Onderzoek staatsschuld Suriname ‘deugt niet’

21
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 22 jan – Het strafrechtelijk onderzoek naar overschrijding van de wet op de staatsschuld slaat nergens op. Dit stelt parlementariër Krishna Mathoera (VHP). Dat de procureur-generaal concludeert dat het schuldplafond ongeschonden is, is “onbevredigend en onacceptabel.”

Het kan er dus niet in dat er geen onderzoek komt. De wet schrijft het zo voor. De minister van Financiën wordt dan als verdachte aangemerkt. Oppositieleden die het onderzoek aanvroegen, kunnen het zich niet voorstellen dat er geen vuiltje aan de lucht is. “De conclusie trek ik ernstig in twijfel, omdat de informatie die ik tot mijn beschikking heb, wel uitwijst dat het obligoplafond is overschreden”, zegt Moethoera tegenover de Ware Tijd.

Er komt dus geen vervolging van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. Volgens de procureur-geenraal is er geen grond. Het Bureau voor de Staatsschuld zou niets onregelmatig hebben gerapporteerd. Mathoera had van meer “zorgvuldigheid, onafhankelijkheid en professionaliteit” verwacht van de procureur-generaal. Het onderzoek had dieper moeten gaan dan alleen maar het verslag van een officiële instantie.


21 REACTIES

  1. Vriendjes politiek deugt dus wel!! Het volk wordt dus voor de paarse kar gespannen, ergens moet toch dus een limit zijn. Schei toch uit die rot joch.


    Maak melding

  2. Heel die bende van Bouterse deugt niet. Dat is toch al duidelijk. Art. 148 is ook misbruikt. PG had t toen ook goed gekeurd. De PG is net als Bouterse en de NDP een schande voor Suriname.
    Maar ja, het volk heeft er zelf voor gekozen. Het volk kan / moet het oplossen. Het volk moet nu het initiatief en verantwoordelijkheid nemen. Gaan ze blijven slikken of nemen ze actie ??!!??!!


    Maak melding

  3. Als de vrouw van de baas, na 20 jaar huwelijk en drie kinderen verder, baas van verkrachting binnen het huwelijk beschuldigd, zal een paarse gynaecoloog in Suriname, na een gedegen onderzoek concluderen dat de vrouw van baas liegt, omdat zij nog maagd is. Baas wordt dan zeker vrijgesproken door een paarse rechter omdat die de deskundigheid van de gynaecoloog niet in twijfel zal trekken, ‘bika so langa neks no fout, neks no overschrei en neks no broko tu’.


    Maak melding

  4. Met z’n allen hadden wij toch van meet af aan kunnen bevroeden dat de benoeming van deze pg niets anders behelsde dan s’lands kankergezwel buiten het gevang te houden. Ik vraag me af hoe lang het volk het nog volhoudt om zo met zich te laten sollen.


    Maak melding

  5. De Mini =ster van Financieen kan niet vervolgt worden;
    simpel weg omdat hij niet de enige schuldige in deze delikate kwestie. A godo bigi tumusi brada´s nanga sis´as.
    Een hele grote hand beschermd hem boven het hoofd !
    Als hij wordt veroordeeld, dan zouden er meer mensen bij betrokken zijn.

    sari tori


    Maak melding

  6. Het is toch duidelijk!
    In Suriname mag en kan de criminelen die behoren tot de ndp klasse Niet berecht worden maar ze moeten met rust gelaten worden!De verdere neergang van Suriname is dus een feit.Wij hebben een preet bharara niet die ons gaat kunnen verlossen.
    Preet bharara van amerika..help ons !


    Maak melding

  7. PG is een loonslaaf van de drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE, die “BEFEHL IST BEFEHL” hoog in het vaandel draagt. Dus deze geindoctrineerde minkukel kan niet anders doen dan, door middel van list en bedrog de paarse maffiabazen Bouterse en Hoefdraad uit de bajes te houden.


    Maak melding

  8. De Surinaamse PG is ook een lid van de paarserovers bendes. Hij weet wie en vanwaar de drugs wordt geëxporteerd naar het buitenland. Hij is een van de grote crimineel van Suriname


    Maak melding

  9. Hier is sprake van “een slager die zijn eigen vlees mag keuren”.
    De afdeling staatsschuld is een onderdeel van de regering en zal de regering altijd dienen in voor de regering positieve zin.
    De oppositie beschikt ook over deze cijfers. Alleen vertrouwen ze het niet, vandaar het verzoek aan de PG om dit te onderzoeken. Als de PG geen ballen verstand heeft van controle (dat is overigens niet in zijn opleiding verdisconteerd), dan hoort hij deskundigen, zoals accountants, financieel deskundigen etc. in te huren om hem een helpende hand in deze te bieden. Met betrekking tot het laatste is hij goed in de fout gegaan. Hopelijk herziet hij zijn uitspraak nadat hij deskundigen in deze heeft geraadpleegd.


    Maak melding

  10. Out off topic.

    Ex president Jammeh van Gambia is vertrokken naar Equatoriaal Guinee, daar gaat hij in balingschap leven.
    Maar mjinheertje heeft de staatkas al leeg geplunderd,
    en buitendien alle luxe wat hij had, exclusief auto´s zijn verscheept. Ik vraag me af wat Baas DDB gaat mee nemen mocht het zover komen, maar zo ver komt het niet !
    Want de Baas is zeer geliefd in sweet Sranang !!!!!!!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding

  11. @JZwartmans,

    Baas gaat nergens. Hij is verzekerd van minstens nog 20 jaar macht. Een redelijk grote deel van het volk wil niemand anders!! Omkoping, bedreiging en zwartmaking doen de rest.


    Maak melding

  12. Er was geen onderzoek. Meneer de PG heeft gewoon de conclusie van een rapport overgenomen ipv die rapport op deugdelijkheid te onderzoeken. Maar dat zou dan weer leiden tot zijn ontslag en tot de benoeming van een nieuwe PG. Dus niemand zou er wat mee opgeschoten zijn.


    Maak melding

  13. Zelfs een zesde klasser kan deze 2 vragen beantwoorden:
    1. Hoeveel is het wettelijk vastgelegde leenplafond?
    2. Is er meer geleend dan dat?

    Kinderen denken simpel en vaak logisch. Volwassenen denken met allerlei bijbedoelingen. Zoals de PG en de rapportsamensteller(s).


    Maak melding

  14. De oppositie maakt zich ook gemakkelijk vanaf. Ze hadden zelf eerst een gedegen onderzoek moeten laten verrichten en met de uitkomsten de PG verzoeken een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

    Het is voor iedereen duidelijk dat door de recessie het BBP fors is gedaald en het vrijwel zeker is dat het schuldplafond is overschreden. Om te bepalen of er sprake is van een overschrijding is het van belang duidelijkheid te verschaffen over de gebruikte wisselkoersen en inflatiepercentages.
    Deze regering rekent met wisselkoersen en inflatiepercentages die niet reëel zijn maar voor haar gunstig uitpakken.
    Nu geeft de oppositie de PG de kans om te dokken en de conclusies uit een gedateerd rapport te gebruiken. Puur lijfsbehoud.

    Zo modderen we maar door.

    Wo. Ka.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.