donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSeminar over elektriciteitsvoorziening in Suriname

Seminar over elektriciteitsvoorziening in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen bij de opening van het seminar ‘Business Opportunities/Benefits in the context of the Electricity Law and Energy Authority Suriname Law’. De bewindsman benadrukte dat samenwerking de sleutel is om de uitdagingen binnen de elektriciteitsvoorziening in Suriname aan te pakken. Hij is daarom heel positief ingesteld, omdat het de eerste keer is dat de overheid met belanghebbenden en donor organisaties tijdens een seminar samenkomt, om na te gaan welke mogelijkheden er zijn betreffende de energievoorziening.

Het doel van het seminar is om aan informatie-uitwisseling met belanghebbenden en donoren binnen de energiesector met betrekking tot implementatie van de goedgekeurde wetten, te weten de Elektriciteitswet en Wet energie-autoriteit Suriname te doen. Daarnaast worden de mogelijkheden voor toegang tot financiële fondsen voor energiegerelateerde projecten (Hernieuwbare Energie en Energie Efficiency) van donororganisaties en instituten bekeken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. EBS kan beter zonnepaneelparken opzetten en het overtollige stroom overdag gebruiken om water om te zetten in waterstofgas. Dit kunnen ze dan weer ’s nachts gebruiken voor stroomopwekking of gewoon als brandstof voor auto’s.
  Verbaasd dat de Chinezen zo’n project niet hebben voorgesteld, want ze kunnen hun zonnepanelen nauwelijks kwijt door de importheffingen in het Westen.


  Maak melding
 2. Zolang dat gedoe met Afobakka waterkrachtcentrale niet is opgelost, ga je ook niet weten wat stroom werkelijk kost in Suriname.

  Als alternatief zou ik logo logo’s kweken en er stroom mee opwekken of vuurvliegjes voor het licht ’s nachts.


  Maak melding
 3. Suriname moet een afgedankte nucleaire onderzeëer leasen van de Chinezen. Die leveren iets van 100 MegaWatt stroom. Laat het door de Chinezen opereren. Zo kun je goedkoop stroom krijgen.


  Maak melding
 4. Hallo,

  Ik heb enkele mededelingen over deze seminar.

  1. Stroom wordt opgewekt door een dynamo, zonnecellen of heet water.
  2. Om stroom te vervoeren heb je koperen draden nodig.
  3. Je kunt dood gaan aan een stroomschok.
  4. Stroom kan allerlei apparaten doen werken, laat hitte afgeven en als je het met geweld terugstuurt, ontstaat kortsluiting.
  5. Stroom is onzichtbaar.
  6. Stroom heeft geen kleur.
  7. Stroom discrimineert niet.
  8. Stroom is niet vast, is niet gasvormig en is geen vloeistof.
  9. Stroom kun je niet eten.
  10. Een maatschappij die afhankelijk is van stroom, is een chanteerbare maatschappij.


  Maak melding
 5. De lamme gaat de blinde helpen wat een zwak zinnig zooitje zeg.
  Hoelang gebruiken jullie Brokopondo al ,van af 1954 en is het nooit bij jullie op gekomen om kijken wat het nou kost ,daar hebt je 61 jaar de tijd voor gehad
  Sari Tori


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES