zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameReshuffling: wijzigingen in kabinet Suriname

Reshuffling: wijzigingen in kabinet Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – De directeur van het Kabinet van de President van Suriname, Eugene van der San, heeft vandaag de namen bevestigd van de ministers die moeten vertrekken als gevolg van het reshuffling beleid van president Bouterse. Het gaat om de volgende bewindslieden:

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken wordt vervangen door voormalig Caricom-jeugdambassadeur Yldiz Pollack-Beighle. Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie wordt vervangen door Ferdinand Welzijn, de voormalig voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken wordt vervangen door Jerry Miranda, huidig Districtscommissaris van Paramaribo, Noordoost.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer wordt vervangen door Roline Samsoedin. Minister Faizel Abdoelghafoer van Sport en Jeugdzaken wordt vervangen door Joan Dogojo, huidig minister van Sociale Zaken. En Christine Polak wordt de nieuwe minister van Sociale Zaken en dus vervanger van Dogojo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. De feitelijke machthebber Eugene van der San heeft nieuwe marionetten aangewezen. Geen minister durft zelfs maar te puffen zonder zijn toestemming.
  Arrogantie wordt op den duur afgestraft. Kijk maar naar mevrouw Clinton. Macht verdoofd.
  Doe aan zelfkritiek.


  Maak melding
 2. Van der San is zelf een maironet van die moordenaar, die denkt alles beter te weten met zijn gestoorde reacties, een gestoord persoon, die zijn machtspositie als directeur van het kabinet, aan een zijden draadje ziet hangen, daar het einde van deze paarse criminele bende reeds is ingeluid.
  En wat die reshuffling betreft, denken deze paarse ratten daadwerkelijk dat er nu een ommekeer zal komen in de huidige situatie van het land? Of moesten er nog even snel een paar vrienden geaccomodeerd worden, zodat het volk daar ook nog even voor op kan draaien om die leeghoofden voor de rest van hun leven, te mogen sponseren.


  Maak melding
 3. Wat een nieuwe lichting rotzooi bij elkaar zonder kennis van zaken. Allemaal met GLO opleiding. SU is met deze lichting definitief failliet.

  Barabas eugene van der SAN is de adviseur van de nieuwe lichting rotzooi


  Maak melding
 4. Mi Gado, Miranda op Openbare Werken !!!
  Heeft deze man wel een technische opleiding ? Is hij een zoon of kleinzoon van “Notaris Miranda Tjorie Kare “???
  De oude generatie in Paramaribo kent deze zaak,van de man van Anniestraat!!


  Maak melding
 5. Waarom denkt Bouterse dat wij geïnteresseerd zijn in de samenstelling van weer een van zijn kabinetten bestaande uit likkende loosers? Wij zijn slechts geïnteresseerd in welke straf de rechter hem gaat opleggen in het 8 december strafproces. Het is te hopen dat hij binnenkort voor goed van het Surinaamse politieke toneel verdwijnt.


  Maak melding
 6. Bouterse ik wil je 1 advies geven en dat is opstappen met je hele regering want jullie kunnen het land niet goed besturen omdat jullie geen economische kennis hebben punt uit.Wie ook in de regering zit maakt niets uit want het land is al leeggeplunderd alle reserves zijn verdween en waar naar toe weet niemand.Bouterse maakt zichzelf belachelijk en de domme massa die voor hem hebben gestemd hebben spijt van.Ik heb zelf geen medelijden met hun.Zo lang Bouterse de man is die Suriname moet besturen komt het nooit meer goed.Dat is mijn mening als Surinamer en geen politieke figuur.Bouterse is een ramp voor het land.


  Maak melding
 7. Reshuffling !!!! Is dat een nieuw ontwikkelingswoord dat centjes binnen haalt. Of kom een nieuwe lichting roversbende. Als de ministers het niet deugen , wat moet ik dan zeggen over hun leiders. Degene die niet deugd worden gauw gezien door een ander dat niet deugt.


  Maak melding
 8. Nog drie lange jaren van chronische depressieve klachten. Soso nachtmerrie in su, DiDiBri na wan slechte kut komiek.😎

  Herrenberg de Godfather, me dede nanga lafu!!


  Maak melding
 9. De laatste lichting van de wegwerpministers is ingegaan, er zal geen vervolg meer komen. Let maar op de ontwikkelingen de komende dagen. Het recht zal zegevieren Noch Desi Noch van der San en alle hielenlikkers kunnen dit tegenhouden . Als de rechter heeft gesproken zullen de berechten hun straffen moeten ondergaan dat is zeker. Gods molen maalt langzaam maar zeker. Sranang sa Winie.


  Maak melding
 10. Volgens een bericht op ” Starnieuws ” zit ook Andy Rusland ( Transport Communicatie en Toerisme ) in het ” pur’ bruku wer’ bruku ” spel !
  Vond ” Desiderius ” het toch verstandig om af te zien van een ministerspost bestemd voor de ” LIMBO dancer “,werkzaam bij de SRS, waardoor ” Andy ” nog LANGER mag zitten DUIMEN DRAAIEN op TCT ??

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding
 11. KUMA heeft woord gehouden om zijn PLEE-KABINET te herschikken.

  Inzake de DECEMMOORDEN is hij nog steeds niet uitgekomen met een Verklaring:

  Hij heeft nog geen serieus antwoord gevonden voor dit vraagstuk? Onze Meesterstrateeg schijnt een adequaat antwoord schuldig te blijven.

  KUMA EN SALOON CLUBJE hadden kennelijk hier niet op gerekend, is m’n stellige Overtuiging.

  KOMT KUMA met een Machtsmiddel of met een RECHTSMIDDEL uit het WETBOEK VAN STRAFVORDERING


  Maak melding
 12. De oude lichting hebben hun dienst bewezen en zijn voor de rest van hun leven beloond.
  De nieuwe lichting matties van Bouterse zijn nu aan de beurt.
  Het is alleen maar een nadelige kostenpost voor de overheid en de samenleving om deze landverraders voor hun leven te spekken met belastinggeld v d onderontwikkelde Surinamers.


  Maak melding
 13. henry, jij en jou DOORGEDRAAIDE makkertjes hier op de site zijn ZWAAR GEFRUSTREERD, gezien de WAARACHTIGE SURINAMERS (met HOOFDLETTERS geschreven) PAL achter hun (VOLKS)PRESIDENT blijven staan.

  In jou VS – Vieze Staten hebben RACISTEN gekozen voor een VERKRACHTER als PREE-sident. Een SCHOFT die ONGEGENEERD TOEGEEFT vrouwen MEERMAALS te hebben VERKRACHT ofwel een PURE RECIDIVIST. Dat jullie zo’n GEESTESZIEKE – “Grab them by the PUSSY” PREE-sident mogen “aanbidden” is een STRAF die ik niemand toewens. Maar dat is het LOT van LASTERAARS met een MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX.

  Jou GEESTESZIEKE – “Grab them by the PUSSY” VERKRACHTER zal kennelijk NOOIT hoeven te ‘reshufflen’, want als er nog GROTERE RACISTEN rondliepen, dan weet ik het ook niet meer.

  henry, in jou AANBEDEN Koude Kikkerlandje, staat er na 15 maart 2017 op z’n MINST OOK zo’n even GROTE GRAPJAS (dom blondje) in de startblokken om je bij je POSITIEVEN te brengen, voor zoverre dat nog MOGELIJK is.

  Onze (VOLKS)PRESIDENT doet wat ZEER GOED is voor SURINAME, daarom zeggen wij tegen jou henry en alle DOORGEDRAAIDE makkertjes: “WEEN niet over mij, maar WEEN over uzelf en over uw kinderen”.

  SURINAME, de CREATIE van en voor WAARACHTIGE VADERLANDLIEVENDE SURINAMERS!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 14. Bouterse: Zijn tijdperk is reeds voorbij, hij heeft Surinamers (alle bevolkingsgroepen) in een bepaalde periode (vul maar zelf in) wakker geschudt.
  Dat mag hem meegegeven worden,maar alles is achterhaald allang,de mensen slapen niet meer…
  Is a metter of time! Bouterse zelf weet dat ook!
  Hij heeft genoeg geld…hij is ook ouder geworden.
  Hij moet gewoon afstand nemen van alles ..hoe zeggen dat nou weer ooh ja! de eer aan je zelf..houden.
  Is nou echt doorzichtig…
  Laat anderen het doen die echt her technocratisch achtergrond hebben.
  No metter how tough it is!
  Aan alles komt ….eens een einde!

  .


  Maak melding
 15. Heeft reshuffeling enige zin ? Is het niet een kwestie van aandacht verschuiven van de huidige economische crisis ?
  Slechts de minister van Sociale zaken & Volkshuisvesting is gereshuffeld; in feite moest zij ook bedankt worden.
  Heeft zij misschien de politieke backing, vooral van Misiekaba ?


  Maak melding
 16. Wat is het nut van het vervangen en verschuiven van lichtgewicht ministers.

  Buza gaat naar een assistent projectmanager op het bureau van Caricom terwijl men een gewezen Caricom topper heeft laten gaan naar Newmont.

  OW krijgt nu een ongeleid projectiel om het op te blazen.

  H & I krijgt iemand die het aan zal moeten kunnen maar meer als een excuus figuur gezien zal moeten worden om het bedrijfsleven niet helemaal in opstand te laten komen.
  Welzijn is er voor de boodschap heb begrip en houd vertrouwen.

  ROGB krijgt de moeder aller DC ’s een dame waar men nooit wat van hoort, gehoord heeft en gaat horen.

  Sociale zaken krijgt iemand waar nooit van gehoord is en gehoord gaat worden.

  etc.

  Dit veranderd niets en heeft slechts tot effect dat het afleid. partij loyalisten hun pensioen veilig stellen en men weer het excuus even geduld ik moet mij nog inwerken kan gaan gebruiken.


  Maak melding
 17. Weg met bouta, geef chan eens de gelegenheid. Hij bedelt de hele wereld rond om eens president van suriname te worden, alhoewel hij ongeschikt is. hij kan niet eens vhp leiden, Jaja hij is ja-knikker en werkpaard van gajadien.


  Maak melding
 18. @To THE WRONG,

  KUMAKOISI is Jouw VOLKSPLEESIDENT zoals je dat zo mooi verwoord. Iemand die een MOORDENAAR/COCAÏNE DEALER ADOREERT, daalt tot het NULPUNT in m’n ACHTING.

  MET ANDERE WOORDEN: Ik zie jou als SCHIJTERIJ.


  Maak melding
 19. @Do the RIGHT thing!

  ‘..gezien de WAARACHTIGE SURINAMERS (met HOOFDLETTERS geschreven) PAL achter hun (VOLKS)PRESIDENT blijven staan.’

  De waarachtige Surinamers waarover u het heeft, zijn volgens mij niet (meer) in de meerderheid.

  Ik loop hier door de straten, hoor de gesprekken naast mij in de bussen, onder de markt, in de winkels. Ze klinken ver van de president en de (hele) regering.
  En onder verschillende groepen – m’n moeder in ’s Lands en haar collega’s zijn moe en kijken uit naar verandering, m’n broertje en z’n kompanen op ’t havo ‘no wan yere neks moro’ etc etc!

  En dat maakt hun allen echt NIET MINDER WAARACHTIGE SURINAMERS.!


  Maak melding
 20. @To The Wrong,

  Je hebt het heel mooi verwoord dat jullie pal staan achter KUMAKOISI als jullie VOLKSPLEESIDENT. Het zal je wel duidelijk zijn dat ik totaal geen Respect heb voor jou als KUMA LOVER.

  Ik krijg spontaan SCHIJTERIJ van jouw GEDWEEP met je halfgot. Let wel: dit is geen schrijffout?

  Miljoenen Duitsers hebben ook in 1938 achter Adolf gerend alsof de Messias voet had gezet in Duitsland.

  Jij hebt zeker EEN STUK PERCEEL gehad van jouw halfgot zo niet ben je gewoon heel erg DOM DOM DOM. Je houdt van een COCAÏNE-DEALER die veroordeeld is tot 11 jaar CEL.

  Op 9 februari wordt de STRAFEIS tegen deze heerschap uitgesproken in de DECEMBERMOORDEN-CASE

  JIJ HEBT EEN CRIMINELE INBORST, VANDAAR JOUW ADORATIE VOOR DEZE PERSOON.


  Maak melding
 21. Do the RIGHT thing!@

  Op welke lagere school heb jij gezeten?

  ——————————————————-

  Ik denk op speciaal onderwijs, hahaha.


  Maak melding
 22. Bouterse je vergeet 1 ding en dat is zelf onmiddellijk opstappen want je kan er geen bal van.Gezien jouw economische kennis is het dweilen met de kraan open.Ik wil je opvolgen als president van het land dan is er pas vooruitzichten om uit die chaos te komen.lk garandeert het volk dat het 100% beter gaat met het land.Ik ben geen politiek figuur en daarom zou ik het beter doen.Brunswijk en Somohardjo zijn ook mede aansprakelijk want ze hebben 5 jaren samen met Bouterse het land bestuur en hebben hun zelf verrijkt ten kosten van alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES