dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Crisis Surinaams onderwijs schuld regering'

‘Crisis Surinaams onderwijs schuld regering’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jan – De problemen en de stakingen die het onderwijs keer op keer treffen, zijn te wijten aan het beleid van de regering. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. De regering zou iets anders moeten bedenken dan met machtsvertoon trachten de leerkrachten weer voor de klas te krijgen.

Het komt veel te vaak voor dat leerkrachten zich gedwongen voelen tot het voeren van protestacties. “Het tanende vertrouwen in het regeerbeleid is er mede de oorzaak van dat er over de gehele linie schade wordt toegebracht aan de onderwijsontwikkeling en het menselijk potentieel. Dit heeft tot gevolg dat burgers zich niet ten volle kunnen ontplooien en op waardige wijze in hun levensonderhoud kunnen voorzien”, stelt de NPS.

Onderwijs moet juist een effectief mechanisme zijn om armoede en sociale ongelijkheid te verminderen. “Met de situatie nu wordt niet slechts het onderwijssysteem gestremd, maar raken leerkrachten en leerlingen gedemotiveerd. De strijd van onderwijsgevenden voor lotsverbetering moet daarom serieus genomen worden. Powerplay vanuit de regering moet plaats maken voor dialoog en duurzame oplossingen”, aldus de NPS.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Wie anders? Deze regering is te slecht om te branden, met die moordenaar aan het hoofd met zijn verzoening, terwijl deze midadiger nog steeds vrij rond loopt, hij heeft het voordeel dat hij in een corrupt land woont zonder normen en waarden. Normaliter zou deze misdadiger allang opgesloten zijn, maar in een land waar er geen rechtstaat is, kunnen deze situaties plaats vinden.


  Maak melding
 2. Ach wat maakt het uit ? Wat hebben ze in de afgelopen 40 jaar geleerd ?
  Als ze iets hadden geleerd dan hadden ze er niet voor gekozen om zich te laten leiden door een crimineel en zijn organisatie.


  Maak melding
 3. Ze moeten deze oproerkraaiers terugslaan naar de middeleeuwen. Gewoon de knuppel erop. Iedereen in Suriname moet de broekriem aanhalen. Leraren hebben geen voorrangs positie. Zoals deze klootzakken omgaan met de belangen van kinderen is bij de beesten af.


  Maak melding
 4. @parbo / LERAREN HEBBEN GEEN VOORRANGS POSITIE, maar COUPPLEGERS MOORDENAARS DRUGSCRIMINELEN VOLKSMISLEIDERS en ROVERS WEL


  Maak melding
 5. Het misleid volk heeft gekozen voor een vrachtwagenchauffeur,om een vliegtuig te besturen….wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.


  Maak melding
 6. @Parbo

  De leraren hebben natuurlijk geen voorkeur positie.
  De leraren hebben een getekende overeenkomst met de regering waar de handtekening van de president onderstaat.

  Op meerdere momenten in het afgelopen jaar heeft de regering willens en wetens, met alle kennis waar over de regering beschikt, harde afspraken gemaakt.
  Het is dan zaak die na te komen en geen rare smoesjes te vertellen, leugens te verkondigen en mensen door het slijk te halen.

  Parbo de tijd voor de knuppel en de Uzi is voor bij.

  Een land krijgt de regering die het verdiend.

  Wie wind zaait zal storm oogsten.


  Maak melding
 7. Waar zijn de leerlingen/studenten gebleven ik zou zeggen steun je leraren en ga met zijn allen naar parlement gebouw. Blokkeer de scholen die geen actie willen voeren. Het zijn scholen die slaaf zijn van de paarserovers


  Maak melding
 8. Knuppels, Belangen van kinderen ???????

  Zie hierbij de belangen van …………..??????????

  Familie-inkomsten , vermindering van ruim 77 % !

  Politieke corruptie frustreert alle ontwikkeling !!!

  Rechterlijke macht wordt openlijk gesaboteerd !!!

  Ongedekt geld gedrukt, voor Miljarden !!!

  Surinaamse munt is vernietigd !!!

  Staatsschuld van circa 15 MILJARD !!!

  Monetaire reserves bij CB v S en Goudvoorraad , zijn verdampt !

  Onnodige Adviseurs pres kosten ruim 400 Miljoen per jaar !

  Staat betaalt schulden laat of helemaal niet !

  Exporten zijn minimaal !

  Al dit onzinnige anti-Surinaamse beleid, zou in het belang van het Surinaamse kind zijn ????????

  PS : Schaf de nieuwe Sranan-slavernij direct af !!!!!


  Maak melding
 9. “Presidentiële commissie informeert leraren”

  “Een presidentiële commissie bestaande uit Jules Wijden-bosch, Eddy Jozefzoon, Errol Alibuks en minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft de leraren vandaag geïnformeerd over het herwaarderingsprogramma.
  Circa veertig leraren waren aanwezig bij de bijeenkomst die in de Congreshal werd gehouden.
  Uit enkele vragen die de leraren stelden, kon De West concluderen dat ook deze leraren twijfels hebben over de herwaardering.
  ’Als ik het goed heb, krijgen wij niet zoveel meer op ons salaris’, zei een onderwijsgevende, etc.
  Bron: De West January 17, 2017

  Peneux heeft versterking gekregen van de ‘presidentiële commissie’ om de leraren de mond te snoeren, Laughing my ass out Loud. LOL.
  Tjek die namen, de biggest criminals of all time.

  Suri op zijn smalst..


  Maak melding
 10. @ Parbo

  Je hebt volkomen gelijk om te stellen dat leraren geen voorrangs positie”s hebben. Want jou Lijder heeft de wijsheid in pacht zonder scholing, dus waarom is het nodig om je je zelf te ontplooien ????
  En als je geen president kan worden kan je alsnog crimineel worden, er is niemand die je een stro breed in de weg legt !!! Wang agu yu no mussu fu wassie, bikassie a o djompo go na toko toko baka.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 11. @ Plauri of bara ????

  Nee plauri ; jij denkt dat alleen Negerinnen en Hindustaanse dames op school les geven noh ?
  Jou nickname is toepasselijk, had liever bara gelezen want bara heeft een gaatje, en jij ook in je hoofd !!!!!

  Sari tori


  Maak melding
 12. Op het plaatje zie ik alleen maar strakke smaatjes, aan deze smaatjes zou ik zeggen: Go soekoe tra roko als je strak wilt uitzien want van dat lang wachten ga je rimpels krijgen. Het is : tegen de bierkaai vechten! Kijk naar die Lantie chauffeurs die hebben weinig te eten.


  Maak melding
 13. @@JZwartmans!! voor jou een 10+!!! Ay so mi sab yu!! yu boro a ede fu plauri kba!! Plauri ab soso olo!!!! Na soso boor (boer) bara olo!! en a plauri hanga kba!!

  Na soso satra neti sowsu!!!!


  Maak melding
 14. Bouterse moet meteen opstappen als hij hart heeft voor Suriname.De chaos is zo groot dat ze niet meer uitkomen.Bouterse is een schande voor ons land als president.
  De slechtste president in de geschiedenis van Suriname.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 15. Ik heb ooit een gesprek kunnen opvangen van 2 blanken heren die die zich afvroegen waarom zwarten ( negers ) waar ook ter wereld geen land kunnen besturen , het is wel wat jaartjes geleden.Ik keek even gekeken naar hun richting en wou in het gesprek inmengen, maar heb het toch maar niet gedaan. het was in een periode dat ook weer iets afspeelde ergens, dat ben ik even kwijt.

  Bij dit soort situaties moet ik telkens weer aan dat gesprek denken.
  Op zulke vragen zou ik persoonlijk niet op inlaten.
  Ik hou nu eenmaal niet van generaliseren.

  Na wang sari tori toch zoals het gaat in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES