maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Partij van de Arbeid strijdvaardiger

Surinaamse Partij van de Arbeid strijdvaardiger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – De Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, neemt een strijdvaardiger houding aan. Volgens SPA-voorzitter Guno Castelen moeten zijn leden zich gereed houden voor strijd. Bouterse krijgt het moeilijk.

De regering faalt op alle fronten en daar moet fel tegen worden geprotesteerd. “We zullen strijd moeten leveren, de straat op moeten gaan en erop wijzen dat we gekant zijn tegen slecht bestuur”, zei Castelen tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst met politiek partner Democratische Alliantie, DA 91. Het beleid zal drastisch moeten veranderen en gauw ook. Anders moet de regering weg.

Volgens Castelen is het nu dweilen met de kraan open bij bedrijven. Er worden collectieve arbeidsovereenkomsten getekend. Die haast niet meer van waarde op het moment dat ze moeten worden uitgevoerd. Dat heeft alles te maken met de economische neergang in het land. De regering Bouterse lijkt niet in staat een behoorlijk antwoord te geven. Daarom zal de samenleving nu van zich moeten laten horen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Deze crimineel heeft wel gelijk.
  Het volk moet massaal de straat op. Dit is het moment om van de duivel bevrijd te worden.

  En hem uit te leveren aan Amerika!

  Bouta pleur op.


  Maak melding
 2. Wel als je op de bevolking wacht..dan vergeet het maar.Ze wachten op een wonder die hun zal bevrijden ipv zelf strijd te leveren.Bij groepjes staken op elke dag van de week gaat geen resultaten leveren.Het lijkt meer op een weekelijkse evenement met groepjes die om de beurt staken.


  Maak melding
 3. Teveel gepraat,wanneer komen er nu feiten,wanneer wordt t volk opgeroepen om op straat te gaan,ik denk dat we ready zijn.

  Opo kondremang oe opo


  Maak melding
 4. Zelfreflectie bij de regeerders is er niet. Iedereen zit in de tang van Bouta.
  Ik vraag me af wat die Leiles en Peggy nou voor adviezen geven. Leiles zal wel vertellen hoe je een net voor het doel moet breien en Peggy zal wel vertellen hoe Combé Markt de goederen moet stallen.


  Maak melding
 5. @Parbo
  Een paar moedigen waaronder Daal,vakbondsleider,liet van zich horen eerder en hem werd het eeuwige stilzwijgen opgelegd door je baasje.Wij kunnen Castelen niet kwalijk nemen dat hij babystapjes neemt. 8 Dec 1982 staat ons vers in geheugen.35 jaren later en je baasje is nog even gevaarlijk als toen.


  Maak melding
 6. lees het hele artikel op starnieuws

  De president en de vicepresident kunnen alleen tussentijds ingevolge artikel 74 van de Grondwet worden verplicht om af te treden en dat kan alleen, als 34 leden klaar staan om een nieuwe president/vicepresident te kiezen. Dus al die opo yari bijeenkomsten en die opgeblazen verhalen ten spijt, als de NDP-fractie van 26 leden standvastig blijft, en dat is ons symbool, kan er Staatsrechtelijk niets veranderen. Uiteraard moet de regering haar uiterste best doen om de economische omstandigheden te verbeteren.

  Wat de oppositie wel zou kunnen, is anarchie en rotzooi schoppen en daardoor het land naar de verdoemenis sturen. Ik denk niet dat een verantwoordelijke Nationale Assemblee of regering lijdzaam zal toezien dat dit ons land overkomt, omdat men niet bereid is om het spel zuiver te spelen. Binnen ons staatsbestel zijn er voldoende mogelijkheden om dit de kop in te drukken.


  Maak melding
 7. denpa@
  Dit proces is onomkeerbaar,er iets in gang gezet wat niet meer te stoppen is.
  Zelfs art 148 helpt niet meer , je moet niet vergeten dat Suriname niet meer geloofwaardig is, in het buiten ,met al deze Harlekijn en aan het bewind,het begint op een dictatuur te lijken,alle grondwet artikelen worden met voeten getreden.
  Sari Tori


  Maak melding
 8. @denpa

  Democratie heeft zo haar beperkingen. Van der San heeft jegens deze roeptoeters voldoende duidelijk gemaakt dat de formele weg heel pijnlijk zal worden.
  De gelederen zijn stevig gesloten en het dreigement met staats geweld ligt voor in zijn mond.

  De democratische weg is afgegrendeld. Blijft slechts over of buitenlandse druk (geen geld meer en geen contact meer) of een volksopstand.
  Voor het laatste is Suriname nog te verdeeld. Echter zodra de NDP haar achter ban niet meer kan mobiliseren gaan de kikkers uit de kruiwagen springen en kan er een alternatief voor de NDP gevormd worden vanuit de vakbonden.


  Maak melding
 9. Alhoewel ik me kan terugvinden in delen van het pleidooi van dhr. Castelen, weten we allemaal dat SPA en DA’91 altijd over de ruggen van andere partijen in de Assemblee zijn terechtgekomen. Deze partijen hebben eigenlijk helemaal geen bestaansrecht, daar ze al langer dan 20 jaar bestaan en nooit in staat zijn geweest om maar 1 zetel op eigen kracht binnen te brengen. Het is dus belachelijk als ze nu denken, dat ze een massa op de been gaan kunnen brengen.


  Maak melding
 10. Van der San de alles beter weter, ook zo,n paarse rat, die altijd denkt, dat hij het bij het rechte eind heeft, kan in dit geval wel eens de grootste denkfout van zijn leven maken, want er is inderdaad iets in gang gezet, wat niet meer te stoppen is, vooral de onvrede bij verschillende groeperingen zoals leerkrachten, verplegend personeel,politie, en andere overheidsinstellingen, zullen deze regering ten val brengen, vooral als er binnenkort ook nog een vonnis uitgesproken wordt, wat ten nadele van die moordenaar blijkt te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES