
  Men zegt dat door vergeving je in staat wordt gesteld om verder te kunnen met je leven. Dat je vergeeft voor jezelf en niet voor de degene(n) die de misdaden hebben gepleegd.
  Echter het zou de moordenaars wel sieren om vergeving te vragen. Dat zullen ze niet doen, want door vergeving te vragen, geven ze te kennen schuldig te zijn.
  Hoe kunnen mensen die de meest gruwelijke misdaden hebben gedaan met dit gegeven leven?

  Daarom is Nederland ook niet in staat om vergeving te vragen en excuses aan te bieden voor har slavernij verleden. Nederland weet wat de gevolgen hiervan zal zijn.

  Maar niet alleen het slavernij verleden knaagt aan Nederland, ook het verleden van de contractarbeiders.
  Daar hoor je Nederland nooit iets over zeggen.

  De wereld heeft vanaf het bestaan dit soort mensen gekend en ze zullen ook altijd bestaan.
  Mensen zijn nog wreder dan dieren.


  Maak melding

 51. @ Jyani: Waarom zouden de Nederlanders van nu zich schuldig moeten voelen vanwege de slavenhandel?

  In Afrika was een levendige handel in slaven door de Afrikanen zelf, vooral met de Arabieren. De Europeanen zochten goedkope werkkrachten voor de plantages en die werden daar aangeboden, dus ging men ze halen.

  Later vond men dat niet meer gepast en heeft men elders werknemers geworven, de contractarbeiders, tegenwoordig gastarbeiders genaamd. In de Golfstaten doen ze dat nog steeds zo, honderdduizenden Aziaten werken daar.

  De meeste Nederlanders van toen hadden niets met slavernij of contractarbeid te maken en die van vandaag al helemaal niet, dus waarom moeten die om vergeving vragen voor iets wat lang geleden ergens ver weg gebeurde? Wie weet wat jouw voorouders ooit uitgespookt hebben. Het kastensysteem in India was ook een gevangenis waar je in geboren werd en waar uit geen ontsnappen mogelijk was. Wanneer komen de excuses?

  Als we zo gaan beginnen zijn er wereldwijd nog heel wat rekeningen te vereffenen.
  Indonesiërs, Indiërs, Afrikanen in Afrika zeuren ook niet over vroeger. Ze kijken vooruit, niet achteruit.

  Je schrijft: “Daarom is Nederland ook niet in staat om vergeving te vragen en excuses aan te bieden voor haar slavernij verleden. Nederland weet wat de gevolgen hiervan zal zijn.”

  Nederlanders weten exact wat de gevolgen zijn, een eis tot schadevergoeding, de herstelbetalingen, daarom zullen ze het dus nooit doen. Nederland heeft erkent dat het fout was, de nakomelingen van de slaven en de contractarbeiders hebben het land gekregen dat ze bewerkt hebben en voor Nederland is daar mee de zaak afgedaan.


  Maak melding

 52. Mensen!!!!!

  hebben jullie nog steeds niet in de gaten dat deze gast dat zich Habi Bullah noemt jullie in zijn greep heeft??

  Bijna iedereen reageert op de riool- praat van hem/haar.

  En hij geniet ervan!

  Komt geen enkel zinnig woord uit: Enkel maar uitdagen

  en jullie trappen er keer op keer in!

  De gast verdient geen aandacht, Gezien zijn geestelijke vermogen denk ik dat ie hulp moet gaan zoeken.

  What’s next!


  Maak melding

 53. @ Hans van den Broek,

  Indonesiërs zeuren niet over vroeger?
  Breng je in herinnering:
  Bloedbad in Rawagede, waarvoor Nederland door het stof heeft moeten bijten.
  Ook dat stukje zwarte geschiedenis heeft Nederland in de doofpot willen stoppen. Helaas niet gelukt.

  Oosterse mensen zijn over het algemeen heel erg berustend in het lot dat hen overkomt, maar als ze uithalen, dan halen ze ook flink uit.

  Van de week kwam ik achter het verhaal van Namibië. Had er nog nooit van gehoord. Gaat over Duitsers en de slechte behandeling die de Namibiërs hebben ondervonden.
  Namibië laat nu van zich horen.

  De Duitser die aan het woord was zei letterlijk dat landen als Duitsland, Nederland, Denemarken, zich ervan bewust moeten worden over het leed dat ze andere volkeren hebben aangedaan.

  Wat er in het verleden is gebeurd daar kunnen de hollanders van nu niets aan doen, maar het is uit naam van Nederland gebeurd. De naam van Nederland is en blijft besmeurd.
  Daar ontkomt geen enkele hollander aan.


  Maak melding

 54. Jiyani@
  Wij Nederlanders zijn blij dat jij bestaat, kunnen we de geschiedenis herschrijven,jij zegt oosterse mensen zeuren niet, neem daar een voorbeeld ,ik ben eens dat we dit niet mogen vergeten,maar ga met neus naar de toekomst staan en met rug naar het verleden,wij Hollanders hebben ook zat meegemaakt,blijf niet in het verleden hangen


  Maak melding

 55. Jiyhani@
  De pot verwijdt de ketel dat ie zwart ziet,
  Moiwana bloedbad december moorden 1982 ,ik veroordeel. Niks en niemand ,maar er woord bij jullie ook niet gedacht om excuses aan te bieden aan de nabestaande grappen maker.
  Je leeft nog 140 jaar terug


  Maak melding

 56. We zijn gehabbibulahed in deze blog.

  In de koran staat dat Allah Barmhartig en rechtvaardig is.

  In de bijbel staat dat God Oneindig in wijsheid is en rechtvaardid.

  Waarom loopt deze misdadiger nog vrij rond? Tijd geven om boete te doen?


  Maak melding

 57. @hans van der broek en kornuiten

  Ik vind jou een advocaat van de duivel in de ruimste zin van het woord.Afrika had een levende slavenhandel.Nederland had goedkope arbeidskrachten nodig?blablabla.
  Je had de misdaad kunnen beperken tot dat werelddeel, en zelf je poten niet vies hoeven te maken.
  wanneer men zich zelf beschadigd ,ga jij daar aan meewerken?
  Misdaad tegen de mensheid verjaard /vereeuwigd nooit.
  Heeft Nederland zich zo dan niet schuldig gemaakt aan het probleem?
  Naar mijn mening is dat pure misdaad.
  Als je voedingsbodem bent van misdaad tegen de mensheid(slavernij)Ben je Heler.
  Nederland is hierbij de heler ,erger dan de steler.
  De veroveringen van continenten hebben de wereld gemaakt tot wat het vandaag verworden is .Amerika,zuid-Afrika ,Australië, enz.Inmenging in binnenlandse problematische economische aangelegenheden met als doel, veiligstellen van eigen economische belangen.
  Dat praten ze zogenaamd goed met mis vatte uitdrukkingen als;
  de ene zijn dood is de ander zijn brood.Je hebt wel je kinderen en klein en achter achter achter klein kinderen dus jou genen veilig gesteld.Daarbij heb je anderen hun genen misbruikt. Excuses? Nee zeker niet smeerlap.


  Maak melding

 58. @ Steenkool: Advocaat van de duivel? Daar kan ik mij wel in vinden. In een discussie heb je zo iemand nodig.
  Of de wereld van nu, dank zij het kolonialisme, nu slechter is dan vroeger? Naar mijn idee beter. De landen die je noemt zijn voornamelijk landen waar vrede, veiligheid en welvaart is en waar iedereen wil wonen. Hoe westerser hoe beter. Het kolonialisme was een zegen voor de wereld. Jij idealiseert hoe het vroeger was.

  Misdaad is wat als misdaad wordt gezien. In sommige landen trouwen homo’s met elkaar, in andere landen worden ze opgehangen. Je beoordeeld alles met jouw moraal van vandaag en jouw visie op het zou moeten zijn en dat kan niet.

