woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse wil nog steeds verzoening en waarheidsvinding

Bouterse wil nog steeds verzoening en waarheidsvinding

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 jan – Desi Bouterse is nog immers voorstander van verzoening en waarheidsvinding. Dit zei het staatshoofd bij het ontvangen van het eerste exemplaar van het boek De getuigenis van president Bouterse. Hij is schrijver Sandew Hira (Dew Baboeram) dankbaar.

Met het boek wordt een nieuwe bladzijde opengeslagen. “Deze kwestie speelt reeds jaren en wordt vaak ook warm gehouden door individuen, organisaties die eigenlijk niet naar een oplossing zoeken. Ik ben heel erg ingenomen met de wijze waarop u het initiatief hebt genomen”, zei Bouterse. Het initiatief moet volgens Hira leiden tot verzoening en waarheidsvinding voor alle nabestaanden.

Het moet meer worden dan alleen maar de familie van de mannen die geëxecuteerd werden in 1982. Bouterse ziet het boek vooral als een aanzet tot een proces dat moet leiden tot verzoening en waarheidsvinding. Hira zegt het initiatief hem sociaal en financieel veel gekost heeft. Hij gaat wel door “want vrede in jezelf bereik je pas als je onderkent dat je nog met wrok en woede in je hart leeft.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

69 REACTIES
 1. Die mamapiema.
  Natuurlijk wil hij zijn laatste jaren niet in de gevangenis slijten maar als een lord.Het zou leuk zijn om te zien wanneer straks alle criminelen gaan zeggen”vergeef mij en alles komt goed”.De mens kan emotioneel raken onder de smeekbeden van de moordenaar en hem vergeven.Wel de mens gaat hem vergeven maar God niet.Hij gaat boeten voor wat hij de mensheid heeft aangedaan en samen met hem gaat sandew hira boeten die de moordenaar van zijn broer lief heeft.Zo een verrader als broer wens ik niet eens toe aan mijn vijanden van de ndp.


  Maak melding
 2. Voor Bouterse is elke dag 1 april.
  Wat een waardeloos schepsel is hij toch. Zaka zaka!!
  Leg verantwoording voor al de moorden die je zelf hebt gepleegd of heb laten plegen af voor de rechtbank dan pas komt er verzoening. De waarheidsvinding doet de rechter wel. Een ieder valt onder dat wettelijk regime .
  Bouterse probeert er onderuit te komen maar het zal hem niet lukken.


  Maak melding
 3. Deze man heeft de dingen gedaan en nu wil hij doen alsof hij part noch deel aan heeft gehad.
  Het verpauperde toestand van het land en het verdwijnen van normen en waarde getuigt van zijn handelen.
  Vooral de armoede en norm verval in het land spreekt hem schuldig.


  Maak melding
 4. Hij is een moordenaar,is lijder,heeft amnestie.Wat wil deze zondaar nog die wereldkundig maakt dat hij zo heilig is en om vergeving en verzoening smeekt?
  Hij verdiend straf geen vergeving!!


  Maak melding
 5. We kennen de waarheid en niets anders dan de WAARHEID al 37 jaar lang; die 15 verraders wilden een coup plegen, ze werden door heldhaftige vaferland- en menslievende Surinamers, die het hart op de juiste plaats hebben, opgepakt en naar Fort Zeelandia gebracht, daar werden die verraders bij een wilde uitbraakpoging, massaal en 100% terecht, op de vlucht doodgeschoten.

  Waarom zou(den) de held(en) zich eigenlijk met de nabestaanden van de verraders willen verzoenen en waarom en met wie zouden de nabestaanden zich moeten of willen verzoenen?


  Maak melding
 6. Hij ziet zijn einde naderen en doet de zoveelste poging om de heilige boontje te spelen.
  Preet Bharara help ons!
  Een verrader als broer zoals sandewtjr wens ik zelfs mijn vijanden,de ndpers,niet toe.


  Maak melding
 7. Als hij waarheidsvinding en verzoening nastreeft dan moet het toch een koud kunstje zijn om de rechtszaak op zijn normaal beloop te laten gaan.
  Na het vonnis zijn excuses aanbieden en boetedoening accepteren en daarna na 10 jaar van boetedoening dan als zittende (?) president of een ander president amnestie verlenen.
  Of durft hij het niet? Zo niet dan niet lullen over waarheidsvinding en boetedoening.


  Maak melding
 8. Gewoon de rest van zijn leven vast zetten.
  En fam en naasten kennisen rijkdommen afpakken die zij verkregen hebben over de rug van het volk.
  En achter het geld gaan wat op buitenlandse bankrekeingen staat


  Maak melding
 9. Hira heeft geld genoeg gekregen van de moordenaar om zichzelf schoon te praten.voor mij is en blijft DDB de grootste moordenaar en ploert die rondloopt hier in ons mooi land.Hoj is de AS van alle kwaad dat sindsdien in ons land waart.Hij helpt ons land en is de grote veroorzaker van de diepe ellende waarin ons land en volk verkeert.Hira van die man kan ik alleen maar walgen.


  Maak melding
 10. Gvd wat voor verzoening en waarheidsvinding?
  Deze man doet Gvd alsof het initiatief van Hira komt. Die Gvd opdracht is van hemzelf en heeft die Gvd zwakkeling Hira bereid gevonden zijn Gvd opdracht uit te voeren.
  M.B.P.P. DiDiBri;


  Maak melding
 11. Laat hij als opdracht gever, tenminste beginnen om de amnestiewet terrug te laten draaien, daarna komt alles op zijn plaats. Laat de rechter recht sprekenals hij mans genoeg is om al zijn bevindingenin deze zaak ter juiste plek verkondigen. Willen en doen zijn 2 verschillende dingen. Hij wil, en laat niet blijken dat hij inderdaad zijn medewerking verleend om tot een getuigenis en oplossing te komen. Hij had in 2010 ook gezegd dat hij op het plein zijn verontschuldiging zou aanbieden is dat ooit gebeurd??


  Maak melding
 12. Tjek a waarheidsvinding djaso,

  “tijdens de Binnenlandse Oorlog die in Paramaribo aan de

  gang was, werden wij, helaas, geconfronteerd met

  wat December-gebeurtenissen”

  “echter ik was daarbij niet aanwezig, ik zat op het toilet ‘

  PS : Geschiedvervalsing zal niet lukken !


  Maak melding
 13. ” Hira zegt dat het initiatief hem sociaal en FINANCIEEL veel gekost heeft ” !!!!

  Niet getreurd ” Dr Phil Baboeram ” . Een cheque met een DUIZELINGWEKKEND bedrag afkomstig van het ” KÁ-binet van het presidenTJE ” is reeds onderweg naar jou toe als dank en waardering voor de LARIEKOEK en ROTZOOI die hij jou heeft voorgeschoteld en jij nu in boekvorm hebt uitgebracht !!!

  Jij en het vrouwtje mogen straks maandenlang van de centjes heerlijk gaan genieten aan een tropische strand op Hawaï.
  Pas wel op voor je rug tijdens het ” Hoelahoepen en het Limbodansen ” want je bent de jongste en vooral de fitste niet meer.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding
 14. Deze man heeft de hoge toneelschool met glans doorlopen en is met vlag en wimpel geslaagd.

  En de mensen die ervoor hebben gezorgd dat hij is herkozen zijn echt hersenloze zielige figuren!!!


  Maak melding
 15. Dhr Hira verdiend respect voor dit initiatief. Iedereen die denkt dat Bouterse ooit veroordeeld gaat worden komt van de koude kermis thuis. Dat gaat nooit gebeuren.

  Die bevolking is tot op het bot verdeeld omtrent dit dossier. Dhr Hira heeft een middenweg gevonden. Beide kampen zullen water bij de wijn moeten doen in het kader van landsbelang. Suriname moet verder gaan.


  Maak melding
 16. @Parbo
  Sandew is even erg als bouta.Hij moet ook opgesloten worden wegens hinderen van vervolgings procedure. Hij en jij mogen je baasje vergeven dat wil niet zeggen dat jullie namens de gehele bevolking praten.Je moet dezelfde liefde tonen voor alle criminelen in de surinaamse gevangenissen,waarom voor 1 en de rest niet?!Jullie beiden mogen je baasje vergeven zoveel als jullie willen.God en wij de rest dus gaan hem noooooit vergeven.Hij gaat boeten.Hij gaat in ieder geval niet beloond worden met vergeving.Never!!


  Maak melding
 17. En dan begint hij met een leugen. Deze is man grappig hoor.
  Maar waarom worden dan telkens de rechtszittingen uitgesteld?
  En waarom heeft hij dan laatst nog misbruik gemaakt v d grondwet art 148 ?
  Waarheidsvinding zoals hij het vind en niet zoals het is.


  Maak melding
 18. De enige waarheid is te vinden in Boxel, waar deze drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar en ongeletterde, laaggeschoolde gymleraar zijn criminele kop niet durft te vertonen. De lafaard.


  Maak melding
 19. je weet dat je ge-reshuffeld gaat worden..

  dan waarom neem je zelf geen ontslag en verder niet lullen, je bent toch net je baas zelf een waardeloze vent..


  Maak melding
 20. De verzoeningen van Bouterse hebben even veel waarde als zijn beloften, hij heeft zich met ondersteuning van zijn bisschop Steve toch ook met veel poeha verzoend met Brunswijk en Somohardjo op het Onafhankelijkheidsplein en nu zou hij ze het liefst zo vrij als een vogel op de vlucht laten slaan.


  Maak melding
 21. Massamoord op Ongewapende en Onschuldige BURGERS,

  bloedbad na kalm en zorgvuldig beraad van de brute

  Moordenaars !

  En nu, vrees voor de onafhankelijke RECHTER en via manipulatie streven naar een soort opgelegde NEP-verzoening ????????????

  PS : Gaat om grootste en zwaarste misdaden OOIT op Sranang grondgebied gepleegd !

  8 December massamoord en Moiwana massamoord !!!!!!


  Maak melding
 22. @ Franchepane: Meen je dat nu wat je in je eerste bericht schrijft of is het ironie?
  Ik woonde in die tijd in Suriname en heb dat heel anders ervaren. Bouterse werd zenuwachtig omdat de opposanten naar zijn idee een te grote mond kregen en heeft “maatregelen” genomen. De openlijke kritiek op de militairen werd steeds heviger en Bouterse werd bang.
  En Passant heeft hij ook het gebouw van de Moederbond en radio Radika in brand gestoken.
  Vluchtpoging? Couppoging, hou toch op. De lijken in het mortuarium lieten heel wat anders zien. Kille afrekening, dat was het.


  Maak melding
 23. Je bent niet goed snik als je dit boek met in de hoofdrol ‘not my president’ aanschaft!

  Verzoening is niet aan de orde, dat bepalen we zelf wel.


  Maak melding
 24. Deze moordenaar kent de waarheid als geen ander..
  Laat m opsodemieteren sakasaka.
  Laat m bij chaves gaan mooi zitten, of naar zijn cubaanse matties


  Maak melding
 25. Inderdaad moordenaar bouta en bakroeram(hahaha),hebben niks te bepalen.ZE moeten beiden hun mars begeven naar Boxel of gewoon geleept worden naar de rechtszaal om voor de rechter te verschijnen.


  Maak melding
 26. Hella! , worden jullie nooit moe van je zelf? Jullie outsiders schelden hem uit en daarbij ook de meerderheid die voor hem gekozen hebben , daar zitten ook famirie’s van jullie tussen . Vertel , wat voor rechten hebben jullie? Wat een poppenkast zeg!


  Maak melding
 27. die hira moet opdonderen naar nederland
  hij is een denk idioot, laat hij weer terug gaan naar zijn kuzu
  eerst voor de rechter, je straf uitzitten voor moord, roof, su kapot gemaakt en dan pas vergeving


  Maak melding
 28. Het lijkt me verdomd moeilijk om je te verzoenen met degenen die je zoon, broer, man en zoon op beestachtige wijze hebben vermoord.

  Ik weet niet of ik in staat zou zijn om dat te kunnen.
  Sandew Hira kan dat wel, is ook zijn goed recht, maar of zijn doel om tot verzoening te komen ook de andere nabestaanden zal aanzetten tot verzoening, is maar de vraag.
  Kunnen de kinderen van de vermoorde vaders tot verzoening komen?

  Heeft Sandew Hira met deze nabestaanden eerst een gesprek gevoerd? Neen. Hij is ervan uit gegaan dat men hem blindelings zou volgen in zijn verzoeningspogingen.

  Sandew Hira is mij bitter tegengevallen door zijn houding t.o.v. de nabestaanden, met name met de kinderen van de vermoorde vaders heeft deze man totaal geen rekening gehouden.
  Zijn poging tot verzoening kan ik wel enigszings begrijpen.

  Ik las vandaag zijn laatste column in Starnieuws.
  Hij gaat nu een andere koers varen.


  Maak melding
 29. Bouta moet vandaag nog doodvallen……..dat is het beste voor Suriname……deze kankergezwel……..heeft Su voor jaren teruggegooid…..zonder die dagoe zou Su nu veel verder zijn nu…….steeds weer heeft men zijn puinhoop moeten wegwerken…..dat is de reden dat Su nog niet goed ontwikkeld is!!!


  Maak melding
 30. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Niemand staat boven de Grondwet van een land en Internationale verdragen, mensenrechten.

  De amnestie is veel langer dan de de wet op moord in de grondwet.

  Een strafzaak die bij de rechtbank/krijgsraad ligt en deze een vonnis in moet uitspreken, kan niet door een amnestiewet worden stop gezet, nationaal niet volgens de grondwet/strafrecht en internationaal, mensenrechten ook niet.

  DDB hoort daarom voor de krijgsraad van de rechtbank te verschijnen, die een vonnis uitspreekt over de 8 december 1982 moorden.

  Het boek van Hira is een grote leugen om zaken in het voordeel van de daders te plaatsen. Wie dit boek koopt moet wel behoorlijk zwakzinnig zijn. Zie wiens bankrekening van de leugen beter wordt.

  Het Surinaamse Volk Moet DDB Het Vuur Nader Aan De Schenen leggen. Alle Kracht En Macht Berust In Een Democratische Rechtsstaat Bij Het Volk.

  De Gewapende Machten Van De Politie, Leger, ea Moeten Goed Kijken Aan wiens Zijde Zij Staan. Zie Uw Moeder, 3 x skeer van Suriname, armoede, lege winkelschappen, geen medicijnen, Valuta, Alles duurder Wordt, enz

  DDB denkt aan zijn enige eigen belang, nl uit de gevangenis te blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 31. Bouterse heeft tig kansen gekregen om de waarheid te vertellen aan de Krijgsraad. Alle kansen heeft hij onbenut gelaten, sterker nog, hij heeft de Krijgsraad gewoon genegeerd. Dat hij zegt dat hij nog steeds voor waarheidsvinding is, is een uitspraak zonder inhoud. Ja, zijn waarheid, waarin hij niets verkeerd heeft gedaan, maar anderen. A no mi, dat weten inmiddels van deze crimineel.


  Maak melding
 32. Deze bestseller van Hira zal later op de Universiteit gebruikt worden als handboek voor hoe dictators en moordenaars met macht hun misdaden proberen te verdoezelen.
  Het is goed dat er nu een officieel document is – dit boek – dat als bewijs dient hoe moordenaars in Suriname hun straf proberen te ontlopen door zich achter ‘verzoening’ te verschuilen en hoe bepaalde mensen – zoals Hira – zich lenen voor misbruik en het verspreiden van valse informatie.


  Maak melding
 33. Hans van den Broek, natuurlijk ben ik ironisch.
  Bouterse heeft officieel verteld (en is daar nooit op teruggekomen) dat de 8 december slachtoffers op de vlucht zijn doodgeschoten, alleen zij die het verhaal van Bouterse echt geloven zullen denken dat ik het niet ironisch bedoelde.


  Maak melding
 34. Sandew Haira …. verdiend na het mislopen van een moninatie …. Nobelprijs voor de Vrede …. respect … van @ Parbo. Die zit …. een welkome toevoeging … voor de CV van Sandew Haira.

  Sandew Haira …. ab’ dik’ ati …. zijn brouwsel … wetenschappelijk te betitelen. Erger nog …. Sandew Haira noemt zichzelf wetenschapper ….geef me een grote brick !!!

  @ Par{bo}bo …. I’m telling you …. Killer Bouterse zal veroordeeld worden …. ook al moet dat posthuum.
  Mooie praatjes [ slap g …. l } zullen { zal} niet helpen.

  Misschien kun jij … @ Par{bo}bo … als Advocaat van de Duivel … optreden en vrijspraak eisen voor Killer Bouterse. But keep in mind …. misdaad tegen de mensheid verjaart …. never, nooit, nunca, noiti. Killer Bouterse gaat voor de bijl …. its a matter of time !!!!


  Maak melding
 35. Hij zal samen met die bbaboeram een verzoeningswet in elkaar timmeren. Hij weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Maar ook na zijn dood zal hij alsnog veroordeeld worden. Zijn kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen zullen moeten opdraaien/boeten voor zijn misdaden evenals degenen die het land hebben leeggeplunderd.
  Kan vele opnoemen,dna leden tijdens zijn regeerperiode,etc etc etc.


  Maak melding
 36. Baboeram zegt dat zijn initiatief enorme gevolgen heeft gehad voor zijn persoonlijke leven. “Het heeft geleid tot een breuk in mijn familie”. Die is namelijk, evenals vele andere nabestaanden van de Decembermoorden, fel tegen het project.

  Judas leegde verraad voor goud en
  Baboeram pleegt verraad voor een stukje erfpacht.


  Maak melding
 37. Kijk, ieder mens die gruwelijke dingen gedaan heeft zal nooit een rustig- en relaxed leventje kunnen leiden . Het geweten blijft knagen. Hij mag alles hebben wat zijn hartje begeert, daarin tegen is hij een gevangene van zijn eigen.
  Het is bepaald geen zegen, maar eerder psychologische pijniging.Denk maar aan de nachtmerries, vijanden etc. etc. Het logische gevolg is dat ze hun heil zoeken in drugs om de werkelijkheid te ontkennen. it’s a damm life!


  Maak melding
 38. De paarse schoft DDB is van hetzelfde kaliber als Ceaucescu / Saddam Hoessein / Khadaffi. We weten inmiddels hoe het afloopt met dit soort massamoordenaars en mensenrechtenschenders….Dus er staan ons nog mooie momenten te wachten


  Maak melding
 39. Lieve Surinamers,

  Dhr Bouterse heeft gepakt waarvan hij blijkbaar dacht recht op te hebben.

  Dat gun ik hem van harte…….

  Wat hem gaat overkomen in de toekomst gun ik hem ook van harte!!!!

  Want wie denkt na zulke daden een rustig einde tegemoet te gaan is niet dom maar oliedom!!!

  Ik zou niet met hem willen ruilen!!

  Groet en God zij met Suriname.

  Wendell


  Maak melding
 40. Bouterse ondergaat het ergste lot wat hem in leven kan overkomen. Hij weet dat hij er niet toe doet, nooit toe gedaan heeft en de geschiedenis in zal gaan als fantast die ooit van deur tot deur ging met porno boekjes.

  Bouterse weet nu dat hij Suriname 3 maal vernietigd heeft.


  Maak melding
 41. De grootste schuld ligt bij Baba Santoki en Pae Somo.
  Pae Somo heeft meegewerkt aan de amnestie wet in ruil voor eigen belang en Baba Santoki heeft ook nagelaten om DDB achter de tralies te krijgen.
  Wie heeft nou ons geliefd Suriname naar de afgrond geduwd?
  En het volk heeft DDB daar niet geplaatst maar het parlement.
  Het parlement is gekozen door het volk. Het volk moet het parlement dwingend ontbinden.


  Maak melding
 42. D.Bouterse moet ontvoerd worden, wand zo het wordt heet onder zijn kontje en liefst zo vlug mogelijk voor hij zelf op de vlug gaat, naar een land dat niet uit leverd. Zo kan hij dan berecht worden in het hoog gerechtshof in DEN HAAG NEDERLAND.


  Maak melding
 43. Als het officiële vluchtverhaal echt gebeurd is, transport van A naar B, dan zijn het hele domme militairen geweest. Als je 15 gevangenen verplaatst dan doe je dat niet in een voertuig, Maar in meerdere voertuigen. En dan zorg je er voor dat de gevangenen vastgebonden zitten aan de zittingen in het voertuig, en dat de deuren van het voertuig op slot zitten, zodat ze niet de benen kunnen nemen.
  Maar meneer een echte vent is dan moet hij gewoon voor de rechtbank verschijnen.
  Maar ja, als je al jaren uit alle macht de rechtzaak probeert te verhinderen dan is dat al een verkapte schuldbekentenis. En als je zo onschuldig als een lammetje bent, kun je toch alles weerleggen voor de rechter?


