maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurUitreiking Anil Ramdas Essayprijs op 16 februari

Uitreiking Anil Ramdas Essayprijs op 16 februari

-

Does Travel - naar Suriname

Vijf jaar na zijn dood is er een naar Anil Ramdas genoemde essayprijs. Anil Ramdas was schrijver, journalist en programmamaker. Ook was hij directeur van De Balie. De essay-prijsvraag is ingesteld door De Groene Amsterdammer, De Balie, uitgeverij De Bezige Bij en nabestaanden en familie van Ramdas. Voor de essayprijs zijn schrijvers uitgenodigd hun visie te geven op de thema’s ‘identiteit’ en ‘beschaving’, kernbegrippen in zijn journalistieke werk.

De jury, bestaande uit Stephan Sanders (voorzitter), Sjoerd de Jong (NRC), Karin Amatmoekrim, Sheila Sitalsing (de Volkskrant) en Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer), zal de prijs deze avond aan uitreiken. De winnaar ontvangt een geldprijs van 2500 euro. Ook wordt deze avond stilgestaan bij het werk van de in Suriname geboren Ramdas.

Anil Ramdas, die in 2012 op 54-jarige leeftijd een einde maakte aan zijn leven, werkte onder meer voor De Groene en de VPRO. Voor NRC Handelsblad was hij reisjournalist, columnist en correspondent in India (2000-2003). Zijn roman Badal verscheen in 2011. Van 2003 tot 2005 was hij directeur van De Balie.

Uitreiking 16 februari 2017 om 20.00u in De Balie Amsterdam

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Dit vind ik van de initiatiefnemers prachtig, en verdienstelijk voor Anil. Als en jonge student toen in Paramaribo, eind jaren ’80 heb ik Aniel leren kennen via mijn broer, een klasgenoot van Aniel. Een knappe en op scherp gestelde vent, die geen moeite had met wetenschappelijke confrontaties. Hij was in bewondering bij mijn broer, over zijn bijzondere kennis van Nederlands en Engels, iets dat de Hindoestaanse gemeenschap aanvankelijk mee worstelde. Mvrgr. Mr.drs. Sardhanand Panchoe, Kampala, Oeganda


    Maak melding
  2. Het is heel makkelijk om langs de zijlijn te staan om maar iets te roepen, zeggen, schrijven om het roepen, zeggen, schrijven.

    Wie de schoen past, trekt hem aan!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES