vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Veroorzakers puinhoop Suriname zitten nog’

‘Veroorzakers puinhoop Suriname zitten nog’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 feb – De verantwoordelijken voor de financiële puinhoop waarin wij zijn beland, zijn nog steeds aan top.” Dit stelt Gregory Rusland, parlementariër en voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS. Aan de oorzaak van de ellende verandert niets. Het verwisselen van ministers is dan ook niets anders dan lood om oud ijzer.

Het is een cosmetische ingreep zonder zicht op verbetering voor de samenleving. “De mensen die nu aantreden, zijn niet per se beter dan de mensen die vertrekken. Aan de feitelijke situatie in het land is er niets veranderd”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Zelfs als de beste deskundigen op de beste posities geplaatst worden, zal niets verbeteren. Ministers krijgen niet eens de ruimte om inderdaad iets te kunnen betekenen.

Dat het zo beroerd ging de afgelopen tijd, kan niet worden toegeschreven aan hen die de wacht is aangezegd. “De grote puinhoop waarin wij nu beland zijn, is natuurlijk ook niet de schuld van de ministers die nu zijn bedankt. Als je een minister zonder de nodige tools op een ministerie plaatst, kun je onmogelijk van hem verwachten dat hij degelijk uitvoering kan geven aan de vastgestelde doelen”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. Hoe langer deze veroorzakers nog blijven zitten, des te grotere puinhoop het zal worden, en zal er nog jaren over heen gaan, om deze paarse puinhoop op te ruimen.


  Maak melding
 2. De Surinaamse TOPPERS ziin duidelijk niet popie, en willen ze liever kwijt 😠en rijk. De TOPPERS hier moeten een keertje een showtje geven in Suri. Ai, mik ding mang Kong noh, hoor ik de Suri’s😃 zeggen..


  Maak melding
 3. Enige tijd geleden heb ik mij voorgenomen om het nieuws vanuit Suriname niet meer te lezen. Dit was van korte duur omdat het nieuws van de afgelopen dagen ook de Ned media haalde. Het knaagt aan mij dat het land steeds verder wegzakt terwijl de Surinaamse Nederlanders zo passief toekijken. Ik besef dat het de keus is van de bevolking van Suriname om voor Bouterse te kiezen, maar ik realiseer mij ook dat een groot deel van de bevolking zo dom is dat ze het niet door hebben waar het naar toe gaat met het land. Ik heb geen oplossing hiervoor, maar mijn geweten zegt dat hoe langer Bouterse aan de macht blijft des te erger zal het worden. Niks kunnen doen terwijl je geboorteland naar de afgrond gaat geeft een machteloos gevoel


  Maak melding
 4. Mooi gezegd door Gregory , maar ik zeg het anders : he is buskruit in een kasiri vat.
  Bouterse wilde macht vanaf 1987, krijgt die ook en WAT doet hij ermee…dat bedoel ik …


  Maak melding
 5. Dat is een belediging van het Surinaamse onderwijs. Heb ik ook gehad. Merk je daar ook iets van? Don’t think so. Verwar de opleiding niet met de persoon die deze heeft genoten.


  Maak melding
 6. Wat de door Bouterse uitverkoren specialisten ervan terechtbrengen, weten we, sinds hij zijn grote vriend Abrahams benoemde tot minister van O.W. en vooral toen hij van de daken riep dat zijn zoon Dino ’the best man for the job’ was om het CTU te leiden.
  Als ik voor elke, door Bouterse aangestelde minister, die later door hem, wegens incompetentie, weer ontslagen werd, USD 100,- kreeg, was ik nu even vermogend als, die andere omhooggevallen zwendelaar, Trump zegt dat hij is.


  Maak melding
 7. @ Johnsjikara

  Dat na fatu fu Zwakka ; trapt er niet in, zwakka is hier de André van Duijn van deze forum. ik heb liever Zwakka dan andere met afbrakende kritiek die vaak ongegrond is. (zijn )

  @ Zwakka

  Ik sal mei aanpazzen an jouw skreifweise ; mensen di in
  sirinaame siet looppe en goet gevoet zijn, hebben een siekte dat heed hier in olland obézitas. in sirinaame segt men dese mensen heb het goed omdat hei en sei dik sijn.
  Zwakka brada na wang sikkie ding sma abbie, obesitas of te wel wandelende vet en cholesterol figuur !
  Ai Zwakka kaat so door, je kan me laten laache hoor !!!!!!
  Zwakka jei brengd leefe in brouwerei .

  Sari tori.

  Jacko


  Maak melding
 8. Wij Surinaamse/Nederlanders lijden ook onder het juk van Mark en co.We zijn zelfs niet in staat om een vuist te maken tegen Den Haag dan moeten wij dat voor jullie in SWITI Sranan komen doen.Wees blij dat jullie in SWITI Sranan wonen.Europa wordt op dit moment van alle kanten aangevallen. ( terrorisme,Poetin,Erdogan en je hebt ook nog 1 dictator in europa waar je deze europeanen niets over hoort zeggen )Kijk maar naar de geschiedenis 1 en 2 wereldoorlog.


  Maak melding
 9. Meneer Rusland het ” domme volk ” weet ook dat de NPS en VHP organisaties van narcisten zijn.Deze narcisten zijn vol met illusies. NPS/VHP vertellen aan het volk onwaarheden waar ze zelf in geloven. Ze vertellen aan de buitenwereld hoe slecht deze regering is, maar binnenshuis zijn dezelfde NPS/VHP wolven in schaapskleren. Deze partijen zullen nooit vertellen dat er zelf iets mis is in hun de eigen gelederen, dat ze heel veel geld van het volk verkwanseld hebben.


  Maak melding
 10. @Mundo
  Hoe dom ben jij?
  Akd de wereld buiten Suriname Putin heeft.een Etdogan en een dictator elders,wel in Suriname hebben we Bouta die even erg is als putin.erdogan en dictstors elders.Hij is in ieder geval niet beter.
  @Gloria
  Waren we maar nooit onafhankelijk geworden.De onafhankelijkheid is een rano voor ons gebleken te zijn.Het heeft bouta de dictator geproduceerd,een ware ramp voor Suriname.


  Maak melding
 11. @Mundo, we lijden onder Mark en Co?????? Dat snap ik niet zo goed………Nederland draait als een tierelier…….!!!!! Wat voor kolder kom je hier hier dus uitleggen????


  Maak melding
 12. Als de oppositie aan de macht komt, dan gaan ze veel pikken van het buitenland. Hoewel het beleid van Bouterse geen vooruitgang brengt, pleit het wel voor hem dat hij zelfs het machtige IMF aan de ketting houdt. De oppositie kan daar veel van leren, want ik denk niet dat ze zo’n sterke ruggegraat hebben.


  Maak melding
 13. Gloria

  Enige tijd geleden heb ik mij voorgenomen om het nieuws vanuit Suriname niet meer te lezen. Dit was van korte duur omdat het nieuws van de afgelopen dagen ook de Ned media haalde. Het knaagt aan mij dat het land steeds verder wegzakt terwijl de Surinaamse Nederlanders zo passief toekijken. Ik besef dat het de keus is van de bevolking van Suriname om voor Bouterse te kiezen, maar ik realiseer mij ook dat een groot deel van de bevolking zo dom is dat ze het niet door hebben waar het naar toe gaat met het land. Ik heb geen oplossing hiervoor, maar mijn geweten zegt dat hoe langer Bouterse aan de macht blijft des te erger zal het worden. Niks kunnen doen terwijl je geboorteland naar de afgrond gaat geeft een machteloos gevoel

  ==========================================

  De surineds valt weinig te verwijten. Als ik lees en zie hoe betrokken de surineds zijn bij Suriname dan neem ik mijn petje voor af. De wantoestanden worden dagelijks benoemd door die groep maar het is ook die groep die nog steeds investeert in Suriname. Het zij in ondernemingen, hulppakketten, toerisme en inzamelingsacties. Ook de nederlandse regering draagt haar steentje bij vb nederlandse artsen die kinderen kosteloos opereren in Paramaribo . De betrokkenheid is groot.

  Vind jouw kritiek onterecht. De zaak ligt genuanceerder. De surineds zijn geen gesprekspartner in deze kwestie. Die groep heeft simpelweg geen stemrecht en dat maakt het lastig. Een surined wordt in Suriname gezien als een buitenstaander.


  Maak melding
 14. Sterke ruggengraat, zogenaamd, maar ons land is wel compleet SKEER en gezinnen zijn financieel vernietigd !

  Enkele ingehuurde toe-juichers/mee-eters, hebben toch nog niet begrepen dat Suriname helaas FAILLIET is gemaakt door Wanbeleid !


  Maak melding
 15. It was not him again and again.Hij staat n.l.boven alles en iedereen omringd door opportunisten.
  En zolang het surinaams volk niet kan of wil denken zal hieraan geen einde komen.Waarschijnlijk word de auditeur geintimideerd en zal er vrijspraak komen.Als Dino vrijkomt zal hij ook met kransen worden omhaald op zanderij als de opvolger.Het volk heeft de president die het verdient en niet anders.
  Bakra basi a keba noew srananmang e mik un ka!


  Maak melding
 16. Een psalm om allen te bemoedigen die deze misdadiger de didibri en duivelse trawanten van verworden misdaadstaat Suribabwe nooit van hun leven zullen geloven, eren en aanbidden.

  Psalm55
  1Een leerzaam gedicht van David voor de koordirigent.
  2 O God, luister naar mijn gebed. Wend U niet van mij af als ik tot U smeek.
  3 Geef mij Uw aandacht en geef mij Uw antwoord; ik ben onrustig en zwerf rusteloos rond, kreunend in mijn ellende.
  4 Dat komt allemaal door het rumoer van de vijand, doordat de ongelovige mij kwelt. Zij storten mij in het ongeluk en vallen mij woedend aan.
  5 Mijn hart begeeft het bijna; doodsangst overvalt mij.
  6 Angst en beven zijn mijn deel en de schrik verlamt mij.
  7 Ik zeg nu zelfs: Och, kon ik maar vliegen als een duif, dan ging ik weg en zocht elders een plek om te wonen.
  8 Dan zou ik ver weg vliegen en in de woestijn overnachten.
  9 Ik zou snel een plaats vinden die mij tegen de rukwinden en stormen beschut.
  10 Breng hen in de war, Here, geef dat zij elkaar niet meer verstaan. Want er is alleen nog maar geweld en ruzie in de stad.
  11 Dag en nacht dwalen zij door de stad en over haar muren. Er is veel ongeluk en moeite waar te nemen.
  12 Er is zonde in de stad; op pleinen en in straten, overal is terreur en bedrog.
  13 Mijn tegenstander die mij belaagt, is geen vijand van buitenaf; dat zou ik nog wel kunnen verdragen. Het is niet iemand die mij altijd al haatte, die nu tegen mij opstaat, want dan zou ik nog wel een schuilplaats weten te vinden.
  14 Maar het is een goede vriend, iemand als ik die ik altijd heb vertrouwd.
  15 Wij gingen zo vertrouwelijk met elkaar om; samen gingen we met alle feestgangers naar Gods huis.
  16 Hij heeft de dood verdiend; laat hij maar levend ervaren dat God niet bij hem is. Hij woont temidden van slechtheid, zijn innerlijk is er vol van.
  17 Maar ik weet wat ik moet doen: ik roep naar God; de HERE zal mij bevrijden.
  18 ’s Morgens, ’s middags en ’s avonds bid en smeek ik, ik stort mijn hart voor Hem uit. Hij luistert naar mij.
  19 Hij bevrijdt mijn ziel en geeft mij vrede, ondanks de strijd die om mij heen woedt. Velen keren zich tegen mij.
  20 De Allerhoogste God zit op de troon en luistert naar mij. Hij zal mijn tegenstanders vernietigen, al die mensen die van God niet willen weten en Hem niet willen kennen.
  21 De tegenstander valt de mensen aan met wie hij eerder vrede sloot; hij negeert zijn afspraken.
  22 Zijn woorden zijn glad en vriendelijk, maar in zijn hart gloeit de wraak. Zijn uitspraken zijn tegemoetkomend en strelen het gehoor, maar in feite zijn het getrokken zwaarden.
  23 Breng al uw moeilijkheden bij de HERE. Hij zorgt altijd voor u. Hij zal nooit toelaten dat een volgeling van Hem struikelt of valt.
  24 O God, ik weet dat U Uw tegenstanders zult vernietigen; allen die uit zijn op bloedvergieten en bedriegen. Zij zullen niet oud worden. Maar ik stel heel mijn vertrouwen op U.


  Maak melding
 17. @RObG
  Uit je coma ontwaakt?!
  Hallo het is je baasje die terecht moet staan en niemand van de vhp of nps.
  Eenmaal in de rechtszaal zal je baasje aan de rechters vragen
  “Wat wilt u horen edelachtbare,de halve waarheid,de hele waarheid of niks anders dan de waarheid?”


  Maak melding
 18. Ze zitten er nog omdat ze enkele wapens hebben:
  echte wapens
  de macht in het parlement
  een hondstrouwe aanhang
  een bange bevolking
  geintimideerde geschoolden
  een afhankelijke bevolking


  Maak melding
 19. @peter jackson
  Het is niet het buitenland die te lijden heeft van bouta maar je eigen sranangman.De buitenlanders hebben tenslotte een goed verstand door nooit een crimineel als lijder te kiezen.Hetzelfde kan niet van de sranangman gezegd worden.


  Maak melding
 20. @Gloria, ik begrijp jou wel, maar de SuriNeds zijn niet de veroorzakers van wat er in Suriname nu gebeurd. Wel helpen zij waar het kan als individu.
  Ik was ook voor een paar maanden in Suriname en heb het zelfs ervaren wat er gebeurd.

  -Ik kan jou vertellen dat velen die toen voor de NDP gestemd hadden hun rug al gekeerd hebben voor de NDP.

  -Je hebt gelijk om aan te geven dat vele Surinamers dom zijn geweest om voor een moordenaar te stemmen.
  Vergeet niet dat je een groep hebt die loyaal is aan Bouterse, een ander groep heeft voor eigen belang gestemd en weer een ander groep die voor een beetje verhoging van kinderbijslag en AOV, en gratis gezondheidszorg heeft gestemd.
  Zie nu de Surinaamse munt die geen waarde meer heeft en de gezondheidszorg is een grote puinhoop geworden.

  -Bouterse is voor mij een waardeloze man die nooit aan de macht mocht komen. Hij is geen gentle man, anders zou hij zijn gezicht laten zien in de Rechtbank, ook omdat er steeds wordt gezegd dat hij niets heeft gedaan.
  Ik ben trots op de Rechtsstaat ongeacht wat voor straf deze waardeloze moordenaar krijgt.

  =Waarde en normen is ver te zoeken bij velen en zie maar de opvoeding!!!!

  Ik hoef jou niet te vertellen wat de kenmerken zijn van de NDP,ers:::HET IS DE SCHULD VAN DE ANDER, UITSCHELDEN, LEUGENS EN NOG VEEL MEER.


  Maak melding
 21. @ Counter,

  Quote:

  Mundo, we lijden onder Mark en Co?????? Dat snap ik niet zo goed………Nederland draait als een tierelier…….!!!!! Wat voor kolder kom je hier hier dus uitleggen????

  @ De ene KUMA LOVER is DOMMER dan de andere: Ze buitelen echt over elkaar heen als het om DOMHEID gaat!!


  Maak melding
 22. Ja, ze zitten er nog en ze zullen er nog minstens 8 jaar zitten. De vrije wil van het volk maakt dit mogelijk!
  De wil van het volk is de Wil van God!!


  Maak melding
 23. Steenhard de Waarheid@
  Geef ze brood en spelen en ze eten uit je hand,Jezus wat heeft het geloof er mee te maken, God heeft niet gezegd dat alles wat mooi is in dit land, naar klote geholpen moet worden .
  Sari Tori


  Maak melding
 24. @Haco,

  God is onbereikbaar voor de gewone man. Bouterse of Trump of Rutte wel. Daarom volgen mensen hun leiders of regeringshoofden ipv God. Want de laatste laat Zich niet zien.


  Maak melding
 25. Een KOPIE van de Venezuelaanse dictatuur, IS door DDB
  in Sranang gevestigd !

  Met de ONRECHTMATIGE/ONWETTIGE toepassing van
  art 148 GW kan Desi, alle Vrienden en NDPers, VRIJWAREN van strafvervolging !

  Met de ONRECHTMATIGE/ONWETTIGE toepassing van
  art 148 GW kan Desi, alle oppositieleden, OPSLUITEN via VALSE AANKLACHTEN !

  DE DICTATUUR IN VENEZUELA BEWIJST, welke
  MENSENRECHTENSCHENDINGEN, het Volk van
  Suriname, op korte termijn, kan verwachten !

  UN OPO UN AI !!! UN WIKI !!!
  Op getekend 25 juni 2016


  Maak melding
 26. Steenhard de Waarheid@
  Dat jij kracht haalde uit het geloof is een goed ding,
  Maar reageer op de rest van de inhoud of durf je dat niet ,of verschil je je weer achter het geloof,jammer.
  De wil van het volk is de van God hoezo???????????


  Maak melding
 27. @ Peter Jackso,

  Kan je , je nog herineren dat BRUNSWIJK indertijd op het podium publiekelijk had aangekondigd dat “DINO” de volgende president zou worden, ondersteund door hem !!
  Een spreekwoord luidt “twee Joden weten wat een bril kost”.
  En Somo met zijn “Jawa” achterban zou hem zeker ondersteunen; ze zijn al bezig zich te verenigen onder aanvoering van Nain !! De “Stille Kracht” zo duidde Edduard Douwes Dekker (Multatuli) de Jawa,s. Samen met Brunsies achterban hebben ze al de meeste posities op de ministeries !! Somo weet meer dan Bouta wat er gaande is op de ministeries; Relyveld had het bv. zeker niet door, wat achter zijn rug om gebeurde !!!


  Maak melding
 28. Ai boi, ” Het komt nooit meer goed ” 😧 dat is wat Julian with zelf ook pik zwart, en SuriNed.schreef. ik kan hem geen ongelijk geven.

  A mang schrief wang boeko uit ervaring.😟


  Maak melding
 29. Soso Lafu paars uit@

  Is dat jouw nieuwe King James vertaling??

  Volgens mij wordt bedoeld met vernietiging : Allen die niet volgens de regels van Jaweh leven.
  .
  Of een ander optie is : Jakobus 4: 8


  Maak melding
 30. De kleinste mier op deze Aarde, is tienduizend malen slimmer van nature, dan al die oerdomme debiele dwaze idiote paarse moordenaar aanhangers, samen bij elkaar. Wahahahahaha


  Maak melding
 31. Suriname komt nooit meer bovenop met Bouterse aan de macht.Die man kan helemaal niets>alles was hij in zijn handen krijgt gaat dood.Deze idioot moest nooit gekozen worden als president dat is vragen om problemen in het land.Die kiezers hebben aan zelfmoord gedaan.Ik heb zelf geen medelijden met hun.Die man heeft het land leeggeroofd met zijn handlangers en het blijft maar door gaan.Er is een vloek in Suriname en niemand durft zijn mond open te doen anders worden ze opgepakt en zond pardon doodgeschoten als in het verleden.Het volk heeft niets te vertellen alleen het buitenland kan Suriname helpen om van deze dictator af te komen.Suriname is nooit zo slecht bestuur als nu.Ik ken de politiek goed van mijn land en daarom schrijf ik dit.De slechtste president die Suriname ooit heeft gehad is nu aan de macht.Hij heeft ook geen hoge opleiding gehad en daarom doet hij rare dingen.


  Maak melding
 32. Ik zeik altijd in mijn broek als ik het begrip “toppers” hoor uitspreken door Bouterse.

  Het zijn meestal dan ongeletterde partij loyalisten met een criminele achtergrond, geen enkele vakkennis die door Bouterse op cruciale posten worden neergezet en daar niets anders doen dan hun eigen zakken vullen en een puinhoop achterlaten.

  Voeg daarbij de mentaliteit van de gemiddelde Surinamer ( “het zal mijn tijd wel duren”) en het recept voor een banenrepubliek is gemaakt,

  Surinamer was niks, is niks en zal NOOIT wat worden.

  Elke SuriNed met goede bedoelingen en een prima opleiding die naar Suriname komt, wordt weggepest door jaloerse analfabeten die bang zijn voor hun eigen positie maar daar NIKS presteren.


  Maak melding
 33. @ hmolenaar2016
  Mijn postings worden niet mee geplaatst,

  Ik ben weg hier.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Gha gha ghaaaaaaaaaaaaa,….. tja.OMDÀT JE LULT !!,..jij bent niet van toegevoegde waarde !..doei moppie !


  Maak melding
 34. Ray, ik maak me geen zorgen over de uitspraak van de rechters. We hebben hier met het strafrecht te maken. In het strafrecht heeft men o.a. te maken met het bewijzen van details in het tenlastegelegde. Het komt erop neer dat men mensen vals kan beschuldigen en dat is niet de bedoeling in het strafrecht. Zonder harde bewijzen die verkregen zijn uit onderzoek,enz,verhoor en betrouwbare getuigenverklaringen begeeft men zich op een glibberig pad of op glad ijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES