dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRomano Meriba hangt tien jaar cel boven het hoofd

Romano Meriba hangt tien jaar cel boven het hoofd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jan – Romano Meriba hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd. Het is de strafeis van de vervolging in de zaak tegen Meriba en drie anderen. De vervolging acht betrokkenheid bij roof bewezen. Het is ook waarom een strafeis werd gesteld van tien jaar.

Volgens Officier van Justitie in Suriname Duncan Nanhoe is bewezen dat Meriba een plan beraamde om de ondernemer R.S. in november 2015 te beroven. De beroving liep niet goed af voor de overvallers. De politie greep in en twee overvallers verloren het leven. Romano Meriba, pleegzoon van Desi Bouterse, heeft steeds betrokkenheid ontkend.

Maar volgens de vervolging is glashelder bewezen dat de man betrokken is geweest. Tijdens de overval werd gebruik gemaakt van een voertuig dat Meriba toebehoort. Ook zijn telefoongesprekken geregistreerd tussen Meriba en één van de overleden overvallers. Ook tegen Anthony Ch. is een celstraf van tien jaar gevorderd. Medeverdachte Errol S. kan acht jaar krijgen en Ruben S. twee jaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Onvoorstelbaar lage strafeis. Meriba is volgens het OM de intellectuele dader.. Er is met zware wapens op de politie geschoten en er zou zelfs een handgranaat behoren tot de wapens waarmee deze criminelen het feit in vereniging hebben gepleegd. Daarbij zijn er ook nog 2 bendeleden omgekomen in een vuurgevecht met de politie.. In de tenlastelegging zou mijns inziens vanwege de wapens die gebruikt zijn en die ze bij zich hafden, poging tot moord op zowel de benadeelde als de politie op z’n plaats zijn. Als niet onbelangrijk bijkomend aspect zou het strafblad v alle betrokkenen mee moeten worden gewogen in de strafmaat. Meriba heeft eerder 15 jr tegen zich horen uitspreken wegens doodslag op een chinees en bij een andere gelegenheid werd hij gevonnist nadat hij een handgranaat in de achtertuin vd voormalige nederlandse ambassadeur Treffers, had gegooid.Voor de moord op de chinees kreeg hij nadat hij een paar jaren had vastgezeten, gratie van zijn (pleeg)pappie ..Alles minder dan een strafeis van 20 jr beantwoord naar mijn idee niet aan het het leed dat zowel de slachtoffer/benadeelde en mogelijke slachtoffers ( politie)als de maatschappij is aangedaan door deze in en in DUIVELSE nazaat van Desi Bouterse..En ik gebruik het woord nazaat omdat hij volgens ingewijden een biologisch kind is van Bouterse..en geen pleegkind. Hij schijnt verwekt te zijn door Bouterse buiten het huwelijk met een zus van minister Soeharto Moestadja ten tijde vh huwelijk van Bouterse met z’n eerste vrouw: Ingrid Figueira


  Maak melding
 2. Zelfs bij moord en beroving zouden hem geen plaats laten nemen in Santo Boma omdat stiefvader hem zo wie zo de bekende amnestie zal geven.
  Toch is het geen vergeefse moeite om hem voor het gerecht te slepen en te veroordelen tot 10 jaar straf.
  Beter zou zijn hem zijn rechterarm te amputeren want dan zou zelfs stiefvader deze straf niet kunnen stoppen waardoor hij voor het leven is getekend.


  Maak melding
 3. Het is niet eerlijk!!! Van mij moet er nog 15 jaren bij!!! met aftrek!! en geen vervroegde vrijlating of gratie of wat dan ook!!!

  @@ Mohamed!! wederom goed gezien!! top! blijf scherp!!!!


  Maak melding
 4. Het Bouta-nest is 1 grote broeihaard van mega-criminelen. Desi 11 jaar veroordeling…Dinootje 16 jaar achter de tralies…Meriba voor 10 jaar achter slot en grendel en nu Desi nogmaals veroordelen voor zijn 8 December slachtingen, dan is de cirkel rond. Uitroeien dit paarse kankergezwel.


  Maak melding
 5. Krijgt onmiddellijk gratie en doet dan met terugwerkende kracht mee aan de huidige re-shuffle.
  Ziedaar de nieuwe Mini-ster van Justie en Politie. (De beste, de allerbeste, de aller-allerbeste.)


  Maak melding
 6. Ben wel verrast dat hij half javaan is. Mijn grootvader vertelde mij hoe wild en genadeloos Javanen waren in de contract periode. Alleen gokt hij niet met groot geld. Niet chekre chekre.
  Wel een van de laatsten die opgehangen werd in Su was een Javaan.


  Maak melding
 7. Dus daarom moest MOESTADJA weer benoemd worden tot minister !! De cirkel is rond van Bouta !! Deze duivelse bende van familie overal , zal alle komende Regeringen drarszitten !!!!


  Maak melding
 8. @ tunggak,
  Vraag het aan de oude generatie !!!
  In die tijd had een Javaan zijn vrouw in “stukken” gekapt en het vlees als hertenvlees op de markt verkocht ! !
  De mensen die hadden gekocht “zagen in de pan” het vlees
  veel schuim geven”
  Na onderzoek door de politie bleek wat deze Javaan met zijn vrouw had gedaan !!
  Stali-mek-mek mij zeggen de Javaanse secretaressen ,tegen hun baas tegenwoordig om zo familie binnen te krijgen op kantoor !!!


  Maak melding
 9. De hoofdverdachte in deze zaak is heel boos op zijn advocaten Slappe Pick en Dombo Lobo, volgens de verdachte hadden die twee grappenmakers tijdens de zitting slechts hoeven roepen ‘NEKS NO FOUT’, hij zou dan slechts hoeven aan vullen ‘A NO MI’. Als dat gebeurd was, liep hij nu al lang weer als vrij man plannen te beramen zodat de Mega Verdachte van het land nog trotser kan worden op zijn twee oogappels, die niet ver van de stam gevallen zijn.


  Maak melding
 10. Wij bidden met zijn allemaal voor de rechter die het durft. Moge hij nog lang in ons midden zijn.Misschien is hij de preet bharara waarop we wachten.

  Next familie bouterse amnestie op komst.De Meriba amnestie.


  Maak melding
 11. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste woensdag tien jaar celstraf tegen roofverdachte Romano Meriba. Dit bevestigt Raoul Lobo, één van zijn advocaten. Hij wil niet inhoudelijk ingaan op het strafvoorstel, “maar wij gaan sowieso voor vrijspraak.” De advocaat noemt de eis absurd. “Je geeft toch geen tien jaar aan iemand die niets heeft gedaan?”

  Vraag
  Raoul Lobo die namens de nabestaanden van 8 december optreed tegen de stiefvader van de verdachte zegt zoiets terwijl klip en klaar vaststaat wat het aandeel is van Meriba.
  Zou graag zien dat hij zich net zo sterk maakt als tegen de stiefvader dat de leugen nog zo snel mag zijn de aarheid achterhaald het wel.

  Lobo jij holt dus ook achter de poen aan en verdedigd een misdadiger. Hoe rijm je dat


  Maak melding
 12. Ik vind dat de straf die is opgelegd aan deze Crimineel belachelijk laag is.

  Waar ik steil van achterover val, is de Glasharde ontkenning van deze CRIMINEEL dat hij niets van doen heeft met deze Overval.

  Deze Ontkenning komt mij BEKEND voor: Zie 8 DECEMBERMOORDEN. Zie DINO dat hij in de Val is gelokt door de DEA. En nu mijnheer `BLOW MONEY FAST`

  MONIE NO E SARI DENG SEBREFATA DIESIE!!


  Maak melding
 13. Op moordenaars, drugbonzen, rovers, dieven en paars gespuis hebben vele criminelen gestemd. Ook tot op hun bot zijnde oerdomme debiele dwaze idiote verworden zombies. Wo ka. Wahahahahahha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES