Scholen in Suriname weer begonnen

8

Sinds gisteren zijn de scholen in Suriname weer begonnen. Op enkele scholen na was het onderwijsproces meer dan twee weken onderbroken vanwege een landelijke staking van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). De staking van de BvL en de ALS heeft invloed gehad op zowel het basisonderwijs, als het Voortgezet Onderwijs voor Junioren en het Voortgezet Onderwijs voor Senioren.

De bonden hebben vorige week ingestemd met een voorstel van de kortgedingrechter, waarna ze de acties hebben opgeschort. Maar, als de regering na twee weken, nog niet heeft ingestemd met hun eisen, dan is het niet uitgesloten dat ze de staking weer oppakken.

- Advertentie -

8 REACTIES

 1. Goed dat de scholen weer open zijn. De kinderen hebben behoefte aan onderwijs om in de toekomst de land te gaan opbouwen.

 2. Zo weer mooi weer aan het werk compliment aan Valies.dat is het beste..praaaaaten..dialooooog.ipv chaos.Wilgo is gedwongen te gaan praten jammer dat hij dat niet vooruit kon zien…uncle Tom RAY Zeg niet dat Valies is omgekocht door Bouterse. Hij kon niet anders !

 3. Elke scholier droomt ervan een week ertussenuit te knijpen. Hun wens is verhoord en wie weet, straks misschien nog een keer.

 4. Verander het onderwijssysteem. We moeten overstappen op engelstalig onderwijs. Kinderen moeten het leuk vinden om naar school tegaan. Leer kinderen meer over hun omgeving.

 5. @wegm

  Zelf nederlands onze voertaal maakt een protesterende onderwijzeres moeilijk!!

  “”voorhoofd””.

  Wat zal er terecht komen van Engels????

  Tjaaah
  Wie is hun bondsvoorzitter??
  Ipv eisen stellen voor scholing van het kader is alles wat zijn klok slaat geld

 6. @wegm

  Nederlands maakt sommige onderwijzenden moeilijk. Lees ” voorhoofd” ipv onderhoofd

  Laat koffertje pleiten voor scholing van het kader en niet steeds geld zoeken

 7. @wegm,

  Kinderen moeten tot hun 12e spelen en pas vanaf hun 12e onderwijs gaan volgen. Dan leren ze echt supersnel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.