vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWaterkrachtinstallatie moet dieselgeneratoren vervangen

Waterkrachtinstallatie moet dieselgeneratoren vervangen

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlands bedrijf Deep Water Energy (DWE) plaatst binnenkort een eerste waterkrachtinstallatie in Suriname. De stille, schone en uiterst efficiënte installatie genaamd de ‘Oryon Watermill’ levert 24 uur per dag, zeven dagen per week stroom en moet zorgen voor een afname van het gebruik van dure, vervuilende dieselgeneratoren.

Deepwater Energy BV heeft de Oryon Watermill ontwikkeld, een eenvoudige maar uiterst krachtige waterkrachtinstallatie die in laagverval rivieren met een stroming vanaf 1 m/sec tot 5 m/sec met lage toeren een rendabel vermogen aan duurzame energie opwekt. Het project is tot stand gekomen door ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO biedt Nederlandse MKB-bedrijven financiële hulp bij de realisering van projecten in het buitenland.

De zogeheten off-grid Oryon Watermill opstelling komt te liggen in de Suriname rivier bij het dorpje Duwatra. De dertig kilowatt waterkrachtinstallatie wekt straks voldoende energie op voor de stroomvoorziening van in totaal drie dorpen. De plaatsing staat gepland voor juni/juli 2017 schrijft utilities.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=t9OwqgEVQq4

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. En maar schelden op die Hollanders. Het zijn toch altijd de Hollanders die Suriname helpen !!!!!!

  Het land had nooit onafhankelijk moeten worden !!!


  Maak melding
 2. Hopelijk zal deze vooruitgang, wat top te noemen is, bijdragen in het terugdringen van begrotingstekorten.
  Hopelijk zullen de Surinamers die haat zaaien tegen Nederland inzien dat hun aanpak niets zal opleveren.
  Wat je kunt krijgen door een positieve opstelling is vele malen beter dan niets krijgen bij een negatieve opstelling


  Maak melding
 3. @Arie Bombarie,
  Jouw reactie is er een van de onderbuikgevoelens.
  Let maar op hoeveel die Hollander straks opstrijkt na realisatie van dit project.
  En van mij mag hij dat; voor niets gaat de zon op.
  Dit soort initiatieven juich ik ten zeerste toe; van wie ze dan ook mogen komen. Weg met die vervuilende dieselgeneratoren.


  Maak melding
 4. China pompt vijf miljard dollar in Suriname
  Leugen van Abraham

  5 december 2010 | 52 reacties | Economie | Nieuws uit Suriname | Politiek
  52
  PARAMARIBO, 5 dec – Vanuit China wordt de komende jaren ruim vijf miljard dollar aan investeringen verwacht. Volgens minister Ramon Abrahams gaat het geld voornamelijk naar woningbouw en infrastructuur. Twee Chinese bedrijven zullen een reeks projecten uitvoeren. Daar horen een spoorweg en een diepzeehaven bij.

  Ook komen er minimaal achtduizend nieuwe één- tot driekamerwoningen. “Voor de prijs van driehonderd en vijftig dollar per vierkante meter. Dat is veel goedkoper dan het gangbare”, zegt Abrahams. Op program staat ook de bouw van enkele woonflats. Andere projecten zijn de aanleg van een weg vanuit Pokigron naar buurland Brazilië en een dijk langs de kust. De financieringsvoorwaarden zijn nog onbekend. De vorige regering had al de weg gebaand naar meer betrokkenheid van Chinese bedrijven bij infrastructurele projecten in Suriname.


  Maak melding
 5. Dit soort simpele oplossingen kan men in Suriname zelf voor 80% produceren.
  Dit is lowtech als men het systeem als een drijver (modulair) uitwerkt en er de generators (import) in monteert.
  Men hoeft slechts de gunstigste plekken in de rivieren op te zoeken in relatie tot de locale behoefte. het ding verankeren en er is 24/7 licht.

  Er zijn meerdere van dit soort oplossingen. die voor het grootste deel in Suriname gemaakt kunnen worden door een paar lassers en engineers.

  Tapajay kan vergeten worden.


  Maak melding
 6. Su had al veel eerder naar dit soort oplossingen moeten kijken. Kosten minder tot geen brandstof en leveren op lange termijn meer op. Minder onderhoud hoger rendement.
  Maar goed misschien over 20 jaar als de nieuwe op oude techniek diesel motoren afgeschreven zijn.
  Zijn meer wegen naar Rome.


  Maak melding
 7. @ JoJo: Daar heb je helemaal gelijk in. Suriname heeft een universiteit, wat doen ze daar? Er is genoeg te doen aan ontwikkeling en onderzoek om het land vooruit te helpen.


  Maak melding
 8. Dit is een ontwikkeling in de goede richting. Heeft neks met politiek te maken .

  en degene die met kritiek heeft een gat in zijn ede. en vol zaagsel.

  Dit zijn ontwikkelingen van buitenaf, intern heeft men de know how niet . Dit is een mooie voorbeeld van samenwerking


  Maak melding
 9. Die witman moet oplossing bedenken en financieren. Anders niet goed genoeg voor Suriname.
  Kijk maar rond hier in Sur. Als een bakra er niet bij betrokken is komt er niets van terecht. We wachten en verwachten nog steeds op die witman uit Europa.


  Maak melding
 10. @ Blanke

  Het wordt tijd dat ze hun creativiteit met betrekking tot het in leven houden van materieel gaan aanwenden. Denk eens aan hoe de scalians in elkaar gezet zijn, etc.

  Het gaat niet om het niet kunnen produceren.
  Het gaat er om dat een partij het initiatief neemt om duurzamer energie op te laten wekken in het binnenland waar voldoende energie in de vorm van stromende water beschikbaar is.

  @ Hans van den Broek.
  De oplossing is lowtech en kan door een laswerkplaats zoals de scalians in elkaar geflanst worden. Het is zaak dat ze vanuit de Universiteit de meest productieve plaatsen dicht bij de afname plaatsen gaan bepalen.


  Maak melding
 11. Verzuip maar in je eigen stront!!! Nederlanders zijn klootzakken!! na ding redi\musus, vluchters etc. zo beweert bijna alle Suries!! De Suries weten altijd en steeds beter!! Poep vreten nu van Bouta!!!

  Ik zou alles stop zetten voor Suriname!! dan zou ik willen horen wie het als eerste zal schreeuwen!! Angri mas mi!! ondanbare rioolratten noem ik dat!!!

  Nog 5, dan ben je al dood!!! ook geen kist meer!!

  Tranga lobi sondro moni!!! ik doe toch wat ik kan voor de sommige ondankbaren!!


  Maak melding
 12. Aanvulling!! Alweer Holland!!! de Redimusus, de kolonisator, de bakras, die moet SU boven water moeten houden!! anders gaan ze verzuipen in de pis van de terrorist Bouta en zijn Clans!!

  SU doe je ogen open!! en wordt wakker!!!!!! anders gaat bouta jullie staande uitnaaien!! het is ook al gebeurd en wordt nog erger!!


  Maak melding
 13. Nu gaan de corruptelingen deze machines in handen te krijgen en de electriciteit verkopen aan de marrons. Dank je wel bakra. Nu ga ik lekker geld verdienen.

  Waarom zetten ze niet een in de Nickerie rivier om de pompgemalen aan het werk te zetten?

  Of in de Commewijne rivieren systemen om rijstpeller machines te laten draaien voor de Javanen?


  Maak melding
 14. tunggak@
  Ondankbare man Julie hebben zelf de gemalen laten verrotten geen onderhoud gepleegd ,wat heeft dat met Hollanders te maken ,handen uit de mouwen en gaan met die banaan,met niks doen geen weelde, allen met rover en stelen ,voor zolang het duurt.
  Jullie kunnen alles ,waarom zelf geen Lowe Tech generators bouwen ,de universiteit is aan wezig of is daar geen kennis


  Maak melding
 15. Verticaal geplaatste schoepen leveren meer rendement op dan de horizontaal geplaatste turbines.. Bovendien hoef je dan geen dammen te bouwen. Ditzelfde geldt ook voor windmolens. Het zal niet lang duren voor de eerste windmolens vaan dit type op de markt komen.


  Maak melding
 16. Wiep-Ding
  Verzuip maar in je eigen stront!!! Nederlanders zijn klootzakken!! na ding redi\musus, vluchters etc. zo beweert bijna alle Suries!! De Suries weten altijd en steeds beter!! Poep vreten nu van Bouta!!!

  Aldus Wiep-Ding!

  W.D, jij bent nu duidelijk deprie geworden van al die ellende van jouw heer en meester.

  ;Olland, lust jouw niet!. Dus! zoek dus gauw een bezoek bij de Winti-Mang om hulp, voor dat je straks de overzeese brada’s gaat beroven en overvallen wanneer ze hun familie komen bezoeken.

  Hopelijk ben je nog te redden! Hahahahahahah

  Gratis advies van ,,,,,


  Maak melding
 17. Wiep-Ding@

  Laat je handen eens wapperen ( loser) ga die pijpleiding vasthouden zodat die mannen kunnen lassen.

  No soso na soso law mang yi takkie djaso ( TOLLIE KRABBER )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES