Krijgsraad Suriname stelt proces decembermoorden uit

131
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 9 feb – De Krijgsraad heeft het proces rond de decembermoorden uitgesteld. Het besluit geldt tot ‘nader order’. Aanleiding is een actie van het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie is ingegaan op het besluit van de Krijgsraad tijdens de vorige zitting om het straproces voort te zetten. Toen stelde de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, dat het proces gewoon kon worden voortgezet. Dit ondanks een bekendmaking van het Openbaar Ministerie dat het de opdracht had gekregen het strafproces te staken.

De opdracht kwam van de regering op basis van een grondwetsartikel. Het Openbaar Ministerie heeft intussen hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad om gewoon door te gaan met het strafproces. De Krijgsraad wil nu de afloop van het hoger beroep afwachten en heeft daarom besluiten tot uitstel. Nabestaanden van de vijftien doden van acht december 1982 hebben teleurgesteld gereageerd.


131 REACTIES

 1. Ach man ze moeten deze troep per direct beëindigen. De jongeren zegt het niets. Kappen met deze onzin. Als de bevolking iets tegen Bouterse/NDO had dan was de man nooit tot president gekozen. Met andere woorden een groot deel van de bevolking is er klaar mee.


  Maak melding

 2. Prima, TERECHTE BESLISSING afgedwongen ten opzichte van deze NEOKOLONIALE Krijgsraad. Het SURINAAMSE LANDSBELANG behoort VOOROP te staan.

  Een houding als die van SCHOOTHONDJE aannemen zoals de Krijgsraad doet is buiten deze tijd en past niet ANNO 2017.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 3. Stelletje amateurs !!
  Hoger beroep tekenen op het allerlaatste moment. En dan ook nog serieus nemen.
  Hoezo waarheidsbevinding !! Het zal blijven uitgesteld worden. De beslissing gaat weer maanden duren. En dan wordt het weer uitgesteld ..
  Dit is de zoveelste internationale afgang van onze Suriname !!
  Suriname is een low – level – lachertje !!


  Maak melding

 4. Suriname… het lachertje van Zuid Amerika, de ultieme bananenrepubliek waar verdachten van meervoudig moord zelf hun proces kunnen beïnvloeden.

  Het is om te kotsen

  En Surinamers kijken er naar, doen een plas en alles blijft zoals het was. Zie Roemenië waar honderdduizend mensen de straat op gaan om te presteren tegen onrecht van machthebbers.

  In Suriname gaan ze terug hun hangmat in,
  Wat een laf volk toch,


  Maak melding

 5. Als de president van de Republiek Suriname een schoon geweten heeft, waarom weer voor de zoveelste keer uitstellen dan?? Of ‘kleeft’ er toch bloed aan zijn handen?


  Maak melding

 6. Zie de moordenaar die gaat over tot allerlei trucjes om de zaak uit te stellen.Zo paraman en parbo dit moet jullie toch zeggen dat jullie baasje schuldig is ongelovige thomas.
  Het zijn niet de rechters die de zaak uistellen maar je baasje.
  Jullie baasje heeft de moed en durf niet om voor de rechter te staan.Hij zal uiteindelijk gestraft worden.Zijn lot zal hem inhalen.


  Maak melding

 7. Parbo,

  Je hebt het nog steeds niet door in dat koude kikkerlandje.
  Bouta is niet gekozen door de meerderheid van de Surinaamse bevolking, maar door een meerderheid in de Assemble.
  Dat is iets heel anders.
  De meerderheid van de Surinaamse bevolking heeft Bouta nooit gewild als president.


  Maak melding

 8. Van deze regering kun je van alles verwachten. Bouterse word eens veroordeeld hier of in het hiernamaals en dat is voor eeuwig. Krijgsraad ga gewoon door de bevolking staat achter u. Ik hoop dat nu de mensen massaal de straat op gaan. Mensen in Suriname word wakker. Geldkraan gaat ook dicht. IMF stopt per direct.


  Maak melding

 9. Hahaha. Hij gaat nooit voor de rechter komen, nooit. Waarom ook? Henk Aaron heeft een groter misdaad begaan. Hij heeft een heel volk vermoord door onvoorbereid onafhankelijkheid te nemen in 1975. Is hij ooit voor de rechter verschenen? Nooit. Zo zal Bouterse ook nooit voor de rechter verschijnen, hahaha. Alleen ezelachtigen verwachten dat, hahaha.


  Maak melding

 10. Zoals verwacht heeft moordenaar weer voor uitstel gezorgd. Had ook beter moeten weten dan uit te kijken naar vandaag.

  Volgens mij gaat het nooit wat worden. Sowieso niet zolang deze moordenaar President is van het land.

  Komen ze vandaag uit het niets met het verhaal over Hoger Beroep. De krijgsraad had de vorige zitting inderdaad geen uitstel moeten geven, toen was er geen enkele belemmering meer. Nu krijg je dit weer, en hoeveel maanden zijn we zo weer verder.

  Hopelijk word dat hoger beroep de prullenbak gewezen


  Maak melding

 11. Hahah dit is zo doorzichtig !! Waarom wacht het OM tot het laatste moment om weer een stokje voor te steken…
  De heer Elgin is ook niet betrouwbaar gebleken, hij had dus voorkennis van het feit dat het OM hogerberoep zou aantekenen, vandaar dat hij om een uitstel vroeg om zijn requistoor te houden …
  Het opmerkelijkst aan dit alles is de mate waarin het OM meegaat met alles van de regering…
  We weten allemaal dat het OM voor bijna 100% uit VHP sympathisanten bestaat ….. Die zijn dus bang dat als Bouterse veroordeeld wordt, hij een heleboel VHPers in de bak zal gooien voor corruptie, en fraude…. De verliezers zijn de nabestaanden …..


  Maak melding

 12. Mensen kunnen zeggen / denken wat ze willen, maar iedereen krijgt zijn straf wel.

  Moordenaar word ooit gestraft, als het niet hier is, dan is het in de Hel. Branden zal hij sowieso!


  Maak melding

 13. Of iemand is omgekocht of iemand is bedreigd.
  maar goed we zullen zien hoe dit verder gaat.
  Maar hoe dan ook er hangt een naar luchtje aan deze zaak.


  Maak melding

 14. hmolenaar2016, we waren jou ONELINER min of meer reeds vergeten. Het devies is: “BLIJVEN DROMEN”.

  Als ik jou was zou ik me eerder ZORGEN maken omtrent jou VROUWENVERKRACHTER in de VS – de Vieze Staten die PARMANTIG in het VIEZE Witte Huis ZONDER GEZOND VERSTAND ronddoolt, terwijl hij op LICHTZINNIGE WIJZE, meerdere VERKRACHTINGEN heeft toegegeven, dus op z’n GEWETEN heeft.

  Over de BALK in jou OOG, jou DEMORALISERENDE PLÉÉsident, zwijg jij evenals alle andere NEOKOLONIALE VERSLAAFDEN als het GRAF, hé?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 15. Volk v Sur,wees maar gerust. De rechter is ook maar een mens,die ook vreesgevoelens bezitten als elk mens. Laat de berechting maar zijn lange beloop hebben en hoop alleen dat de be-oordeling van de Ware God zou gauw mogelijk plaats zal vinden. Zoals elk geestelijken die zou zeggen dat moord niet ongestraft zal blijven,zo zou er straks ook hieraan een einde komen,namelijk dat de dood zelf deze moordenaar zal berechten. Gods molen maalt langzaam maar zeker…


  Maak melding

 16. Einde verhaal. Die Hooggerechtshof heeft tot nu toe alles in het voordeel van Bouterse beslist. Ook dit zal in zijn voordeel uitvallen.
  De Krijgsraad is buitenspel gezet!!


  Maak melding

 17. @Habi bullah
  Het schijnt dat jij opgegeven hebt.er is geen vechtlus in jou over. nu ben jij gewoon een schreeuwende in de ruimte.Jij kan nu gaan uitrusten.Wij gaan door met het gevecht want het woord opgeven komt niet voor in ins woordenboek.


  Maak melding

 18. Dus die oude reden, staatsgevaar, is weer actief geworden…
  Die rechter moet dan maar toetsen of er werkelijk een gevaar voor de staat bestaat. Anders zou hij zelf wel eens in gevaar kunnen komen wanneer hij Meriba niet vrijlaat.


  Maak melding

 19. @Ray,

  Als je bidt, bidt dan tot Allah. Hij luistert beter dan alle andere Goden. Bouterse bidt ook tot Allah en wordt tot nu toe goed beschermd.


  Maak melding

 20. een stel poepzakken bij mekaar de krijgsraad..zie maar in dat men altijd een stap voor is…join ze liever want aanvechten help niet meer…krijgsraad=stel poepzakken..het is echt teleurstellend in Suriname…


  Maak melding

 21. Het is de taak van de rechter om af te wegen en te beoordelen. De onafhankelijke rechter mag geen opdracht geven om een rechtszaak voort te zetten. Heel in het kort. De politie spoort op , de officier van justitie klaagt aan , de advocaat verdedigt , de rechter oordeelt . De officier van Justitie heeft ook onderzoek plicht en nog veel meer taken . Maar een rechter heeft de taak neutraal de zaak te beoordelen , en dan de straf , of boete , enz vast te stellen . De rechters van de krijgsraad zijn hun boekje te buiten gegaan. Ze hebben zich op glad ijs begeven.Ze hebben een zich op ” gevaarlijk terrein begeven ” waar niet zeker van is dat het gelijk aan hun kant staat. Dit soort rechters moet men ontslaan.


  Maak melding

 22. Do the wrong thing
  Jij hoopt dat de zaak steeds word uitgesteld zodat je baasje op deze manier aan zijn straf ontkomt.Uiteindelijk zal je baasje gestraft worden en geloof mij het zal voor jullie paarsen niet prettig zijn.


  Maak melding

 23. Suriname…de ultieme, corrupte, criminele apentuin en bananenrepubliek. De paarse lafaard DDB schijt nu zijn pamper vol met diarree maar hij vlucht nu in een trechter.


  Maak melding

 24. De gevangenisdeuren ook maar open zetten zodat de gedetineerden naar huis kunnen. Als je in Suriname voor meervoudige moord, niet alleen de december moorden maar ook de Moiwana slachting van deze criminelen, niet veroordeeld wordt wat is er dan nog over van een eerlijke procesgang voor iedereen? Dus deuren open zetten!


  Maak melding

 25. Damsco,Parbo en anderen.
  Heb al eerder aangegeven dat wij alles onder controle hebben en vandaag is niet anders dan de maanden ervoor.
  De fronters zullen teleurgesteld zijn maar dat verwacht ik ook niet anders.
  Zolang de president van alle Surinamers de touwtjes strak in handen heeft gebeurt er helemaal niets behalve wat show opvoeringen en een goede oplage voor de Surinaamse kranten die wat extra’s kunnen bijverdienen.
  Wij gaan gewoon tot de orde van de dag.
  Hier is het mooi weer dus ik zou zeggen geniet maar en laat de blaffende loophondjes hun gang gaan.
  Verder helemaal eens met Goeroe Robg


  Maak melding

 26. Weetje hoe het in de tweede wereld oorlog in Nederland was,
  wat mensen niet konden geloven, dat er NSB waren, die hun eigen mensen verklikten aan de Duitsers, alles bestaat dus.
  Dat je beschermd wordt komt niet door God maar door de mens


  Maak melding

 27. @Beraad,

  U heeft volkomen gelijk..persoonlijk leef ik ook mee met de nabestaanden. Laten we maar geduld trachten en rustig afwachten wat het wordt. Ik zou,evenals de nabestaanden heel opgelucht voelen als [DDB],De Duivel Baas,berecht wordt. Time will Tell….


  Maak melding

 28. @Ray,

  Bouterse bidt tot alle Goden, maar het meest tot Allah. Want hij weet dat Allah de krachtigste is. Die andere Goden werken allemaal onder Allah en gehoorzamen ook Allah.


  Maak melding

 29. In Nederland hebben ze Goede tijden slechte tijden in Su
  hebben ze het 8 december proces.Dit proces geeft het juiste beeld van Suriname.Ook dit is niet fout.


  Maak melding

 30. Ik vind : schuldig of onschuldig dat je bent, vertel het maar. Ook al heeft Desi een waterdichte alibi doordat hij bij z’n minnares was op die bewuste dag tijdens de massa moord,?vertel het volk. Het is geen schande.
  Bij een minnares op een hete overdag , zou ik niet wagen. Eerlijk gezegd.
  Al die trucjes van de o.m. Maken desi zijn zaken meer verdachter en niet compliceerder.
  Sterker nog het volk verhongert maar steeds.
  Op straat kijken mensen elkaar aan en vragen zichzelf : wat gebeurd er allemaal in ons land. Bijna iedereen is machteloos.


  Maak melding

 31. RobG.

  Even een correctie op jouw posting: In ons land is het OM !
  In geen enkele westerse democratie gaat een president of premier op de stoel zitten van het OM, alleen hier.
  Verder post je, dat de rechters van de Krijgsraad en ik citeer: zich op gevaarlijk terrein hebben begeven, waarvan niet zeker is, dat het gelijk aan hun kant staat.
  Ik draai jou stelling om: het is ook niet zeker, dat zij ongelijk hebben.
  Jij doet een aanname, die je niet hard kunt maken.
  In de rechtspraak is dat een doodzonde.


  Maak melding

 32. Duuuhhhh, wat een verrassing!!
  Had iemand anders verwacht dan??
  OM, aka DDB heeft gewonnen!
  Stop zetten van het proces is vergelijkbaar met tot ‘nader order’ uitstellen. Hij blijft gewoon tot z’n dood president, want bij de volgende verkiezing wordt hij herkozen door de dommerds…


  Maak melding

 33. @habbi boel-Allah, waarschijnlijk had hij voor de slachting van de vijftien helden van Suriname ook tot jou achterlijke Allah gebeden. Kaffer dat je bent, schaam je diep en laat die Satan jou reet pakken: Allah ho habbi- boellah.


  Maak melding

 34. Citaat: Als je bidt, bidt dan tot Allah. Hij luistert beter dan alle andere Goden. Bouterse bidt ook tot Allah en wordt tot nu toe goed beschermd.

  Bouta heeft veel meer geluk dan bin laden !!!
  De Asielzoekers hebben vaak gebeden maar worden in heidense landen opgevangen !!!


  Maak melding

 35. De Krijgsraad wacht terecht de beslissing van het Hof af het ingestelde Hoger Beroep, ontvankelijk is en of het al dan niet wordt toegewezen.

  De Krijgsraad werkt zorgvuldig, volgens de wet, de Grondwet en internationaal recht !

  Een eindvonnis van de krijgsraad moet ook in hoger beroep stand kunnen houden, dus werkt men zeer zorgvuldig.

  Ik verwacht niet dat het OM kans maakt met haar beroep, waarschijnlijk is het ingestelde beroep niet-ontvankelijk !

  Nog wat kort uitstel is m.i. niet zo erg !

  PS : het enige doel van dit regiem is er op gericht de december-massamoordstrafzaak te saboteren. Dat het volk zwaar pinaart, en dat de staat failliet is, interesseert de machthebbers niet !

  De nieuwe ministers zouden beleid moeten maken, echter de staatskas is leeg !


  Maak melding

 36. Ai boi, het blijft een poppenkast.

  En weer zijn de mensen met een dooie mus blij gemaakt.

  Het beesje krijgt elke keer een nieuwe staartje.

  Ik heb medelijden met die mensen die speciaal naar de kerk zijn gegaan.

  Zie hier het bewijs, naar wie moet God nu luisteren? Er zijn zovelen , ieder in zijn eigen taal. Dus weer een teleurstelling.

  Het was een poppenkast- Het is een poppenkast -Het blijft een poppenkast.

  Ik ben de toeschouwer.


  Maak melding

 37. @ Forrumers,

  De hoofdschuldigen in deze amnestie zaak zijn BRUNSWIJK en PAE SOMO; zij hebben voor gestemd !!! Harisch Manorath heeft niet voor een bordje (gele erwten) voor gestemd (maar de rug rechtgehouden) niet zoals SOMO voor een bordje Saoto en Brunswijk voor een portie djompo-metie !!
  Nooit meer moeten “rechtgeaarde Surinamers” op deze charltans hun stem uitbrengen !!!


  Maak melding

 38. @do the wrong thing
  Ben jij blij dat je weer een beetje geluk hebt vandaag?! Niet altijd zal je geluk hebben,Pech ligt op de loer en dan is het afgelopen met je blijdschap..

  Onze rechtssysteem is in tact. Het geeft alleen maar aan dat de rechters zich houden aan regels en wetten. Laten we de rollen omdraaien ..je baasje is rechter en de rechters moordverdachten bv…en een ieder weet hoe het zou aflopen.executie,….klinkt dat bekend in je oren!!

  Hoe moeilijk bouta het ook maakt voor de rechters,de rechters hebben getoond dat zij wet en recht eerbiedigen,. Eens zal het ideetjes put van je baasje uitdrogen en dan is het the end voor hem en de paarsen.


  Maak melding

 39. Wat een “lafbekken” op dit forrum, om allerlei “goden” aan te halen, terwijl de duivel rustig het land vernietigd met zijn trawanten !!

  Misschien beschermt de “annana” van Hooghart hem wel !!


  Maak melding

 40. Cochise,

  Het Openbaar Ministerie bepaalt aan de hand van gepleegde strafbare feiten of en wanneer iemand daarvoor vervolgd wordt. Het Openbaar Ministerie kan ook besluiten om iemand niet te vervolgen. Er zijn verschillende redenen om iemand niet te vervolgen. Bijvoorbeeld als de politie niet voldoende bewijs heeft kunnen verzamelen. Uit getuigen- verhoren/verklaringen, reconstructies,enz. kan men niet vaststellen wie de daders zijn. In zo’n geval is sprake van een `technisch sepot’. Daarnaast is er het zogenaamde `beleidssepot’. In zo’n geval is er voldoende bewijs, maar besluit het Openbaar Ministerie bewust om iemand niet te vervolgen. De minister van Justitie is politiek verantwoordelijk voor het handelen van het Openbaar Ministerie.


  Maak melding

 41. @Bon

  Zo zijn wij met zijn allen schuldig aan het verlenen van amnestie aan bouta.Jij ook.
  Zonder te protesteren hebben wij het toegelaten en daar pronkt bouta mee als een pauw!Die gek neem ik niet kwalijk,hij heeft helemaal geen iq anders had hij geweten dat amnestie meer een award is voor criminelen.


  Maak melding

 42. @Ramseo en @Arie Janssen,

  Ik proef dat jullie persoonlijke problemen hebben. Maar wees niet bag. Daar is een makkelijke oplossing voor. Bid vanavond tot de Heer der Heren, Allah en morgen krijg je een oplossing. Probeer het en wordt gelukkig, hahaha.


  Maak melding

 43. @RobG
  Wil je nu ophouden om de rechtsgeleerde hier te spelen?!
  Wees blij dat de zaak is uitgesteld en je baasje zuurstof kan inhaleren, Alle ingredienten zijn aanwezig om je baasje te vervolgen en hem op te sluiten.
  Je baasje weet hoe de boel te omzeilen ..hij is een crimineel en hij weet het heel goed..Bespaar me je technische noten van wet en recht.Je baas…dat is alles.
  Eens zal hij moe worden met zijn kat en muis spelletje.Hij heeft gewoon geluk gehad .


  Maak melding

 44. @Atheist,

  Broeder, neem je toevlucht tot de Heer der Heren, Allah. Al jouw bitterheid zal smelten als boter op vuur, hahaha. Bid vanavond voor je geluk en orgen zul je opstaan als een nieuwe mens, hahaha.


  Maak melding

 45. @Habi Bullah
  De mens wikt maar God beschikt.
  Het is de Here God die het oordeel zal vellen.Zie je de leeftijd van je baasje?!Op zo een hoge leeftijd zou hij moeten genieten van rust als hij geen crimineel was,hahahaaa…maar nu moet hij zich juist inspannen om de gevangenis te vermijden.Die gek heeft niet 1 minuut rust.


  Maak melding

 46. aan habidula,

  Het verstand van de woestijnratten zat in het voorhuid maar doordat men deze moest besnijden vanwege lang in het woestijn zwerven zonder een bad te nemen, werd de voorhuid ontstoken en daarom besneden en daarmee ook tevens is ook het verstand verwijderd !!!!

  En dat is het probleem met jullie soort overal !!!


  Maak melding

 47. @wij wensen…….,

  Lieve broeder/zus, wat denk je dat de president doet? Zie je hem hard werken, hahaha. Het is allemaal de zegen van de Heer der Heren, Allah dat Bouterse het rustig aan kan doen. Zodra hij zich afwendt van de Heer der Heren, zal hij vallen!


  Maak melding

 48. @Arie Janssen,

  Broeder, ik zie dat je veel verstand heeft van voorhuid enz. Je hebt het toch niet gescherurd toen je aan het boelen was, hahaha. Hou je aan de Sharia, want dat wat je deed is verboden!! Ik begrijp nu waarom jij je ellendig voelt, hahaha. Maar bidt tot Allah en je problemen zullen opgeost worden! Ok, broeder? Hahaha.


  Maak melding

 49. @Ray,

  Lieve zus, wie zich tot de Heer der Heren, Allah wendt, zal altijd goed slapen. Doe jij ook hetzelfde zus, dan zul je heel goed slapen. Hahaha.


  Maak melding

 50. @ habibullah

  citaat: Broeder, ik zie dat je veel verstand heeft van voorhuid enz. Je hebt het toch niet gescherurd toen je aan het boelen was,

  Habiboellah je doet je naam eer aan !!!!!


  Maak melding

 51. @Arie Janssen,

  Lieve broeder, je verwekt geen 10 kinderen met boelen, broeder, hahaha. Waar ben je op school geweest?
  Ik heb het idee dat je misschien een goede moslima nodig hebt, hahaha. Ga naar de dichtstbijzijnde moskee en zeg tegen de Imam dat je een vrouw zoekt en dat je je wilt bekeren tot de Islam. De Heer der Heren Allah zal je zeker helpen, hahaha.


  Maak melding

 52. @ Arie Janssen

  Rustig man, ik krijg krampen van het gieren en brullen man.
  Er wordt hier niet geboeld hoor, het is een nette site !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 53. Ik snap dit gedoe niet. NDP en de klaplopersgilde van Suriname hebben altijd veel praats gehad, maar wanneer het erop aan komt to be a man zijn het schijtlaarzen. Laat de zaak gewoon zijn beloop hebben en dan verder kijken of bedenk nu al welk scenario je kan volgen bij welk vonnis dan ook. Het enig volk welk Bouta een beetje paait zijn de Chinezen en wel omdat zij nu willen binnenhalen voor straks het tij keert.. Front en de anderen hebben niet echt schone vingers, maar hebben nimmer voor de rechter gestaan voor schending mensenrechten. NDP-regiem is altijd onlosmakelijk verbonden met Coca en nu ook weer.. De zaak moet gewoon aangekaart worden bij internationaal Hof en daar heeft niemand onschendbaarheid, dus ook DDB niet.


