zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandIntentieverklaring Stichting Toerisme Suriname en Stg.COS

Intentieverklaring Stichting Toerisme Suriname en Stg.COS

-

Does Travel - naar Suriname

De Stichting Toerisme Suriname en de Stichting Collectief Overzee Suriname(Stg.COS) hebben deze week een intentieverklaring ondertekend, met als doel het toerisme te stimuleren richting Suriname. Stg.COS vindt het haar plicht om Suriname te promoten en ook de diaspora te informeren over de ondernemingskansen op het gebied van toerisme.

Juist nu dat de Surinaamse economie in zwaar weer verkeert moeten er meer bedrijven in Suriname op het gebied van toerisme opgezet worden, zodat er duurzame banen gecreëerd worden en de economie zich kan herstellen zegt drs. Ernest Grep voorzitter Stichting Collectief Overzee Suriname. Volgens Jerry A-Kum, directeur van de Stichting Toerisme Suriname, is de samenwerking opportuun voor de verdere promotie van de toeristische mogelijkheden in Suriname. Niet alleen investeringen zullen aan de orde zijn, maar ook mogelijkheden voor training, educatie en onderzoek, vult de directeur aan.

De twee organisaties zullen regelmatig overleg plegen en erop toezien dat de diaspora in Nederland optimaal wordt geïnformeerd en betrokken in de ontwikkeling van toerisme in Suriname.(FOTO: Dhr J. A-Kum(link) en Dhr. E. Grep/Stg.COS)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Goed gebaar, hoop dat het ook lukt. Op dit moment staan heel veel hotelkamers en appartementen leeg. Bovendien zou meneer Grep beter moeten weten dat alles duurder wordt en de mentaliteit van lokale bevolking verandert in rap tempo. Als toerist wordt je gewoon belazerd! Er is niet veel te beleven in su tenzij je een avonturier bent.


  Maak melding
 2. ga eerst wat doen aan de criminaliteit . de hoofdstad is het visite kaartje van een land . kijk naar New york, Parijs,Amsterdam etc etc . ma paramaribo is een broko parnasie .s”avonds is het een gost town . tripjes naar het binnenland zijn te duur. in hartje stad zie je overwegend hangmarrons die maar staan te staan en loeren op een prooi.
  als men op korte termijn de criminaliteit niet hard aanpakt dan zullen zelfs de Surneds wegblijven want men volgt en leest alles op internet en social media.


  Maak melding
 3. Kolibri
  Er is niet veel te beleven in su tenzij je een avonturier bent.
  Starnyunsu
  Als je starnieuws leest elke dag, dan moet je wel lef hebben om op vakantie te gaan naar Suriname. Elke dag een beroving of een roofmoord.

  Ik ben een echte avonturier en hou van het oerwoud.
  Maar schijterig als ik ben geworden, door alle berovingen en inbraken en roofmoorden etc, heb ik dit alles sedert 3 jaar achter mij gelaten want joe no mang bel faja moro if san mit joe.
  Ben thans 69 en mijn laatste trip op 66 jarige leeftijd was Wayambo en Stondansie met mijn eigen boot.
  Jammer het is over. Zelfs vissen op toekoenari en kobie en de bekende red tail ligt nu achter mij.
  Goodbye Wonotobo, Kauser, Apoera, Blanche Marie, Raleig en Stolzberg, Tibiti, Koesoewini, Kabalebo, Bigi Pan en al die andere plekken die ik ooit heb aangedaan.
  Het is het geld waard geweest maar ook de investering (auto, boot, huis en personeel)
  Jammer het is over. Suriname bedankt voor deze prachtige periode en tegelijkertijd Suriname bedankt voor de achteruitgang.


  Maak melding
 4. Hoezee voor Surinaam

  Land van laffe kleptomanen
  Land van bossen groot en mooi
  Land waar tussen Hindoestanen
  Marrons loeren op hun prooi
  Deerlijk tropenland, deerlijk tropenland
  Hoezee voor Surinaam

  Land waar tussen grote soelas
  Tussen rotsen in blote bal
  Djoeka’s dansen hun kaboela’s
  In korjalen rank en smal
  Deerlijk tropenland, deerlijk tropenland
  Hoezee voor Surinaam

  Land van precaire situaties
  Knippa’s manja en mopee
  Land van enge intimidaties
  Wie ze lust die eet maar mee
  Deerlijk tropenland, deerlijk tropenland
  Hoezee voor Surinaam


  Maak melding
 5. Op zich is het een mooie streven van deze 2 heren ; maar ik sluit me aan bij de posting van de heren / dames Kolibri en @ Rocky. Voor 3 drie dagen binnenland vragen ze 450€
  voor dat geld, zit ik 8 dagen lekker onder de tropische zon van Tenerife, de kans dat je hier door een insect CQ slang gebeten wordt is 0,0. Het personeel die er rondlopen zijn ook al vriendelijk, want ze beseffen geen toerist ; ook geen brood op tafel ! En buiten dien hebben ze daar alle faciliteiten, waar je naar harte lust kan ontspannen. En het is maar drie uur vliegen uit NL, 300 € extra zit je lekker 2 dagen volledig verzorgt nog op de koop toe in Africa.
  Een fles Black label liter kost in Tenerife 13:00 €, als je een zuiplap bent kan je je, in die 10 dagen flink je zelf bezuipen voor een habbekrats !

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 6. Roofovervallen zijn aan de orde van de dag. Deze kk rovers krijgen maar 1 jaar straf tenminste als ze ooit gepakt worden en kunnen gezellig weer gaan roven. Het is momenteel een gigantisch probleem in Suriname wat eigenlijk wordt onderschat nog door de overheid.

  Probeer eerst dit probleem op te lossen voordat je de toerisme probleem wil oplossen.


  Maak melding
 7. Ik heb ontzettend veel spijt in Suriname geinvesteerd te hebben. Ik ben pas beroofd. Je kunt tegenwoordig niemand daar vertrouwen. Zelfs je buren kunnen tipgevers zijn, als je buitenlander ben is je leven daar niet zeker. Suriname is geen toeristisch land meer maar een grote roversnest. Die zichzelf langzaam maar zeker aan het vernietigen is. Ik ben God dankbaar dat ik het overleeft heb.


  Maak melding
 8. Allemaal mooie woorden.

  Eerst orde op zaken stellen in Su. Pak de problemen aan die toerisme belemmeren.
  En pas daarna kan je Su promoten.

  Ach wat klets ik nou.
  Su is geen en zal nooit een land van toerisme worden.
  Nog een aantal jaren kan er geprofiteerd worden van de Surinamers uit Nederland. EN DAN: is het over.
  Want onze kinderen zijn niet geïnterseerd in Su.


  Maak melding
 9. Ja kondré mang ; het is keihard de waarheid, je kan beter naar een andere land met vakantie gaan dan SU.
  Ten eerste Su is niet meer zoals het was, vroeger leefden we samen. Er was geen onderscheid tussen je etnische background, tegenwoordig kan je je, familie nog geen eens meer vertrouwen.

  @ Panlo

  Je hebt volkomen gelijk; omdat het niet anders omdat het niet anders kon. mijn kinderen willen ook niet naar Su met vakantie,toen ze klein waren wel toen ze klein waren wel.

  @ Slachtoffer van een roofoverval
  Ik begrijp wel dat je terug wil en daar iets opbouwen ; maar brada, je weet dat de politieke situatie niet stabiel is, waarom ben je dan gegaan ?
  Na soso las ting nanga yu monie,wees blij dat je nog leeft !
  Suriname is lek als een mandje, iedereen komt daar makkelijk binnen zonder visum,ze doen wat ze moeten doen en pleitte zijn ze. In Nederland hebben we de zelfde euvel met de asielzoekers.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 10. Dit is letterlijk zand in de ogen strooien! Intentieverklaring? la me nie lachen jeri , het is meer show dan werkelijkheid. Wat voor toegevoegde waarde heeft het, Nada!! . De meeste hier hebben daar al op geantwoord. Misschien zien de heren eindelijk een keer , de Hollandse nuchterheid is alom ..


  Maak melding
 11. Ik heb ook bij cola kreek wat meegemaakt Hoe rovers andere auto ging beroven zelf bang geworden, erg man en pas op wisselplicht wordt plotseling ingevoerd!!!


  Maak melding
 12. Ik vind geweldig nieuws dat er heel veel gedaan gaat worden in Suriname om de toerisme te bevorderen. Maar ik wil dit even kwijt.Ik ben nu in Suriname op vakantie.Krijg op zanderij een verblijf van half jaar.Maar nu.Ik wil nu mijn verblijf verlengen naar een jaar.tot mijn verbazing word er bij de vreemdelingendienst tegen mijn gezegd dat het niet nodig is omdat ik in Suriname ben geboren.Mijn inziens ben je dan illegaal.wie helpt mij?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES