Bestuursraad De Surinaamsche Bank ook in de fout

22
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 23 jan – Ook de bestuursraad bij De Surinaamsche Bank valt veel te verwijten. Dit stelt Glenn Gersie, governor van de Centrale Bank van Suriname. Het mocht nooit zover komen dat de bank zulke zware verliezen leed.

Volgens het jaarverslag gaat het om ruim twee miljoen dollar in 2016. De bestuursraad heeft intussen bankdirecteur Sigmund Proeve aangemerkt als het zwarte schaap. Maar Gersie zegt in het radioprogramma Welingelichte Kringen dat de raad “onvoldoende” de vinger aan de pols heeft gehouden. Volgens Gersie moet de raad goed in de spiegel kijken en zich bepaalde vragen stellen over het eigen nalaten.

De raad is net zo verantwoordelijk voor de problemen waarin De Surinaamsche Bank nu verkeert. Volgens Gersie mogen geen veerkeerde conclusies getrokken worden. De Surinaamsche Bank is nog even solide als bankinstelling. Cliënten hebben niets te vrezen. Het verlie zal niet worden afgeschreven van de tegoeden van rekeninghouders. Intussen zijn maatregelen getroffen voor strenger toezicht.


22 REACTIES

 1. Waarom wordt er geen openheid over zaken gedaan.
  Is twee miljoen dollar in 2016 is dat normaal ?
  Kan de bank dat opvangen ? En zo ja hoe. Hoe zijn de vooruitzichten voor 2017 ? Kan de bank extra maatregelen nemen dit jaar (bezuinigen) om 2017 met 4 miljoen in de plus te eindigen ?


  Maak melding

 2. Haal je geld zo snel mogelijk bij alle Surinaamse banken.. Want het hele financiële systeem van het land is ondermijnd, het slechts een kwestie van tijd voordat alles in mekaar dondert, en Boutaman met zijn gezien naar Obiamang in Equatoriaal Qunea verkast…


  Maak melding

 3. Met mooie verhaal van gersie koop men niets. Het volk wordt dom gehouden. DSB is gewoon failliet. Weet je nog in 2010 beweren ze dat erkomt geen devaluatie, in 2016 het zelfde en wat gebeurde nog eens 20% devaluatie. Maar intussen is het 110% devaluatie en ze praten niet meer over.
  NU DSB is failliet en ze zeggen van niet, flink rook is daar en vuur ook anders zou je niet gersie en hoefdraad horen, DNA noch regering zegt niets want ze weten het. Abdoel is monddood.
  Weet je nog een tijd geleden hadden ze rekeningen opgevraagd om te weten wie wat heeft en hoeveel, toen zei ze dat het niet waar is, wel het is wel waar. Bouterse kan alle geld commanderen om schulden te betalen en dat gaat deze regering doen.
  Mensen haal je geld op voor het te laat is. Doe het vandaag nog.


  Maak melding

 4. Get verdom.. e !! wat gaat goed met Suriname?? met niets gaat goed!!!!! Het is 1 en al een zootje!!! Ik ben moe van!!! Ik snap niet waarom de terrorist en de clan niet kaal geplukt, verdreven en opgesloten wordt in Guantanamo bay!!


  Maak melding

 5. De heer Gersie is wakker ,

  waar is zijn dringende advies aan de regering inzake het onmiddellijk zwaar bezuinigen op alle uitgaven ?????

  waar zijn al onze deviezen en ons goud gebleven ?????

  waar zijn al de miljarden aan gedrukte ongedekte bankbiljetten gebleven ?????

  heeft Gersie de Sur Bank gewaarschuwd voor de massale te grote uitgaven van de overheid ???? En dat daardoor zaken met de overheid dienden te worden afgeraden ????

  Aub heer Gersie kom met informatie !

  PS : Weet u de exacte GROOTTE van de juist berekende totale leningenschuld ????

  Adviseert u dat de overheid NOG MEER leningen sluit ???

  Ik zie dat u zelfs bemoeit met zaken zoals eventuele salarisverhogingen bij de overheid !!!!!


  Maak melding

 6. Juist daar moet hij naartoe. Amerika heeft zoon van president opgepakt met 100 miljoen,dus laat hem gaan verfen k9mt hij en z8jn familie en frends niet.


  Maak melding

 7. Overal zijn er boeven. Wang onderzoek moesoe kong, pe a monie go, verlies? Nooit meer iets vernomen van het onderzoek in de creditcard affaire. Ma kut, Zo lijder en paarse roverheid van het land, zo aanhangers bij de DSB En CBVS.


  Maak melding

 8. de heer Gersie is wakker? misschien moet hij terug gaan slapen en opnieuw wakkerder worden. toen er zoveel geld was verdwenen was het geen probleem? suriname hoort zich ook aan de geldende financiele regels te houden. wie handhaaft? Gersie? of heeft hij het druk gehad met geld drukken of geld persen?


  Maak melding

 9. Gersie was een van de eersten die riep dat er niets aan de hand was.
  Kan!, maar dat moet betekenen dat je op de hoogte bent van de balanspositie van de bank. Indien dit niet het geval is, dien je je te onthouden van commentaar.
  Nu roept hij iets dat zijn doodvonnis kan betekenen.
  De centrale bank was wel op de hoogte:
  ” Volgens Gersie moet de raad goed in de spiegel kijken en zich bepaalde vragen stellen over het eigen nalaten”
  De bijzonder slechte positie is niet ontstaan in de het laatste maand/laatste kwartaal.
  Reshuffle.
  Hoefdraad moet het volk toespreken.
  Laat hij dit achterwege dan blijft onzekerheid bestaan en zal de SRD verder in waarde dalen en de rente stijgen


  Maak melding

 10. Hallo meneer / mevrouw,
  Als u dringend werk nodig hebt om krediet vast te stellen, of je moet een lening af te betalen
  uw schuld, een lening herfinancieren moet je? Heeft u krediet nodig hebt om een ​​auto of een te kopen
  huis? Zo ja, zorgen niet meer, bieden wij alle soorten leningen zonder credit
  contact op met een passende rente !!! Contacteer ons vandaag nog via e-mail. voor meer info
  Dank je.


  Maak melding

 11. Hallo:
  Dringend lening aan uw financiële behoeften op te lossen, bieden wij een betrouwbare lening tegen een rente van toepassing is op alle leningen is (2%), indien u geïnteresseerd bent contact met ons op via (Easyloantoday2017@gmail.com) met de onderstaande informatie
  Je volledige naam: _____
  Land: _____
  Stad: _____
  Adres: _____
  Bedrag Nodig: _____
  looptijd: _____
  Doel van de lening: _____
  Maandinkomen: _____
  Leeftijd: _____
  Sex: _____
  Beroep: _____
  Telefoon nummer: _____
  Bedankt.

  De heer Alfred Smith


  Maak melding

 12. Let op:

  Wij bieden momenteel leningen aan geïnteresseerde personen, bedrijven, zakelijke organisaties e.t.c tegen een betaalbaar tarief van 2% met de hulp en bijstand van ons bedrijf (Bridge Financial). Wij bieden lange en korte termijn leningen aan; ons bedrijf heeft veel doorbraken opgenomen in de levering van eersteklas financiële diensten aan onze klanten, met name op het gebied van leningen en kapitaalvoorzieningen voor particulieren en bedrijven.

  U kunt hier snel een lening aanvragen en het met gemak krijgen. Misschien bieden we een lening van 10.000 tot 20.000.000 dollar, euro en pond.

  Houd er rekening mee dat elke klant, zowel lokaal als internationaal, de garantie heeft op het verkrijgen van een lening van dit bedrijf met GEEN COLLATERAL.

  Als u geïnteresseerd bent en een lening nodig hebt, neem dan contact met ons op (bridgefs.co@gmail.com)

  Met vriendelijke groet.
  Richard Roger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.