zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisHeiligverklaring Peerke Donders stap dichterbij door wonder

Heiligverklaring Peerke Donders stap dichterbij door wonder

-

Does Travel - naar Suriname

De heiligverklaring van de bekende Tilburgse priester Petrus (Peerke) Donders is mogelijk een stapje dichterbij gekomen door de uitkomst van een speciaal onderzoek. Uit wetenschappelijk onderzoek van zijn stoffelijke resten, waaronder botsplinters, die in de basiliek in Paramaribo liggen en uit speciaal DNA-onderzoek is naar voren gekomen dat Donders geen lepra had. Dit ondanks het feit dat hij bijna dertig jaar tussen leprapatiënten op Batavia in Suriname werkte en leefde.

Donders is in 1982 door paus Johannes Paulus II in Rome zalig verklaard, een voorstadium voor een heiligverklaring. Aan een heiligverklaring door de paus gaat een langdurig onderzoek vooraf. Een van de criteria daarbij is dat de kandidaat-heilige in verband kan worden gebracht met wonderen. Dat kon tot nu toe niet, maar de bovengenoemde uitkomst van recent onderzoek heeft iets aan het licht gebracht, dat het Vaticaan mogelijk toch als wonder zal zien.

Al jaren zijn mensen op zoek naar een wonder om Peerke Donders, die in 1887 stierf, heilig verklaard te krijgen. Uit het onderzoek, dat in Suriname plaats vond, blijkt dus dat Donders ondanks 27 jaar lang werken met leprapatiënten de zeer besmettelijke ziekte zelf niet opliep. Dat zou het wonder kunnen zijn waar fans van de priester op hopen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Misschien kunnen ze zijn bot onderzoeken op anti-virussen tegen lepra en als er wat gevonden wordt dat werkt, dan hebben ze echt een reden om hem heilig te verklaren.
  Vreemd dat een instatntie iemand heilig moet verklaren. Normaliter doen de mensen (die baat hadden bij zijn hulp) het.


  Maak melding
 2. Moeten het wel snel doen. Want lepra die het land regeert breid zich als maar uit en is ook zeer besmettelijk.
  Nog 5. Jaar en je krijgt de lepra nooit meer weg. Dus hoop dat er een middel tegen deze huidige lepra gevonden kan worden en dat het voor eens en altijd uitgeroeid zal blijven


  Maak melding
 3. De goedheilig man heeft zijn steentje bijgedragen , als iedere individu z’n steentje bijdragen , zal je een heel andere samenleving krijgen dan nu is.

  Zie dit als een mooie opoffering t.o.z. van de medemens

  Ene niet als een domme gans op de witte mensen schelden.


  Maak melding
 4. Voor een heiligverklaring moet de beste man minimaal 3x ook ‘verschijnen’ dan wel in dromen dan wel als geest.
  Verschijnen als geest noemen we in Suriname ‘spoken of spoekoe.

  zal de geest van Peerke bij Sreve Meye verschijnen, of bij onze farao al Bouta?


  Maak melding
 5. Die lepra is aan Bouta en zijn Clan gegund!!!

  De donder DiDiBri moest in 1982 door paus Johannes Paulus II in Rome als moordenaar/terrorist verklaard moeten worden!


  Maak melding
 6. Het kan Peerke vast geen donder schelen of hij wel of niet heilig verklaard wordt. Peerke lijkt me geen geestverwant van de narcistische paarse DiDiBri of de narcistische oranje clown in het Witte Huis, die er op staan dat ze zijne excellentie genoemd worden en op een voetstuk geplaatst willen worden. Excellente personen die het verdienen op een voetstuk geplaatst te worden, zijn meestal zeer bescheiden en houden niet van deze poppenkast. Dit wil niet zeggen dat ik geen bewondering heb voor Peerke en het hem van harte gun dat hij heilig verklaard wordt.


  Maak melding
 7. Duizenden mensen kunnen getuigen dat Sai Baba wonderen heeft verricht. Wanneer wordt hij heilig verklaard door het Vaticaan?
  Recent heeft de CIA duizenden documenten vrij gegeven (online gezet). Daaruit blijkt dat ze Sai Baba een gevaar vonden omdat naar hun mening de beweging van Sai Baba kenmerken van een nieuwe wereldreligie begon te krijgen.
  Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist rond die tijd ineens allerlei smerige en valse artikelen over Sai Baba verschenen in de Westerse pers. Om hem en zijn beweging vooral zwart te maken en z’n Westerse volgelingen in de war te brengen en van hem te doen afkeren. Zo gaan christelijke machthebbers dus om met niet-christenen.


  Maak melding
 8. Alleen de ALMACHTIGE is in staat mensen heilig te verklaren na hun dood en geen mens ,organisatie of kerkinstituut….waar men oogluikend had/heeft toegestemd met ongerechtigheid en misbruik van onschuldigen bij vele volkeren en geschiedvervalsing, Shalom .


  Maak melding
 9. B. Bas, waarom moet het Vaticaan de wonderdoener Sai Baba heilig verklaren? Dat moet de kerk waar Sai Baba uit voortgekomen is zelf maar doen, als zij dat tenminste belangrijk vinden, 99% van de volgelingen van Sai Baba heeft nog nooit van het Vaticaan gehoord, wat kan het hen schelen wat het Vaticaan vindt van hun wonderdoener?

  Falasha, heb je het email adres van de almachtige, zodat wij hem kunnen vragen wie we heilig mogen verklaren?


  Maak melding
 10. Ai boi, die Peerke heeft misschien voor zichzelf flink gebeden om vooral geen lepra of een andere ziekte te krijgen.
  Waar is hij zelf aan overleden?


  Maak melding
 11. @Franchepane,zoek en gij zult vinden, bidt en gij zult ontvangen,de naam HEILIG behoort alleen de ALMACHTIGE toe en geen mens of kerkelijke instituut,met hun misbruikt van benamingen als de heilige stoel of heiligverklaringen van stervelingen , Shalom .


  Maak melding
 12. Europeans gave Black People “god ” in their image,so we would worship them.But the real truth is,the Messiah wasn’t no europeaan,His Name aint Jesus & Our Ancestors actually wrote the Bible……YAHUSHUA is the Name of the Messiah……Black People – The Bible is your History Book,Wake Up……My People are Destroyed for a lack of Knowledge, Hosea 4 : 16, Shalom .


  Maak melding
 13. Bouterse is al bij leven heilig verklaard door zijn aanhangers.

  Nu nog aan biscchop Steve vragen of er meldingen zijn geweest van mensen die spontaan genezen zijn toen ze de naam van Bouterse prevelden.


  Maak melding
 14. @Franchepane,

  Wat is dan de criterium voor het Vaticaan? Dat degenen die de wonderen hebben ervaren christen moeten zijn of dat de wonderdoener christen moet zijn?
  In het eerste geval, er waren heel veel christelijke aanhangers die een wonder hebben ervaren en in het tweede geval: vele christelijke aanhangers van Sai Baba zagen hem als Jezus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES