vrijdag, mei 24, 2024
HomeFotoRequisitoir aanklager in proces Decembermoorden op 9 februari

Requisitoir aanklager in proces Decembermoorden op 9 februari

-

Does Travel - naar Suriname

Nabestaanden in de bomvolle, veel te kleine rechtszaal waar rechter Cynthia Valstein-Montnor van de Surinaamse Krijgsraad gisteren mededeelde dat het proces over de zogeheten Decembermoorden in Suriname wordt hervat.

Volgende week, op 9 februari, zal de aanklager auditeur-militair Roy Elgin het requisitoir houden, bewijsmateriaal tonen op de rechtszitting en de strafeis uitspreken tegen Bouterse en de andere verdachten in de affaire die Suriname al decennia in zijn greep houdt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

44 REACTIES
 1. Ik hoop en spreek de wens uit dat iedereen, voor of tegen, zich rustig houdt en via het gerecht en niet via macht het proces zal laten verlopen. In Nederland heeft Mark Rutte beslist dat het dossier Suriname voor zestig jaar achter slot en grendel gaat, dus voor president Bouterse misschien om dit dossier op te vragen, eventueel via internationale instanties, want wat heeft Nederland te verbergen? Dit lijkt mij in deze gehele zaak ook van belang.


  Maak melding
 2. Een van de zeer weinige Surinamers met lef, naast allen die nooit van hun leven op deze moordenaar en zijn Nationale Dedesma Partij zullen stemmen. Moge de Christus haar beschermen tegen deze moordduivels.


  Maak melding
 3. Ben benieuwd, welke list en bedrog er in de aankomende week nog toegepast zal worden, om die moordenaar zijn straf te laten ontlopen, want er lopen hier zoveel van die idioten rond, die er alles aan doen, en financieel baat bij hebben, deze moordenaar niet veroordeeld willen zien worden.


  Maak melding
 4. Die auditeur-militair kan beter een 10-tal kopies maken van z’n bewijsmateriaa en z’ns peechl, want er zouden wel eens brandjes her en der kunnen ontstaan of inbraken plaatsvinden of op welke wijze dan ook bewijs verdwijnen.


  Maak melding
 5. Hij kan ook opgepakt worden voor drugssmokkel, drugsbezit, oneingenlijk verkregen rijkdom dat niet in verhouding staat tot z’n inkomen enz. Voor een creatieve geest is er genoeg te verzinnen om hem op te pakken en te schorsen en al z’n papieren in beslag te nemen voor ‘onderzoek’.


  Maak melding
 6. Waarom zijn er in Suriname mensen te vinden die bereid zijn om de hele samenleving op te offeren ten gunste van een oude zak, die menselijkerwijs bekeken niet lang meer te leven heeft?


  Maak melding
 7. aan Franchepane,

  Het is een principe kwestie, het recht moet zegevieren dan pas kun je spreken van een rechtstaat we moet zeker geen taferelen hier hebben wat in een andere continent een normale zaak is.


  Maak melding
 8. Mensen,
  Ga geen feest vieren, want politiek is echt vies en mek money apparaat. Waarom denk je dat NDP, PL,VHP,NPS etc zo gefocust zijn om te gaan regeren?
  Even terug naar de uitspraak van de rechterlijke macht.
  Heb je een stukje papier en een pen bij de hand. Schrijf op: Mr. Bouta en de rechterlijke macht spelen hier een spel met het volk van Sur. Er komt geen strafvervolging of wat dan ook.Dit is een AFLEIDINGSMANOEUVRE om de aandacht van het volk te verplaatsen. Blij maken met een dode mus.


  Maak melding
 9. Au au au. Dit komt hard aan bij bouta en cornuiten. Tot nu toe heeft niets geholpen om van dit proces onder uit te komen. Wat gaat hij nu doe, vraag ik mij af.


  Maak melding
 10. Vaak denk je dit land verloren is en dat iedereen een prijskaartje heeft maar gelukkig zijn er mensen
  die hoop geven.Dit land is niet van Bouterse en kornuiten maar van alle surinamers.


  Maak melding
 11. “Tijdens een schorsing heeft de pg de auditeur-militair geïnstrueerd kort uitstel te vragen, wat ook gehonoreerd is”

  De pg laat hiermee zien hoe corrupt hij is … deze man kan zich toch niet zomaar in het openbaar begeven zonder zich de ogen uit z’n kop te schamen.

  Nog even en de gevangenisdeuren van Santo Boma kunnen allemaal opengegooid worden want als daders van maar een enkele moord vervolgd en bestraft zijn geworden, dan geldt dat zeker voor degenen die er 15 heeft doen vermoorden na deze ook nog zwaar gemarteld en mishandeld te hebben.

  Dit proces is een principieel proces, als dit geen doorgang meer mag vinden en als er helemaal geen strafeis komt dan ook voor die simpele halskettingrover die wel het gevang in moest.


  Maak melding
 12. Desi gaat 9 feb schijten. Het net rond die klootzak begint te sluiten. Gaat niet lang meer duren. Mw Valsteijn maakt gehakt van Desi en Dora.


  Maak melding
 13. Trump ontslaat waarnemend procureur-generaal na kritiek

  31 Jan, 10:02

  loading foto
  previous Sally Yates heeft geweigerd het decreet van president Donald Trump te bekrachtigen. (Foto: Getty Images) next

  President Donald Trump heeft de waarnemend Amerikaanse procureur-generaal ontslagen nadat ze vraagtekens had geplaatst bij de wettigheid van zijn immigratieverbod. Sally Yates, die was benoemd door Barack Obama, had justitie advocaten bevolen om Trumps inreisverbod niet voor de rechter te verdedigen.

  In een verklaring beschuldigt het Witte Huis Yates van “verraad” van het justitieel apparaat en van “slap zijn aan de grenzen.” Trump heeft Yates vervangen door Dana Boente, de Amerikaanse rechter voor het Eastern District van Virginia. Boente zegt dat hij “vereerd is om president Trump te dienen” en heeft zijn departement opgedragen het controversieel besluit te handhaven.


  Maak melding
 14. Allen,

  Zolang het dossier die voor 60 jaar gesloten is in Nederland niet openbaar gemaakt wordt, komt de waarheid NIET boven tafel.
  Vraag jezelf alleen maar een ding af, waarom het dossier gesloten is ?
  Wie beschermd wie hiermee ?
  Succes.


  Maak melding
 15. Nederland heeft geen enkel schuld!wij Surinamers hebben deze duivels binnen gelaten. Zoek eerst de schuld bij jezelf wat voor belang had Nederland in deze?


  Maak melding
 16. @Paraman

  Trump ontslaat waarnemend procureur-generaal na kritiek

  31 Jan, 10:02

  loading foto
  previous Sally Yates heeft geweigerd het decreet van president Donald Trump te bekrachtigen. (Foto: Getty Images) next

  President Donald Trump heeft de waarnemend Amerikaanse procureur-generaal ontslagen nadat ze vraagtekens had geplaatst bij de wettigheid van zijn immigratieverbod. Sally Yates, die was benoemd door Barack Obama, had justitie advocaten bevolen om Trumps inreisverbod niet voor de rechter te verdedigen.

  In een verklaring beschuldigt het Witte Huis Yates van “verraad” van het justitieel apparaat en van “slap zijn aan de grenzen.” Trump heeft Yates vervangen door Dana Boente, de Amerikaanse rechter voor het Eastern District van Virginia. Boente zegt dat hij “vereerd is om president Trump te dienen” en heeft zijn departement opgedragen het controversieel besluit te handhaven.

  ========================================

  Paraman waarom je dit nieuws op wkn post is mij een raadsel. Laat ik 1 ding hierover zeggen. Als deze vrouw zelf president is kan ze haar eigen beleid uitvoeren. Nu heeft ze de beleidsbepalingen van Trump uit te voeren. Daar voelde ze niets voor dus is ze vervroegd ontslagen. Ze zou toch ontslagen worden.


  Maak melding
 17. @Paraman

  Trump ontslaat waarnemend procureur-generaal na kritiek

  31 Jan, 10:02

  previous Sally Yates heeft geweigerd het decreet van president Donald Trump te bekrachtigen. (Foto: Getty Images) next

  President Donald Trump heeft de waarnemend Amerikaanse procureur-generaal ontslagen nadat ze vraagtekens had geplaatst bij de wettigheid van zijn immigratieverbod. Sally Yates, die was benoemd door Barack Obama, had justitie advocaten bevolen om Trumps inreisverbod niet voor de rechter te verdedigen.

  In een verklaring beschuldigt het Witte Huis Yates van “verraad” van het justitieel apparaat en van “slap zijn aan de grenzen.” Trump heeft Yates vervangen door Dana Boente, de Amerikaanse rechter voor het Eastern District van Virginia. Boente zegt dat hij “vereerd is om president Trump te dienen” en heeft zijn departement opgedragen het controversieel besluit te handhaven.

  ========================================

  Paraman waarom je dit nieuws op wkn post is mij een raadsel. Laat ik 1 ding hierover zeggen. Als deze vrouw zelf president is kan ze haar eigen beleid uitvoeren. Nu heeft ze de beleidsbepalingen van Trump uit te voeren. Daar voelde ze niets voor dus is ze vervroegd ontslagen. Ze zou toch ontslagen worden.


  Maak melding
 18. Paraman, alles wat je met je padvinder hersenen bedenkt valt onder inmenging in een lopendproces. Voor de Debiel uit Para (let wel Suriname), inmenging in een lopendproces is zowel Nationaal alsmede Internationaal onacceptabel. Tijd voor je pillen.


  Maak melding
 19. Ik denk dat dit proces heel lang kan duren en uiteindelijk een mineur wordt voor de nabestaanden van 5 dec.Het proces zelf is inmmidels geen hot item meer en internationaal gezien ook geen heet hangyzer meer….en de machtsverhoudingen van de beklaagde ,de nabestaande van 5 dec, en bij machte van het gerecht.. in objectiviteit ,verrassingen of onvolkomenheden kunnen plaatsvinden..Suriname is in alle opzichten na 41 jaren 1975, heel veel verandert .Het idieale

  ,irrieele gedachte dat wij nog hebben van verbondenheid,lotsbestemmingen en nooit van mekaar af,bestaat niet meer… Holland en Suriname drijven van mekaar af…in alle opzichten…En in politieke,economische,militaire en ook in maatschappelijke leven…. heeft de heer bouterse bijval ….Holland is geen big brother watching you, meer…Ik denk dat als recht wordt uitgesproken,de rechters heel ernstig rekening met de bijvallen die in Suriname aanwezig zijn ten voordelen van de heer Bouterse…Het is niet dan dat het recht zal geschieden… de werkelijkheid kan anders zijn….Men zal slapende honden wakker maken.. een altijd onbeduidende derde macht zal zich gaan roeren…een balansverstoring kan plaatsvinden..Het volk ,national en het internationale zakenleven zal zich roeren dat tgv de heer Bouterse.. Immers ,zaken doen in Suriname, is zaken doen met de heer Bouterse… Nogmaals natuurlijk moet het recht geschieden… in het praktijk kan het heel anders en heel raar gebueren of plaatsvinden…


  Maak melding
 20. Wat ik niet snap is dat auditeur-militair Roy Elgin uitstel heeft gevraagd en dat nog gekregen ook voor het houden van zijn requisitoir.
  De man heeft altijd volgehouden dat hij zijn requisitoir al af had…waarom niet meteen de strafeis kenbaar maken dan?

  Is dit weer een scenario die het voor de regering mogelijk maakt voor het zoeken naar de volgende machtsmiddelen om de zaak weer te tiranniseren…


  Maak melding
 21. A go sa tek faja nono!! Wedden dat de dossier kwijt is geraakt voor de veroordeling!!!!

  Bouta go ay nak poe!! tik tak, tik tak, tik tak na lek wan knipperlicht!!!

  @@Damsco! BEGIN DAN MAAR HALF SURINAME OP TE SLUITEN. DAMSCO VOLGT ALS EERSTE!!!

  NOG NEGEN DAGEN!!!!! IK TEL AF!!!


  Maak melding
 22. eddie, ik heb zojuist vernomen dat men het luchtruim
  van de Republiek Suriname moest sluiten vanwege de overweldigende toename van Buitenlandse investeerders. Even wakker worden! De mensen in Suriname hebben van de honger geen ontlasting, hiermee bedoel ik de NOG VIJF STEMMERS. En U informeert ons dat men het luchtruim moets sluiten vanwege de vele investeerders.


  Maak melding
 23. Ik heb een vermoeden dat 9 feb niet doorgaat. Er gaat een uitstel van tenminste 2 maanden aangevraagd worden, vanwege ziekte of een of andere excuus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES