maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKrijgsraad: strafproces decembermoorden gaat door

Krijgsraad: strafproces decembermoorden gaat door

-

Does Travel - naar Suriname

Het verzoek van de Surinaamse procureur-generaal Roy Baidjnath Panday om het 8 december strafproces te beëindigen, is afgewezen door de Krijgsraad in Suriname onder leiding van Cynthia Valstein-Montnor(FOTO). De Krijgsraad heeft besloten dat de auditeur-militair Roy Elgin zijn requisitoir mag houden.

Valstein-Montnor zei namens de krijgsraad in het Gerechtsgebouw in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo dat er geen beletselen zijn voor voortzetting van het proces. Nabestaanden van de slachtoffers zien het besluit van de krijgsraad als een overwinning voor de rechtsstaat Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

98 REACTIES
 1. Mevrouw Valstein-Montfort is een kanjer.
  Het recht krijgt zijn beloop ongeacht de obstructies van didibri Bouterse en zijn jaknikkers in het parlement.


  Maak melding
 2. De Krijgsraad en dan vooral Mevrouw Valstein-Montfort toont ballen. Het zou van de gekke zijn als een verdachte in een moordproces zijn eigen proces zou kunnen stoppen omdat de “staatsveiligheid in gevaar zou zijn”.

  De wereld kijkt toe.

  De Paarse Roversbende die vooral bestaat uit veroordeelde criminelen moet weer wat anders verzinnen dan de Grondwet verkrachten/


  Maak melding
 3. Aan militaire en politie, laat je niet verleiden ,geen actie als in de 80tiger jaar , er is al genoeg ellende,alstublieft gebruik jullie verstand.
  Als de krijgsraad hun militaire eer na strevend komt het wel goed.zo niet ,God helpt Suriname de brug over


  Maak melding
 4. Mies Koosje die motjo Valstein-Montnor speelt gevaarlijk spel. Zij is een onderdeel van het Front complot tegen onze president. Dit alles is georkestreerd door een paar landverraders waar jij ook toe behoord. Wij zullen nooit toestaan dat Suriname op wat voor een manier dan ook in gevaar komt. Ook zullen wij nooit lijdzaam toezien hoe onze president in de gevangenis belandt. Desnoods zullen wij de president bevrijden uit Santo Boma. Maar ik voorspel dat er nooit een uitspraak komt. De nep krijgsraad wordt binnenkort ontbonden. Case closed.


  Maak melding
 5. Hiermee feliciteer ik het hele Surinaamse volk, inclusief Bouva, Misiekaba, Abdhoel, Geerlings-Simons, Dhoekie, RobG, Parbo, Paraman, Hira en alle overige, misleide paarse kuddedieren die niet doorhebben wat in hun eigen belang en vooral in dat van hun nakomelingen is; niet een snel financiëel gewin is belangrijk, maar leven in een waarachtige rechtsstaat, waar recht en wet voor iedereen gelden.


  Maak melding
 6. Er is eindelijk 1 super heldin, dat niet omkoopbaar is. We hadden ook een andere Cynthia, waarbij verkrachters geen schijn van kans hadden en dat is Mevrouw Roozenblad.
  Maarrrrr deze Cynthia Valstein-Montnor is hip en super. Moge onze almachtige haar bijstaan tegen die mensonterende duivel. Thats it en Basta.!!


  Maak melding
 7. Ik ben benieuwd of bouterse echt wordt veroordeeld, ik verwacht dat hij weer noodtoestand gaat uitroepen. Maar echt dapper van de rechter dat ze durft om bouterse te laten vervolgen.

  Ik hoop echt dat Suriname een actieve president komt en de economische en corruptie wordt aangepakt.


  Maak melding
 8. Andre Misiekaba heeft de nare gewoonte om in het parlement te zeggen tegen leden vd oppositie:” DE DRUIVEN WORDEN ZUUR” . Ik zeg nu tegen Misiekaba: Andreeeee , de druiven worden zuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr………
  Jullie hebben alle duivelse listige kunstgrepen en samenweefsel van verdichtsels uit de kast gehaald om het proces stop te zetten.Dora en andere volksverraders hebben jullie met raad en daad bijgestaan. Nu zal de hele wereld zien dat Bouterse en de andere medeplegers van de decembermoorden in eigen land worden veroordeeld voor moord en foltering.
  Nu kunnen de volksmisleiders en verraders enkel en alleen nog voor de zoveelste maal de rechterlijke macht en de grondwet desavoueren en met de voeten treden.
  God never fales..zijn molen maalt langzaam , maar zeker….


  Maak melding
 9. Parbo,

  Volgens mij heb jij nog steeds niet begrepen, dat in iedere democratisch rechtstaat de rechtspraak onafhankelijk is van de uitvoerende en wetgevende macht.
  Mevrouw Valstein-Montnor is de spreekbuis van de Krijgsraad.
  Zij en de Krijgsraad hebben ballen getoond !!
  Laat het recht zijn beloop.
  Bouta heeft meerdere keren gezegd een uitspraak van de rechter in de December-processen niet te vrezen.
  Dus ……. waar maak jij je druk om ?
  Laten ALLE Surinamers deze bladzijde in onze geschiedenis eindelijk eens op een fatsoenlijke manier kunnen omslaan. Daar doet dit proces recht aan.


  Maak melding
 10. Zooo!

  Nuchtere uitspraak! Er zijn simpelweg inderdaad ‘geen beletselen voor voortzetting van het proces’ meer.

  We hebben alles al gezien. Alle kaarten – die eventueel bewust en opzettelijk waren ingezet – zijn al uitgespeeld.

  Of niet…(@Koos lezende)


  Maak melding
 11. @Parbo
  Je laaghartige pleesident gaat de gevangenis in en zijn oerdomme volgelingen kunnen er niets aan doen.
  Moet Generaal Venturini jullie weer tot de orde komen roepen net als in 1983


  Maak melding
 12. Advocaat van Desi Bouterse, Irvin Kanhai, zegt dat het theoretisch mogelijk is dat de Krijgsraad de vraag van het Openbaar Ministerie om het 8 december strafproces te beëindigen, verwerpt. Hij is niet verrast met het besluit dat de Krijgsraad de vervolging tegen alle verdachten voortzet.

  De Krijgsraad heeft de auditeur-militair Roy Elgin gevraagd om zijn requisitoir te houden. Kanhai merkt op dat hij afwacht wat Elgin in zijn requisitoir zal eisen. De Krijgsraad heeft geen rekening gehouden met de instructie die de regering aan de procureur-generaal heeft gegeven op basis van artikel 148 van de grondwet. Aan het Openbaar Ministerie is opgedragen om de vervolging onmiddellijk te staken. De regering had aangevoerd dat de staatsveiligheid in gevaar kan komen wanneer de zaak doorgaat.

  Kanhai zegt dat hij niet weet welke stappen de regering zal nemen, nu de Krijgsraad besloten heeft door te gaan met de vervolging. “Ik ben advocaat en geen executieve”.
  De zitting die geschorst was, is intussen hervat. Elgin wilde weten of de zaak tegen alle verdachten is hervat. De Krijgsraad deelde na de schorsing mee dat alle zaken in het 8 decemberstrafproces zijn hervat.

  ———————————————————————————-

  Aldus barba mang. Bouta is door zijn opties heen en de advocaat van de duivel weet dat ook.


  Maak melding
 13. @parbo.
  Een ieder heeft de kans zijn onschuld te bewijzen op een rechtszitting. Ook al is DDB nu president van Su de zaak handelt over de tijd dat hij acteerde onder het krijgsrecht.
  Als president is hij in principe onschendbaar over het handelen binnen zijn functie. Als hij een beetje ballen heeft gaat hij gewoon getuigen en aanhoren.
  We zullen zien of Suriname nog een rechtsstaat is…
  Hij heeft al getracht de rechtsgang te beïnvloeden met artikel 148 wat dat dan ook mag gaan behelzen.
  Ik weet niet alles van de wet in Su maar ik denk dat een zittende president wel veroordeeld mag worden maar dit pas ten uitvoer kan worden gebracht als deze geen president meer is.


  Maak melding
 14. Dit is een stap in de goede richting. Maar mensen, juich niet te vroeg. In dit (inmiddels) rare land kan er nog van alles gebeuren. Voor mij is daarom alleen het vonnis belangrijk.


  Maak melding
 15. Kan deze Mevrouw geen president worden van Suriname?
  Want dan is er nog hoop dat mijn land weer een rechtsstaat wordt. En kan die uilenbal baidjnath panday met z’n ballen worden opgehangen aan de hoogste Kankantrie boom.


  Maak melding
 16. ” Vicit lege ” ! De RECHTSSTAAT heeft GEZEGEVIERD !!!

  @ Koos ( om 15:26 uur )

  Optie (5) ; een BIERPUL met Grammoxone leeg zuipen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding
 17. Alleen een veroordeling is al goed. Gevangenis straf is eigenlijk niet nodig. Hooguit nog 3 jaar dan zal alles beter worden in Suriname. Laat het volk deze rechter beschermen je weet nooit wat deze boeven gaan doen. A.u.b Bescherm deze moedige vrouw die weet wat recht is.l


  Maak melding
 18. Roberto

  Alleen een veroordeling is al goed. Gevangenis straf is eigenlijk niet nodig. Hooguit nog 3 jaar dan zal alles beter worden in Suriname. Laat het volk deze rechter beschermen je weet nooit wat deze boeven gaan doen. A.u.b Bescherm deze moedige vrouw die weet wat recht is.

  ********************************************************

  Je bent bent niet goed bij je hoofd. 3 jaar celstraf voor meervoudig moord. Alleen levenslang is goed genoeg voor Bouterse.


  Maak melding
 19. Het voordeel voor DDB is dat hij misschien eerder wordt herenigd met zijn zoon, dan gedacht.
  Aan de andere kant is al zijn hoop gevestigd op Sandew H…..


  Maak melding
 20. Ik ben helemaal geen fan van Donald Trump , maar ik hoop dat hij tijdens zijn belronde naar staatshoofden, Bouterse belt en zegt: Desi , if you make shit ( IF IE MIKKIE KKKKA) and don’t obey the decission of the court marshal, I will not GRAB YOU BY THE PUSSY , BUT BY YOUR BALLS…..AND I WILL THROW AWAY THE KEY OF YOUR SON’S CELROOM..
  Hulde aan mevr Valsteijn-Montnor….U gaat evenals Curtis Hofwijks en Pakito de geschiedenis in als een vd helden van Suriname.


  Maak melding
 21. Deze poppenkast moet stoppen en daarom is mijn hoop gevestigd op de heer Hira. De waarheid en verzoening is de enige weg die wij kunnen bewandelen. Laat de heer Hira zijn werk doen.


  Maak melding
 22. De 3 vrouwelijke Rechters hebben BALLEN getoond om het proces voortgang te doen vinden.

  HIEPIEPIE!!

  DIT IS EEN PRACHTIGE OPSTEKER VOOR DE NABESTAANDEN DIE IN HET VERLEDEN WERD BESCHIMPT DOOR DE MOORDVERDACHTE.

  Er zal een STRAFEIS worden uitgesproken. NIEMAND STAAT BOVEN DE WET OOK AL LIJKT HET WEL SOMS ZO.

  HIEPIEPIE!!


  Maak melding
 23. En nu hopen dat de auditeur militair Elgin niet voor 9 februari ( wanneer hij de strafeis gaat voorlezen) zichzelf aan het koord van zijn toga ophangt, verdrinkt in zijn badkuip of verongelukt door een aanrijding met een babywagen….


  Maak melding
 24. Parbo,

  Ik weet niet waar je woont en leeft, maar dit is geen poppenkast !!!
  Dat zou een veel te gemakkelijke escape zijn.
  Het gaat hier om zaken, die in het verleden in ons land zijn gebeurd, waardoor via de rechtspraak eens een eind moet worden gebracht.
  Suriname moet eindelijk rust krijgen door een fatsoenlijke afhandeling van de Decemberprocessen.
  Ik vermoed, dat je een SuriNed bent, die vanuit Nederland reageert op het nieuws hier, maar verder geen enkel idee heeft, hoe grote delen van de bevolking hier over bepaalde items denken, als ik tenminste jouw postings lees.
  Het zou je sieren de onafhanklijke rechtspraak in ons land serieus te nemen.
  Ik zou zeggen: kom hier naar toe en sta je baasje bij in deze voor hem steeds moeilijker tijden.
  Dan stel je tenminste nog een daad in plaats van alleen maar te schreeuwen op dit forum.


  Maak melding
 25. Grote waardering voor de drie vrouwelijke rechters die deze historische beslissing vandaag hebben genomen om de rechtszaak inzake de december moorden van 1982 van onschuldige Surinaamse intellectuelen door te laten gaan!

  De vrouwelijke rechters hebben hiermee laten zien dat ze meer ballen hebben dan veel van hun mannelijke collega’s!

  En ook veel respect voor Hugo Essed.
  Ik ben erg trots dar er Surinamers zijn die gelove in rechtvaardigheid en een rechtsstaat.
  Dat betekent dat niemand boven de wet staat: ook de Surinaamse president niet.

  Hiermee laat Suriname eindelijk zien dat het geen bananen republiek is.


  Maak melding
 26. Parbo@
  Je begrijpt dat jou mening er niet meer toe doet, ik hoop dat het muntje valt , voor jou doet het er niet toe, je hebt BB met r
  Gehad stop dat in je herinering


  Maak melding
 27. Dit is pas nieuws!!! Eerlijke uitspraak!!! Stre de fu stre!! wi stre go moro fara!!

  Hang de daders/ schuldigen in de hoogste Mahonieboom op!!!! De daders moeten berecht worden!!! al hoe dan ook!!!

  De Surinaamse procureur-generaal Roy Baidjnath Panday om het 8 december strafproces te beëindigen, heeft zeker onder tafel iets van Bouta gekregen of misschien wel bedreigd!!! Wat een hielenlikker zeg!!!

  Mevrouw Valstein-Montfort OP en en dankuwel!!


  Maak melding
 28. Eindelijk toch nog iemand in Su, die zich niet laat intimideren door deze paarse criminelen, die er alles aan doen om deze paarse moordenaar buiten schot te houden, maar aangezien hun trucendoos na al die jaren nu leeg is, zal er eindlijk een uitspraak komen, die hopelijk rechtvaardig uitpakt voor de nabestaanden.
  Al die tijd en energie in dit 8 decemberproces, heeft hel land stil laten staan, en het volk verdeeldheid gebracht, en dat door 1 criminele moordenaar en veroordeelde drugsdealer, te gek voor woorden, gauw opruimen dit paarse gespuis, zodat dit land eindelijk echt een geliefd land kan zijn voor volk, en voor toeristen, die zich 2keer bedenken, voordat ze daadwerkelijk naar Suriname komen, met deze boevenbende aan het bewind.


  Maak melding
 29. De dames hebben de heft in de handen genomen! Top mang!! mi lob ding dames!!! Deze dames hebben laten zien hoe je ballen kan hebben!!!

  de Surinaamse procureur-generaal Roy Baidjnath Panday om het 8 december strafproces te beëindigen IS EEN KONTLIKKER VAN DE MOORDENAAR EN TERRORIST!!!!

  Mevrouw Valstein-Montfort TOP!! DANK U WEL!!!

  Mi dey meki kba!!

  Tranga lobi sondro moni!!!!


  Maak melding
 30. De bescherming van deze vrouwen is al lang geregeld.

  Vanuit de nieuwe ambassade die DDB mocht bewonderen is alles al lang rond.

  Tumbs up for the ladies


  Maak melding
 31. Diep respect voor deze drie dappere vrouwen van de Krijgsraad. Ben wel benieuwd welke truc Desi Crimineli nu weer gaat toveren. De rechtsstaat heeft in ieder geval gewonnen, dankzij deze drie dappere vrouwen.


  Maak melding
 32. Parbo…

  VALSE HOOP !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het is opvallend dat jouw postings beginnen te zwalken..als een bokser die zojuist tegen linkse direkte is opgelopen en nu verdwaasd 10 tellen ondergaat.


  Maak melding
 33. Beste mede reageerders ; jullie kunnen beter je tijd aan iets anders besteden dan reageren op Parbo en consorten !
  Ik heb een idee dat deze Magistraat in rook zal opgaan, dus de nabestaanden moeten niet te vroeg juichen
  Stel dat de Pres schuldig wordt bevonden ; dan laat hij de
  (first lady ) toch niet berooid achter, er is geld zat in huis.
  Alléén het onderhoud daar beneden, zal door iemand anders moeten gebeuren, geen nood ; er zullen wel veel mensen
  die dat met plezier willen doen. Als de Pres vrij wordt gepleit, dan zullen ze meer geld ergens moeten lenen om te
  feesten en te beesten. Mijn advies aan Parbo en consorten ;
  als de Pres berecht wordt , dan moet Parbo en consorten maar van Bosje brug springen. Hebben ze de left niet, dan heb ik ergens in de schuur nog 10 liter virodan staan !
  Dit geef ik ze gratis; het mag toch niet meer gebruikt worden. Parbo als het zover is, zal ik je het met veel plezier geven mi booi.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 34. Parbo
  Deze poppenkast moet stoppen en daarom is mijn hoop gevestigd op de heer Hira. De waarheid en verzoening is de enige weg die wij kunnen bewandelen. Laat de heer Hira zijn werk doen.

  Mag ik een teiltje….?


  Maak melding
 35. JZwartmans je begrijpt het nog steeds niet. Het land is verdeeld voor wat betreft berechting van Bouterse. Geen 1 rechter gaat daar iets aan veranderen. Plan van de heer Hira is de beste oplossing voor Suriname. Een burgeroorlog ligt op de loer.


  Maak melding
 36. Den mang RobG, Milton, Damsco, Mazda, Paraman, Parbo, Sabidiri, nanga wan tu moro, e ka vo-kant blok prikkeldraad. Jongens lekker persen en succes met jullie bevalling.


  Maak melding
 37. Hulde
  Er is dus wel een rechtstaat.
  President bepaalt niet wat de rechtelijke macht moet doen.
  Petje af.
  En hoe gaat het nu dan verder ?
  Wanneer is de eerst volgende rechtszitting.


  Maak melding
 38. Ben benieuwd met welke vertragingstaktieken de staatsadviseurs en Irvin Kanhai gaan komen. Ik vrees dat er ineens een paar mensen vroegtijdig zullen sterven, verlamd raken of wat dan ook.
  Bovendien zal op sommige mensen zware druk worden uitgeoefend.
  De president zal zich des te meer genoodzaakt voelen de volgende verkiezing opnieuw te winnen. Dat belooft niet veel goeds voor de staatskas en de economie van het land.
  Ik hoop dat de VS-ambassadeur de zaak op de voet volgt en de nodige waarschuwing doet uitgaan naar betreffenden om vooral het recht z’n beloop te laten gaan.


  Maak melding
 39. Ben een groot voorstander van de plannen van Hira. Hira pleit voor een nieuwe amnestiewet, waarin pas amnestie gegeven kan worden door de Waarheidscommissie nadat mensen de volledige waarheid verteld hebben en berouw hebben getoond. Zo was ook de gang van zaken in Zuid Afrika. In de huidige Surinaamse amnestiewet is dat omgedraaid: er is al amnestie gegeven en dan komt er nog eens een waarheidscommissie, die daardoor een wassen neus dreigt te worden. Ik wil daar nog aan toevoegen dat als er ooit een “echte” waarheidscommissie komt, ook Nederland met de billen bloot zal moeten en de geheime archieven van de jaren tachtig openbaar moet maken. De oplossing van dit dossier ligt niet in de rechtzaal zoals een aantal hier op wkn voor pleiten. Het land is te verdeeld daarvoor. Kan dat Bouterse ooit gaat zitten is nihil.


  Maak melding
 40. Parbo dit is absoluut geen complot. Het recht moet zegevieren. Een moordenaar kan niet vrij rond lopen. In het buitenland moet een drufsmaffia en massa moordenaar durven om president te worden. En als er een strafproces tegen jou loopt moet jij als president aftreden. Maar in een corrupte broko pransie als suriname is alles mogelijk. Ik vindt het heel jammer dat jij achter criminelen aanloopt..heb je soms geen waarde en normen van huis uit geleerd om laat jij je om een voedselpakket omkopen????


  Maak melding
 41. Parbo een vraagje voor jou. Als jou dierbaren, je ouders bv vermoord waren door DDB….zou je dan nog steeds roepen om verzoening?????? Zulke ziekelijke mensen als jij hebben begeleiding nodig. Lang leve mv cynthia valstein ..zij is tenminste niet corrupt..may she be the next president of republic suriname


  Maak melding
 42. @Wat snap jij niet?De rechters weten hoe het vonnis tegen jou baasje klinken moet.Dat weten ze sinds 1982 al.Alleen ze durfden het niet maar nu het imf aanwezig is hier en een oogje in het zeil houd kan je baasje zijn ware duivelse aard niet weder tonen.En dan met je baasje in de gevangenis ga ik het imf verzoeken om de miljarden aan geleend geld in Ocer in ontvangst te gaan nemen.Wij gaan niks terugbetalen wij hebben niks geleend wel de paarsen.


  Maak melding
 43. Geen stront Santhokie met zijn vuile vingers, maar mevrouw Valstein-Montnor als volgende president van Suriname.

  Met een vrouw aan het roer zal het eindelijk goed komen met ons mooie Suriname.


  Maak melding
 44. @liberty, je praat poep. Ben je soms ook zo’n racist. Jij gunt zeker geen 1 Hindoestaan het presidentschap. Santhoki is juist geschikt om president te worden. Alle deuren staan voor die man open. De man heeft ook verstand van zaken. Time 4 change, time 4 chan. Santhoki for president.


  Maak melding
 45. Parbo, er is maar één persoon die in aanmerking komt voor de titel landverrader. De MOORDENAAR heeft
  op 25 februari 1980, daags voor algeme en geheime verkiezingen in opdracht van de voormalige kolonisator een gekozen regering naar huis geschoten. Jij blijft de boel maar op zijn kop zetten, heb je soms meegedaan?


  Maak melding
 46. @Parbo,

  Ik weet niet wat voor rotzooi jij slikt , spuit of snuift maar neem genoeg tot je dan hoeven we je bull shit commentaar niet meer te lezen.

  Oh ja en even voor jou……. je almachtige president gaat gewoon brommen!!!!!

  Gegroet uit Holland.

  Wendell


  Maak melding
 47. @ parbo

  Ik ga toch eerst naar(law man osso) gekkenhuis he, maar U of jij weet nog niet waarom?Nee he…wahahahahahaaa….ahaha.. dit ga ik later mededelen halfzacht persoon!


  Maak melding
 48. @ Parbo

  Inderdaad er is een burgeroorlog opkomst, deze burgeroorlog heeft niks te maken met etniciteit.
  Maar het gaat om mensen van pro en anti DDB,
  en natuurlijk sta jij en je maten aan de kant van de Pres.
  Voor mij persoonlijk maakt het niks uit aan wiens kant
  je staat, het is toch al een kolere zooi daar !
  Wat mij irriteert is dat je Pres blijft verdedigen, terwijl hij
  voor
  moord wordt beschuldigt. Of hij indertijd mensen heeft doodgeschoten heeft weet ik niet, ik was er niet bij !
  Bijna iedereen op waterkant is tegen jou, krijgt jij er geen koppijn van, of yu no abi yéyé moro mi booi ??
  Of jou baas schuldig is of niet, zal tijdens de zitting blijken
  als die tenminste komt. Wat jou betreft hoeft er geen zitting te komen, want jij weet al 100% zeker dat hij wordt vrij gepleit ( niet schuldig. )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 49. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  Dus eindelijk wordt het 8 december strafproces voortgezet in Suriname.
  Ik ben in deze bijzonder blij.
  Dus op 09-02-2017 dienen wij met z’n allen deze zaak in de gaten te houden.

  @JZwartmans (Jacko)!
  Fawaka mang.
  Wij blijven de zaak in de gaten houden.


  Maak melding
 50. Op dit moment is mijn aandacht geheel gericht op de beste Hollywood triller aller tijde. Met als hoofdrol iemand die de wereld op zijn kop zet. Ik wil niets missen en kijk verder.

  Aan poppenkast spelers heb ik niets maar wel mensen die eerlijk hun mening durven te geven en niet anderen de hete casave uit het vuur laten halen.

  watch your step carefully


  Maak melding
 51. @ FER. E ( Broeder )

  Fa waka mang, met mij goed hoor, jij hebt het zeker druk hé ? Zeker, we houden het hele gebeuren in de peiling man.
  Maar maak je niet al te druk Broeder Fer, alles komt op zijn pootje terecht, de tijd zal het aanleren baja !
  Fer yu sabi tok; Masra gado no é sribie, bepaalde sma é dinkie so, ma a no dé so !! Té ba fiddie tenapu na mofo doro do lon no k@

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 52. @ Par{bo}bo …. er komt geen burgeroorlog. Wie gaat een burgeroorlog beginnen. Jullie NDP’ers zijn de grootste lafaards op planeet aarde. Verwacht je dat een rechtgeaarde Surinamer het gaat opnemen of zijn/haar leven geven voor één van de grootste bandieten uit 2016 … Master KILLER BOUTERSE. Forget it …. donkey ass !!

  Sandew Hira … kwasi wetenschapper …. heeft naast de pot gepist. Hira heeft alle vredesorganisatie bezocht of benaderd … in de hoop genomineerd te worden voor de Nobelprijs voor de Vrede.

  Sandew Hira = Onvoltooid Verledentijd !!!!!

  Master Killer Bouterse = Onvoltooide van een Onvoltooid Verledentijd !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 53. *Van mij mag de heer Parbo doorgaan met z’n Extravagante uitlatingen hoor,

  Ik stel als jongere alle leerrijke (en amusante) tegen-reacties hier op prijs.!*


  Maak melding
 54. Srananbevolking,

  ga aub openlijk staan achter het besluit van de Krijgsraad, demonstreer en toon uw onvoorwaardelijke steun aan deze onafhankelijke rechters ! Ga de straat op !

  Geef de dictatoriale krachten geen kans ! Toon openlijk dat het volk zelf de Krijgsraad met alle middelen wil beschermen !

  De machthebbers hebben geen keus, moeten openlijk kiezen voor Rechtsstaat en Onafhankelijke Rechters, of voor dictatuur en onderdrukking !

  Wacht dat niet af en demonstreer PRO het besluit van de Krijgsraad tot afronding van dit strafproces, volgens de regels van de Surinaamse strafwetten en conform het internationaal recht !

  Massamoord dient nergens ter wereld ongestraft te blijven, ook niet in Sranan !

  PS : Eerder heb ik in bijdragen meegegeven dat een Krijgsraad in zitting NIET gestopt kan worden en dat er gewoon een eind-uitspraak zou komen.

  Tevens heb ik aangegeven dat ook het Hof van Justitie in bijzondere situaties, deze zaak ook ZELF versneld kan afhandelen !

  Duidelijk is dat van de zijde van de Verdachten, steeds gehoopt wordt op langdurig uitstel, door steeds nieuwe wetsartikelen te misbruiken.

  Ik kan mij ook voorstellen dat de Krijgsraad zich misschien genoodzaakt ziet (door onverhoopte openlijke dictatoriale krachten/gebeurtenissen) weer een schorsing in te voegen en dat zij wacht op hogere oordeel over de amnestiewet van het OAS-Mensenrechtenhof. Bij vernietiging van de amnestiewet door dit Hof vervalt definitief een zware verdedigingslinie van de hoofdverdachte. Dit Mensenrechtenhof geeft een beslissing die Surinaams recht en Surinaamse gerechtelijke uitspraken overruled.

  Kom op met uw steunbetuigingen voor de Krijgsraad !

  NO SIDON WAKTI SANNI !!!!!


  Maak melding
 55. Deze mevrouw van de krijgsraad, laat haar KONSENSI spreken. Het zal haar gemoeds rust geven en ze zal zeker sterk in haar schoenen moeten blijven staan om deze uitspraak en verdere ontwikkelingen op correcte wijze in dit verhaal te laten verlopen.

  In ieder geval een dikke pluim voor het genomen besluit en hopelijk zal het recht zegevieren. De geschiedenis van Suriname is gebaat bij de waarheid en De les die daaruit geleerd zal worden. Suriname is een jonge natie die zich nog moet ontplooien en heeft naar mijn smaak de intentie om straks de periode onder bouta te gaan afsluiten.

  Dit is het resultaat van de geleverde prestaties als president. De 8 december moorden zullen hem blijven achtervolgen tot het bittere eind. En hoe je het ook draait of keert. Pres zijn territorium reikt niet verder dan Paramaribo en omstreken. Dat zal ook zijn walhalla blijken.

  Succes mevrouw. Valstein-montor….Koni..


  Maak melding
 56. Die paarse mpp vervloekte moordenaar en zijn mpp vervloekte trawanten zullen wederom dreigen met allerlei mislukte mpp revo zaken, staatsgevaarlijk is deze rechter, Nederland speelt een vuile rol etc. Wie deze mpp leugen en bedrog blijven geloven zijn werkelijk ongeneeselijk paarsdom geestesziek bezeten debiele dwaze idioten zoals Parbo, Wahahaha. Ndp en lijder na sinds 1980 a moro bigi misdaadvloek na kondre en sinds 2010 dankzij oerdomme aanhangers a vloek breke uit bakka, a vloek na soso revo ka a go tja komg bakka, als men blijft zwichten voor deze mpp lijder en zijn mpp ndp.


  Maak melding
 57. Cynthia Valstein-Montnor mag simpelweg worden gekenmerkt als een PERVERSE HOER, die graag op NEOKOLONIALE wijze haar SLIP(JE) laat ZAKKEN voor SLAVENMEESTER(S). Deze DEBIELE KOLONIALE PROSTITUEE die op haar ‘OUDE DAG’ graag de WAARACHTIGE SURINAMERS voor haar HOEREERDER-karretje denkt te spannen zal BEDROGEN uitkomen.

  Dat SURINAME opgescheept zit met een ‘zogenaamd’ WETBOEK uit de SLAVENTIJD, heeft deze ZWAKZINNIGE HOER zeker geen boodschap aan.

  Om echt RECHT te kunnen spreken zou NIMMER mogen worden overgelaten aan een dergelijke NEOKOLONIALE HOER, maar dient te worden BESTEED aan PERSONEN die de SURINAAMSE RECHTSGANG een dienst DURVEN te bewijzen, door OBJECTIEVE beoordeling.

  Zolang er KOSTBARE DOCUMENTEN worden VERDONKEREMAAND door haar ‘SLAVENMEESTERS’, KAN en MAG nimmer een soort HALF-OORDEEL worden geveld.

  De WIL van het WAARACHTIGE SURINAAMSE VOLK, dient tot UITING te komen en dat kan NIMMER door een soort HALF-OORDEEL bedoeld om GEWEZEN SLAVENDRIJVERS een ‘DIENST’ te bewijzen.

  Dat deze NARCISTISCHE HOER Cynthia Valstein-Montnor met zichzelf in de KNOOP zit, zou NIMMER ten koste mogen gaan ten KOSTE van het WAARACHTIGE SURINAAMSE VOLK.

  De SURINAAMSE Minister van Justitie & Politie BEHOORT op DRASTISCHE WIJZE in te GRIJPEN voor het te LAAT is en de GEHELE NEOKOLONIALE Krijgsraad BUITEN WERKING te stellen.

  Deze ZOGENAAMDE Krijgsraad is bezig een COUP te plegen en dient te worden GEËLIMINEERD om ERGER te voorkomen.

  Dat deze NARCISTISCHE PERVERSE HOER buiten BORDELEN om haar ‘DIENSTEN’ aanbiedt dient met de KOP te worden ingedrukt. Dat het hier om een ZWAAR DELICT en STRAFBAAR FEIT gaat is EVIDENT.

  Dat het WAARACHTIGE SURINAAMSE VOLK op 25 Mei 2015 DUIDELIJK AFGEREKEND heeft met de NEOKOLONIALE elite en haar HANDLANGERS is OVERBODIG om te melden, doch VERMELDENSWAARDIG.

  De SURINAAMSE REGERING en/of de SURINAAMSE ASSEMBLEE behoort KORDAAT in te GRIJPEN. NIETS en NIET MINDER!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 58. verder wel in order RAAR DING, fijn toch lekker anoniem schelden en dreigen, op een rechter die meer ballen heeft dan je cokedealende en moordenende afgod, vanachter je PC, toetsenbord held


  Maak melding
 59. @Do the right thing:

  Ik snap niet dat jouw bericht WEL door de moderator wordt geplaatst. Wat een achterlijk onbeschaafd mens ben je.. Die dame doet precies wat haar taak is en niets minder.
  Suriname is van een mooi land gedegradeerd naar een land zonder normen en waarden En maar elke dag het Onze Vader bidden. Wie houden jullie voor de gek? Gods molen maalt langzaam. Wacht maar af !!!


  Maak melding
 60. Do The Wrong Thing :

  De klap door de Krijgsraad is hard aangekomen bij de NDP-failissements-aanhang !

  Persoonlijke aanval op leden van de Krijgsraad, meer komt er niet uit !

  Trouwens, de Redi Musu DESI, heeft met hulp en steun van de koloniale Hollanders onze Democratie vernietigd met een staatsgreep ! (kolonel Valk van de Mil Inl Dienst)

  Hoofdzaak is dat Sranan de rechtsstaat gaat herstellen en dat een van de peilers blijft, dat NIEMAND zich mag bemoeien met zaken die in behandeling zijn bij de
  Rechters !

  Regering niet, president niet, DNA niet en ook de overige bevolking niet, dat is zo bepaald in de rechtsstaat !

  Hopelijk komt er spoedig een eindvonnis in deze strafrechtszaak, sabotage hiervan door wie dan ook moet worden afgewezen en afgewenteld !!!

  Leve de Rechtsstaat ! Moord op onschuldigen is VERBODEN en dient te worden afgestraft door de Rechter !!!!!


  Maak melding
 61. @Zwartman

  @ Parbo

  Inderdaad er is een burgeroorlog opkomst, deze burgeroorlog heeft niks te maken met etniciteit.
  Maar het gaat om mensen van pro en anti DDB,
  en natuurlijk sta jij en je maten aan de kant van de Pres.
  Voor mij persoonlijk maakt het niks uit aan wiens kant
  je staat, het is toch al een kolere zooi daar !
  Wat mij irriteert is dat je Pres blijft verdedigen, terwijl hij
  voor
  moord wordt beschuldigt. Of hij indertijd mensen heeft doodgeschoten heeft weet ik niet, ik was er niet bij !
  Bijna iedereen op waterkant is tegen jou, krijgt jij er geen koppijn van, of yu no abi yéyé moro mi booi ??
  Of jou baas schuldig is of niet, zal tijdens de zitting blijken
  als die tenminste komt. Wat jou betreft hoeft er geen zitting te komen, want jij weet al 100% zeker dat hij wordt vrij gepleit ( niet schuldig. )

  =============================================

  Je epistel staat vol met tegenstrijdigheden. Voor jouw maakt het niet uit welke kant ik sta maar het irriteert je dat ik aan de kant van Bouterse sta. Of Bouterse destijds de opdrachtgever was weet je niet want je was er niet bij. bla bla bla….. Beste Zwartmans je kan beter je smoel houden.


  Maak melding
 62. @Do the right thing:

  Blijkbaar bent u een van de weinigen die het wel eens is met de president zijn verleden……..en heden!

  Cynthia Valstein-Montnor heeft meer karakter in haar kleine teen dan menigeen in hun hele lichaam die alleen bla bla bla verkopen!!

  Zij voert haar taken met eer en geweten maar vooral zonder angst voor intimidatie en represailes uit welke hoek dan ook……

  Als er meer van deze mensen in Suriname opstaan zult u zien hoe snel het land weer op kan gaan bloeien….

  Ik hoop dat u deze taal kunt begrijpen want met een normaal dialoog komt u verder dan de schuttingtaal die u tentoonspreidt op dit forum !!!!

  God zij met u, ons en met Suriname!!!!


  Maak melding
 63. Namie@
  En daarom zal het altijd een tering zooi blijven in Suriname,
  2 gulden voor 1Surinamse gulden waar is de tijd gebleven
  Ik hoop dat je het snapt


  Maak melding
 64. @ Parbo

  Inderdaad mijn posting is een beetje verwarend, maar mijn smoel zal ik zeker niet dicht houden. Althans niet voor jou,
  Jij jouw mening ik de mijne; no so a sa dé, en so aw tang !
  Nou hoop ik maar dat je baasje vrij wordt gepleit,anders yu mus fu djompo fu a broki fu Bosje brada.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 65. @Namie,

  Dit bedoel ik wat heeft een blanke hiermee te maken……

  Oh sorry jullie zijn zeker vergeten dat de huidige president op aangeven van de blanken destijds de coupe heeft gepleegd!!!

  Nu likken jullie zijn reet ook al bouwt hij huizen met gouden daken met diamanten deurknoppen hij zal nooit en te nimmer zijn fatale fouten kunnen herstellen NOOIT!!

  knopen jullie dat maar eens goed in je oren en voor de ongelovigen onder ons….. Gods molen maalt langzaam maar zeker………
  ik wil niet met hem ruilen hoor gevangenisstraf is een ding.

  als hij op zijn sterfbed ligt zal hij pas ECHT verantwoording af moeten leggen. Dan zal bewezen worden wie man is en wie niet!!!!!

  gegroet


  Maak melding
 66. PERVERSE HOER …. @ To{do}the Right thing …. je bent inderdaad een …. PERVERSE HOER …. ” tweeling broer ” van PENE ! Jullie NDP’ers { lafaards } kunnen alleen schelden …. dreigementen uiten …. Killer Bouterse gaat voor de bijl. Jammer dat de DOODSTRAF in Suriname is afgeschaft … want Killer Bouterse verdient niet beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES