donderdag, mei 23, 2024
HomeFotoStaking leerkrachten Suriname gaat door

Staking leerkrachten Suriname gaat door

-

Does Travel - naar Suriname

[FOTO] – Leerkrachten die aangesloten zijn bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) gisteren tijdens een stakingsvergadering in theater Unique. Ze zijn vastbesloten ook vandaag in staking te blijven en doen dat totdat de regering ze hun zin geeft. “Wij zullen blijven protesteren tegen de wijze waarop de leraren behandeld worden en de afspraken die niet worden nagekomen”, aldus Wilgo Valies voorzitter van beide organisaties. Vanwege de stakingen zijn de schoolonderzoeken (SO’s) op verschillende middelbare scholen uitgesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. 1 Grote ,…lucht / Valies …ballon,.begin maar oordoppen te bestellen,want de knal zal heeeel luid ,en ver te horen zijn,.want het zal mislukken !!


  Maak melding
 2. Nu wordt het tijd dat de politieke partijen ook voor de straat kiezen.Het praten in het parlement levert niets op.Dat is de poppenkast van de president.Met mevrouw één minuut en afronden als poppen[WAYANG] speler.
  Pas voor straat actie’s zijn de regering en president gevoelig.
  Kom op Suri’s.We hebben in 1999 bewezen dat het kan.
  Werd op ons geschoten.Maar we kwamen er steeds terug.Kan Willy Alberga van getuigen.We hadden eens haar omver gerend terwijl ze bezig was live verslag te doen voor radio Apintie vanuit het plein.


  Maak melding
 3. Staken is een recht van een ieder maar moet wel in het verlengde van het doel zijn. De strijd opgeven moeten jullie niet doen want als je A zegt moet je ook B zeggen als je jou gestelde doel om te staken niet gerealiseerd ziet.
  Dus doorstaken is het algemeen luidend advies


  Maak melding
 4. Staat dit Suriname ok te wachten?
  Venezuela heeft nieuwe, hogere coupures uitgegeven in reactie op de sterk stijgende inflatie in het land.
  De drie biljetten, variërend van 500 tot 20.000 bolivars zijn in omloop gebracht om de betalingen voor noodzakelijke goederen makkelijker te maken. Zo ja dan zal het waarschijnlijk weer gedrukt worden op krantenpapier zoals de jaren 80.


  Maak melding
 5. WILGO VALIES,

  Wees op je “hoede” !!
  Peneux gaar straks eisen dat jouw achterban “leerkrachten en leraren” een vergunning net als de huisartsen moeten aanvragen om les te mogen geven !!! Uiteraard met een bewijs tot welke politieke partij ze behoren.!!!
  Uiteraard koren op de molen van SOMO; hij gaat weer een organisatie opzetten om te zorgen voor “een asielzoekersverblijfs” in Nederland !! om weer mensen op te lichten !!


  Maak melding
 6. @Bon

  de vergunning is bedoeld om ook de vrije beroepen belastingplichtig te maken.
  De volgende groep zijn de wilde parkeer wachters en ijs verkopers.Deze moeten ook een boekhouding op na houden voor de belastingen.


  Maak melding
 7. Venezolaanse wantoestanden liggen op de loer. Vervloekt zijn moordenaars en leugenaars, en allen die hebben gestemd op moordenaars en leugenaars krijgen ook met deze vloek te maken. WO ka


  Maak melding
 8. waar zijn de andere ambtenaren en het bedrijfsleven? hebben deze er geen belangen bij, waarom doen jullie niet mee, het is lands belang, alleen de leerkrachten hebben een aanvang gemaakt, dit moet voortgezet worden. Moet er eerst kapot geslagen worden voordat het bedrijfsleven de deuren gaan sluiten en alles lam leggen? Het kan niet zo verder, kondre man un opo. Voordat erger gebeurt, kom elke organisatie massaal op, want een ieder voelt het. Het is maar een stelletje tegenover het hele volk. De regeermacht moeten wij terugnemen.


  Maak melding
 9. Tide, tamara
  wi stre go moro fara!!! Gewoon doorgaan!! de aanhouder wint!!!

  @@ Henry en Ray!! Top!!! Mi de naga unu tu!!!!

  @@tege Na Dedesma Partij!! Ja toch!! Alleen de waarheid komt het hardst aan bij hun!!! en het blijkt dat ze het ook niet meer aan kunnen!! Spijt????? kunnen zij dat onder hun ogen zien??? De eigenwijze Suries niet denk ik!! dus inderdaad mek ding jang a KA fu bouta!!! en a no fu taki!! ding ey ka tu!!!!


  Maak melding
 10. Deze mensen hebben allen op paars gestemd!

  Dit zijn de gevolgen van jullie stemgedrag.
  Die laffe luitjes (30% dertig procent) die niet hebben gestemd, en wiens stem is opgeteld bij de ‘not my president’, partij, dat zijn de ergste soort van specifieke entiteiten.

  In Suriname zeggen ze: “Wie niet wil horen, zal voelen”.
  Jarenlang hebben we jullie gewaarschuwd, het is nu te laat.
  Ik verwacht geen bal van deze actie, zal wel met een sisser aflopen, zoals alles in suri.

  I love Su….


  Maak melding
 11. Dit is een uitstekende gelegenheid voor leraren om staatsonderwijs de rug toe te keren en met particulier onderwijs op grote schaal in Suriname te beginnen.


  Maak melding
 12. Beste Bakua
  Twee opmerkingen mbt particulier onderwijs
  1. Een of andere vriend van Penuex, is al bezig met hulp? van Peneux een particulier vwo op te richten in SU.
  Van deze man (de oprichter) heb ík geen hoge pet op, aangezien hij veel roept, maar weinig zegt
  2. Er is een particulier Havo/Vwo.
  De ouders van deze kinderen deden staatsexamens in Nederland en nu op Aruba, onder auspiciën van de DUO (Nederland).
  Goedwillende kinderen. Maar er is nog nooit één geslaagd.
  De oprichter, de Boer, is inmiddels overleden. Maar de school draait dacht ik nog.
  Het Nederlands Lyceum in de buurt van de Brokopondoweg


  Maak melding
 13. we’mie gran ma’ben takie , Ba suku Ba fennie Ba Tjarie
  dit is een waarheid als een koe .. ik zie het nog zo voor me iedereen brulde voor de dansende Pres. we want Bouta!!!! . laten we aannemen dat het Surinaamse volk op een Olympische manier is bedonderd wel nu is de tijd om te laten zien dat je geen deel van een domme massa bent en actie ondernemen , en niet wachten tot betere tijden .. (die komen ze never nooit niet)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES