Suriname bouwt subsidies in eigen tempo af

19

PARAMARIBO, 2 feb – Suriname is nog steeds bereid samen te werken met IMF. Dit zegt president Desiré Bouterse. Maar Suriname zal zijn eigen tempo bepalen als het aankomt op het afbouwen van subsidies. Het IMF wil onmiddellijke afbouw.

Voor de regering is dit niet haalbaar, zeker niet wat betreft de energieprijzen. “Technisch kan het IMF gelijk hebben dat bepaalde maatregelen genomen moeten worden, maar politiek gezien kan niet alles uitgevoerd worden”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. De samenleving zit niet te wachten op torenhoge energieprijzen. Wat wel staat te gebeuren is dat energiebedrijf EBS wordt doorgelicht.

Jacobs Consultancy moet precies uitrekenen wat de kostprijs is van een kilowattuur energie. Volgens Bouterse is er te veen verschil van mening over de hoogte van de kostprijs. Vandaar dat een internationaakl bedrijf wordt ingehuurd. Ook als het akkoord met het IMF voor economisch herstel niet doorgaat, zal worden samengewerkt. Suriname heeft veel aan het IMF, vooral wat adviezen betreft.


19 REACTIES

 1. Popenkast. Waarom een persconferentie in plaats van veranwoording afleggen in de DNA. Deze man zal nooit groot worden. Hij was, is en blijft zielig en een lafaard.


  Maak melding

 2. Waar blijft het ‘geloof in eigen kunnen’?
  Moeten we helemaal uit het buitenland een consultant halen om voor ons de kostprijs van een kilowattuur uit te rekenen?
  Schandelijk; had mij gevraagd en dan had ik het gratis en voor niets gedaan.


  Maak melding

 3. Kennelijk is er niemand in suriname die de kostprijs van energie kan uitrekenen. Als ze als geen vertrouwen meer hebben in econoom Drs RobG dan is het wel heel treurig gesteld. Een blanke instelling mag nu de boel gaan controleren.


  Maak melding

 4. Suriname bouwt subsidies in eigen tempo af
  en het IMF bepaalt zelf of ze steun geven of niet dus’………………….

  Niets aan de hand voor het IMF en voor Suriname??
  Meer ellende!!!


  Maak melding

 5. “Technisch kan het IMF gelijk hebben dat bepaalde maatregelen genomen moeten worden, maar politiek gezien kan niet alles uitgevoerd worden”, zei Bouterse.

  Zolang hij het volk tevreden kan houden met lage prijzen, al kost het Suriname financieel de kop (veel lenen want hij overleeft het terug betalen niet), om als president te blijven zitten om zodoende straf te ontlopen zal dit gebeuren.

  Jacobs Consultancy moet precies uitrekenen wat de kostprijs is van een kilowattuur energie. Volgens Bouterse is er te veen verschil van mening over de hoogte van de kostprijs.

  RobG kan wellicht, gezien zijn economische opleiding en zijn ervaring als docent, beamen dat ieder berekende kostprijs goed is zolang deze maar voldoet aan de gestelde doelen voor het bepalen van de kostprijs.
  Er zijn verschillende kostenberekeningen op te stellen / maken als het gaat om de verantwoording van kosten die aan de productie zijn verbonden.

  Dus Bouta wat een gelul dat de prijzen te hoog zijn.
  Bereken dan de kostprijs met alleen de variabele kosten in de kostprijs, de zgn direct kosten methode.
  Benoem de bekende RobG nou eens als economisch adviseur naast de vele adviseurs


  Maak melding

 6. Koos
  RobG is in geen velden of wegen te bekennen. Zoals zijn president dokt hij als het moet (hij zit stil als hij geschoren wordt zo ook zijn president)
  Ja het is dan diep treurig om zelfs RobG niet te kunnen vinden om zijn expertise in te roepen voor een hee moeilijke opdracht namelijk “bereken de kostprijs van 1 kilowatt uur


  Maak melding

 7. Weer zo,n grote denkfout van deze moordenaar, eigen belang speelt weer de hoofdrol bij dit heerschap, en denkt hiermee het IMF een andere route te laten bewandelen.


  Maak melding

 8. Dit paarse monster is deze week door de krijgsraad tegen een linkse directe opgelopen en zwalkt nu zwaar aangeslagen door de ring. Niet meer wetend hoe 1 kw/u te moeten berekenen. Wat een trieste, treurige achterlijke bende.


  Maak melding

 9. Bouterse / NDP gaan afspraken met de schuldenaren niet na (kunnen) komen.
  Beslag leggen ?? Maardanhoe ??
  Bouterse houdt de touwtjes nu nog in handen.
  Heel goed ??
  De “zweepslagen” worden alleen maar meer en meer, harder en harder ..
  De schulden zullen toch een keer moeten worden afbetaald !!


  Maak melding

 10. Off topic:

  President Desi Bouterse zegt dat mensen inconsequent reageren wanneer zaken tijdens het 8 decemberproces niet lopen zoals ze willen. Toen een jaar geleden er enige schijn van was dat de zaak anders zou lopen als sommige mensen dachten, werd er geroepen dat er geen rechtsstaat is, maar machtsstaat.

  Op 9 februari zal het Openbaar Ministerie zijn requisitoir houden. Mocht het zijn als het weer de andere kant opgaat, moeten mensen dan niet gaan roepen dat er geen sprake is van rechtsstaat. Bouterse merkte tijdens een persconferentie woensdag op dat het dezelfde rechters zijn, dezelfde grondwet waarop er gezworen is, hetzelfde Openbaar Ministerie, dezelfde advocaten en dezelfde processtukken.

  De president zei dat hij met de zaken die hij aankaart, duidelijk wil maken wat er gaande is. Wanneer het proces een richting gaat die sommige mensen willen, dan is er sprake van een rechtsstaat. Als zaken een andere wending aannemen, dan is er sprake van een machtsstaat. Hij vindt dat mensen op deze manier in hun kaart laten kijken.

  Bouterse is hoofdverdachte in de 8 december strafzaak. Tijdens de beëdiging van de vijf nieuwe ministers zei het staatshoofd dat de mensen besloten hebben met hem te werken, ook al wordt er gezegd dat hij opgesloten wordt.

  ===============================================

  Zie statement Bouterse omtrent dec.moorden proces.

  Kan hier geen chocola van maken. De man brabbelt maar wat.


  Maak melding

 11. Suriname zal zijn eigen tempo bepalen als het aankomt op het afbouwen van subsidies
  En evenzo met het opbouwen van schulden, want na mij de zondvloed aldus farao al Bouta


  Maak melding

 12. In het verleden dacht ook de kerk dat de zon om de aarde draaide.Met die instelling zou er geen mens op de maan kunnen landen.
  Met deze verklaring geeft de president aan dat hij geen enkel besef heeft waar het om gaat.Loopt totaal voorbij aan het gegeven dat de economie gezond gemaakt moet worden..Anders wordt het binnen kort broodje Dalian eten.


  Maak melding

 13. RobGay; is aan het beraadslagen wat voor onzin hij nu weer moet schrijven, Parbo Damsco en andere consorten nemen hem even waar ! Een insect als RobGay is moeilijk te verdelgen, maar eens zal het ook afgelopen zijn, want niemand heeft het eeuwige leven !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Ineens een bericht over IMF en dan het ontslag van diverse ministers. Het lijkt erop dat het IMF niet de cijfers van de diverse ministeries heeft gekregen waar ze om had gevraagd. De minisers zelf hadden geen flauw idee hoe hun budget besteed wordt. Vandaar hun ontslag?

  Dat Bouterse de subsidie op eigen tempo wil afbouwen is logisch. Voor hem is het noodzaak nog een keer herkozen te worden. Pas na de verkiezing van 2020 zal subsidie afgebouwd worden. Het zij door de NDP, hetzij door een andere regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.