dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: houding voorstanders strafproces onlogisch

Bouterse: houding voorstanders strafproces onlogisch

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 feb – De houding van voorstanders van het strafproces rond de decemmbermoorden is inconsequent. Dit zegt president en hoofdverdachte Desiré Bouterse. De houding en meningen veranderen zowat met elke zittingsdag.

Afhankelijk van ontwikkelingen wordt een bepaald standpunt ingenomen. De ene dag beweren dat Suriname een rrechtsstaat is en de andere weer niet duidt op opposrtunisme. “Wanneer men wil is het een rechtsstaat en wanneer men wil is het geen rechtsstaat. We moeten wel kijken hoe consequent, dan wel inconsequent we zijn”, zegt Bouterse. Hij vindt dat ontwikkelingen moeten worden afgewacht.

Eerst was er geen rechtsstaat. Maar nu weer, omdat de krijgsraad doorgaat. Dit is precies wat de houding typeert van voorstanders van ‘hen die Bouterse veroordeeld willen zien’. “Het was dezelfde grondwet, dezelfde rechter, het zijn dezelfde advocaten en het zijn dezelfde processtukken. Maar het had er enige schijn van dat de zaak niet zou lopen zols sommige mensen dachten. Toen was er geen rechtsstaat”, aldus Bouterse.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

48 REACTIES
 1. Je reinste LULKOEK van een crimineel die in het nauw is gedreven. Dat het RECHT mag zegevieren en Suri een rechtstaat mag blijken te zijn. Hulde aan de krijgsraad!


  Maak melding
 2. Wordt tijd dat hij naar E. Guinea vertrekt.Behalve Obiang wacht ook Jah Jah Jahmeh daar op hem.Kunnen ze flink troefcall spelen als Zuma zich straks daar vervoegt.


  Maak melding
 3. Wie ziet in wat hij eigenlijk probeert te zeggen?
  De boodschap is gegeven maar wordt vaak pas achteraf begrepen.
  Bouterse is democratisch gekozen maar zal democratisch niet vertrekken.
  Wie zal durven met de harde hand? Niemand heeft dat lef .. Dus het wordt slikken, nog jaren lang!


  Maak melding
 4. Wat een jank statement van Bouterse. Zijn reactie was voorspelbaar.

  De man wil maar niet begrijpen dat je amnestie en art 148 de rechtstaat keer op keer verkracht. In Suriname is trias politica van toepassing en Bouterse heeft dat letterlijk ondervonden. Zijn misselijke Houdini trucs zijn de rechters ontmaskerd.

  Desi, wees een vent en doorloop dit proces. Als je werkelijk onschuldig bent dan heb je niks te vrezen.


  Maak melding
 5. NIKS ZEGGENDE LULKOEK VAN EEN MOORDENAAR: WORDT HET EEN MACHTSMIDDEL DAT JE GAAT INZETTEN OF TOCH EEN RECHTSMIDDEL ZOALS HET HOORT.

  JE MOET NOU NIET GAAN JANKEN!!


  Maak melding
 6. de baggerkeet heeft weer gelekt: de heer ddb heeft zoveel gedaan om de rechtsgang te dwarsbomen. en nu mogen zij hun gang gaan, omdat hij even niet weet wat nu?
  als deze baggeraar ook in het dagelijkse leven zijn baggerwerker aan het werk kon houden, maar ja, als, als, als.


  Maak melding
 7. DIT is wat de Farao gezegd heeft:
  — Hij zei te hopen dat mensen niet moeten gaan schreeuwen als op 9 februari de zaak niet hun richting opgaat. Men moet dan niet zeggen dat de rechtsstaat vertrapt wordt–

  Met andere woorden:: De auditeur militair zal verzoeken de zaak te seponeren. .


  Maak melding
 8. Als het deze randdebiel en dorpsidioot uitkomt zijn ze “op de vlucht neergeschoten” en later is dat weer niet zo. Deze pathologische leugenaar moeten ze “waterboarden”, dan gaat hij de waarheid wel vertellen.


  Maak melding
 9. Beste prof. Misababoi,

  Als zou de Auditeur weigeren zijn requisitoir te houden of het verzoek indienen tot seponering van zaak dan nog kan de rechter een eigen afweging maken (dit op basis van de getuigenverklaringen). Desi is heeft een groot probleem.

  @Henry,

  Onze Kuma is in de wilde weg aan het slaan. Hij hoopt met zijn emotionele statement zijn achterban te mobiliseren. Sluit niet uit dat een deel van zijn aanhang straks de straat op gaat. Laat ik het zo stellen het is voedingsbodem om opnieuw naar de wapens te grijpen. Zijn re-shuffle actie heeft ook de legertop bereikt. Dat doet hij niet zomaar. Kennelijk is niet iedereen binnen het leger Bouterse gezind.
  Waarom anders shuffelen binnen het leger.


  Maak melding
 10. Hahaha..nu komt de moordenaar uitleggen dat hij niet vervolgd dient te worden want hij vindt het niet rechtvaardig?!
  Rechters in Suriname bewijst deze crimineel dat het strafproces hetzelfde is voor alle criminelen zonder aanzien des persoon.lock him up.


  Maak melding
 11. Desi, de onschuldige, de bevelhebber tijdens de moorden, is te bang om voor de Krijgsraad te verschijnen !

  Recht wordt gesproken door de onafhankelijke Rechterlijke Macht, ongeacht wie de daders zijn !

  Iedereen is gelijk voor de wet, functie vervullend, of niet !

  In ieder geval is volgens wet en recht duidelijk dat de Krijgsraad en niet het OM het verdere verloop van de strafzaak bepaalt.

  De Krijgsraad kan wat er verder ook gebeurt, concluderen tot vaststellen van een eindvonnis !

  De verdachten kunnen daarna in beroep gaan !

  NIEMAND mag ongestraft moorden, ook niet personen die later een hoge functie bekleden !

  In dit geval is er zelfs internationaal aangedrongen op berechting van de daders van de 8 december-massamoord !
  (zie ook bijv. de Uitspraak van het OAS Hof vd Mensenrechten inzake de MOIWANA-moorden !)

  Bij de zaken Moiwana-moorden en 8-December-moorden gaat het om een zeer ernstige mensenrechtenschendingen !

  Daarom zijn ALLE amnestieverleningen bij dergelijke mensenrechtenschendingen oa in heel Zuid en Midden-Amerika, NIETIG verklaard !


  Maak melding
 12. Bouta weet de woorden rechtsstaat en logisch redeneren niet eens te spellen, laat staan dat hij weet wat deze begrippen inhouden.

  Bouta, wanneer jij dezelfde rechters en advocaten bedreigt en jij de rechtspraak hindert door gelegenheidwetten aan te nemen, is er geen sprake van een rechtsstaat, als jij daarin slaagt. Wanneer dezelfde rechters en advocaten, ondanks al jouw opstakels, gewoon doorgaan met het strafproces en er uiteindelijk een eerlijke uitspraak van een onafhankelijke rechter komt, waar alle partijen zich naar schikken, dan is er wel sprake van een rechtsstaat. Als jij straks, met een uzi in de hand, de rechters hun uitspraak niet eerbiedigt, dan kunnen jij en je secondanten (om geen ander woord te gebruiken) het nog zo mooi verpakken in dure woorden; er is dan geen sprake van een rechtsstaat.


  Maak melding
 13. Naarmate het proces eindelijk zijn ontknoping gaat krijgen, begint deze hoofdverdachte steeds grotere onzin uit te kramen, en denkt met zijn onderontwikkelde uitspraken nog indruk te kunnen maken, in het nauw gedreven,is het lachwekkend om te zien, hoe deze ongestudeerde crimineel zich uitdrukt, en lacht om zijn eigen domme uitspraken.


  Maak melding
 14. Alleen maar mooie reacties hierboven. Sterker nog ; officier Ruben Rozendaal heeft aangegeven bij zijn interview , dat Bouterse fouten had gemaakt en dus sorry moet gaan zeggen aan de nabestaanden. Als jongeling kan iedereen fouten maken, dus logisch om die recht te zetten.
  Maarrr ik denk dat er meer hierachter zit : het plunderen van de staatskas in 1980 om zogenaamd volks woningen (flora a + b) aan te leggen. Het gaat om 370 miljoen Nederlandse gulden in die tijd.
  Voor 1975 was Bouterse bataljon militair geweest in siera Leon , hij moest in opdracht van NL Suriname waken tegen het communisme, dat in opmars was in de regio. Als jonge natie dat pas onafhankelijk is dat erg gevoelig. Bv in Granada. Daar moest de usa ingrijpen. Maar voor die tijd kwam de premier Bishop v Granada (1980) in Suri en had Bouterse duidelijk een adviseur. De plannen van Nederland waren gewijzigd tot haat tegen de ex kolonisator. Moord machine van Bouterse was los gebarsten. Als hij iemand op de vlucht schiet , dan komen die kogel inslagen van voren en zijkanten van de schedel.
  ALleen dit moet hij goed recht zetten, dan komt internationale samenwerkingen weer goed op gang. Dank je wel .


  Maak melding
 15. Bouterse heeft in zn laatste berichtgevingen het telkens over dat anderen voor chaos in Suriname zorgen. Het ziet ernaar uit dat hij weer zal schuilen achter zogenaamde optreden in belang van staatsveiligheid.


  Maak melding
 16. Citaat: De houding van voorstanders van het strafproces rond de decemmbermoorden is inconsequent.

  Nee met andere woorden de decembermoorden waren consequent!!!!!!


  Maak melding
 17. Epsilon@
  Laten we het op jeugdige over moet houden ,iedereen die tegen de coup was werd opgehaald gemarteld ,en op de vlucht in de borst dood geschoten,als liemand vlucht wordt hij in de rug geschoten niet in de borst ,de daar uit vloeiende oorlog (moiwana) waar ook nog eens tientallen vrouwen kinderen mannen stand rechtelijk werden vermoord ,en dat schuiven we onder de noemer jeugdige overmoet,het is pure moord hangen


  Maak melding
 18. @Koos,

  Inderdaad probeert hij op deze manier zijn achterban te mobiliseren. KUMA vergist zich hopeloos want zijn achterban heeft hem de rug toegekeerd. Hoeveel mensen waren in OCER?

  Ik zag allemaal lege stoelen: Het Tijdperk KUMAKOISI is Onvoltooid Verleden Tijd. KUMA heeft nog handjevol aanhangers als: Damsco, To THE Wrong, Robg aka Lauwpie, Milton, Paraman en nog een paar Maloten.

  Zelfs Pero heeft KUMA uitgemaakt voor ROVER.


  Maak melding
 19. Hij is net een bakker hij kneed het deeg zoals het hem uit komt ,rechtstaat hij weet niet eens hoe hij het moet schrijven.
  Het staats recht en de grondwet word met voeten getreden
  Jankert


  Maak melding
 20. De enige die niet logisch redeneert is de president. Hij haalt van alles door elkaar.

  De rechtbank wordt door de critici niet aangevallen op het te niet doen van de rechtsstaat. die kunnen er weinig aan doen dat de regering en de DNA zich niet aan de wet houden en ingrijpen in lopende processen.

  Niet de krijgsraad of de auditeur generaal en de slachtoffers en hun vertegenwoordigers handelen onlogisch.
  De regering en de DNA ondergraven de logica en de rechtsstaat.

  De Volkspresident heeft wel een heel erg lage dunk van zijn volk als hij dit soort onzin durft te vertellen


  Maak melding
 21. Zijn tegenstanders konden geen kogels koppen en hebben het met de dood moeten bekostigen.
  met sorry komt hij er niet van af.
  Vroeg of later gaat die zich moet verantwoorden voor zijn daden en moeten gaan zitten.
  Hoe je het draait of keer of tegen aan kijk wat die heeft gedaan was fout kan niet en mag niet ongestraft blijven.
  Als die van Su een welvarend land had gemaakt zou je kunnen zeggen hij deed het voor het land.
  Maar dat is het ook niet. Land is nagenoeg failliet.
  En gaat zeker nog 2 of 3 generaties duren voor het land er weer boven op komt.


  Maak melding
 22. Bouterse vindt dat ontwikkelingen moeten worden afgewacht.

  Hijzelf kon uit vrees voor een vonnis de ontwikkelingen niet afwachten.
  Getuige een prulamnestiewet, een in een mum van tijd ineengezette artikel 148 om de voortzetting van de rechtzaak te torpederen en vooral de bedekte bedreigingen en intimidaties van de rechters en het OM.


  Maak melding
 23. We weten nog steeds niet wat die ‘staatsgevaar’ nou inhield en wie de 10 staatsgevaarlijke buitenlanders waren, wat ze van plan waren.
  Zou goed zijn wanneer dit ook an bod komt op het proces.
  De reechtsstaat is nog steeds in gevaar, want degenen die het in gevaar brengen, zitten er nog en gaan nieuwe pogingen daartoe ondernemen.


  Maak melding
 24. Hey Ben ik zo slim of zijn bepaalde suri’s zo dom om in deze man te geloven.
  Deze man is zooo doorzichtig.
  Je hoeft niet slim te zijn om hem te ontmaskeren
  Hij is Gewoon een boef.
  Mi Jesus.
  Mensen wordt wakker


  Maak melding
 25. @ Robin

  Ze zijn niet dom alleen monddood gemaakt, en het zijn ja knikkers. In de hoop voor betere tijden geloven ze nog in sprookjes. En de beleidsmakers, kunnen het daar heel goed overbrengen naar het volk toe vandaar.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 26. Houding tegenstanders strafproces onlogisch. Geen wonder, ze vreten baas zijn paarse schijt en drinken zijn paarse pis vol corruptie om er beter van te worden. Het anti paars volk en al die oerdomme debiele dwaze idiote moordenaar aanhangers schijten zich paars hoe dagelijks te overleven in de paarse misdadige corrupte vuilnisbelt der samenleving. Alle NFPer’s zijn te beklagen voor deze paarse vloek des misdaad, baas dididri, wo ka. Wahahahahaha ai no e go gwe geen ene paarse ka. Wiens wang vonnis e go kong. Soso deng dong paarse aanhangers deng wang kang pooroe a misdaadvloek disie foe jagi deng mpp misdadige lijders disie, zo niet, tang tekie njang dringi baas eng paarse ka en pis.


  Maak melding
 27. Denk deze man dat hij de sociale wetten kan ontlopen? Als de dood een verlossing voor hem is, dan zullen de nabestaanden dat alles nog moeten betalen. Er bestaat zou iets als belasting. Wie goed doet goed ontmoet. De nazaten gaan deze schuld nog moeten vereffenen.


  Maak melding
 28. Alles wat niet in de kraam van deze crimineel te pas komt is in zijn ogen onlogisch, hij vindt het normaal mensen dood te schieten, zichzelf te verrijken met drugsgeld, de burgers van Suriname diep in de schulden te storten, dus zijn opmerking is van nul en enigerlei waarde


  Maak melding
 29. Rechtspleging is gelukkig geen meningspeiling van VOOR of TEGEN het vervolgen van daders in een strafzaak !

  In de rechtsstaat Sranan heeft het volk/de staat volgens de Grondwet de Onafhankelijke Rechtelijke Macht aangewezen om strafbare feiten te berechten !

