Strenge controles bij Chinese en Braziliaanse winkeliers

20
Suriname

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) begon op 20 januari met een strenge controlecampagne, waarbij gelet wordt op de etikettering van voorverpakte goederen bij Chinese en Braziliaanse winkeliers. Hoewel de controle bij alle winkeliers in Suriname zal geschieden, wordt de focus gelegd op deze twee groepen. Behalve dat zij samen de grootste groep vormen, komen de meeste klachten van consumenten vanuit de klandizie van deze groep. De actie is donderdag aangekondigd. Op de foto Ingrid De Bel – Simson bij de installatie van het Steering Comité dat in het leven is geroepen om de aanvang te maken met de controle op de naleving van het Technisch Voorschrift ‘Algemene vereisten voor de etikettering van voorverpakte goederen.


20 REACTIES

 1. Waarom hebben ze eerst gewacht met het onderzoek ?
  Als de arme Consument niet hebben geklaagd, dan was er ook geen onderzoek gekomen. M.a.w. als de kalf verdronken is, dempt men de put.! Hupsakee weer een commissie in het leven geroepen, moet het dienst en waren wet dit onderzoek niet vooraf onderzoeken vraag ik me zelfs af.

  sari tori


  Maak melding

 2. Mijn vrouw had een keer heftige discussie met een Chinees aan de Ringweg(grote supermarkt). De Bol was 6 dagen over datum!! Zij wees hem er op aan!! Hij was er niet mee blij mee en begon vel tekeer te gaan. Ik pakte mijn telefoon en belde vervolgens de politie en met de mededeling van, straks is de dienst van waren die ik ga bellen.
  Al met al, ik heb het aan de politie overgelaten en weggegaan!!

  Gevolg ervan????????

  Let strikt ook op de kassa bonnen!! vooral bij de Chinezen!!
  Ze doen expres paar srd meer aanslaan. Zo doen zij bij een ieder bijna. Op deze manier halen zij het huur bedrag van zijn huurpand binnen de maand er uit!!! En als je iets van zegt, dan zeggen zij, ooo sorrie, sorrie! komt door de drukte en veel boodschappen!!!!!

  @@ Jacobes!! Heel goed gezien!!! TOP! De val moet er zijn voor de volgende!!!


  Maak melding

 3. Heheheheheh, laten ze eerst die vieze eettenten maar eerst aanpakken. En als ze niet weten hoe dat moet! Dan heb ik een tip! Stuur Rob Geus van de smaak politie op hun af, en sluiten die hap. Als je ziet hoe ze voedsel klaarmaken , men! het is helemaal uit de tijd. Het is 1 grote zooi bij sommige ( hygiëne ) en toch zie je een heleboel die zooi smakelijk naar binnen werken. Bah,bah, bah! Die zien het verschil niet meer tussen poep en sate’ zodra ze een djogo teveel op hebben.

  Laten we eer doen aan onze eet cultuur . : .


  Maak melding

 4. Ik zal niet ontkennen dat er Chinese en Braziliaanse ondernemers zijn die de boel willen belazeren, deze ondernemers zijn ook maar mensen, natuurlijk zullen er een paar oneerlijke tussen hen te vinden zijn. Maar dat de regering nu maatregelen tegen hen treft, is niets anders dan een afleidingsmanoeuvre om anderen de schuld te geven van de huidige ellende in Suriname, het is een schoolvoorbeeld van ‘a no mi’.


  Maak melding

 5. De aandacht afleiden van huidige situaties, ze weten van gekkigheid niet meer in welke bochten ze moeten wringen om de zaak recht te trekken triest,en het land verkopen aan de laagste bieders Chinese Aziatische en Afrikaanse landen ,met vooral geen kennis alleen maar meer roven


  Maak melding

 6. Haco@, hahahahah,,, robg gebruikt termen als: man,,man,, man,, Ik niet. Als hij ooit voet op Surinaams bodem zet , breek de pleuris los. Van ellende pak hij de eerste beste vliegtuig back to Holland.


  Maak melding

 7. Afleidings manoevre van het DSB faillissement. Wie zijn geld niet weghaalt zijn verloren. Het is goed fout daar, te veel vedediging van Gersie en Boefdraad. Assuria wil zijn 10% ook kwijt en lopen met het verlies. Grootste fout van DSB was geld lenen aan de staat, nu betaalt de staat niet dus is DSB fout. Nee fout van de klanten. Het is jou geld mensen haal maar op beter laten stelen dan door deze regering laten verdampen.


  Maak melding

 8. Even ter aanvulling ; deze onderzoek is maar tijdelijk.
  Als de vernoemde winkeliers, iets onder de tafel gaat schuiven, is alles weer achter de rug. Dus kort samengevat ;
  leven en laten leven, vooral now now ding é pina no k@ !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Suriname had toch ook voor Zanderij een radar of zoiets voor de verkeerstoren van China gekocht met de handleiding uitsluitend in het Mandarijn!
  Gaat men er nog werk van maken dat Brazilianen en Chinezen in het Nederlands gaan (leren) spreken?


  Maak melding

 10. @ Dierenmeesterheer.

  Waarom moeten de Chinezen, en Brazilianen Nederlands leren ? Dat zou een nagel in de doodkist van veel Surinamers worden !! Men is in Su toch bezig het koloniale
  verleden weg te wissen ? Ik denk eerder dat wij Portugees
  ( Brasil ) en (Chinees moeten leren spreken )
  Want deze mensen zijn harde werkers , en ze zullen in een tijd bestek van een jaar of 3 al een eigen zaak hebben !
  En ons luie landgenoten worden werknemers bij deze nieuwkomers.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Heb het vaker meegemaakt en vooral de supermarkten aan de Highway en Lelydorp.
  Je betaald met 50 SRD en hij geeft je voor 20 SRD terug en zegt de chinees doodleuk “joe gi mi 20 a no 50” en doet zijn kassa dicht en kun je fluiten naar je geld.
  Inderdaad op iedere bon enkele SRD’s meer aanslaan en zeggen “ai mi naki verkeert solie solie” maar als blijkt dat hij op 4 artikelen 7 ARD teveel heeft aangeslagen zeg je dan “fa joe e foeferoe so” en dan wordt de chinees pissig en zegt “ala soema mikie misstake tok”
  Deze chinezen zijn niet die van vroeger die je blindeings kunt vertrouwen.


  Maak melding

 12. @ Wiep Ding,

  Je posting is “de spijker op de kop geslagen” !!!

  Mij is het verschillende malen overkomen bij Chinese Supermarkten?bouwmarkten !! in Par’bo Noord .

  Gelukkig ben ik van de “oudere generatie” en heb goed hoofdreken onderwijs gehad ; dus zonder rekenmachiene

  maak ik al uit het hoofd een schatting van wat ik zou moeten betalen. Dus iedere keer als het bedrag niet klopt wijs ik de Chinees gelijk op zijn fout !! Niet eerst weggaan van de kassa ! Velen schamen zich om de kassa-bon te bekijken, wat er staan mensen achter ze in de rij !!
  @ Sichara Mia: ik weet het ook niet !
  Zijn de “casave-chips, bananen-chips etc. ook bij ??
  Wie kan het uitleggen ?? de “trie” ???
  Weer een stunt van een domme Minister !!


  Maak melding

 13. Begin maar ook bij de luchthaven zanderij was afgelopen dec 2016 aldaar en zag oude vervallen data”s op eet produkten die meer als een maand oud waren


  Maak melding

 14. @@ Mohamed! dat bedoel ik dus!! wees altijd scherp en inderdaad, controleer het gelijk ter plekke en als het teveel is aangeslagen, saka saka ding!! en wie weet dat zij dat vaker doen. In dat geval de politie bellen en door geven wat er gaande is bij dat soort criminelen!!
  O, sorry!! de politie zal niet komen vanwege geen brandstof. Dus de dienst van waren???

  Schreeuw desnoods luidkeels en laat de anderen ook horen, waardoor zij een negatieve reclame hebben!!!

  Ik heb iemand bij Apentie! hem bellen om te komen filmen en op de media bekend maken!! en jawel hoor!! ik ga het een keertje doen als mij wederom overkomt!!!
  Het hoef niet percé een Chinees te zijn, laat ik dat voorop stellen.


  Maak melding

 15. Het nuttigen van voedsel die over de tijd is is, niet erg !!!!
  Mits het goed geconserveerd is; het moet niet langer zijn dan 2 maanden. Ik heb vaak groente zoals spercie bonen trouwens alle bonen soorten gegeten en leef nog. Dat geldt ook voor fruitsoorten zoals ananas en nog veel meer.
  Wel als je een blik open trek, wel de zelfde dag alles nuttigen. me
  Heb zelf een beschimmelde brood genuttigd niet bewust trouwens, er is met mij niks gebeurt. Alleen met zuivel producten moet men wel oppassen ..

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.