woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenNatuurMiljoen euro voor kustbescherming Suriname en Guyana

Miljoen euro voor kustbescherming Suriname en Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jan – Suriname en Guyana kunnen verder met het beschermen van hun kuststreek. De twee buurlanden krijgen een miljoen euro van de Europese Unie. Onderling wordt nog overleg gevoerd.

Suriname en Guyana moeten nog precies aangeven hoe de rijkdommen in zee en langs de kust te beschermen. Bij het uitschrijven van projecten wordt rekening gehouden met het menselijk welzijn, voedselveiligheid, klimaatbestendigheid, kustbescherming en de mogelijkheid tot ontwikkeling en verruiming van economische activiteiten. Onder meer moet nog worden bepaald wat precies beschermd zal worden.

Beide landen staan op de lijst van gebieden die bedreigd worden door de gevolgen van zeespeiegelstijging. De hoge kosten van kustbescherming maken het moeilijk maatregelen te treffen. De projecten worden samen uitgevoerd met het Wereldnatuurfonds. Voor Suriname zijn de partners de dienst Natuurbeheer en Green Heritage Fund Suriname. Voor het buurland is dat de Guyana Protected Areas Commission.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Suriname en Guyana moeten eerst huiswerk gaan doen ,iets waar beiden geen moer van weten.
  EU kan die miljoen euro niet besteed worden aan hospitalen die met een tekort aan alles kampen?


  Maak melding
 2. De Europese Unie is onverantwoord geld aan het smijten zonder na te gaan of het verantwoord zal worden besteed. Net als IMF. De oplichters worden rijker en de problemen blijven bestaan. Totaal geen controle.
  Sukkels bij de IMF en EU !!


  Maak melding
 3. Van Suribabwaanse zijde, wang deel foe a monie e go verdamp in deng paarse zakken van ndp. Terecht Nationale Dieven Partij waarop vele dieven oerdom stemden.


  Maak melding
 4. 1 miljoen euro is voor ons natuurlijk verschrikkelijk veel geld, maar voor de EU is het natuurlijk peanuts. Zelfs voor Nederland is het een druppeltje in een oceaan van onbeschofte, aanstootgevende rijkdom; op het NOS journaal was er een onderwerp waar naar voren kwam dat Nederlanders gezamenlijk per jaar voor twee miljard euro aan brood opvoeren aan eendjes en ratten in de parken of gewoon dumpen in de prullenbak.

  Dat Suriname en Guyana binnenkort overspoeld zullen worden door de zee, is een gevolg van de klimaatsverandering, die voornamelijk veroorzaakt is door de leefwijze van de rijke landen w.o. de EU landen, het is daarom meer dan billijk dat de EU geld beschikbaar stelt om onze kusten te beschermen, ze zouden het geld gratis moeten geven en wij zouden hen er eigenlijk niet eens voor hoeven bedanken.


  Maak melding
 5. EU let op er liggen niet alleen haaien voor de kust. Maar ook haaien in het land.
  Want de rovers ruiken geld en denken na hoe ze het in eigen zakken kunnen stoppen.


  Maak melding
 6. Franchepane@
  Daar hebben die Hollander zich de pes pletter voor gewerkt .
  Met wat zij nu bezitten .
  Al hadden de suri maar de helft van de mentaliteit van ons dan had het er een stuk beter uit gezien .
  Jullie hebben er in de laatste vijftig jaar met een jantje van leide van afgemaakt ,verkeerde beslissingen genomen,
  Door er vanuit te gaan dat de grondstoffen die jullie bezitten ,
  Maar geld op blijven leveren wat natuurlijk niet zo bleek te zijn.
  Bouta heeft alles verkwanseld ,het opgemaakt aan allerlei onzin ,bijv de aan leg van de spoor lijn om bauxiet te vertransporteren,stil gelegd,dit heeft miljoenen gekost.
  Met andere woorden het is ons ook niet aan komen waaie.
  Sari Tori
  Ps behoor jij ook tot die luie donders ,je moest je echt schamen lapzwans
  ,


  Maak melding
 7. Francepane@
  En dat het aan onze leefwijze ligt dat jullie straks natte voeten krijgen zal ons worst zijn ,jullie dragen hier ook aan bij door kap en geen herplanting doen,
  Je hebt zestig jaar de tijd gehad om er wat aan te doen,ik hoop niet dat je jaloers bent


  Maak melding
 8. Hallo EU,
  Even serieus. Lijkt het jullie niet verstandig om het geld te besteden aan zorg. Er zijn heel veel burgers in Suriname die zorg nodig hebben, maar die vanwege het ontbreken van de financiële middelen niet kunnen betalen. Wat Suriname nu nodig heeft is: medicijnen en hulpmiddelen.


  Maak melding
 9. Bij het uitschrijven van projecten wordt rekening gehouden met het menselijk welzijn, voedselveiligheid, klimaatbestendigheid, kustbescherming en de mogelijkheid tot ontwikkeling en verruiming van economische activiteiten.

  Als men dit kan realiseren , zal het zeker zijn vruchten afwerpen op lange termijn.
  Deze plannen sluiten heel mooi aan bij de globalisering.

  helemaal niks doen is geen optie!

  Ik juich niet te vroeg , maar het toch wel berichten om vrolijk van te worden.


  Maak melding
 10. Wat heb je aan een goede gezondheidszorg als er weer een springvloed komt half Suriname onder water staat en een groot gedeelte van de bevolking verzopen is. en weer wordt het gegeven paard in de bek gekeken, wees verdomme blij met wat je krijgt, door witmans die door vele Surinamers vervloekt worden


  Maak melding
 11. Haco, jij snapt er niets van, je mag wel denken dat je onaantastbaar bent, jij bent blijkbaar even slim als Donald Trump, jullie moeten daarom doorgaan met de aarde onleefbaar te maken, wanneer het (binnenkort) misgaat, gaan wij er met z,n allen aan. Als jullie, als voornaamste consumenten van ons tropisch hardhout, zien dat wij onze bossen (die ook van jou zijn) niet goed beheren, dan mogen jullie, wat mij betreft, ons boycotten en verder weigeren ons hout te kopen.

  Haco, waarom zou ik jaloers zijn op gekken die vruchteloos proberen gelukkig te worden door steeds meer te kopen en te consumeren? Met zulke figuren (w.o.ook Surinamers) heb ik slechts medelijden.


  Maak melding
 12. Vraag aan Bouta hoe dit aangepakt moet worden!! Pe a plee deh?? waar heb je het over??? Misschien gaat hij zich verschuilen onder de zeespiegel!!!


  Maak melding
 13. Franchepane@
  Wel mee profiteren maar niets willen doen en schoppen tegen de westerse wereld. Lekker op luiden kont zitten en vertellen hoe slecht we zijn sari Tori,voor lopig zorgen die blanken wel dat er dijk van geld wordt neer gelegd ,er geen mooier werk dan vuurwerk ,laat niets als dank.niet jaloers naar wel
  Heftig reageren wie is jouw slechte raadgever????????????
  Er rijden in sur ook honderden auto’s die CO2 uitstoten quick gebruik bij het goud je hebt toch geen boter op je hoofd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES