woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameGeen zicht op einde staking Surinaams onderwijs

Geen zicht op einde staking Surinaams onderwijs

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 jan – Er is geen zicht op beëindiging van de staking in het onderwijs. De regering en onderwijzersvakbonden ALS en BvL blijven bij hun standpunt. De leerkrachten gaan onverkort door. Intussen is er bezorgdheid geuit.

Het directeurenberaad van het middelbaaronderwijs vreest ontwrichting van het onderwijs met vergaande negatieve gevolgen. De tentamens of schoolexamens, SO zijn al uitgesteld. Dit betekent dat het hele schoolprogramma voor de examenklassen verschoven moet worden. De directeuren roepen alle partijen op om alles in het werk te stellen om tot een spoedige, duurzame oplossing te komen.

Eerder had ook het parlement bezorgdheid geuit. Een gesprek tussen parlementsvoorzitter en de vakbonden heeft tot nog toe niet veel opgeleverd. De leerkrachten willen per onmiddellijk een hoger loon. De regering wil nog enkele maanden wachten en is ook niet bereid zoveel te geven als wordt geëist. De stakers demonstreren dagelijks voor het parlementsgebouw.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Ga zo door, ook al is deze staking volgens sommige paarse ratten zoals opa Bouva ongegrond, en volgens die zogenaamde vakbondsleider Hooghart, die nu maandelijks 16.000 opstrijkt,en iedere keer weer wartaal uikraamt, is deze staking een ėėnmans aktie.


  Maak melding
 2. Lees hier maar die corruptie onder Bouterse. Ik vraag mijn af wanneer men die bommen zal laten vallen op die woningen van Bouterse, Boefdraad en Simons. De rest volgt nog!!!

  Ex-medewerker klaagt over rancune bij Onderwijs

  PARAMARIBO – Sailis Soebdhan, die vijf maanden in dienst was, vindt dat zijn arbeidsovereenkomst ten onrechte niet is verlengd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hem werd per brief meegedeeld, dat zijn contract niet zou worden verlengd vanwege zijn ondermaatse prestaties, het doen uitlekken van vertrouwelijke informatie en het niet kunnen bewaren van de ‘cohesie’ op de afdeling.
  Soebdhan was aangesteld als transitiemanager op de afdeling Leermiddelen, Productie en Distributie. Hij zegt het aanbod om als leerkracht te worden ingezet op een school, te hebben geweigerd. De man, bezitter van een MO-A-diploma Wiskunde, heeft intussen per brief zijn beklag gedaan bij de president.

  Tegenover de krant weerspreekt Soebdhan de opgevoerde argumenten en zegt dat toenmalige directeur Robert Peneux juist tevreden was over hem. Nimmer zou hij een indicatie hebben gehad dat er ontevredenheid was over zijn prestaties. Ook is hij nooit in gebreke gesteld over handelingen die hij zou hebben gepleegd.

  Volgens Soebdhan is hij weggewerkt omdat hij alle misstanden, corruptie en verspilling die hij tegenkwam vastlegde in rapporten en doorstuurde naar zijn superieuren. Dat is hem niet in dank afgenomen omdat hij aan zakelijke belangen van medewerkers en familieleden van de toenmalige top op het departement was gekomen.


  Maak melding
 3. Het woord van de DNA voorzitter en de DNA is niets waard gebleken.

  NDP valt uit elkaar. De voorzitter van de NDP in Nederland doet het nu met Brunswijk. Wie gaan volgen.

  De afvallers gaan nu komen omdat Bouterse zich alleen voor Poppenkast acties verschijnt zoals het boekje van meneer Hira.
  Voor regeren geen tijd, Voor verantwoording af leggen geen tijd, etc, etc.,


  Maak melding
 4. In het verleden hebben die onderwijs staking premier Pengel ten val gebracht maar toen wat er democratie.Deze president wilt niet opstappen al heerst er chaos in het land die veroorzaak zijn door deze regering interesseert hem geen bal want hij heeft de wapens om in te grijpen als in het verleden.Hij schiet zo een paar weer dood als in 1982 en Surinamers zijn bang voor wapens.Het land is failliet er is geen geld meer over alles is leeggeroofd en daarom kunnen die leerkrachten geen verhogingen krijgen.Bouterse heeft alles al verdeelt onder zijn vrienden/adviseurs en familie.Het is gewoon een trieste zaak wat er in Paramaribo aan het gebeuren is.Jammer voor het land en het is hun eigen schuld om zo een domme te kiezen als president die niet eens zij n naam kan schrijven.


  Maak melding
 5. Er blijkt enorm veel meer mis te zijn met het onderwijs in Suriname!

  Ik zag elders een interview met de minister van OW&C. Daarin beweerde hij glashard over het geringe succes van de stakingsactie, dat de 300 stakende leerkrachten nog geen 2% uitmaken van het totale bestand van 10150.
  Met een goede rekenmethode had de minister (!) kunnen weten dat die 300 afgerond zo’n 2,96% van het totaal vormen. Dus bijna 3%.
  De herwaardering van het onderwijs in Suriname moet dus niet alleen om de positie van de leerkrachten gaan. Blijkbaar ook om simpele rekenmethodes……..


  Maak melding
 6. @ Blakaman.

  U heeft het niet goed gezien Bouta heeft alles verdeeld onder de armen. De linker arm en de rechter arm.

  Ik ben er van overtuigd dat Bouterse niet meer de macht heeft naar de wapens te grijpen. Op 25 november zagen zijn lijfwachten er al als angst hazen uit.
  Toen Wijdenbosch en co afgelopen zomer de gevaren voor de staatsveiligheid uit gingen leggen aan de officieren van het NL en KPS bleken deze heel kritisch te zijn en weinig oor te hebben voor de onzin die de raadsadviseurs hun mededelen.

  De medestanders van Bouterse zoeken allemaal al een veilig heenkomen.


  Maak melding
 7. DOORGAAN tot het BITTERE EINDE !!!!

  Laat u GÉÉN schuldgevoel aanpraten o.a. dat studenten en scholieren een grote achterstand lopen.
  Nou, jammer dan !!!!!
  Een AFSPRAAK is een AFSPRAAK en dat moet deze KlOTE regering met aan het hoofd het mega KLOTE presidenTJE heel goed BESEFFEN !!!

  Wat zou HIJ doen als HIJ in de oppositie banken zat ????!!!!!
  Nou ! Ga naar ” YouTube ” en toets ” Protestmars oktober 2005 ” en zie daar een VOORBEELD !!!!! ( 1:42 van de video)

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding
 8. I remember the two strikes in the seventies very well. They changed my life, and I have never recovered from the effects. I wouldn’t want to wish today’s kids the same bad outcome.


  Maak melding
 9. Als de oppositie en het bedrijfsleven niet meedoen, dan verdiend het gehele volk de verdere paarse verloedering en hel vol misdaad en corruptie. De paarse roverheid en lijder zijn de vloek van het gehele land. Wie niet tegen ze is is voor de paarse hel die het aan het verworden is vol misdaad en corruptie. Nu niet, dan nooit meer met alle paarse kommer en kwel tot 2020, didibri no e go zakka geen ene ka als men niet gezamenlijk een vuist maakt tegen deze onrechtvaardige misleiders, boeven en rovers. Wo ka.


  Maak melding
 10. Van Valies is bekend dat zijn vakbondsfilosofie is, dat als je een jaar geen actie voert, ben je een slechte vakbondsleider. Langer dan 35 jaar en haast elk jaar moet deze koffer in staking, waarbij de studenten steeds weer de dupe worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES