Comité geschokt over uitstel proces Decembermoorden

37
proces Decembermoorden in Suriname

Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname is geschokt over het uitstel van het proces over de Decembermoorden. “Ik had dit nooit verwacht”, zegt voorzitter Romeo Hoost vandaag tegen het ANP. De Surinaamse Krijgsraad besloot het proces uit te stellen, nadat het OM hoger beroep had aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad om door te gaan met het proces.

Hoost, neef van Decembermoorden slachtoffer Eddy Hoost, noemt dat ‘vreemd’. “Normaliter kun je pas in beroep gaan nadat er een vonnis is geweest. Dat is nog helemaal niet aan de orde. Aan de andere kant weet je natuurlijk nooit welk konijn het OM uit de hoge hoed tovert. Voor Desi Bouterse is dit natuurlijk positief nieuws” zegt hij tegen het ANP

Bouterse is president van Suriname en hoofdverdachte in het 8 decemberproces. Hij wordt verdacht van de betrokkenheid bij de moord op vijftien politieke tegenstanders op 8 december 1982.


37 REACTIES

 1. Ik vraag me af waarom het commitee geschokt is met het uitstel van het proces. Als het jullie niet uitkijken komt er helemaal geen proces meer. Want van uitstel komt afstel.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 2. Moet je in dit land nog geschokt raken, alles wat je enigszinds door geschokt kunt raken, maak je hier dagelijks mee, en dit proces is nog lang niet ten einde, want alle procedures om dit proces tot een goed einde te brengen, worden geschonden.


  Maak melding

 3. Ik kijk nergens meer van op.Ik troost me in en met de gedachte dat;alles wat je zaai je ook ga maaien.Het leven eindigt niet bij je laatste ademtocht.Wat zich afspeelt in Suriname is tevens een bewijs dat het in Suriname never nooit goed zal gaan.Er is teveel gebeurd…waardoor het mooie,schone bezoedeld is geraakt en schreeuwt het bloed van de onschuldige slachtoffers om recht.Daarom is het land aan lager wal geraakt.Suriname,waarheen met jou mooi land.


  Maak melding

 4. @JZwartmans,

  Bouterse had al aangegeven dat ‘wanneer een uitspraak ze niet bevalt, dan is de rechtspraak ondeugdelijk en wanneer het ze wel bevalt, dan is de rechtspraak goed’.

  Hij kan iedereen in Suriname maken of breken. Omdat iedereen wel een man, vrouw, ouders, kinderen, broers en zussen heeft die ineens een ongeluk kunnen krijgen.

  Het kan best zijn dat de persoon in kwestie niet bang is voor zijn eigen leven, maar je ziet niet graag een geliefde verongelukken. Vanwege jou! Dat is het zwakke punt van al deze mensen, waar ze op gepakt worden of klemgezet worden.


  Maak melding

 5. einde rechtsstaat
  einde toerisme
  einde economie

  dit is het begin van:
  afrikaanse overheersing
  chinese NDP kolonisatie
  wegloop gehele middenkader
  nog meer armoede


  Maak melding

 6. ndp hoer roy panday heeft schijt aan de rechtstaat suriname
  deze man is totaal ongeschikt voor deze baan maar wie van bouta’s padvinders is nu wel geschikt
  je kan hem beschouwen als een verrader 1e klas
  naar het grofvuil met die man!!


  Maak melding

 7. Alle oerdomme paarse dwaze idiote debiele knettergekke ndpers gaan paars schijten de komende maanden. Baas o mek deng ka. Het wordt nooit meer goed, wacht maar af, de paarse duivelse lijder zal wederom de jaren tachtig, alleen zevenmalen erger land, volk en paarse idioten geven. Wo ka .


  Maak melding

 8. Het zogenaamde en clowneske comité heeft zichzelf de das om gedaan en is al bijna dood.

  Als ik in een ander medium lees wat Hugo Essed zegt, dan wil dit comité allereerst op de stoel van de rechter gaan zitten en verder ook wraak nemen jegens een burger van het land !

  Deze ‘foute’ Hugo die helemaal geen straf jurist is, wil de rechtsgang in deze helemaal gaan beïnvloeden om op voorhand reeds een uitspraak te doen.

  Hugo en z’n kornuiten willen geen rechtspraak, maar alleen horen wat ze zelf willen horen, en denken dat ze de rechterlijke macht mee zullen krijgen in hun waandenken.


  Maak melding

 9. @milton,

  Waarom niet het hele artikel plaatsen of is het je alleen maar om te doen de mening van de jurist Essed te ondermijnen om zo weer de focus en feiten te verdoezelen.

  De rode draad in het verhaal is dat President Desi Bouterse geen enkele immuniteit geniet als het gaat om berechting in een strafproces en deze mening ook gedeeld wordt door andere staatsrechtgeleerden.


  Maak melding

 10. @milton,

  Waarom niet het hele artikel plaatsen of is het je alleen maar om te doen de mening van de jurist Essed te ondermijnen om zo weer de focus en feiten te verdoezelen.

  De rode draad in het verhaal is dat President Desi Bouterse geen enkele immuniteit geniet als het gaat om berechting in een strafproces en deze mening ook gedeeld wordt door andere staatsrechtgeleerden.


  Maak melding

 11. Ik zie in het steeds weer opschuiven van de rechterlijke uitspraak één GROOT LICHTPUNT; als de Pikin Ingi boi onschuldig zou worden verklaard en zou worden vrijgesproken, was het proces al lang beëindigd, onze Pikin Ingi boi en zijn Futu boi’s weten dus al lang dat hij minstens 10 jaar krijgt en dat staat, gezien zijn leeftijd en zijn grootheidswaan, gelijk aan levenslang


  Maak melding

 12. Quote uit een artikel Suriname Herald…

  “Volgens Hooghart wil de oppositie geen ontwikkeling brengen, maar wil ze alleen maar aan de macht komen. Volgens Hooghart wil de oppositie geen ontwikkeling brengen, maar wil ze alleen maar aan de macht komen. Het zijn deze zelfde mensen die langer dan dertig tot veertig jaar dit land hebben geregeerd. Het is ze toen niet gelukt, dan san de wan kon doe now”, vraagt Hooghart zich af.”

  Ook zo’n leugenaar, verdraaien van feiten…Let op… “Het zijn deze zelfde mensen die langer dan dertig tot veertig jaar dit land hebben geregeerd.”

  ….dertig tot veertig jaar Hoogie???? En wie houdt het land al ruim 37 jaar in een wurggreep??? waardeloze narcist…


  Maak melding

 13. Die 15 slachtoffers waren geen politieke tegen standers, maar landverraders en coupplegers die de opdracht van politiek Nederland/kolonisator moesten uitvoeren nml; Bevelhebber Bouta vermoorden en de Regeermacht van SU overnemen. Daarom wil NL die geheime dossier niet openbaar maken, omdat het een grote nadeel voor hun land gaat zijn en de nabestaanden gaan ook naar de echte waarheid komen dat Politiek NL/Kolonisator de echte hoofd verdachte van opdrachtgever en coordinator van invasie, couppleger/staatsgreep en binnenlandse oorlog was.


  Maak melding

 14. @Radj

  Breng uw BEWIJZEN naar de Krijgsraad, het kan misschien leiden tot strafvermindering voor de Massamoordenaars !

  PS : I .De PG, hoogste vervolgingsambtenaar, zat rustig op zijn kantoor toen de militaire bende de Onschuldige en Ongewapende Surinaamse staatsburgers martelde en doorzeefde met kogels !

  De gedrogeerde bende belde niet eens, zo staatsgevaarlijk was de situatie !!!!!

  II De koloniale coup van de militairen is gepleegd met medeweten, steun en advies van de Ned Mil Inl dienst,
  kolonel Valk, i sabi toch !!!
  A NO MI , toch !!!!!


  Maak melding

 15. @Milton

  Beste Milton ziet u niet dat de president een achterhoede gevecht voert.
  Het Hof heeft reeds 2 maal (verdachte die een uitspraak wil en nabestaande die recht willen) bepaald dat de krijgsraad door moet gaan met deze zaak
  Nu gaat het OM dat door het Hof 2 maal is opgedragen bij dat zelfde Hof in hoger beroep om dat de regering onwettig wil ingrijpen in een proces dat onder de rechter is.

  Hoe nutteloos is zo iets. Het Hof kan na 2 beslissingen door gaan zonder dat er iets veranderd is beslissen stoppen.

  Beste Milton.
  De eerste keer kon Bouterse een paar jaar tegen stribbelen.
  De tweede keer kon Bouterse een paar jaar ophouden.
  De derde keer heeft Bouterse 7 maanden uitstel geregeld en nu gaat het om weken of weer een paar maanden.

  Beste Milton
  Zelfs Baas Bouterse weet dat hij gaat verliezen.


  Maak melding

 16. Ik ken nog meer presidenten die problemen hebben met de rechtspraak.1 zit dicht bij huis en wordt door Sranamans als de heilige verlosser gezien van SWITI Sranan nl Dik TRUMP.Hallo we leven in de 21 eeuw wake up politiek is een heel ander spel geworden.


  Maak melding

 17. Comité geschokt…….terecht en ook begrijpelijk. Wat kan men anders in Sur nu,als we een machtig figuur hebbe die het land regeert. Hij noemt zichzelf ”baas ”,dus geen president. Vandaar dat alle cababele intellectuelen naar de baas luisteren en hun mond dicht moeten tapen. That is really a big same in Sur. DDB,De Duivel Baas overmacht ze allemaal. Zielig………..


  Maak melding

 18. @Mundo
  Zelfs de machtigste man in Amerika ,trump,moet zich houden aan de uitspraken van de rechter!!!
  Als trump in amerika zou wonen zouden de paarsen veranderen van kleur en oranje worden en de billen van trump likken.De paarsen houden van oerdomme lijders!!
  @Rajkoemar
  Die 15 mannen werden vermoord omdat ze durfden hun mond open te doen, Je baasje had ook een coup gepleegd waarom werd hij dan niet geexecuteerd als straf?! Had hij jou en je oerstomme familie gevraagd of hij een coup mag plegen?!Kruip uit zijn gat en zie hoe surinamers over je baasje denkt.Je zal dan gelijk weer kruipen in zijn bilgat uit schaamte


  Maak melding

 19. @Milton

  Je zou wensen dat de comite doodgaat.
  Nee hoor we gaan door met onze strijd voor gerechtigheid.Kijk naar je baasje ,waardeloos is hij..het IMF maakt alle beslissingen en je baasje is zijn loopjongen.Je baasje heeft alleen maar nog kracht hoe smoesjes te verzinnen en gevangenschap te ontvluchten.Maar dan je baasje is een proffesional crimineel maar het recht zal uiteindelijk zegenvieren. Wie het laatst lacht,lacht het best…en dat zijn wij de rechtgeaarde surinamers.


  Maak melding

 20. Geschokt??
  Een paar stevige Konie schokbrekers kan helpen. Deze aardlelijkerd zit al een levenlang te stoken. Als er rotsooi komt is de oen niet hier!


  Maak melding

 21. O,we zijn helemaal niet geschokt.Wij hadden dit resultaat verwacht .De rechters doen wat hun makkelijk uitkomt zonder bouta de moordenaar boos te maken.Wat goed is voor hun is goed voor bouta.Geschokt ,nee mang dat zijn we niet!


  Maak melding

 22. Let maar op. Er komt wel een veroordeling , technisch gesproken enkel symbolisch.

  Die man laat zich niet zomaar oppakken, hij heeft zijn privé legertje alreeds gemobiliseerd. Het zal van buitenaf moeten gebeuren. Geen taak voor Nederland dacht ik. En de Amerikanen helemaal niet .

  Het wordt wel spannend, kan ik je wel vertellen.


  Maak melding

 23. Het Inter-Amerikaanse OAS Mensenrechtenhof zal de massamoordenaars en plunderaars van Sranan, binnenkort een stevig lesje leren ! Het Hof zal de NDP-amnestiewet
  NIETIG verklaren !!

  De Sranan rechtsstaat zal overend blijven !!!!!


  Maak melding

 24. @Radjkoemar,

  Zit je nog steeds in het hol van Bouterse? Kom eruit man!

  Als die 15 probeerden een coup te plegen, dan hadden ze toch gelijk? Zoals ook achteraf blijkt? Want wat heeft Alibaba Bouterse en zijn 15 rovers het land gebracht? Alleen maar armoede en ellende!!

  Maar jij krijgt waarschijnlijk dik betaald van hem, dus voor jou is het Boutersebewind hosanna. Wat zou nij zijn zonder Bouterse? Een nul?


  Maak melding

 25. Dat er nog steeds mensen geschokt zijn in Suriname is wonderbaarlijk.

  Vreemd dat de mensen niet geschokt waren in 1975, toen een nog grotere afhankelijkheid werd gepresenteerd als Onafhankelijkheid!!

  De bron van alle ellende is daar begonnen, met dank aan Bruma en Aarron.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.