  Voor of tegen een rechtszaak is een prive-sideline, debat !

  De rechters zijn onafhankelijk, ook van de andere machten in de staat !

  Wie geen berechting wil van strafbare feiten door de Rechterlijke Macht moet de Grondwet wijzigen, de grondrechten en mensenrechten afschaffen en een dictatuur vestigen !


  Maak melding
 30. Gelijke een lange weg een einde heeft, zo is de tijd aangebroken, dat de verdachten van het december incident moeten verantwoorden voor hun daden. Het heeft 35 jaren geduurd voor dit, langverwachte moment, is aangebroken.
  Laat de krijgsraad haar werk doen opdat de nabestaanden en het volk verlost worden van dit slepende en pijnlijke gebeurtenis. En moge de krijgsraad haar werk naar eer en geweten verrichten opdat de waarheid gaat zegevieren.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 31. Bouterse lul maar wat.Als hij zeker weet dat hij niets gedaan heeft dan moet hij voor de rechter komen punt uit.Hij maakt zichzelf belachelijk en ongeloofwaardig.Het land huilt om deze man.Bouterse aan alles komt er een eind in het leven.Daarvoor zal God zorgen.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 32. Bouterse neemt het volk niet serieus omdat hij een domkop is en geen verstand heeft van zaken en daarom kan het land niet vooruitkomen.Hij heeft zichzelf alleen maar verrijkt in 8 jaren tijd.Ook figuren als Brunswijk en Somohardjo hebben alleen maar hun zakken gevuld toen ze samen gingen werken met Bouterse du die moeten zich schamen.Dat is mijn oordeel.Het vervangen van ministers help ook niet want er is geen geld alles is leeggeroofd door die machthebbers.


  Maak melding
 33. waar is robg,lauwe parbo en hun principe loze maatjes in geen wegen of velden ohw,ohw wat zijn ze stil misschien terug onder hun steen gekropen

  dus laten ze me laten,,,,,,,,,,, laat me


  Maak melding
 34. Er zijn een paar zaken die laten zien dat SWITI Sranan wel degelijk een rechtsstaat is als je de president wel of niet mag.Ook laat het standpunt van de rechters in SWITI Sranan zien dat ook deze rechters kunnen functioneren.Als we kijken naar sommige westerse landen die hun bek vol hebben van democratie en weet ik veel wat nog meer dan zijn deze zaken ver te zoeken in deze landen.Ook worden er zaken gedaan met sommige landen die de mensen rechtten niet serieus nemen.Ma ja geld stinkt niet tog Mark en Donald.Ik lees/hoor vaak dat SWITI Sranan onveilig is nou even dit dan kop telegraaf liquidatie golf Nederland.Soms wordt dan de verkeerde geliquideerd.


  Maak melding
 35. Rechtstaat versus machtstaat. Rechters moetn snel e uitspraak doen conform de geldige wettn. Als De Duivel Baas(DDB)denkt dat hij nog macht heeft,blijft hij ongestraft verder. Dat no sama kang.


  Maak melding
 36. Z’n bodyguards kunnen hem zo naar z’n mallemoer helpen, maar ze zijn verzekerd van hun 3 hobbies zolang ze voor baas werken: wapens, vrouwen, geld.


  Maak melding
 37. Er is niks mis met de houding van voorstanders van het decembermoorden strafproces. Bouterses houding en domme gezeur zal de rechters niet van de wijs brengen. Wat een vaag gezeur Desie B.
  Wees een man. Wees een echte vent en geen slap watje. Verschuil je niet achter de rokken van Ingrid. En zeur niet over wet en recht. Bouterse jij hebt al je rechten al verspeeld. Je bent het Surinaamse staatsburgerschap niet waard. Ga maar rustig in de gevangenis zitten. Misschien dat sommige familieleden van de vermoorde mannen jou nog kunnen vergeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES