woensdag, juni 19, 2024
HomeFotoHerdenking 68 jaar VHP in Suriname

Herdenking 68 jaar VHP in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Vooruitstrevende Hervormings Partij(VHP) vierde afgelopen week haar 68-jarig bestaan. In verband hiermee vond op het terrein van De Olifant een kranslegging plaats bij het standbeeld van Mr. Jagernath Lachmon. Lachmon was een der oprichters van een voorloper van de VHP en werd in 1949 voorzitter van de partij tot zijn dood in 2001. In een korte toespraak voorafgaand memoreerde VHP voorzitter Chan Santokhi het betekenisvolle werk van Lachmon, de nestor van Surinaamse politici in zijn tijd. Volgens Santokhi blijft de achteruitkijkspiegel belangrijk omdat men door het verleden te kennen het heden kan begrijpen.

VHP voorzitter Santokhi noemde de politieke erfenissen van Lachmon waaronder de verbroederingspolitiek waarmee meerdere malen de eenheid in ons land bewaard is gebleven. “Deze verbroederingspolitiek is met een nieuw elan terug te zien is in de leden van het bestuur en andere organen van de VHP, maar vooral ook in de nieuwe leden die zich aanmelden bij de partij. De erfenis van het gedachtegoed van Lachmon blijft de Partij inspireren om zich te blijven inzetten voor een welvarend Suriname op basis van wederzijds respect, vertrouwen en begrip” aldus Santokhi.

Na de kranslegging werd het programma vervolgd met een dankdienst van de geestelijken, waarna voorzitters van politieke partijen en hun afgevaardigden felicitatieboodschappen uitbrachten aan de partij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Hoe treurig dan ook, ze zijn niet verder gekomen dan oppositie voeren, of tweederangs Coalitie..

  Als het Indianen waren , mi gado, dan hadden ze alle recht om alles wat niet deugt het land uit te trappen.

  JAMMER!!

  Er is te veel discriminatie , dus kan er geen sprake zijn van wederzijds respect Nooit geweest ook.


  Maak melding
 2. Eigen mening
  De anderen die wel de kans hebben gehad om het land te besturen met een eerste rangs coalitie..wel..ahum..nu schijt het volk.En de indianen..die moeten blij zijn dat ze nog in Suriname wonen.Niemand wil ze eruit schoppen al lusten de rest hun niet.Ze deugen eenmaal niet.Kijk wat kleine indiaantje met ons land heeft gedaan..naar de moer geholpen.


  Maak melding
 3. Ray,@ niet vergeten de klein groepje Indiantjes waren toch de oorspronkelijke Surinen, zo werden ze genoemd.
  Dat is nou eenmaal niet uit te wissen. Extreem primitieve mensen. Maar goed, nooit capabel genoeg geweest in onze tijd. Ze hebben genoeg aan de rivier en de vissen . Dat is hun wereldje. Bij de onafhankelijkheid heb ik een klein groepje zien dansen in hu tooi. Toen wist ik al dat het nooit wat zou worden. De rest is geschiedenis Back to the piont,

  Naar mijn mening moet er nu echt iets spectaculair gebeuren .De VHP wil zich bewijzen dat hun het wel kunnen. geef ze 4 jaar de tijd on zich te bewijzen.Want dat is nooit gebeurd. Jong en Oud moet nu beseffen dat het slecht gaat.Hun aan de top met enkele anderen als coalitie. In lands belang zullen de VHP’s veel steun krijgen van buiten af, want SU, zitten veel capabele mensen die het goed bedoelen met Suriname. Gif them a chance.

  Zoals Obama zei: We need Change!


  Maak melding
 4. Ray

  Eigen mening
  De anderen die wel de kans hebben gehad om het land te besturen met een eerste rangs coalitie..wel..ahum..nu schijt het volk.En de indianen..die moeten blij zijn dat ze nog in Suriname wonen.Niemand wil ze eruit schoppen al lusten de rest hun niet.Ze deugen eenmaal niet.Kijk wat kleine indiaantje met ons land heeft gedaan..naar de moer geholpen.


  Er zijn Indiaantjes en er waren slaven en emigranten.
  Ray gedraag je naar jou status!


  Maak melding
 5. De VHP moet er rekening mee houden dat de verdeel en heerstactiek van de NDP op volle toeren draait om scheuring te brengen in de partij. Tot nu toe is de NDP niet verder gekomen dan enkele prominenten om te kopen maar ze zijn achter de schermen hard bezig. De NPS stelt niet veel meer voor en de partij van Somohardjo is al uiteen gevallen. De Bosland creolen zijn ook al verkaveld door de NDP. De VHP is de enige partij die tot nu toe niet verscheurd is, maar Surinamers kunnen principes gauw aan de kant zetten als ze persoonlijk worden beloond.


  Maak melding
 6. @ Paraman,

  Wie zijn dan de emigranten in Suriname?
  Zal het je weer uitleggen: emigranten zijn mensen die een land verlaten. Immigranten zijn mensen die een land binnenkomen.
  Ik heb daar zelfs een ezelsbruggetje voor om het te onthouden:

  Emigranten en export. Dus onthou de e van emigranten en de e van export.

  Immigranten en import. Onthou de i van immigranten en de i van import.

  Ik hoop dat de je betekenissen van export en import wel weet. Weet je dat dan verwar je emigranten en immigranten niet meer.

  Maar Paraman wat is jouw status dan? Gedraag jij je wel daar naar?


  Maak melding
 7. VHP gefeliciteert.
  Maar ik vraag me af of de naam VHP niet aan verandering toe is, vooral als men de nationale toer wil opgaan.
  De VHP wordt nog steeds geassocieerd als zijnde de Verenigde Hindustaanse Partij en dat lijkt me niet de juiste weg om tot een eenheid te komen met alle andere in Suriname wonende gemeenschappen.


  Maak melding
 8. gef met jullie etnisch georienteerde partij.
  geef gelijk de pl en de abop een brasa .
  waardeloze partijen die er alleen zijn om het eigenbelang veilig te stellen.

  in de de ndp is tenminste al het tuig van suriname verenigd zonder etnische motieven.
  nu nog wachten op een partij met het landsbelang in het vizier


  Maak melding
 9. @Jiyani, iemand die emigreert is een emigrant ook al is die bij aankomst in het bestemmingsland land een immigrant hij of zij blijft ook een emigrant, idem voor import export, zelfde als t begin van een touwtje kan ook het eind van het touwtje zijn. Als je toch mensen op een schoolmeester toon toe wilt spreken, en dan ook nog een ezelsbruggetje nodig hebben. Zo zwaar en ingewikkeld is die materie toch niet???


  Maak melding
 10. De oppositie als geheel is misschien zwak te noemen maar om de VHP voorzitter zwak te noemen moet je wel je redenen hebben, en dat is in veel gevallen anderen en je zelf willen overtuigen van die stelling. En dat zou niet nodig hoeven zijn als ………!


  Maak melding
 11. @@Habi Bullah!! wees niet bang!! Damsco, Paraman of RobG en Parbo gaan hem vervangen!! Het wordt erger tot kwaad met SU!! De Duivels bereiden zich al voor!!


  Maak melding
 12. Het is duidelijk dat Santokhi duidelijk geen Trump is. Hij gaat als loopjongen van Bouterse opportunities zoeken in Nederland en India ipv duidelijk te maken dat hij Bouterse achter de tralies gaat gooien wegens moorden. Hij moet onrust stoken in Suriname om Bouterse weg te krijgen van de macht, maar gaat achter ieders rug om bij Bouterse op bezoek. Deze man is vlees noch vis.


  Maak melding
 13. Aan Geldschaap,

  Jouw citaat: Hij gaat als loopjongen van Bouterse opportunities zoeken in Nederland en India ipv duidelijk te maken dat hij Bouterse achter de tralies gaat gooien wegens moorden.

  Hij gaat er niet over om Bouterse achter de tralies te gooien, daar gaat het gerechtshof over, de rechters beslissen dat !!!!!

  Santohki is geen rechter !!!!!


  Maak melding
 14. @ Nicolaas,

  Iemand die zijn land verlaat is een emigrant en zodra hij in het land van bestemming aankomt is die persoon een immigrant. De persoon zelf blijft dezelfde persoon, zijn status verandert.

  Dat is het verschil tussen een emigrant en een immigrant.
  Waarom bestaan deze 2 termen/woorden als het toch hetzelfde blijft?
  Ben benieuwd naar je antwoord.

  Ik heb Paraman daarop gewezen omdat hij het had op de status van Ray. Ik ken Paraman al langer met zijn racistische opmerkingen als het gaat over hindustanen.


  Maak melding
 15. @Jiyani,
  Ik begrijp best wat jij bedoelt en je hebt ook geen ongelijk. Maar Paraman had ook gelijk door over emigranten te spreken, hoewel je een immigrant bent in het land waar je je middels migratie vestigt, men blijft in land van herkomst en overal elders ter wereld emigrant. Dus iemand die zijn land verlaat blijft een emigrant en daar verandert zijn aankomst van emigratiebestemming niks aan. Is vanuit welke positie je het wilt zien. Maar ik wil mijn gelijk niet door drammen en houd er over op. Ik had misschien een minder aanvallende toon moeten gebruiken of beter helemaal niet gepost.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES