Chinees Nieuwjaar: het Jaar van de Haan

4
Chinees Nieuwjaar ingeluid; Jaar van de Hond

Honderden miljoenen Chinezen over de hele wereld, dus ook in Suriname, vieren deze dagen het Chinees Nieuwjaar. Het wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Dit begint op zaterdag 28 januari 2017 en luidt het begin van het Jaar van de Haan in.

Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of lentefeest, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen. De viering is een groot spektakel vol Chinese tradities en culturele activiteiten. Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen.

Het Jaar van de Haan gaat volgens de Chinese traditie gepaard met oorlogen en natuurrampen.

(Archieffoto: viering van het Chinees Nieuwjaar op het terrein van de Kamer van Koophandel in 2015 door de Chinese gemeenschap in Suriname)


4 REACTIES

  1. Dus de Chinezen gaan 2 weken lang de komende oorlogen en natuuurrampen vieren? Wel slim om iets te veiren nog voordat er niets te vieren valt.


    Maak melding

  2. Dus Chinezen, flink die pagara’s laten knallen opdat al die boze geesten die natuurrampen en oorlogen willen veroorzaken, vluchten naar Mars of een andere verre planeet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.