vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHoefdraad: we lenen om Suriname te ontwikkelen

Hoefdraad: we lenen om Suriname te ontwikkelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jan – “Wij zijn niet hier om geld te zoeken om het te besteden aan consumptieve zaken. We zoeken geld om te besteden aan ontwikkeling, in water, elektriciteit, gezondheidszorg en onderwijs.” Dit zei minister Gilmore Hoefdraad van Financiën in het parlement. Het is ook waarom het leenplafond moet schuiven.

Het is niet waar dat de regering de ene lening na de andere sluit om de lol van het uitgeven en verspillen. “Vanwege de terugval van onze bbp, zijn we in grote problemen geraakt. Geen enkele lening is consumptief besteed”, zei Hoefdraad. Bepaalde leningen zullen pas over een jaar of meer opgenomen worden. “Het is geen automatische optelsom, je kunt niet zeggen dat het allemaal in een jaar opgemaakt zal worden.”

Het parlement stemde voor een wetswijziging en dus verschuiving van het plafond. De regering mag nu het leenplafond overschrijden. In tijden van langdurige negatieve groei mag overschrijding plaatsvinden. Voorwaarde is dat leningen alleen mogen voor het financieren van operationele uitgaven en beleidsprogramma’s. “Onze schatting is dat de economie binnen drie tot vijf jaar weer in het gareel komt”, aldus Hoefdraad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. De leningen worden besteed aan operationele uitgaven en beleidsprogramma’s volgens Boefdraad.
  Operationele uitgaven kan je met gemak als consumptief aanmerken en de beleidsprogramma’ s van deze regering zijn al 6 jaar uitsluitend consumptief. Er wordt met de mond ondersteuning gegeven aan de productieve sector maar effectieve maatregelen blijven uit.

  Bijvoorbeeld, geen bijdrage voor de promotie van Suriname op de toerismebeurs in Utrecht maar wel een wisselplicht en hogere toeristenbelasting in de maak die contra-productief werken.

  Zelf produceren door de overheid is altijd al rampzalig geweest, kijk maar naar Para industries en recent de cassavefabriek. Het enige dat deze regering produceert is gebakken lucht.

  Binnenkort komt Boefdraad vertellen dat Gudu Pa de leningen gaat terugbetalen en niet het volk.

  Wo. Ka.


  Maak melding
 2. Wonderboy Gilmore zegt dat we lenen om Suriname te ontwikkelen???

  Hoe komt het dat de honderden miljoenen dan zijn VERDAMPT?? Met dit geld hadden jullie Suriname ook kunnen ONTWIKKELEN, dan waren de leningen niet nodig geweest.

  DONDER OP MAN!!!


  Maak melding
 3. Ach zoals gewoonlijk vliegen de haat proza’s je hier om de oren. De fronters zijn niet voor rede vatbaar. Iedere discussie met hun is zinloos. Deze regering heeft mijn full support. Uit eindelijk zullen wij sterker uit de crises komen.


  Maak melding
 4. Hr Gilmore u komt met een half verhaal, eerst zijn onze deviezenreserves verspeeld, daarna onze goudvoorraad, en daarna gaat u lenen voor ontwikkeling van Sranan ????

  Met al onze reserves etc heeft u geen ontwikkeling gebracht, enkel achteruitgang productie ! En nu gaat u via leningen Sranan wel ontwikkeling brengen ?????

  PS : Anansi tori’s van Gilmore !!!


  Maak melding
 5. Ze doen hun best naar vermogen, maar het wil allemaal maar niet lukken. Dan wat? Want het kan niet eeuwig blijven mislukken en steeds maar mis gaan. Uiteindelijk moet er wel iets gaan lukken en vruchten dragen. Anders gaan de mensen vluchten naar Haiti.


  Maak melding
 6. Lulkoek
  1.”Voorwaarde is dat leningen alleen mogen voor het financieren van operationele uitgaven en beleidsprogramma’s”
  Hiermee wil men zich indekken.
  Immers in operationele uitgaven zit volop ruimte voor conumptieve uitgaven
  2.wat is het nut van een plafond als je je er niet aan wilt houden.Hou op met die onzin meneer Hoefdraad
  Ik schrijf met opzet “wilt”.
  Er zijn genoeg manieren om te roeien met de riemen die je hebt,maar als je dit vertikt, ja dan houdt het op,
  Dit is niet alleen onkunde,wat ik vaak betoog, maar ook en vooral onwil!

  Iets anders,
  wie weet waarom dit een onbeveiligde site is ?


  Maak melding
 7. Uit eindelijk zullen wij sterker uit de crises komen.

  Hiermee geeft de schrijver aan dat SU niet slechts met één crisis te maken heeft maar met meerdere.
  Freudiaanse verschrijving?
  Hij heeft overigens gelijk.

  Ik citeer één van de beroemdste economen, J.M.Keynes (1883-1946)
  In the long run we are all dead

  De jongens van de regering en hun aanhangers passen altijd dezelfde strategie toe:
  1. een ander de schuld geven
  2. een vijand zoeken, zodat “we gezamenlijk ten strijde kunnen trekken en de aandacht weer wordt afgeleid.

  Dit betekent geenszins dat de andere politieke partijen schoon zijn.


  Maak melding
 8. Deze kakelkut en voormalig chef bezemkast bij het IMF beloofde 1 jaar geleden dat het financieel / economisch verval binnen 6 maanden zou zijn opgelost. Nu is het inmiddels 3-5 jaar. Deze paarse criminelen hebben miljarden weggesluist naar buitenlandse banken en zichzelf puissant rijk gestolen. Maar is 2020 gaan we massaal, hersenloos als we zijn, wederom stemmen op de NDP-MAFFIA, in ruil voor een bak oud vreten en een lauwe soft.


  Maak melding
 9. Deze regering zet, zonder ontwikkelingsplan, een strop om onze nek en zegt vervolgens dat wij blindelings in het ravijn moeten springen en toch vindt Parbo dat hij er vertrouwen in heeft dat het goed komt en wij uiteindelijk sterker uit de crisis zullen komen. Ik heb er meer vertrouwen in dat Parbo na het drinken van een liter gramaxone en één keer springen van de bosje brug, een tweede gouden medaille op de olympische spelen wint voor Suriname, niet voor schoolslag maar voor schoonspringen.


  Maak melding
 10. Gelezen op dwtonline
  “Abdoel zegt dat het de verantwoordelijkheid van het parlement is om wel of geen leenruimte te bieden aan de regering. De logica hierachter is volgens hem, dat wanneer de regering een financieringsbehoefte heeft en deze niet monetair wil financieren, dit met leningen wordt gedaan. Het voordeel is dat de de begroting meer dan ooit is afgestemd op het leningenbeleid van de regering”

  Hiermee geeft Abdoel aan dat hij niet weet wat monetaire financiering is.
  Hij denkt, wat velen denken: letterlijk de bankbiljettenpers laten draaien.
  Een voorzitter onwaardig.

  Een voorbeeld,
  als de centrale bank de liquiditeitsbehoefte van DSB verhoogd en DSB leent dit geld uit aan de Staat is er sprake van monetaire financiering.
  Er komt nieuw gecreëerd geld in omloop, waar geen productie tegenover heeft gestaan

  Dus ook en vooral, bij leningen kan er sprake zijn van monetaire financiering!! Het hangt er maar van af van wie je leent


  Maak melding
 11. Al die jaknikkers in het parlement,zij zijn degene die het volk vertegenwoordigen, en maandelijks ruim beloond worden, en dat hun leven lang, voor deze oncapabele figuren, die deze corrupte regering in alles steunen, is er geen probleem, want het volk zal de rekening moeten betalen voor deze criminelen die het nog even voor het zeggen hebben, en daarna van een luxe leventje gaan genieten.


  Maak melding
 12. We zoeken geld om te besteden aan ontwikkeling, in water, elektriciteit, gezondheidszorg en onderwijs.” Dit zei minister Gilmore Hoefdraad van Financiën in het parlement.

  Pak pak pak paaa kaaaaak!!!! pak pak pak!!!

  en de onderwijzers staan opstraat te protesteren!! ze krijgen geen duppie!!
  Jij bent net zo een boef als jou maat Bouta en de paarse strontkoppen!!
  Hoefdraad jij ben gewoonweg een rioolrat en een hyena! Jij probeert de mensen ook om te praten, maar ik denk niet dat zij, zo een oen en een sukkel als jij zijn!!
  Ga eens Met een Muilezel als Bouta balken.

  Ga naar de hel!!!


  Maak melding
 13. @ Parbo

  “Ach zoals gewoonlijk vliegen de haat proza’s je hier om de oren. ”

  Parbo laat ik een vraag stellen zonder haat proza of verwijt:

  Een post die Hoefdraad opvoerde was de oeverbescherming van Coronie. Hoevaak moet daar geld voor geleend worden:

  Uit de verdragsmiddelen is de oeverbescherming Commewijne en Coronie gecontracteerd aan MMO Vervat (Nu deel van Boskalis).
  De regering Venetiaan heeft deze middelen gealloceerd op deze projecten. Op enig moment is er door de regering Bouterse geld uit dat project om gezet naar het opwaarderen naar Waterkant. Geen commentaar of dat nu goed of slecht besteed is.
  Echter na heel veel vertragingen heeft MNO Vervat in 2016 het werk gestaakt aan de oeververdediging in Coronie gestaakt gezien de forse betaling achterstanden.

  Neemt men nota van de bij bureau van staatsschuld (het is weer via het internet bereikbaar) dan kan men zien dat er in 2016 leningen voor het niet afgeronde project afgesloten zijn bij ABN AMRO voor bijna $ 40.000.000. een fors bedrag aangezien het werk nagenoeg voltooit was.

  Nu wordt er voor dat dossier weer een lening aangekondigd.

  Beste Parbo kunt u uitleggen waar de $ 40.000.000 verdwenen is


  Maak melding
 14. =Boefdraad een grote lont moet in jou kop geplaats worden.

  -Waar zijn al die bewijsstukken wat met al dat geld gebeurd is die geleend is. Als men ernaar vraagt raak je geïrriteerd in de DNA.

  -Vandaag is driekwart van de Surinaamse bevolking verzekerd bij de STAATSZIEKENFONDS, terwijl dit NIET de bedoeling was. Zelfs alle DNA leden zijn hier verzekerd. Waarom:;;; al dat geld die nu betaald wordt komt letterlijk in de staatskas en dan kun je ermee doen wat je hebben wilt.

  =Door jou geweldige kop zit Suriname nu in een GROTE economische puinhoop.


  Maak melding
 15. @Perroket
  Ze doen hun best naar vermogen, maar het wil allemaal maar niet lukken. Dan wat? Want het kan niet eeuwig blijven mislukken en steeds maar mis gaan. Uiteindelijk moet er wel iets gaan lukken en vruchten dragen. Anders gaan de mensen vluchten naar Haïti

  Mijn stelling is; ” Suriname behoort in de schoot van Nederland te zijn, omdat het Surinaamse volk als zodanig ook een creatie is van Nederland ”.


  Maak melding
 16. Deze boefdraad denkt in zijn kop dat leningen niet terug betaald moeten worden met rente erbij.Onze nog te komen nakomelingen zullen met schulden geboren worden en ze hebben geen 1 kopercent van niemand geleend!


  Maak melding
 17. @jojo
  als rob g gezien kan worden als de paarse top econoom die telkens de plank mis slaat 100% score , dan kunnen we parbo zien als de paarse staatsadvieszeur.
  ik heb rob nog parbo nog nooit kunnen betrappen op het verkondigen van iets zinnigs .
  hun aanwezigheid word wel op prijs gesteld ondanks dat hun positieve bijdrage nihil is.
  des informatie en nonsens zie ik niet als positief of constructief.
  parbo ziet iedereen als een fronter .
  in zijn wereld ben je paars of een fronter..
  de paarsen bestaan alleen uit ja knikkers en papegaaien.
  als parbo zo goed geinformeerd is in de paarse kringen , misschien kan hij dan opheldering brebgen in het verhaal dat rond gaat .
  bouta is met spoed vanmorgen naar cuba gevlogen.
  kritieke toestand.

  voor de rest zal en kan parbo toch geen licht kunnen brengen in de duistere fraude gevallen van de ndp.


  Maak melding
 18. Foetoeboi Paula Zwartzaad Abdoel wordt de eerste moslim PRESIDENT van Suriname en in de Amerika’s.
  eis van die Arabische investeringsbank. Anders gelijk alle leningen Terugbetalen.
  De rest kan het vergeten.


  Maak melding
 19. Huumm lees ik het goed? is de bestaande plafond weer te laag? Volgens mij hebben ze de plafond al diverse malen verhoogd. Als het zo doorgaat behoren Surinamers de langste mensen ter wereld.

  Het IMF had de plafond vastgespijkerd en voorzien van een waarschuwingsbord: VERBODEN TE VERHOGEN I.V.M INSTORTINGSGEVAAR.

  het wordt straks 114 bellen ( de bedel lijn )


  Maak melding
 20. Waar blijft de ontwikkeling? meneer Boefdraad. Deze maand alleen ruim 70 winkels opgehouden te bestaan. Vorig jaar was dat 1.770. Dit geeft als aan dat er geen koopkracht meer in de Surinaamse SRD zit. Geld wordt geleend en verdwijnt. Niemand weet waar het naar toe gegaan is. Wij willen het netjes houden en stellen dat u andere leningen mee hebt afgelost. Een andere mogelijkheid (minder netjes) is dat u het tijdelijk of permanent heeft geparkeerd op buitenlandse bankrekeningen van u en de uwen. Suriname ziet er geen moer van en profiteert er helemaal niet van.
  Wij kritische Surinamers zijn nu ongelovige Thomassen gewerden. Eerst zien en dan geloven. Uw voorspelling met betrekking tot einde van de financiële crisis in Suriname heeft u al zeker 5 keer bijgesteld.


  Maak melding
 21. De regering moet een Ministerie van Gebed instellen en de beste priesters van alle godsdiensten fulltime aanstellen om dag en nacht te bidden voor het welzijn van het land.
  Zoals het eruit ziet is alleen gebed nog de redding voor Suriname. Wie anders dan God kan Suriname nog redden?


  Maak melding
 22. Monnie de !!!!!

  Er komt geen Devaluatie !!!!!

  Neks no fout !!!

  Uw Monetaire Reserve van 1 Miljard is Verdampt !!!!!

  Uw goudvoorraad is verdampt !!!!!

  De door ons gedrukte, 3 miljard aan ongedekte bankbiljetten is ook Verdampt !!!

  Door ons overeengekomen IMF-deal is te streng !!!!

  We lenen geld om het door ons Failliet gemaakte Sranan te ontwikkelen !!!!

  PS , Bezuinigingen op de torenhoge onproductieve staatsuitgaven komen laterssssssssssssssssss……….


  Maak melding
 23. Ndper’s zijn het domste volk op deze Aarde. En hun baas en roverheid behoren tot de boevenclub van grootste staatskas rovers op Aarde. Wo ka, tang teki baas en co. paarse schijt en pis, vol van misdaad, leugen en onrecht, wo ka, als men deze paars bittere vruchten der misleiding blijft slikken. Tang njang baas en co ka, soso lobi baas, wahahahaha


  Maak melding
 24. so man no e ab konditie ai opo a bigi bille riool foe ing lik riool al mek wan handtekening en a piple fo sranan ai baja e lokoe. keti kotie e gwe ai baja


  Maak melding
 25. “Hoefdraad: we lenen om Suriname te ontwikkelen”

  Met zoveel geleend geld tot nu toe:
  Waar is dan het meer jaren ontwikkelingsplan?
  Welke investeringen zijn er dan tot nu gedaan en waarin?
  Wanneer gaan deze investeringen geld generen?
  Hoeveel geld gaan deze investeringen opbrengen?
  Kunnen deze investeringen de leningen terug betalen?
  Blijft er na het terugbetalen van de leningen, voldoende geld over uit de investeringen om te herinvesteren of moet er dan weer geleend worden?


  Maak melding
 26. . Ik ben geen geleerde econoom, politicus, historicus of doorgewinterde kenner van al die interessante zaken/issues die hier op tafel worden gegooid

  ‘Ik ben pas komen kijken’

  Maar vanuit mijn (neutraal) perspectief heb ik toch al moeite om te lezen over “wetswijzigingen”, “beleidsprogramma’s,” “schattingen”….

  Met het nieuws en de beelden van de afgelopen tijd concludeer je als burger met gezond verstand al gauw dat veel van die regeringszaken niet bepaald goed zijn gegaan. Met alle pie-nare en las-bribie gevolgen dien!.


  Maak melding
 27. Bent u op zoek naar een soort lening tegen een lage rente? Hier is de kans dat u een lening krijgt en uw droom uitkomt. Welkom bij ROYALLENDERS


  Maak melding
 28. GOEDE DAG,

  Mijn naam is milton andrew, ik ben hier om iets te zeggen over het krediet van Mr. Adoif. Ik heb uw e-mailadres online gevonden met betrekking tot uw lening / hulp voor degenen die een lening nodig hebben. Dus ik zag en ik wilde weten of de leningen legitiem waren.

  Ik heb echter uitgegroeid tot uitgaven en ik had een lening van $ 50.000 nodig om sommige schulden af ​​te betalen. Dus ik heb je e-mail online verzameld waar ik het zag en ik heb besloten het te proberen. Uiteindelijk stuurde ik een email, en ik contacteerde hem, stuurde hem alles wat hij eiste, en tot mijn verbazing heb ik vandaag gewaarschuwd dat de lening die ik voor financieel krediet, Loan Help Ltd, heeft aangevraagd door de heer Adoif Credit is gestuurd, dus ik kon het niet geloof het tot ik naar de bank ging en zag dat het weerspiegelde.

  Dus ik gebruik dit medium voor iedereen om te weten te komen over credit adoif Credit Loan Help Ltd en hoe zij me hielpen met de $ 50.000 lening. Dus als iemand een lening nodig heeft, zou ik hem / haar willen adviseren om hem te contacteren omdat hij vriendelijk is en toen ik mijn onderzoek aan hem had gedaan, hielp hij zo veel mensen, waaronder ik. Dus ze zijn de beste optie om te kiezen in


  Maak melding
 29. Geen geld meer, vermoeide bank en vereisten, geld nodig om uw project / bedrijf uit te voeren of een dringende lening nodig? Doe geen moeite meer, wij zijn gecertificeerde leningverstrekkers, wij bieden lening aan individuele en rechtspersonen tegen een lage rente van 2%. Als u geïnteresseerd bent, kunt u ons nu antwoorden voor meer informatie …

  E-mail: ([email protected])

  WhatsApp: +1 (267) -657-6969.


  Maak melding
 30. Goede dag,

  Op zoek naar een lening met spoed? Wilt u uw rekeningen en Aankoopobject (Investeringskredieten) / Bouwlening afwikkelen? Ik kan u 24 uur goedkeuring garanderen. Wij zijn een beleggingsmaatschappij van wereldklasse die allerlei soorten financiële diensten aanbiedt met flexibele terugbetalingsvoorwaarden en een sluitingsschema. Neem contact met ons op via e-mail voor gedetailleerde informatie. E-mail: ([email protected])


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES