Proeve weg om rode cijfers De Surinaamsche Bank

39

PARAMARIBO, 19 jan – Directeur Sigmund Proeve van De Surinaamsche Bank, DSB, is ontheven om een ‘verschil van mening’. Volgens de raad van commissarissen was er overleg. “Uit het overleg is gebleken dat er een verschil van mening bestaat tussen de raad en drs. S. Proeve.”

Het verschil van mening betreft “de wijze waarop thans leiding zou moeten worden gegeven aan de bank.” DSB heeft het boekjaar 2016 afgesloten met een verlies. Dit verlies en het functioneren van de leiding van de bank zijn aan een nadere beschouwing onderworpen. Op grond daarvan is Proeve aangezegd “zich tot nader order te onthouden van het uitoefenen van zijn functie tot aan de beëindiging van zijn dienstverband.”

Intussen is in een voorlopige leiding voorzien bij Suriname’s grootste bankinstelling. H. Lieuw-Hie-Gonesh, statutair directeur (Chief Commercial Officer) zal vooralsnog met het voorzitterschap van het directieteam worden belast. Volgens de raad is de dienstverlening van de bank “onverminderd gegarandeerd en dat zijn de nodige maatregelen getroffen om de winstgevendheid te herstellen.”


39 REACTIES

 1. En nu gaat njang patu partij van crimi bouta aan de haal. Ramon zal deze crimi voordragen. Maar met vertrek van proeve is deze bank al failliet. Mensen haal snel je geld weg want anders ben je het kwijt.
  Doekhi heeft het al gedaan en nog meer van de paarse rovers


  Maak melding

 2. Waar is Hoefdraad? Hij is de enige die nú zijn zegje moet komen doen. Hij moet de rust komen herstellen en proberen het vertrouwen terug te winnen van het publiek
  Gebeurt dit niet dan zal het doek vallen voor DSB.
  Rekeninghouders zullen al hun geld gaan opnemen en dan is de bank definitief verloren. (Als dit al niet het geval is).
  Bovendien zal dit zich als een olievlek verspreiden over het gehele bankwezen. het geldstelsel staat op instorten


  Maak melding

 3. @ pico
  je stelt me toch enigzins teleur als je denkt dat men vertrouwen heeft in de banken.
  de mensen zetten hun eld op de bank omdat ze het nergens anders kwijt kunnen.


  Maak melding

 4. Voor de Rovers is nu de gouden kans!!

  Dat mensen massaal hun geld gaan opnemen van de bank, hebben de boeven allang door! Om de hoek staan ze op je te wachten en een andere mogelijkheid is, dat je geld ook thuis niet veilig is!!

  Op de bank ben je kwijt
  Op straat ben je na pak slaag ook kwijt
  Thuis ben je ook kwijt nadat ze je verbouwd hebben!!

  Mensen zet je wapen op scherp!!!

  Jij de keus!!!


  Maak melding

 5. Het kleine groepje uitbuiters wil geen pottenkijkers in hun schemerige business, anders hadden ze al lang een uitstekende bankdirecteur van elders aangetrokken.
  Wie in Suriname weet hoe een bank te leiden, behalve dan naar de ondergang?


  Maak melding

 6. Maardanfa
  Het kan. Een paar voorbeelden
  1. Verlies over het boekjaar 2016, maar daar staat zoveel winst over voorgaande jaren tegenover dat dit (gemakkelijk) gecompenseerd kan worden.
  Maar het is een waarschuwing!!
  2. Een verlies over 2016 door eenmalige? extra voorzieningen. Men ziet dat schulden niet worden afbetaald bijvoorbeeld door faillissementen,

  Of DSB genoeg vet op haar bot heeft weet ik niet.
  Het ziet er in ieder geval beroerd uit


  Maak melding

 7. “Proeve weg om rode cijfers De Surinaamsche Bank.”

  Wat zullen we dan moeten doen met een DiDiBrie, een Boefie en de horde aan adviseurs die heel Suriname naar de verdoemenis hebben geleid??????


  Maak melding

 8. DDB kan het beste de eer aan zichzelf houden en aftreden.

  Er moet een zaken kabiet komen met technocraten die alles overneemt en een algemene verkiezingen van DNA-leden voorbereidt, die uiterlijk 25 mei 2018 moet plaats vinden.

  Het 8 december 1982 strafproces bij de rechtbank/krijgsraad in alle rust zijn voortgang vindt.

  Moiwana 86 moorden een rechtszaak plaats vindt bij de rechtbank/krijgsraad.

  Alle strafbare zaken die sinds 25 februari 1980 tot nu toe hebben plaats vonden en nog niet voor de rechtbank/krijgsraad hebben plaats gevonden, moeten voortgang vinden.

  De totale criminaliteit/misdaad stevig wordt aangepakt door politie, justitie, OM, het leger ondersteuning verleent, één maal 24 uur, 365 dagen per jaar in het hele land, straten, winkels, buurten, te land, ter zee/ rivieren en in de lucht.

  Iedereen is vervangbaar.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Waar rook is, is vuur. Dus haal uw geld weg bij deze bank, wie weet ontwaakt u uit een nachtmerrie.
  Devaluatie?! Nee hoor, nooit van gehoord!
  En? Wat gebeurde er?! Vooral buitelandse valuta is bij de boeven van de nog vijf Nationale Debiele Personen niet veilig.


  Maak melding

 10. Rode cijfers?
  Wat is gebeurt met de credit card oplichting van 2 miljoen US$ door een Surinamer die met zijn gezin neerstortte in Amerika?
  Heb het vervolg van deze post niet meer kunnen volgen omdat nieuws hieromtrent ontbrak.
  Is deze schadepost nog vervolgd via een rechtszaak?


  Maak melding

 11. De isdb heeft halal geld geleend aan boefdraad, waar is dat geld. En die idioten zijn al in het land , ik heb ze gezien en met mij vele bange surinamers. En de goede moslim, houden jullie je mond en bestrijd de kwade moslims onder jullie..


  Maak melding

 12. Proeve is geen boefje van nu.
  Afgezien van het verhaal over de brokkenpiloot, wie herinnert zich nog de ettelijke miljoenen buitenlandse valuta die door onze boefje Proevje naar het buitenland werden gesluisd i.o.v. de Dorset hotel-group. Proeve wist daarbij zeer gewiekst de deviezenverantwoording te omzeilen.


  Maak melding

 13. In alle sectoren is het land naar zijn moer, straks nog een burger en stammen oorlog, dan is het helemaal compleet gedaan met Su !

  @ L. Hannes welkom terug man .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Uitgelezen kans om Antoine Brahim op die functie te zetten…Kersten kan hem niet zoveel betalen zoals de overheid bij AZ.
  Zal mij niet verwonderen, pappie kan daar nog veel invloed uitoefenen…


  Maak melding

 15. Bij het lezen van dit bericht herinner ik mij nog de credit card limit van ene wijlen piloot die “crashte” met vliegtuig en familie in de USA.

  Wie had deze forse credit saldo toegekend en hoeveel andere gevallen zullen zich niet nog meer afspelen?

  Allemaal gelden van .??????


  Maak melding

 16. Ja welke bank volgt. Wat had je gedacht vd hakrimbank. Maar over het heen zenden van proeve zit meer achter.die gasten zitten in een lastig parket. de rente over de 550 milj obligatielening moet worden betaald. ze hadden gerekend op de dollars van de chinese bank maar de spullen die nodig zijn voor uitbreiding/modernisering van het digitaal gebeuren in suriname worden ala het ware kant klaar oogeleverd door de chinezen komt geen baar geld bij kijken. maar aangezien zij hun rente over de gelden die ze gestoken hebben in de obligatielening willen hebben halen ze de us dollars maar bij de banken weg waar ze het voor het zeggen hebben.En dat zinde proeve niet want hij zat toen niet in die njang. Alles van de dag is momenteel onderwijsstaking al dagen lang het alcoa/suralco gebeuren is als het ware op de achtergrond geraakt en dat komt ze goed uit. De uitkomst van dit steekspel zal als een bom inslaan in de samenleving dan zal blijken wie de eigenaar is van de dam LET MAAR OP,D.S.


  Maak melding

 17. Heel Het land zou het met 1 of 2 Banken kunnen doen.
  Al die andere banken zijn overbodig geld verspilling en werk gelegenheid. Minder toezicht is beter voor DCB.
  Kijk naar in Europa gemiddelde bank heeft hier net zo veel klanten als in geheel su.
  Waarom zou die formule daar ook niet werken.
  En in ander landen in Zuid America is het ook zo.
  Tijd voor hervormingen op de fin markt.


  Maak melding

 18. De Regering zit al langer in de “rode cijfers” ! Rekeningen worden niet betaald door Financien !!

  Wie treedt af bij de Regering !!!!! Of wie wordt afgezet met “leven lang behoud van salaris”?? , op te brengen door de belastingbetaler ???? Zeker niet door de “apen” die maandelijks steun krijgen van sociale zaken maar intussen wel een betaalde job hebben(zwart werken ) !!!


  Maak melding

 19. L Hannes,

  Los van het feit dat het momenteel minder goed gaat in Suriname, maar ik heb nooit gelezen dat er een bank in Suriname failliet is gegaan, dus men kan wel banken goed leiden in Suriname. Hoeveel banken in het Westen zijn al niet over de kop gegaan? Je kan niet iedereen in Suriname over 1 kam scheren, er zijn meer dan genoeg capabele landgenoten thuis.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 20. Die affaire van Ommeren is in de boeken afgeboekt vandaar het verlies. Bouterse heeft DSB kaalgeplukt om het verlies nog groter te maken. Vertel mij nu toch even. Hoe kan iemand winst maken met een bank die omgeven is door jakhalzen en rovers


  Maak melding

 21. Dat het zover is gekomen is omdat de Centrale bank ook hier heeft gefaald.De direkteur heeft een verspillend beleid gevoerd.Hij heeft de sinterklaas willen uithangen op kosten van de DSB en dit is het resultaat.Problemen!


  Maak melding

 22. Bouta dagi
  oe,Pe a Moni de ?!
  Deze vraag moeten wij aan jou stellen en niet aan Proeve.Die arme man bepaald niet.Hij is gewoon gemaakt tot zwarte schaap.
  Wat een ramp.


  Maak melding

 23. @ Kwamma,

  Ooit gehoord van de “Vervuurts Bank” waar Kasimex een afdeling heeft aan de Keizerstraat dicht bij de Waterkant ??
  Na “faillisement” met steun van de Overheid overgegaan in HAKRINBANK N.V. ??
  Waarschijnlijk behoor je tot de jonge generatie (NDP-ers), die bitter weinig afweten van het sociaal-economisch gebeuren in Suriname in de 20-eeuw !!
  Deze reactie is goed bedoeld aan jou, niet negatief !!!


  Maak melding

 24. -Daarom heeft Bouterse Boefdraad eerder laten vertrekken om hem te beschermen als het fout zou gaan. Hij zit nu bij financiën om zijn truc weer uit te voeren voor zijn schoonvader. Nu mag een ander eronder gaan leiden.

  Er is zoveel geld geleend en al dat geld is onderverdeeld in verschillende categorieën, dit betekent dat Boefdraad niets verkeerd heeft gedaan.

  Men vergeet een ding::::de Staat Suriname moet toch alles terug gaan betalen en wie gaat dat doen?????

  Zie maar nu waarom de DSB in de rode cijfers zit. Bouterse zijn zoon Dino werkt niet, maar zijn rekening bij de bank loopt al tot de miljoenen.

  Ze mogen mijn part allen in een grote gat vallen met slangen die ze zullen verscheuren.


  Maak melding

 25. Ben net 1 dag terug uit SU. Ik moet zeggen dat het daar een puinhoop is, mij zien ze voorlopig niet meer terug. Ik wil nog wel even een melding maken dat ik in de stad werd uitgescholden voor Kanker blanke en dat alles wat nu in SU zich afspeelt de schuld van ons blanke ras is. JAMMER.


  Maak melding

 26. Wordt die proeve doorbetaald???

  En als de bank failliet gaat, tot welk bedrag ben je dan gegarandeerd!!! weet iemand dat?? Nou mensen stel je centen wel veilig hoor!! ik geloof er niet in met dit soort kinderspelletjes!! en vooral met deze struisvogelpolitiek van deze boevenbendes!!

  Je wordt belazerd alwaar je bijstaat!! ze naaien je staande!!!!


  Maak melding

 27. Dutch
  Niet alleen jij ik surined maar ik ben bang voor families en vrienden ze zijn nu jaloers op ons dat wel goed hebben als je ze nu niks geeft pas op ze steken een mes in je rug, toen het beter ging kenden ze geen families in Nederland, ze kwamen met vakantie hier zonder dat ik wist nu maar schreeuwen gaat slecht en neem dit en dat mee als je komt, vertrouw ze niet meer!!!


  Maak melding

 28. Dutch no span, wanneer zij of hun kinderen ziek zijn,
  waar gaan men dan naartoe?! Vul in!
  De goede nagelaten en die zijn in de meerderheid zijn de overigen allen frustraten. Afgelopen zondag was er een schoolvoorbeeld van zo een frustraat te beluisteren op Radio ABC Suriname in het programma ‘Wel ingelichte kringen’ overigens een VPRO programma.


  Maak melding

 29. Proeve zat bij DSB als PION van de overheid !

  Een onafhankelijke CEO zou geen leningen verstrekken aan leveranciers die goederen en diensten leveren aan een overheid, die voor MILJARDEN aan ongedekt SRD-geld heeft uitgegeven !

  Een overheid die tot op heden grote betalingsachterstanden heeft en die de leveranciers domweg NIET kan betalen !!

  Proeve is ongetwijfeld op de hoogte geweest van het
  financiele wanbeleid van deze overheid !

  Filosofie van de machthebbers is : het is onze Staatsolie, het is onze EBS, het is onze Telesur, het is onze DSB ..
  en daarom kunnen wij al deze bedrijven UITHOLLEN, als het ons als machthebbers goed uitkomt !

  Dussss…………….. het staats-faillissement heeft steeds meer ernstige financiele gevolgen voor het Volk !!!
  De armoede zal verder toenemen !!!!!

  PS : Groei van de productie kan men met dit beleid, vergeten ! Economie van Sranan krimpt !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.