Regeercoalitie Suriname zit rit rustig uit

35
Bouterse.NDP Suriname

PARAMARIBO, 4 feb – De regeercoalitie onder leiding van de NDP peinst er niet over de macht uit handen te geven. In elk geval niet voor 2020 wanneer het weer tijd is voor algemene verkiezingen. NDP-fractieleider André Misiekaba voelt zich prima in zijn val, geroep om het ”mandaat teruggeven” ten spijt.

Politiek is er totaal geen reden en de grondwet is ook helder. “Wat dat betreft is de coalitie stabiel, waardoor vervroegde verkiezingen niet aan de orde zijn. Op zijn laatst zullen de verkiezingen op vijf en twintig mei 2020 worden gehouden”, zegt Misiekaba tegenover de Ware Tijd. Toestanden als in de jaren negentig met de toenmalige NDP-geleide coalitie zet hij niet weer gebeuren. De NDP beschikt nu over een ‘stabiele’ meerderheid in het parlement. Ook is er de steun van partners.

Die partners zijn de BEP van Celsius Waterberg en de afvallige parlementariërs van Pertjajah Luhur. Waterberg garandeert een veilige rit tot het eind. Niet eens de slagen van de crisis konden de coalitie op haar grondvesten doen schudden. Bovendien is het nu tijd voor optimisme. “Waarom zouden we aftreden, terwijl we precies weten wat moet gebeuren om verder orde op zaken stellen? We zullen onze uitgaven moeten beperken en onze inkomsten moeten verhogen en we zijn goed op weg dat te doen”, aldus Waterberg.


35 REACTIES

 1. Daaag Ezel BELFOR.
  Daaag pannenkoek SANTHOKI
  Daaag uilskuiken SOMMO
  Daaag Boeriekie Brunswijk.
  Daaag Oliebol krerekrere RUSLAND !

  P.S…Daaaaaaag ,..alle misbaksels RAY en kornuiten.gaan jullie maar een winterslaap houden tot ..2020 BRRRADDA ! oen lassie strepie,..jullie zijn toddobere geworden…doei tot 2020..wordt niet moe !


  Maak melding

 2. Kijk maar naar de foto van de President en andere mannen naast hem en het valt je op dat deze mannen allemaal ongezond zijn n.l. te DIK. Het eerste wat deze mannen moeten doen is minder eten en meer bewegen. Als ze het niet doen, dan denk ik dat ze binnen enkele jaren niet meer leven.


  Maak melding

 3. Bouta en zijn mannetjes weten bij voorbaat al dat ze niet vrezen voor een rechter en een vonnis gewoon aan hun larzen gaan lappen.
  Rechter toon durf en moed.Laat een crimineel jullie geen wet en recht komen uitleggen.Als eerste strip hem van zijn amnestie en dan is het gedaan met bouta.Stop hem in Santo boma of lever hem uit aan de amerikanen zoals Santokhi gedaan heeft met r.khan.


  Maak melding

 4. Nog langer zitten met deze rovende en corrupte coalitie, zal dit land nog verder de afgrond in brengen met hun zogenaamde stabilliteit, een stabilliteit die geen stabilliteit is, vanwege al die leningen die niet terug betaald kunnen worden volgens Samson, omdat de inkomsten veel lager zijn dan de uitgaven.maar weten hun veel, die ongeschoolde paarse criminele organisatie.


  Maak melding

 5. Volgens die paars geindoctrineerde paapse dorpspastoor Mi-ZIKA-ba was Suriname ook een 2e Dubai en nu weer een stabiele coalitie, de feiten bewijzen het tegenovergestelde. De grondwet is diverse malen vertrapt, de ene reshuffeling volgt op de andere, de paarse bende is inmiddels diverse malen door de rechter teruggefloten. Kortom, deze trekpop van een meervoudig moordenaar kwaakt alleen maar wat hem is opgedragen.


  Maak melding

 6. Surinaamse machthebbers hebben gezorgd voor een
  Stabiel Faillissement van de staat ???????

  Niet stabiel zijn : de Productie die daalt, waarbij de staatsschuld nog groter wordt !

  Ook niet stabiel zijn de talloze leningen voor niet-productieve doeleinden !

  De rentes worden steeds verder opgeschroefd door de louche-leningverstrekkers !

  Wij zitten helaas in een financiele put met een ONstabiele bodem !

  PS : De Dubai-dromer, droomt verder !


  Maak melding

 7. Nog langer aanzitten van KUMAKOISI en zijn PAARSE DALTONS zal betekenen dat Suriname verder het MOERAS wordt in gesleurd. Die belachelijke Waterberg zegt het volgende:

  `Bovendien is het nu tijd voor optimisme. “Waarom zouden we aftreden, terwijl we precies weten wat moet gebeuren om verder orde op zaken stellen`

  Iedereen met een klein beetje verstand weet dat deze man gewoon uit zijn nek kletst.

  Suriname is reddeloos VERLOREN met deze GASTEN.

