Grote partij coke voor Europa op Surinaamse haven

51

PARAMARIBO, 7 feb – Op de Jules Sedney haven is een grote partij cocaïne aangetroffen. Het Korps Politie Suriname, KPS, is terstond met een plaatselijk onderzoek begonnen.

Volgens de Ware Tijd heeft de politie in samenwerking met de douanerecherche een grote partij drugs onderschept. Het spul lag opgeslagen in containers op havencomplex in Paramaribo. De bestemming van de containers was Europa volgens de officiële papieren. Volgens de Ware Tijd heeft al een aanhouding plaatsgevonden. Nog onduidelijk is om hoeveel kilogram cocaïne het gaat.

Suriname wordt vaker gebruikt als doorvoerhaven tussen Zuid-Amerika en Europa. De politie heeft wisselend succes bij het opsporen van de verantwoordelijken. Eind vorig jaar vernietigde de politie ruim honderd kilo cocaïne. De drugs waren onder meer op de internationale luchthaven te Zanderij in beslag genomen. In het Franse Dunkerque is vorig jaar een container met ruim vijfhonderd kilo cocaïne in beslag genomen op een schip uit Suriname.


51 REACTIES

 1. Als de politie succes boekt in misdaad bestrijding,aanhouding van criminele,roofmoordenaars, geeft geen enkele “forummer” ze een pluimpje ! Bij deze van mijn kant !!


  Maak melding

 2. Het wordt tijd dat de cocaine problematiek in Suriname even aan de kant geschoven wordt. Wat mij betreft heeft dit veel minder prioriteit.

  Alle pijlen moeten nu gericht worden op de veiligheid van het Surinaamse met name Aziatische volk en bedrijfsleven.

  Elke dag roofovervallen met soms moorden of zware mishandeling door Afrikaanse lafaards meestal in groepen van minimaal vier laffe zwaar gewapende varkens.


  Maak melding

 3. EEN MAFFIA VAN ZUID AMERIKA ZIJ DAT ALS DE HELFT VAN DE EUROPESE DOUNE NIET MEE ZOU WERKEN DAN ZOU ER GEEN ENKEL DRUG OP DE BODEM VAN EUROPA KOMEN.
  HET PROGRAMMA WAS OP DISCOVERY CHANNEL,


  Maak melding

 4. Ach..is e normale fenomeen,Sur is jaren gerelateerd drugskondre. Jammer dt ht spul s onderschept door waakhondn n douaniers. Blokkade in dze handel..tje potie….


  Maak melding

 5. Jongens denk even na. DDB heeft de deal geript. Denk nou niet dat het vernietigd wordt. Die gaat linea rechta in de kluis van DDB en dan in deeltjes verkocht. Bovendien is de DDB verslaafd. Zonder dat spul gaat ie de pijp uit


  Maak melding

 6. De paarse Bouta-maffia o.l.v. het Desi-kartel moeten nu uit alle hoeken en gaten aan geld zien te komen om de staatskas weer enigszins bij te vullen.


  Maak melding

 7. Coke , roofovervallen, omkoping van jeugdparlementariers, het gaat lekker crimineel aan toe in het wingewest van Bouterse en kleptomanen om hem heen.
  Gelukkig zorgt mevrouw Valstein-Montnor voor goed nieuws uit de maffiastaat van Bouterse.


  Maak melding

 8. @Melvin , god gezien..

  Elke dag gaat de bevolking gebukt onder de corruptie praktijken van de Aziatische Surinamers , hetis gewoon karma die met werkt


  Maak melding

 9. Zolang er vraag of behoefte naar/aan een bepaald product is, zal er aanbod zijn of ontstaan. Dit is les nr 1 in de economie !

  Dit is niet te stoppen ook als het om normale levensbehoeften of om foute goederen gaat.

  Laten jullie onze president aub buiten van al deze shit, want ik denk dat juist Ray misschien een groente of vis importeur is die het alsmaar blijft proberen.


  Maak melding

 10. Dankjewel voor het goedpraten van roven overvallen moorden en verkrachten van onschuldige mensen. Ik had niet anders verwacht het zit in de bloed.Dit heeft niks met karma te maken.
  Maw eigen schuld dikke bult. Okee dan.


  Maak melding

 11. Onze swietie Sranang alweer negatief in het nieuws.
  Kijk in de spiegel en vraag jezelve af;
  Wat willen wij van onze Suriname maken ??
  Oe lob mama Sranang of niet ..


  Maak melding

 12. @ Milton, zolang er vraag of behoefte naar/aan een bepaald produkt is, zal er aanbod zijn of ontstaan.

  En als je aan die vraag van dat verderfelijke spul en uiteindelijke dood wilt of kunt voldoen, moet je toch wel een behoorlijke klote en misdadige mentaliteit bezitten, kijk maar naar je baasje en zijn zoon die al veroordelingen/respectievelijke afstraffing ondergaan en voor mij mogen ze iedereen die zich met dit soort praktijken bezig houden dumpen op een onbewoond eiland met alleen maar een flinke voorraad coke en ander soort rommel, ook diegenen die het allemaal goed proberen te praten, en met andere kutsmoesjes aankomen, kunnen ze zichzelf doodsnuiven


  Maak melding

 13. Waar is Tolud? Voor Mansaram was de olifantenslurf te zaai geworden, nu geniet ze van een donkeyfallus met een lijntje wit. Morgen is ze alles weer vergeten net als die impotente coke snuivende papa donkey van haar. Suribabwe…dat hebben de nee- Gers van het mooie land gemaakt.


  Maak melding

 14. Goedpraters van coke, het is zeer jammer voor de coke-verslaafden die als honden in de maatschappij ronddolen ! Ook in Su !

  Laat DDB erbuiten lees ik, jawel, als je zijn onherroepelijk strafvonnis voor internationale harddrugshandel buiten beschouwing laat !

  Interpol loert !


  Maak melding

 15. Alleen de hoge pieten van Europa geniet van de drugs handel niet de onderkant want als zij het doen dan worden zij hardhandig gepakt,
  Ze pakken de onderkant om de prijs hoog te houden.


  Maak melding

 16. De drugs baronnen gebruiken Suri. als een doorvoerluik.

  Lange tijd was het doorvoer een succes , tot dat men in de Rotterdamse haven doorkreeg dat er een lek zat in de organisatie. In tussenliggende periode hebben deze boeven miljoenen verdient. Dus, who cares als een lading verloren gaat . Blijven proberen zal een keer zeker lukken denken ze.

  douanier Gerrit G. die in de Rotterdamse haven drugstransporten doorliet. Hij ging daar zelfs mee door toen er al een strafrechtelijk onderzoek tegen hem liep. Meeus’ verslag leest als een spannend boek en werpt de vraag op: Hoe lek is de haven van Rotterdam voor drugssmokkelaars?

  Dus dat na tori


  Maak melding

 17. Triest om te lezen dat er enkele figuren op dit forum zijn die de vinger wijzen naar DDB bij alle drugszaken. Laat mij jullie even het volgende in herinnering brengen:
  -In Den Haag zitten overwegend Hindoestaanse importeurs van groenten en vis(..) die in het vizier zijn van de Politie en Inlichtingendiensten van de Politie ( CID’s). De vele TOKO’s zijn overwegend dekmantels mensen.
  – De roofmoorden in Suriname worden niet alleen door afro-Surinamers gepleegd. IK kom uit het distrikt Saramacca en daar kappen hindoestanen elkaar de dood in voor een simpele zaak. De media kan ook de zaken overdrijven. En als @Slachtoffer van een beetje kennis heeft van statistiek en onderzoeksmethoden, dan zou zij deze(racistische-) uitspraak/conclusie niet doen/maken. Tjah: teveel Suske en Wiske boeken gelezen zeker en niet verder kijken…
  – In Amsterdam wordt bijkans elke dag iemand omgebracht door de maffia. Amsterdam is moordhoofdstad nummer 1 in west-Europa.
  – Nederland is volgens de EU het land waar drugs een zeer grote rol speelt: XTC- maker en exporteur.
  -De Douane in de haven van Rotterdam en Amsterdam is tot het bot corrupt en verleent hand-en spandiensten voor de Drugsmaffia uit Peru; Colombia; Equator en Brazilie. Niet de Surinaamse-, maar de Nederlandse Douane is door en door corrupt.
  -Helaas zien wij wederom het bekende fenomeen van mijn landgenoten: blijf maar geloven in de leugens van de witte man( terwijl die onderwijl doorgaat met z’n louche praktijken, gecamoufleerd met stropdas, dure sjieke kantoorgebouwen e.d.
  Wanneer worden wij wakker mensen. Dat DDB een schurk en moordenaar is laat ik voorlopig buiten beschouwing. Het onderzoek van Justitie moet dat bewijzen( aan het Nederlands onderzoek hecht ik geen waarde: laten die hollanders eerst hun eigen zootje opruimen in hun Havens).
  – Nederland is door en door verziekt door: pedofiele criminelen in de hoogste regionen van dit land( Justitie, Notariaat, Onderwijs).
  – 48% van de huisartsen gebruikt coke(..).
  – Bestialiteit viert hoogtij in Nederland( vrouwen en mannen die sex bedrijven met hun huisdieren.
  Hoezo Moraal? En deze mensen willen anderen de les lezen.
  En de arme Surinamers laten zich wederom belazeren door mooi-weer-praters uit het lage land. Zijn wij als Surinamers nog steeds mentale slaven? Ik niet. Daarom lees ik andersoortig materiaal; laat ik mij niet om de tuin lijden en zoek ik naar verbanden en houdt mij bezig met zaken die mij geestelijk- en moreel op een hoger niveau tillen.

  Elk land in de wereld heeft zo haar eigen criminaliteit: dit is van alle tijden.
  India, ‘ de grootste democratie ter wereld’ die door vele Hindoestaanse Surinamers wordt opgehemeld: in dat land vinden elke dag verkrachtingen plaats : (jonge-) vrouwen hebben in India geen leven en zijn bang om zelfs overdag alleen op straat te lopen. Het schijnt een modeverschijnsel te zijn in India om jonge meisjes zelfs in volle bussen te verkrachten en die uit te gooien. ” BOFROE” komt dus ook voor in het land van Bollywood.


  Maak melding

 18. Hindustanen kappen elkaar dood, zo waar dat suiker zoet is.
  Maar het komt zelden voor dat ze iemand van een andere etniciteit vermoorden. Dat is het verschil.

  We weten allemaal wie dagelijks roofovervallen plegen en daarbij niet schuwen te verkrachten, zwaar te mishandelen en te vermoorden.
  Deze criminelen doen dat niet bij mensen die op hen lijken.

  Waarom altijd maar India erbij halen terwijl het over Suriname gaat.
  Poogt men soms de verkrachtingen in Suriname te verdoezelen door telkens maar de verkrachtingen in India te vermelden.
  Het zijn de domme Surinaamse hindustanen die India ophemelen, daar prik ik doorheen.

  Ach hoepel toch maar gauw met dit soort verhalen.
  Verkrachtingen is niet synoniem aan India, maar synoniem aan heel de wereld.
  In het Suriname van nu vinden haast elke dag verkrachtingen plaats.

  Er is een verschil tussen pedofiele en pedoseksueel.
  Eenvoudig googlen en je kunt lezen wat het verschil is.

  Staat pedofilie soms synoniem voor Nederland?
  Pedofilie komt ook wereldwijd voor.

  Het is zo makkelijk langs de zijlijn te roeptoeteren zonder precies te weten waar men over roeptoetert.


  Maak melding

 19. Voer voor Psychologen!
  Niet te geloven wat een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende comments.

  De Noordzee heeft het nodig, dus wat doe je?

  Over paria’s gesproken….


  Maak melding

 20. @Esmerald,

  De Nederlandse regering stimuleert de import van drugs door bijv. de monopolie op hennepteelt en distributie en verkoop te nemen.

  Zo mogen bedrijfjes zelf geen hennepolie maken en verkopen, want de overheid heeft het verboden en de rechten zelf ingepikt. De overheod verbouwt nu zelf massaal hennep en verkoopt het aan andere Europese landen, maar particulieren mogen dit niet. Want dan zouden ze het zeer geneeskrachtige hennepolie op de markt kunnen brengen en dat gaat dan weer tkv de vriendjes van de politici, de grote phramaceitische bedrijven, die tkv de gezondheid van mensen miljoenen en miljarden aan winst maken.


  Maak melding

 21. @Tris..etc.

  Oké, maar enne, wat is je punt eigenlijk?

  In mijn optiek is er een groot verschil tussen het witte spul en het natuurproduct dat jij benoemd.

  Appels met peren vergelijken, noemen we dat.
  Sorry,.. ik bedoel knippa’s met pommerak , of iets der-ge-lijks.

  Blijf bij het onderwerp a.u.b.


  Maak melding

 22. @Esmerald,

  Het onderwerp is drugs. Hard of soft, maakt niet uit.
  De overheid wil de monopolie op drugs aan de farmaceutische industrie geven of zelf behouden.
  De medicijnenfabrikanten maken drugs (Engelse woord) die minstens zo gevaarlijk zijn als cocaïne, zo niet erger. Jaarlijks sterven honderden tot duizenden mensen aan bijv. suf makende middelen (tegen agressie).
  Een mens wordt een natuurlijke stimulansmiddel zoals cocabladeren, quat (van de Somaliers) en wiet onthouden omdat de overheid ze heeft gecriminaliseerd en er zelf een monopolie op heeft genomen.
  Dat er een enorme behoefte bestaat aan deze middelen bij de bevolking bewijst de illegale import en de vraag ernaar. Het bewijst dat de overheid geen zier geeft om vele mensen en zelf wil voorschrijven wat zij moeten gebruiken en wat niet, zoals het quatverbod voor de Somaliërs.
  Overheid als monopolist, uitbuiter en repressor!


  Maak melding

 23. jabaja, wat een ziekelijke redenering,

  de overheid heeft de miljoenen harddrugsjunks op de aarde gezet en heeft ze gecriminaliseerd !

  Ze leven thans al straat-honden !

  De harddrugstelers/internationale en nationale harddrugs-handelaren weten van niets ????????????????????

  PS : Opo yu ai !

  Ook het staats-faillissement leidt tot meer van oa dit soort criminaliteit en tot meer drugsdoden !


  Maak melding

 24. Ai david j heb gelyk .die domme negers weer ze zien niet dt de hindoestanen niet vn het land houden.hun vernietiegn ht land.santoki wil pres worden al maniern doet hy.ik ben een hindoestaan mr ze houden niet vn negers myn ouders.ze zyn ook in druks zakn.hun zyn de grote


  Maak melding

 25. David Merhaka, breng eens een bezoek aan Santo Boma, en kijk welke mensen daar opgesloten zitten en voor welke delictenof een willekeurige penitiare inrichting in Nl, kijk daar eens flink rond voordat je met heel veel woorden een beschuldigende vinger wijst naar andere bevolkingsgroepen dan die waar jij waarschijnlijk toe behoord


  Maak melding

 26. Trishanku@,

  Deze „heerser van de wereld” moet „de goddeloze” zijn, Satan de Duivel, over wie in 1 Johannes 5:19 staat dat ’de gehele wereld in zijn macht ligt’.

  De meeste mensen op aarde zijn ( onbewust ) aanbidders van SATAN! anders deden ze zulke dingen niet!

  Maar wat jij schrijft is niet nieuw! In Sodom en Gamora ( 2 steden in de oudheid ) deden ze deze dingen ook!

  Dus mag je nu aanvullen wie deze steden vernietig heeft………


  Maak melding

 27. Ze worden wel heel erg slordig als partijen van 1.000 kg verloren gaan.
  Hoeveel komt er wel door.

  Ik vermoed wel dat er wat afrekeningen gaan komen als dit soort stommiteiten plaats vinden.


  Maak melding

 28. @ Ray
  Zo je hebt over de suppliër van de coca bouta is. Wel beste man alsof bij jou op je voorhoofd geschreven staat wie de supplier is. Ik ben er niet bewust van wie
  t is. Je bent wel Alwetend Ray!!!!!!


  Maak melding

 29. @koos
  Bouta heeft min van justitie en politie. Als je andere sites ook leest viel het surveillerende pro-wagen (tip??) op dat de aangehouden verdachte vreemdgedrag vertoonde.
  Als het van Bouta was was men daar niet. In opdracht van wie by the way??

  Wat dacht je van el somo of Lonny hihihihi
  Mijn naam is Haas.


  Maak melding

 30. Het is muisstil in het paarse kamp der misdaad. Zelfs een koe vermoedt dat dit paars wit verderfelijk spel afkomstig moet zijn uit het paarse kamp. Want eeh sma moes habie bun foeroe monie foe financier a mpp lading disie. Ondertussen huilen velen die dachten hun brood hiermee te verdienen. Weer anderen wordt het paars zwijgen dodoelijk bedreigend opgelegd. Wat een land en wat een oerdom stom paars volk die stemden voor een bij verstek veroordeelde drugsbons wiens zoon eeeh..ook voor drugssmokkel in USA in het gevang zit. Alsook vele paarse idiote baas Bawta aanbidders. Soso paarse vloek der misdaad e breke nog meer uit.


  Maak melding

 31. Zeer verhelderend, al die reacties van mensen die zeggen Surinamers te zijn. Ik woon in het distrikt Saramacca ( IN SURINAME!!!!!). De filosofen zoals Joyani et.al willen met hun Suske en Wiske analyses ontkennen dat criminaliteit overwegend bij Afro-Surinamers voorkomt? Waarom ik India als voorbeeld aanhaal: de meeste hindoestaanse landgenoten romantiseren dit werelddeel( teveel Bollywood films gekeken zeker). Omdat de westerse media racistisch is , worden zaken geaccentueerd. Dat er vele afro-Surinamers zich schuldig maken aan verkrachtingen e.d. is een kwestie van Statistieken bijhouden. Huiselijk geweld komt – statistisch gezien- veel meer voor bij de hindoestanen in Su, waar alcohol en jaloezie een hoofdrol spelen. Kijk maar rond in Santo Boma wie daar overwegend zitten? En al klap op de vuurpijl: Het zijn de HIndoestanen die de Drugshandel in Suriname in handen hebben!!!!!! Vragen jullie dit maar aan Thilikdarie van de VHP.
  Vanaf de zestiger jaren van de vorige eeuw zitten deze klojo’s in de drugshandel. Hoezo hard werkende mensen? Mijn mars! Ook binnen hindoestaanse gezinnen komen veelvuldig verkrachtingen voor. Praat maar met al die gescheiden jonge hindoestaanse vrouwen in Den Haag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.