  Maak melding

 54. Niet het OM, doch de Krijgsraad bepaalt hoe een strafzaak, nadat de ten laste legging is voorgedragen, wordt afgerond.

  Niemand, ook niet de president of de PG kan een Krijgsraad “in zitting” stoppen of opdrachten geven !

  Het OM, tracht alles te doen om de opdracht van de minister uit te voeren, echter de macht van het OM in de strafzaak is niet onbeperkt.
  Het OM toont haar goede wil aan de regering door nog in beroep te gaan, meer/veel stelt dat niet voor !

  Niet vergeten moet worden dat het Hof van Justitie de opdracht heeft gegeven deze strafzaak voort te zetten en af te ronden !

  Eerder heb ik al gesteld dat het Hof, wanneer haar opdracht niet goed zou worden opgepakt, kan besluiten de gehele zaak zelf over te nemen en zelf een eindvonnis te vellen !

  De deskundigen/adviseurs van het regiem onderschatten de Krijgsraad en het Hof van Justitie !


  Maak melding

 55. @Gilli, je hebt groot gelijk vandaar dat ik ook steeds heb aangegeven dat Bouterse en co geen ballen hebben, omdat zij bang zijn voor de veroordeling van de rechter.

  Aan de wet van de KARMA hoeft niemand te twijfelen. Bouterse heeft nu echt slapelozenachten en weet zich geen raad.

  Mijn familie is terug van vakantie en zij vertelde wat voor toestand het nu is in Suriname. Vervallen medicijnen die gegeven worden aan mensen.
  Armoede van toen en nu kun je niet beschrijven en dan heb je nog die zware criminaliteit die dagelijks toeneemt.

  Bouterse vertapt gewoon de wetten en regels aan zijn laarzen.
  Zie maar wat er gebeurd als je een jaar minister bent, geld verspilling aan vrienden die maandelijks een goed salaris ontvangen en niets meer hoeven te doen.

  Onder Venetiaan was je verplicht om 5 jaar minister te zijn om zo in aanmerking te komen voor al deze vergoedingen.


  Maak melding

 56. een gezwel moet je er toch anders uithalen.
  niet het openbaar ministerie is fout maar pg bouta dagu roy panday

  @habi bullah, sodemieter toch op met dat achterlijke broeder gedoe van je, imbeciel
  ga eens de duivelse verzen van ex-moslim rushdie lezen.


  Maak melding

 57. Volgens artikel 148 mag de rechter opgepakt worden.
  In Suriname doen ze het heel rustig aan.
  De rechter krijgt de kans om de zaak netjes af te sluiten.
  Zij doet aan staatsgevaarlijke activiteiten,blijf zij onrustig doen dan zal zij binnenkort opgepakt worden,en dat staat letterlijk in artikel 148.
  Deze vrouw is geen rechter,zij is gestuurd door Spongbob die schijtwater aan het krijgen is.


  Maak melding

 58. @hebi Boeler,
  “de Heer der Heren, Allah”

  FYI
  Ik heb me indertijd ook proberen te bekeren tot de islam.
  Dus ging ik op zoek naar de Heer der Heren.
  Aan de balie van een 35 verdiepingen hoog kantoorgebouw werd mij gezegd dat ik Allah kon vinden op de 35e verdieping. Liften waren niet aanwezig; gesterkt door mijn vastberadenheid de Almachtige Allah te ontmoeten begon ik aan de bijna onhaalbare klim via de trap.
  Na heel veel rustmomenten, bereikte ik na 3 uur uiteindelijk de 35e verdieping.
  Na aanbellen werd de deur voor mij geopend en zag tot mijn verbazing de Here God achter zijn mahoniehouten bureau zitten. ‘Ik was eigenlijk op zoek naar Allah’ zei ik bevend tegen God.
  ‘Oooh, dan zit je hier wel zeker goed; gaat u maar even zitten’ antwoordde God, waarna hij op het knopje van zijn microfoon op het bureau drukte en op gebiedende toon sprak: ‘Allah, twee koffie en wel zo vlug mogelijk.’


  Maak melding

 59. Two Pipel :

  Dat het strafproces gewoon verder wordt gevoerd, duidt er op dat er van “belangen mbt de veiligheid van de staat” geen sprake is ! Het is een verzinsel van het regiem en van de hoofdverdachte !

  Immers de minister van Justitie heeft gezegd te weten welke mensen dit gevaar zouden opleveren ! Zij heeft nimmer samen met de PG ervoor gezorgd dat de bedreigers van de veiligheid van de staat werden opgepakt en berecht !

  Het bestuur van het land, moet zich niet bemoeien met de Rechterlijke Macht, die voeren onafhankelijk een Grondwettelijke taak uit !

  Wanneer het regiem geen onafhankelijke Rechterlijke Macht wenst, dan moeten de leiders van het regiem openlijk de rechtsstaat Suriname afschaffen, en de dictatuur vestigen !

  PS : De bevolking moet openlijker opkomen voor mensenrechten en voor de rechtsstaat !
  Aan een dictatuur, in een bankroet Suriname, met nieuwe mensenrechtenschendingen heeft enkele Surinamer iets !


  Maak melding

 60. Ik vrees het ergste , met dit uitstel heeft de president de gelegenheid om zijn prive’ legertje te mobiliseren.

  Als er toch een uitspraak komt dan zal dat symbolisch zijn.

  Hij heeft alreeds de garantie gegeven: Het gaat niemand lukken mij in de gevangenis te stoppen.

  En wie de eerste stap zet hem in Santo Boma te krijgen, tja!

  Ik zie op termijn dan ook een kleine guerrilla oorlog uitbreken tussen 2 groepen. De vraag is , aan wie is het leger loyaal?


  Maak melding

 61. Aanhangers mogen zeggen wat ze willen maar hun baas is gewoon een schijtert. Hij loopt weg die lafaard. Vluchten voor de waarheid. Hij durft geen verantwoording te dragen voor zijn eigen daden. Bouterse is een grote lafaard !!


  Maak melding

 62. Op Lonny hoeft het volk ook niet te rekenen. Die heeft nu z’n schaapjes op het droge en mag zich net als Bouta tot 1 van de rijkste mensen van Suriname rekenen. Rijkdom die over de ruggen van het arme volk is verkregen; ik hoor het hem nog zeggen “politiek is gangsta”.
  Het is wat als je door zulke lieden geleid wordt; ik heb echt te doen met het Surinaamse volk.


  Maak melding

 63. 😂RobG
  U bakt ze weer bont.
  De zaak is door het OM voor de rechter gebracht. Of wel het onderzoek is afgerond.
  Het OM is onafhankelijk tot die beslissing gekomen.
  Toen Rubin Roosendaal getuigde was Bouterse duidelijk in de problemen en werd de amnestie wet aangepast.
  Te laat want tijdens een rechtsgang kan men de spelregels (van toepassing zijnde wettelijkkskader) niet meer veranderen.
  Gevolg 3 jaar uitstel.
  Medio 2016 deed de rechter na dwang wat het moest doen. Vorderen dat het requisitoir uitgesproken wordt dat sinds 2012 al gereed was.
  Nu wordt er weer illegaal ingegrepen en de zaak vertraagd. De zaak was onder de rechter en dan kan de PG of de Wetgever niet meer ingrijpen.
  Nu wordt weer slechts vertraagd. Dit hoger beroep is waanzin omdat er al tweemaal gevorderd is dat de krijgsraad door moet gaan.
  U zult zien wat het oordeel zal worden


  Maak melding

 64. RobG.

  Je geeft impliciet toe, dat Bouta het OM is en dat is heel bijzonder voor een president in een westerse democratie.
  Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden dan jij.
  Probeer mij als jurist niet vanuit Nederland te vertellen hoe het hier in ons land toegaat.
  Dat primaat heb jij niet vanuit het koude kikkerlandje.


  Maak melding

 65. “Het Openbaar Ministerie heeft intussen hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad om gewoon door te gaan met het strafproces. De Krijgsraad wil nu de afloop van het hoger beroep afwachten en heeft daarom besluiten tot uitstel.”

  Ik snap die hele heisa hier op WKN niet.
  De Krijgsraad heeft alleen maar besloten tot uitstel van het proces, omdat zij de stukken tot het hoger beroep van het OM nog niet binnen had. Er zal nu gewoon moeten blijken of de Krijgsraad artikel 148 terecht terzijde had mogen schuiven. Ik vind het niet meer als fair dat de Krijgsraad de verdediging alle ruimte geeft, om volgens de voor haar wettelijke middelen alles in het werk te stellen om niet tot een veroordeling te komen. Het is wel bedenkelijk dat volgens het Surinaams Wetboek men nu al in hoger beroep kan gaan en dat dit niet door de verdediging geschied maar door het OM.

  Dat er hier wannabe juristen zijn die vinden dat de Krijgsraad haar boekje te buiten gaat en zich op gevaarlijk terrein begeven is natuurlijk je reinste lariekoek. Men moet niet vergeten dat er wel degelijk bewijslast is, al wordt dit door zovelen hier ontkent, waarop de Auditeur-militair Roy Elgin zijn 31 pagina tellende pleidooi al sinds 2012 klaar heeft liggen.


  Maak melding

 66. Do the RIGHT thing!@
  De Surinaamse geschiedenis herschrijven en Zand er wat ben jij een flapdrol zeg, dit heeft niets met het koloniale tijdperk te maken .Jij leeft nog 100 jaar terug ,je bent ziende blind en Horende door, izegrim, recht is recht krom is krom het zal jullie nooit lukken om er iets van te maken om figuren zoals jij in het verleden blijven hangen .En ga geen hoofdletters gebruiken,dat geeft je frustratie aan

  Sari Tori


  Maak melding

 67. In Suriname is alles mogelijk en daarom maakt de president het land zo belachelijk in het buitenland.Iedereen lacht Suriname uit.Het buitenland moet in Suriname ingrijpen en de president meenemen om hem in het buitenland te berechten als moordenaar punt uit.Al die indianen verhalen ten spijten.Het land is failliet en leeggeroofd door die machthebbers die geen verstand hebben om het land te besturen.Suriname is een ramp land geworden onder Bouterse.Ik zou mij als mens dood schamen wat in 1982 is gebeurt.God slaapt niet aan alles komt er een eind.Dat is mijn boodschap aan Sergeant Bouterse want president is hij niet waard.


  Maak melding

 68. De krijgsraad is een verlengstuk van Bouterse als militair en daar zit er geen enkele Jurist die verstand heeft van zaken.Iedereen in Suriname is bang voor Bouterse omdat hij geen verstand heeft en ontoerekeningsvatbaar kan hij weer aan zijn wapens trekken en weer beginnen te schieten.Hij wilt eeuwig aan de macht blijven ook al huilt het volk dat het niet goed gaat in het land maar het is hun eigen schuld als je zo iemand kiest als president dat krijg je dit in jouw land.


  Maak melding

 69. soekrosani@
  Ze deden het ook niet om het land te besturen ,maar om op de snelste manier rijk te worden , door gebruik te maken van het geld dat Suriname ter beschikking had.
  Sari Tori


  Maak melding

 70. -Een ieder weet wat Bouterse in het verleden heeft gedaan als het gaat om gebouwen af te branden. Zo voed Bouterse zijn aanhang ook op.
  Als je naar deze mensen zou kijken zegt het niveau van deze Surinamers al genoeg. De armen zullen zeker de straat op gaan, omdat ze niets te verliezen hebben, maar anderen zullen zeker hun gezin en waarde beschermen dan op straat gaan voor een moordenaar.
  Sommige Surinamers denken dat een President voor eeuwig op zijn stoel mag zitten en NOOIT meer ervan af mag gaan. Dit kan alleen in een land waar een dictator aan de macht is.
  Lees die tekst maar:::

  =3-tal protesteert bij Hof van Justitie tegen 8 decemberstrafproces

  Drie personen protesteerden vandaag bij het gebouw van het Hof van Justitie tegen het 8 decemberstrafproces. “No wan man no e sroto pres, anders na war in a kondre”. Naar hun mening wordt er alles aangedaan om de president van Suriname, ‘hun baas’, op te sluiten.

  De mensen zijn niet te spreken over het feit dat een rechtszaak die al jaren duurt, niet stopgezet kan worden. Volgens hun kunnen de ‘eliten’ in het land niet zien dat president Bouterse de ‘hoogste baas’ is in Suriname.

  NDP-aanhangers
  De twee dames en een heer die aangeven dat ze die hard NDP’ers zijn, zeggen dat ze zelfs dood willen gaan voor Bouterse.

  Suriname Herald vroeg de mensen wat ze gaan doen als het vonnis in het nadeel van Bouterse uitvalt. Hierop antwoordden ze: “Na oorlog oen wan in a kondre. We bron a her foto plat.”

  Omdat ze weinig media-aandacht kregen hebben ze op allerlei manieren geprobeerd om in beeld te komen, terwijl er interviews werden afgenomen van de advocaten van de nabestaanden. Ze geven aan dat dit alleen een klein gebaar is. “Te we o kon baka, dan komen we met meer mensen”, zeggen ze.


  Maak melding

 71. Wat velen niet door hebben is dat men met een onberechte mensenrechten schendende moordenaar dictator van misdaad dictatiaalstaat Suribabwe en paarse elite criminele kaderleden te maken heeft. Deze vervloekte paarse ellendelingen zijn de wortel der misdaad, sinds 1980. Oerdomme dwaze knettergekke stomme idioten gaven deze paarse moordende duivel hun zielen. Velen van hen zijn paars crimineel gek bezeten. Opa no lobi kosi, maar na mpp paars volk zal veel te lijden hebben onder hun paars criminele afgod. Een schande voor de rechtstaat Suriname en een criminele zege voor paars crimineel dictatoriaal misdaadstaat Suribabwe. Wao ka, oerdomme mpp paars stom volk.


  Maak melding

 72. @Ira,

  Achterhaalde bullshit. Die 3 zijn te dom om te weten waar ze het over hebben. Ze hebben de hersenen van een garnaal.

  “No wan man no e sroto pres, anders na war in a kondre”
  …zal DDB zijn achterban anno 2017 echt zo stom zijn om voor zo,n oplossing te kiezen..dan moet dat dan maar…mek a kondre boss.

  “Volgens hun kunnen de ‘eliten’ in het land niet zien dat president Bouterse de ‘hoogste baas’ is in Suriname.”
  …de enige eliten die er nog zijn, zijn Bouterse & co, hahaha.

  De twee dames en een heer die aangeven dat ze die hard NDP’ers zijn, zeggen dat ze zelfs dood willen gaan voor Bouterse.
  …Somo en Brunsi hadden ook dezelde ideeën.

  “Na oorlog oen wan in a kondre. We bron a her foto plat.”
  …onnozele zielen…bandeloosheid…tje ze hebben al niet veel, gaan zichzelf te kort doen…


  Maak melding

 73. @Ira,

  Achterhaalde bullshit. Die 3 zijn te dom om te weten waar ze het over hebben. Ze hebben de hersenen van een garnaal.

  “No wan man no e sroto pres, anders na war in a kondre”
  …zal DDB zijn achterban anno 2017 echt zo stom zijn om voor zo,n oplossing te kiezen..dan moet dat dan maar…mek a kondre boss.

  “Volgens hun kunnen de ‘eliten’ in het land niet zien dat president Bouterse de ‘hoogste baas’ is in Suriname.”
  …de enige eliten die er nog zijn, zijn Bouterse & co, hahaha.

  De twee dames en een heer die aangeven dat ze die hard NDP’ers zijn, zeggen dat ze zelfs dood willen gaan voor Bouterse.
  …Somo en Brunsi hadden ook dezelde ideeën.

  “Na oorlog oen wan in a kondre. We bron a her foto plat.”
  …onnozele zielen…bandeloosheid…tje ze hebben al niet veel, gaan zichzelf te kort doen…


  Maak melding

 74. @hmolenaar2016

  ZEIK MAAR WAT JULLIE WILLEN,..juridisch staat Bouterse sterk,dat weten jullie,…blijf maar blaffen en het volk beledigen,…daar zal je heel ver mee komen,..doe eerst je huiswerk goed domme oliebollen en pannenkoeken,voordat je naar de groene tafel rent.als jullie soort een zaak verliezen is iedereen corrupt.als jullie winnen,”dan heeft het recht gezegevierd “eee oen djiem wang boeng bigie brik….bald heads !…GA JE WONDEN LIKKEN .mie mang !


  Maak melding

 75. @ Bullebak Ray,… hou je mond,domme uitslover….sluit je aan bij wij zijn moe !..jij denkt mijn pres te kunnen opsluiten ????? me hoela !!!…jullie muziek klinkt steeds zachter..jullie zijn DE CONTRA BAS….Doei…!!!!!!!!!


  Maak melding

 76. @habi bullah,

  jij bent een schande voor de moslims woonachtig in Suriname ik adviseer je om het eerste de beste vliegtuig te nemen naar een Islamitisch land en daar verder te leven. Vergeet niet daar kan je over die akelige allah niets zeggen want daar praat men niet maar hangen je gelijk op.


  Maak melding

 77. Habi Bullah

  je lult uit je nek man met je Allah. Wie is Allah? Shiva toch? Wie aanbidden jullie in Mekka?? Shiva toch.? Dus niet lullen dat Allah de beste God is dan andere. Waarom help jullie Allah niet aan al die mensen in Syrie ? Waarom vluchten ze naar de Christelijke landen (Europa) waar is jullie Allah dan.

  Ik hoor vaker moslims zeggen Allah is de beste God dienst. Ga google dan zie je welke religie de oudste ter wereld is en dan lullen dat Allah de beste is.


  Maak melding

 78. Jojo,

  Gij suggereert dingen die helemaal niet bewezen zijn. Ook de getuigenis van Ruben Roosendaal moet men een korreltje zout nemen omdat het niets voorstelt, geen smaak heeft. M.a.w. hij heeft het verhaal uit rancune uit zijn grootste duim gezogen. Niets klopt van zijn beweringen.Neem van me aan dat het laatste woord in deze casus nog lang niet is uitgesproken. Ik ben van mening dat dit dossier gesloten dient te worden.

  Cochise,

  Het zijn jouw woorden die beweren dat Bouterse het OM is. Jij gaat uit van verdachtmakingen die helemaal niet waar te maken zijn. Het Openbaar Ministerie valt nog altijd onder de Minister van Justitie. Jij trekt je primitieve conclusies. Jij gaat uit van simpele redeneringen en gevolgtrekkingen die nergens opslaan. De rechtswetenschap is een complexe materie. Ook aan jou wil ik duidelijk maken dat het laatste woord in de casus nog lang niet is gezegd.


  Maak melding

 79. Het OM tracht de Krijgsraad te schofferen met een zogenaamd net ingediend beroep !

  Zaken konden niet eens uitgewerkt aan de Krijgsraad worden overhandigd !

  Dit duidt er op dat het OM bang en onder druk is geplaatst om toch nog een vertraging te willen veroorzaken !

  Echter, het Hof van Justitie, dat voortzetting van deze strafzaak heeft BEVOLEN, zal spoedig een oordeel vellen over dit beroep !

  Het hoogste rechtssprekend orgaan weet ook wel dat zaken niet eindeloos voort kunnen blijven slepen en dat de nabestaanden recht hebben op berechting van de brute moordenaars van hun dierbaren !

  PS : Tot nog toe hebben de moordenaars alleen vertragingen van het proces teweeg weten te brengen.
  Hun vaak buitenwettelijke en ongrondwettige trucjes zijn uitgeput, het recht zal zegevieren !


  Maak melding

 80. Het “produkt” is al een en al schande !! En het “proces“ is zelfs beneden freubel-niveau !!
  Suriname en Surinamers anno 2017 !! Triest, zeer triest ..


  Maak melding

 81. @ Mazda, @ D{o}amsco,@ Parbo, @ To{do}tRt … jullie l…..n vanuit de verte. Kom naar Suriname …. hier moeten jullie je geweldigheid en liefde tonen voor land en volk.
  Men kan proberen het 8 decemberproces te frustreren …. tot 2020. Hebben jullie nagedacht wat daarna zal gebeuren?
  Jullie zijn domme,stomme idioten !!!!!!!

  Let me tell you this: opa KILLER BOUTERSE gaat hangen … wat mij betreft letterlijk. In zijn kielzog vette Dora …. de PG, de hr. Elgin { beide hebben bij de ambts aanvaarding een eed afgelegd …. niet een eed van PARTIJDIGHEID … daarvoor moeten ze eerst verantwoording afleggen en dan volgt de zwaarst mogelijke straf.

  Dora … zal na haar ministerschap zeggen: ik verkeerde in een andere hoedanigheid … ik werd gedwongen en kon niet anders …. op de schroothoop met dat DING !!!

  @ To{do}tRt … de Amerikanen hadden gelijk je geen visum te verstrekken … daarom ben je pisnijdig op Amerika. Amerika heeft genoeg … TEDDY BEERS … nog een NDC={ Nothing Doing Comp.} … @ To{do}tRT } … erbij … zou haar aanzien schaden !!!


  Maak melding

 82. Bouterse heeft weer zijn wapens uit de kast gehaald en het proces is weer gestopt.Anders zou hij weer een paar kapot schieten en Surinamers zijn bang voor wapens.Er rust een vloek op deze man en daarom komt Suriname niet vooruit en als je zo een domkop tot president kiest dan krijg je problemen want de man heeft geen verstand van zaken.Alles wat hij in zijn handen krijgt gaat dood.Als land is ons land diepgezonken onder Bouterse.Wanneer komt er hulp uit het buitenland om Suriname vrij te krijgen is de vraag.


  Maak melding

 83. @RobG

  Ik suggereer niets breng zoals de feiten er liggen.

  De zaak is voor de rechter gebracht. Dan wordt de zaak behandeld op basis van de wetten zoals ze in November 2007 er waren.
  Later wetten veranderen is een ingreep in de rechtsgang en dat is door de grondwet verboden. Feit en geen Suggestie.

  Ik en ook U en ook de president kunnen niet bepalen hoe geloofwaardig de getuigenis van Roosendaal is. Dat is aan de rechters van de Krijgsraad.
  Het is by the way niet alleen Roosendaal die ten nadele van verdachte Bouterse getuigd heeft.

  Hoe onbetrouwbaar u Roosendaal ook beschouwd en afschildert, het is een FEIT dat direct na zijn (waarschijnlijk door rancune ingegeven) getuigenis, de DNA in no time de Amnestie wet aanpassing als noodverband maakte.
  Het is een Feit dat het veranderen van de Amnestie wet gezien de reacties (BEP uit de coalitie geschopt, NS gemarginaliseerd, Brunswijk met krokodille tranen en Somo met spijt) niet maar zo is gebeurd.

  Beste RoBG ik suggereer niet maar som de feiten op. Feiten die men qua waarheidsvinding maar aan de rechters moet overlaten. Feiten die schijnbaar hard genoeg zijn voor de verdachte om niet op de inhoud te strijden maar met onwettige ingrepen en omwegen te proberen te vertragen en te ontgaan.

  Voor een weldenkend mens is het gedrag van de verdachte veel zeggend.


  Maak melding

 84. Jojo,

  Wat zijn de feiten? Bent ge in staat om de feiten voor mij en de vele anderen in heldere taal uiteenzetten? Hetgeen gij benoemt heeft helemaal niets met de concrete gebeurtenissen op 8 december te maken. Wie heeft/hebben de trekker(s) overgehaald. Zolang men niet onomstotelijk kan vaststellen wie de trekkers hebben overgehaald kan het Openbaar Ministerie niet met concrete bewijzen voor de dag komen. De Auditeur Militair heeft geen andere keus.


  Maak melding

 85. Een ONSCHULDIGE hoofdverdachte, in een strafzaak mbt een gruwelijke massamoord op ongewapende en onberechte landgenoten, vreest de Krijgsraad niet en wacht het eindvonnis rustig af !!!!!


  Maak melding

 86. RobG.

  Bouta heeft het OM opdracht gegeven het strafproces stop te zetten, maar het OM is daartoe helemaal niet bevoegd.
  Bouta heeft dit proces aangestuurd, niet de minister van Justitie.
  Geen enkel OM in welke westerse democratie ook kan een strafproces stilleggen.
  Kijk je rechtenboeken er nog maar eens goed op na.


  Maak melding

 87. Het onomstotelijke bewijs ligt er in de verschillende getuigenverklaringen bij de rechtbank. Google, luister en huiver naar bv. de getuigenverklaring van Fred Derby, de enige overlevende van die slachting in Fort Zeelandia. Lees het boek “De December Moorden..een getuigen verklaring”.

  En toch zijn er nog mensen die omwille van geschiedvervalsing deze zwarte bladzijde in de Surinaamse geschiedenis verloochenen…


  Maak melding

 88. Triest om te lezen hoe onbenullen koeterwaals verkondigen.

  Jojo bijv. Zweert bij de laatste verklaring van Roozendaal, terwijl het een feit is dat rozendaal 3 verschillende verklaringen onder ede heeft afgelegd, maw roozendaal heeft bewezen meineed gepleegd en zou om die reden vastgezet moeten worden. Tot 3 dagen geleden beweerd dezelfde roozendaal in een gesprek met de telegraaf dat hij niet in het fort aanwezig was en dus niets heeft gezien, hij moest gewoon 2 mensen ophalen en afleveren bij Bagwandas meer niet.

  Conchise jullie zijn zo dom en achterlijk. Het of wie dan ook heeft GEEN opdracht gegeven om de rechtszaak stop te zetten. De opdracht is om vervolging stop te zetten, lees RobG reactie weer.

  Dat het OM de krijgsraad niet eerder op de hoogte heeft gesteld van het hoger beroep is logisch omdat de krijgsraad het OM tot ongrondwettelijk handelen heeft gedwongen. art 148 is een grondwettelijke artikel waar het OM niet omheen kan.


  Maak melding

 89. @RobG

  U gaat weer om het issue heen.

  Ik ga niet terug naar 8 december. 1982. Dat doet de rechter voor ons en die bepaald of er overtuigend bewijs geleverd is.

  De feiten waar ik het over heb zijn dat:

  1 >>> Bouterse als verdachte voor en na 2010 NOOIT inhoudelijk verweer gevoerd heeft en slechts procedureel verweer heeft gevoerd.
  2 >>> Toen er zwaarwegende getuigenissen afgelegd werden als een donderslag bij heldere hemel een amnestie wet veranderd werd.
  3 >>> Toen het Hof van Justitie in 2 zaken besloot dat het proces door gezet moest worden de staatsveiligheid plotseling in het geding zou zijn en dat dat een ongrondwettelijk opdracht aan de PG rechtvaardigde.
  4 >>> En dat ook nu het Hof van Justitie in hogerberoep gevraagd wordt iets te verbieden wat izij al 2 maal bevolen heeft ten uitvoer te brengen.

  Het gaat er om dat een ABSOLUUT feit is dat er slechts 1 partij is die alles in het werk stelt om het requisitoir van de Auditeur Militair in de kluis te houden.

  Of de verdachte DDB aanwezig was, beslissingen genomen heeft en wellicht zelf geschoten heeft of zich zelf een alibi geregeld heeft of die nacht als Doorenroosje geslapen heeft zal door de rechter bepaald worden en niet door U of mij.
  Indien de verdachte resp. veroordeelde zich niet kan vinden in het oordeel van de Krijgsraad staan hem alle rechtsmiddelen ter beschikking om dan hoger beroep aan tekenen.

  Beste RobG in serieuze ambtsdrager of bestuurder elders ter wereld zal voor veel kleinere verdenkingen zijn of haar functie verlaten en zich wijden aan zijn of haar verdediging/ naam zuivering zolang de verdenking de persoon in het functioneren hindert.

  Bouterse heeft er alle belang bij dat de zaak formeel eindigt hij niet veroordeeld verder kan of veroordeeld zijn hoger beroep moet gaan aantekenen.
  Dat is de situatie. De verdachte laad met diens handelen de verdenking op zich iets te verbergen te hebben en bang te zijn voor het requisitoir.


  Maak melding

 90. @ Namitaki

  Ik zweer niet bij de getuigenis van Roosendaal. Ik constateer slechts toen de laatste getuigenis van Roosendaal gedaan werd (al dan niet uit rancune) er met stoom en kokend water de amnestie wet veranderd werd.

  De hoofdverdachte doet niets anders dan uitstel creëren en doet buiten de rechtbank onbewezen uitspraken. Laat de verdachte onder ede zijn uitspraken in de rechtbank doen zoals een ieder dat zou moeten doen.

  Beste Namitaki is veroordeel niet maar stel vast wat er gebeurt in het proces. Dat is openbaar. Dat is geen geleuter maar registeren en toetsen.

  Indien u alles rustig leest zult u ook vast moeten of kunnen stellen dat de Krijgsraad niet ongrondwettelijks van de Auditeur Militair eist omdat de zaak al sinds november 2007 onder de rechter is en de PG niet meer de leiding over het proces heeft. De Krijgsraad beslist over haar agenda en acties.


  Maak melding

 91. Door het handelen van regering en president, na hun beroep op art 148 GW, blijkt duidelijk dat men dit artikel heeft misbruikt, c.q. op onwettige gronden heeft ingezet !

  De president heeft nu gezegd af te wachten wat de juristen verder doen in deze zaak !

  Van gevaar voor de staatsveiligheid is TOTAAL niets gebleken !

  Het gaat de machthebbers alleen om saboteren van het werk van de Onafhankelijke krijgsraad !

  PS: Bovendien heeft de minister van justitie nagelaten ism het OM, het staatsgevaar/staatsgevaarlijke personen uit te schakelen ! Duss… soso ley !!!!

  Eindvonnis komt eerder dan menigeen denkt !!!!!

  Een Krijgsraad die “in zitting is” is niet te stoppen, ook niet door DNA, de ministers of de president !!!!!


  Maak melding

 92. Wat hadden julli dan verwacht?……dat et een strafeis zou komen????….tuurlijk niet ze wachten tot DDB binnenkort zelf de pijp uit gaat…..en dan volgen de biggie mofo’s van ee ieder…..ieereen wwet dan van alles te vertellen hoe t eigenlijk had moeten gaan….alles achter af als de baas dede is dan gaan ze durven te praten typisch Surinaams tak takie achteraf als hij dood is dan pas komen de vehalen los…..laf!!!