  @ Jiyani: Zeker hebben Nederland en andere koloniale mogendheden misdaden tegen de menselijkheid begaan en men erkent dat en men onderzoekt dat waar nodig. In Indonesië zijn wreedheden begaan, maar de Indonesiërs hebben omgekeerd ook onbeschrijfelijke wreedheden naar de Nederlanders begaan.
  Men heeft blijkbaar ingezien dat het kwade vergeven moet worden, niet vergeten, en dat het goede moet overwinnen. Indonesië heeft ook veel te danken aan de koloniale periode.

  Zij die zich slachtoffer voelen van de slavernij beschouwen dat als het ergste wat er ooit gebeurd is in de geschiedenis. Voor hen misschien wel, maar er zijn wel ergere dingen gebeurd, zoals in de wereldoorlogen en daar voor. Slavernij is er nog steeds, soms letterlijk soms in een verhulde vorm. Wat doe jij daar aan Steenkool? Of zit je alleen maar te treuren over het ongeluk dat jou (niet) is overkomen en en de witte man te haten, wil je alleen hun kwaad zien en interesseert het lot van anderen je niet zo?

  Als je een tunnelvisie hebt ben je wellicht geschokt als iemand een wat bredere blik heeft, maar dat is dan jammer.


  Maak melding

 59. hans van den broek.

  Jou brede blik is in dit context bedoeld om de kern te ontwijken.Afleiding dus misleiding.wat is er mis met tunnelvisie?Daarmee maak ik onomwonden duidelijk waar ik sta. Indien een homo een verkrachter of pedo verkrachter is mag die voor mij worden opgehangen.
  Wanneer je de aarde in bedwang houd,en op z,n kop zet, met het maken van kernraketten en andere oorlogtuig ,bouw dan je spaceshuttle om te zoeken naar andere alternatieven,wanneer jij de aarde moet ontvluchten,omdat hij onleefbaar is verworden.wie staat aan kop bij de grote wereldoorlogen.Zijn het niet de zelfde landen die volgens jou voor vrede en welvaart zorgen?Het kolonialisme was een zegen voor de wereld?Andere volkeren uitbuiten of uitmoorden is dat een zegen?Om de donder niet.Als je snapt waar je mee bezig wilt zijn en waarom je dat wilt, heb je een goed perspectief om te beseffen wat nummer 1 is.vrede, macht of welvaart.Excuus.Ik wil jou erop wijzen dat de aller hoogste waarde niet in geld kan worden uitgedrukt.


  Maak melding

 60. Steenkool@
  Je doet je Nick name eer aan diep zwart gallig,vergeven maar niet vergeten daar zijn wij Hollanders groot door geworden ,dat Hollanders laf zijn omdat ze onder de voet zijn gelopen door de Duitsers ,daar is een logische verklaring voor, 11 miljoen inwoners tegen 53 miljoen duitsers en beter gewapend, maar ken je historie wij hadden een Verzetsbeweging die goed functioneerde ,daar hebben jullie geen last van diep triest maar wij doen gewoon weer zaken met deze mensen,vergeven maar niet vergeten.
  Sari Tori


  Maak melding

 61. @Haco,

  Niet jokken, jongen. Als de Hollanders alleen laf waren geweest, dan was dat nog te vergeven. Maar erger, ze collaboreerden massaal met de Duitsers. In Holland zijn verhoudingsgewijs de meeste Jooden opgepakt dan waar ook!


  Maak melding

 62. @Haco

  Correctie ,mijn naam is de voorloper van het zwart goud.
  Voeding voor verbrandingsmechanismen,waardoor je weer tunnels en bruggen en vlieghavens en industrie gebieden kon bouwen.Die Duitse koning Frederik de grote is naar Nedeland gevlucht en heeft asiel gekregen In Nederland en is tot aan zijn dood nooit vervolgd voor zijn oorlog misdaden.
  je waant jezelf groot nsber .Vergeten en vergeven?Wie salueert er op 5 mei en houd 1 minuut stilte voor de gevallenen?Dieper zinken is onmogelijk.
  O ja bijna vergeten ze noemen zich zelf niet voor niks;

  Lage lander


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.