  We zitten op een FINANCIËLE TIJDBOM zegt Guillermo Samson


  Maak melding

 8. De Obligatielening die Suriname onlangs heeft afgesloten betekent dat Suriname jaarlijks alleen maar aan RENTE 52 MILJOEN US DOLLARS moet betalen.

  Na 10 jaar moet de Lening in 1 keer worden afgelost wat betekent dat Suriname moet aflossen 500 miljoen+ 52 miljoen US DOLLARS.

  Tegen die tijd is KUMAKOISI DOOD en BEGRAVEN dus zal hij hiervan geen last hebben.

  Dit is de FINANCIËLE TIJDBOM waar Suriname op zit.

  Deze PAARSE BENDE heeft 87 LENINGEN afgesloten: TEL UIT JE WINST!!!!


  Maak melding

 9. @DOMSCO,

  Je bent DOMMER dan PARAMAN: JE BENT EEN ONGESCHOOLDE IDIOOT DIE KUMAKOISI ADOREERT.

  KUMAKOISI VERNIETIGT HET LAND SURINAME EN JIJ STAAT TE APPLAUDISSEREN.

  Ik heb 1000 maal Respect voor Pero die nu heeft ingezien dat KUMAKOISI het land totaal aan het VERNIETIGEN is.


  Maak melding

 10. in 2017 is su falliet.
  2018 is su verkocht.
  wat valt er nog aan te zitten tot 2020?
  de crisis die er nu aan komt is groter dan alle voorgaande bijeen.
  het enige wat su kan redden is een politieke partij die alle graaiers van het front en de ndp opsluit op boma en overgaat tot het terug vorderen van de geroofde gelden goederen en gronden.
  dit gaat dus nooit gebeuren omdat tjoekoe en corruptie a way of life is in su.
  r.i.p. suriname.


  Maak melding

 11. Oepss..aan de surinaamse bevolking werd eerder slapeloze nachten toegewenst. Die man in het paars met NDP opschrift,Nu Dodelijke Partij,slaapt zelf niet.meer nog zn kornuiten Misiklari n Waterbergi dromen mt open ogen..Surinamers,laten we samen sterk staan om het oprechte pad te bewandeln.


  Maak melding

 12. De man heeft gelijk dat de NDP stevig in het zadel zit. Wie niet stevig zit, is Santokhi.
  De man reist landen af, meer heeft helemaal niks kunnen bereiken. Niemand steunt hem, noch in Suriname, noch in het buitenland. Hij heeft HET niet!! Jammer dat hij niet zelf tot die conclusie komt of dat zijn partij dat concludeert.
  Bouterse of een van z’n kinderen gaat zeker tot 2025, zo niet langer aan de macht blijven. Helaas pindakaas voor de ongeletterde Surinaamse bevolking die niet weet wat in haar belang is.


  Maak melding

 13. NDP is Lord. Wie kan haar wat maken? Bouterse zal de rechtszaak tegen hem weten om te zetten in nog meer steun voor hem. Hij weet hoe mensen te bespelen.
  De oppositieleiders vergeten dat politiek voor 75% hierom draait.


  Maak melding

 14. BEP en de anderen roepen in koor wel te weten wat moet gebeuren. Wisten zij dat eerder niet en waar komt die wijsheid vandaan?. Ze hadden het moeten weten toen de kas vol was en er geen geld geleend hoefde te worden om schulden af te betalen. Valse profeet Misiekeba vraagt zich af of de RK Bisschop niet geloofd in een eerlijk proces in plaats van zichzelf af te vragen waarom DDB en Posse geen afronding van het Decemberproces wil. Misiekeba weet niet waarover hij praat als hij stelt, dat de rechter de Amnestiewet en Opdracht aan de PG door de President negeert. Simpele Misiekeba, omdat de Rechter onafhankelijk is en gebonden is aan Grondwet en Internationaal Recht. Zou hij ook moeten weten. Zo jammer en dat is een Fractieleider?


  Maak melding

 15. Ach, jullie zijn duidelijk blind. Heb je het nog steeds niet Door dat het een Njang-Dringi-Party is?

  Kijk goed naar die spoilers van die mannen. Heeft niks met politiek te maken.

  The party most go one, de gemeenschap heeft voor gekozen het te bekostigen.

  Logisch toch, ik zou ook niet willen opstappen ,


  Maak melding

 16. Moet geen donder bij heldere hemel zijn als Elgin vrijspraak eist.In dit land is n.l.alles mogelijk.Kan zijn omgekocht of geintimideerd.Hopelijk gebeurt het niet maar kan wel.Kijk maar naar b.v. Hooghart,Ramsaran,Somo,en vele anderen.De meeste surinamers hebben woorden als principe en moraal uit hun woordenboek geschrapt.Soms herken je de mens niet meer in Suriname ze draaien van het ene moment op het andere 180 graden om en je vraagt je af als het dezelde persoon is.Niet vergeten NEKS NO FOUT! Een nieuw ministerie van l(eugen) en b(edrog) zou op z,n plaats zijn. Misikaba als minister is uitgeknipt voor de job.


  Maak melding

 17. @Damsco, je hebt praatjes om de je de crisis en de pina niet zelf meemaakt……jou uitkering krijg lekker elke maand…….ga terug naar Su…….dan pas wil ik zien of je nog zulke praatjes zal hebben…….bouta gaat je uitkering geven….!!!!


  Maak melding

 18. Waterberg en Misiekaba zien het heel goed en geven de POPULISTEN en BEDRIEGERS uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij het nakijken.

  VOOR het EERST wordt SURINAME geregeerd ZONDER geld vanuit Nederland. Het is een OVERWELDIGENDE PRESTATIE die wordt neergezet.

  Ik ben BLIJ dat Nederland niet meer wordt GETERRORISEERD door Surinaamse politici, maar nu ZELF de mouwen opstropen en de hand uit de mouw steken. Ik weet niet of Santhoki en z’n VHP ROVERSBENDE – z’n Valse Hoop op Paé-partij ROVERSBENDE weten dat TERRORISME in Nederland VOLLEDIG is VERBODEN en TERECHT in welke vorm dan ook. Laat hij het doorgeven aan z’n evenknie en ZWAKKE BROEDER Rus(t)land.

  Het oude liedje om Nederland een pootje gaan lichten, gaan NIET MEER op. SURINAME is een SOEVEREINE staat. Elke Nederlandse politicus zal de KROKODILLEN TRANEN van Santhoki betitelen als een vorm van TERRORISME ofwel FINANCIEEL-TERRORISME.

  Laten Santhoki en zijn ZIEKELIJKE FINANCIËLE TERRORISTEN-partners Nederland met RUST laten en niet komen TERRORISEREN. Er bestaat trouwens een kans op een GEVANGENISSTRAF van zelfs TIENTALLEN jaren.

  Dat Bouterse met z’n NDP aan het BEWIND BLIJFT is TEN VOORDELE van alle partijen. Voor SURINAME, voor Nederland en voor Santhoki met z’n FINANCIËLE TERRORISTEN-partners die een ZEER LANGE GEVANGENISSTRAF voor (FINANCIEEL)TERRORISME riskeren.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 19. Sranan zit stevig in een zwaar faillissement !

  De schuldenlast groeit helaas steeds verder en van
  productie is niets te merken !

  Ministerswisselingen kosten nog meer geld, geld dat er ook niet is om beleid te maken !

  Dang hoe dan, nieuwe bewindslieden ?????

  Pure vergroting van de staatsschuld !


  Maak melding

 20. @Zeeman
  ‘Hij weet hoe mensen te bespelen.
  De oppositieleiders vergeten dat politiek voor 75% hierom draait.’

  Dat is ECHT waar ja, ik zie het bijna als een kunst. In combinatie met z’n strategisch handelen…

  Nog niet iemand gezien die Bouterse hierin kan evenaren.


  Maak melding

 21. Your Right :

  De Financiele Terroristen hebben Sranan in het financiele Moeras gedonderd !

  Staatsschuld e bigi dey fu dey !!!!!

  Productie : 0,0000000000000000 !!!!!


  Maak melding

 22. Half miljoen boze Roemenen straat op
  31 min geleden
  BOEKAREST – Naar schatting een half miljoen Roemenen zijn zondagavond in diverse steden de straat opgegaan om te demonstreren tegen de regering. Het ging naar verluidt om het grootste aantal demonstranten in de geschiedenis van het EU-land. Zij eisen het aftreden van de regering van Sorin Grindeanu.

  Alleen al in hoofdstad Boekarest dromden ongeveer 220.000 mensen samen op het centrale plein Piata Victoriei bij het regeringsgebouw.


  Maak melding

 23. @Koos

  De website van bureau voor staatsschuld was onlangs weer in de lucht. Alleen niet geactualiseerd.
  Het is helaas onduidelijk of de leningen ook daar werkelijk gebruikt worden of voor het beoogde doel gebruikt worden.
  Neem de leningen voor de AdeKUS bij Banco paschi di Sienna voor nieuwe gebouwen.

  Als ze niet opgenomen kunnen worden omdat er niet gebouwd is of goed gebouwd is hebben die Italianen dikke pret omdat de verzekeringspremie en de beschikbaarheidstelliongsfee en de managementfee’s gewoon ingehouden kunnen worden zonder dat zij geld lenen.

  Het zelfde geld ook voor veel andere leningen. Echter als ze op genomen worden dan explodeert de echte staatsschuld.
  Er is een stuwmeertje van leningafspraken. Laten we hopen dat de leners goed waken over het echt beschikbaar stellen van de leningen.

  Het laatste ben ik vrij zeker van. Zie maar wat er bij staatsolie gebeurde in oktober toen er versneld afgelost moest worden (schulden ratio’s)..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.