  Maak melding

 93. @ Bakaramang !
  Over laf volk gesproken,,bakras zijn laf overal in de wereld,bange schijters, vraag het maar aan de Duitsers,die in 1940 gewoon zonder verzet Holland zijn binnengewandeld.dus wat lul jij !


  Maak melding

 94. Ik erger me bont en blauw als lees hoe we als Surinamers/ex-Surinamers met elkaar tekeer gaan. Wat is het probleem: Een man heeft leiding gegeven en deelgenomen aan slachting van 15 mannen en wil niet gestraft worden. Wat doe je met zo iemand als blijkt dat hij alles en iedereen kan bespelen, manipuleren, chanteren, omkopen, dreigen, belachelijk maken en vooral liegen. Zo iemand leidt een kabinet met 26 leden uit de eigen partij. Wat zegt dit over dat land en de mensen die hem voortdurend in bescherming nemen, ja juist, dichter bij de pattoe komen en maar graaien en dood en verderf zaaien….wat het land opbouwen….nope, het volk dom houden angst zaaien en heersen..meer heeft deze man niet geleerd.


  Maak melding

 95. Arme jojo snapt er de ballen niet van, jojo is goed in het napraten als een papegaai maar heeft heel veel moeite om te kunnen analyseren.

  Jojo als een rechtbank overduidelijk meineed toestaat zonder op te treden, wat laten ze nog meer toe wat het daglicht niet kan verdragen?

  Blijkbaar is het een rechtbank die alles toestaat om te kunnen veroordelen maar niet om recht te spreken. Het is dan het recht val elke verdachte om in dit soort situaties alles te doen om niet veroordeeld te worden, dat recht heeft men omdat de rechtbank niet te vertrouwen is en bevoordeeld is.

  In dit kader kan je het vertrappen van de Grondwet door de rechtbank ook plaatsen, alles moet opzij om te kunnen veroordelen.

  Snappie


  Maak melding

 96. Trouwens jojo jij bent het type die tot zijn nek in het water staat en dan schreeuwt ik ben niet nat alleen omdat je hoofd droog is.

  Lees je laatste alinea, dat is nou echt dom geleuter, wat voor agenda bepaald de krijgsraad terwijl ze 8 feb nog met een mond vol tanden stond, maar ook in jan. en daarvoor.

  Als ze zo doorgaan worden ze nog ontmanteld.


  Maak melding

 97. Neks no fout,

  ontmantel de Krijgsraad, hef de Rechterlijke Macht op, onafhankelijke rechtspraak is niet meer nodig, vernietig de Mensenrechten, vestig je militaire dictatuur en vermoord nog meer onschuldige Surinaamse inwoners,

  dat brengt Sranan voorspoed en vooruitgang !!

  A NO MI TAKI, YERE ! NA DIDIBRI !!!!!!!!!!


  Maak melding

 98. Namitaki@
  Je ogen zijn net zo lui als tong ,en dan heb ik het nog niet eens over je hersens ,als ze in Paramaribo dom roepen ben jij de eerste die om mag kijken,als commentaar geeft ,lees je dan goed in in de grondwet, moet je wel begrijpend kunnen lezen anders is het verlorentijd
  Sari Tori


  Maak melding

 99. @Damsco
  Je bent een f***ing loser, wat is tot nu toe je bijdrage hier en in het leven geweest, anders dan op de persoonlijke toer te gaan….nul, nunca, nada…

  Je bestaat alleen maar dankzij die vette DROL…


  Maak melding

 100. @Namitaki

  U geeft aan dat u de trias politica niet begrijpt. Alleen middels een misdrijf tegen de grondwet kan de rechtspraak ontmanteld worden.

  De president heeft gezworen de grondwet te dienen, te handhaven en te verdedigen. Ofwel hij zal met zijn leven in moeten staan voor de rechtspraak en u spreekt over opheffen.

  De krijgsraad heeft op beide laatste zittingen procedureel gehandeld en met respect naar de belangen van betrokkenen.
  De krijgsraad stond niet met de mond voltanden maar heeft op verzoek uitstel verleend omdat zij wel begreep dat de Auditeur militair eerst ruggespraak moest houden met de PG. Hierdoor brachten zij Elgin niet in de problemen. Zoiets heet respect.
  Ook nu bij de schorsing gedurende het hoger beroep bij het Hof van Justitie handelt de Krijgsraad volgens het boekje en met respect voor het recht en de belangen van partijen.
  De regering toont gebrek aan respect door pas ter zitting het hoger beroep aan te kondigen.

  Beste Namitaki u bent de weg kwijt geraakt en hoopt op een wonder.

  De krijgsraad werkt gestaag en methodisch om geen procedure fouten te maken. Kanhai en Bouterse begrijpen dat ze verloren hebben en zijn stil en zwijgzaam geworden op dit dossier.

  Zij proberen alleen maar te vertragen en tijd te rekken op kosten van het volk.


  Maak melding

 101. Damsco
  @ Bakaramang !
  Over laf volk gesproken,,bakras zijn laf overal in de wereld,bange schijters, vraag het maar aan de Duitsers,die in 1940 gewoon zonder verzet Holland zijn binnengewandeld.dus wat lul jij !
  Damsco in die tijd was het verschil 53 miljoen inwoners,in Nederland 11 miljoen Scheeld een paar mensen .
  Het Nederlandse volk is zo laf dat ze in 1975 dik 350000 Surinamers hebben op genomen,en kom niet aan wij waren toen ook Hollanders , de meeste van jullie kwamen om heel andere reden naar Nederland ,zij zagen de ellende die er nu heerst ,al aankomen ,dus damsco schijnheilig ,al je nog eens commentaar geeft ,denk eerst na bakroe


  Maak melding

 102. RobG, onder wiens verantwoordelijkheid zijn de 15 mensen opgepakt, gemarteld en vermoord, en wie probeert er nu onder die verantwoordelijkheid uit te komen, door allerlei onwettige kunstgrepen?


  Maak melding

 103. Hahahaha

  Jojo beweert dat ik de trias politica niet begrijp, so bun.

  Nu gaan we lezen wat deze zelfde jojo in al zijn wijsheid beweerd.

  “Alleen middels een misdrijf tegen de grondwet kan de rechtspraak ontmanteld worden”

  Met bovenstaande geeft jojo duidelijk aan dat hij totaal niet weet waarover hij het heeft.

  Een misdrijf tegen de grondwet?? Jojo weet duidelijk niet dat je een misdrijf alleen tegen de wetboek van strafrecht kan plegen. Rechtspraak ontmanteld worden, jojo je bent een clown zoveel is mij wel duidelijk, misschien dat je ons in je fantasie kan vertellen hoe een rechtspraak ontmanteld wordt.

  Zijn gebrek aan kennis etaleert jojo nu helemaal met deze stommiteit

  “De regering toont gebrek aan respect door pas ter zitting het hoger beroep aan te kondigen”

  Jojo gaat ons allemaal vertellen welke minister of wie dan ook van de regering het hoger beroep heeft aangekondig ter zitting, hihihi. Wat een ezel bij jij toch ook jojo.

  De rest van je dom gebrabbel ga ik niet eens op in.

  Wij met een gezond verstand weten dat Elgin het OM in problemen heeft gebracht vandaar de zwijgzaamheid van de advocaat en de President. Het OM moet zijn problemen zelf oplossen dan komt de advocaat weer aan het woord, dat is methodisc te werk gaan. Intussen staat Art. 148 nogsteeds als een paal boven water en kan het OM onmogelijk nog een requisitoir houden, zijn requisitoir is al geweest, nl hij mag niet meer meedoen, wat nu. Je zal zien wie heeft verloren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.