  Maak melding
 44. Als Hira en Bouta hun koppen, niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk in elkaars achterste steken, hebben we een mooie vicieuze cirkel van verzoening.


  Maak melding
 45. Tjek deze andermaal :

  In dit geval schreeuwt de leider van de coup, plotseling niet

  meer, dat BUITENLANDER Hira, een bakra, zich bemoeit

  met interne aangelegenheden van de staat en van het Volk

  van SURINAME !!

  ps :ZIET U DE KOLONIALE LINK ?????

  Un denki a tori !


  Maak melding
 46. Haal lering hieruit!!

  Een vrouw kwam haar huis uit en zag drie mannen met lange witte baarden in haar voortuin zitten. Zij herkende hen niet. “Ik denk niet dat ik jullie ken, maar jullie zullen wel honger hebben. Kom binnen en eet wat.” “Is de heer des huizes thuis?” Vroegen zij. “Nee” zei de vrouw. “Hij komt later.”

  “Dan kunnen wij niet binnen komen.” Antwoordden zij.

  In de avond, toen haar man thuis kwam, vertelde zij hem het hele verhaal.
  “Ga en zeg hen dat ik thuis ben en nodig hen uit voor het avondeten.” De vrouw kwam naar buiten en nodigde hen uit om binnen te komen.

  “Wij gaan nooit samen een huis binnen,” antwoordden zij. “Waarom niet dan?” wilde zij weten. Een van de mannen legde uit: “Zijn naam is Rijkdom,” wijzend naar een van zijn vrienden, “en hij is Succes en ik ben Liefde.” En hij voegde eraan toe, “Ga naar binnen en overleg met je man wie van ons drieën je uitgenodigd wilt hebben.”

  De vrouw ging naar binnen en vertelde haar man wat er was voorgevallen.

  Haar man werd blij. “Hoe mooi is dit wel niet!” zei hij, “Laten we Rijkdom uitnodigen. Laat hem binnenkomen en ons huis vullen met Rijkdom.” Zijn vrouw was het er niet mee eens. “Schat, waarom nodigen we Succes niet uit?”

  Hun schoondochter had alles gehoord en stelde voor: “zou het niet beter zijn om Liefde uit te nodigen? Ons huis zal dan vol zijn van Liefde.”

  “Laten we het advies van onze schoondochter opvolgen.” Zei de man tegen zijn vrouw. “Ga naar buiten en nodig Liefde uit om binnen te komen.”

  De vrouw kwam naar buiten en vroeg aan de drie mannen: “Wie van jullie is Liefde? Kom alstublieft naar binnen en wees onze gast.” Liefde stond op en begon richting huis te lopen. De andere twee stonden ook op en volgden hem. Verbaasd vroeg de vrouw aan Rijkdom en Succes: “Ik heb alleen Liefde uitgenodigd, waarom komen jullie dan ook mee?”

  De oude mannen antwoordden samen:
  “Als je Rijkdom of Succes had uitgenodigd, dan zouden de andere twee buiten zijn gebleven. Omdat je Liefde hebt
  uitgenodigd, gaan de andere twee altijd met hem mee. Waar liefde is, daar zijn ook Rijkdom en Succes!”

  Vergeef en vergeet
  Want met de maat waarmede u meet zal u gemeten worden.
  God heeft het laatste woord!


  Maak melding
 47. Haal lering hieruit!!

  Een vrouw kwam haar huis uit en zag drie mannen met lange witte baarden in haar voortuin zitten. Zij herkende hen niet. “Ik denk niet dat ik jullie ken, maar jullie zullen wel honger hebben. Kom binnen en eet wat.” “Is de heer des huizes thuis?” Vroegen zij. “Nee” zei de vrouw. “Hij komt later.”

  “Dan kunnen wij niet binnen komen.” Antwoordden zij.

  In de avond, toen haar man thuis kwam, vertelde zij hem het hele verhaal.
  “Ga en zeg hen dat ik thuis ben en nodig hen uit voor het avondeten.” De vrouw kwam naar buiten en nodigde hen uit om binnen te komen.

  “Wij gaan nooit samen een huis binnen,” antwoordden zij. “Waarom niet dan?” wilde zij weten. Een van de mannen legde uit: “Zijn naam is Rijkdom,” wijzend naar een van zijn vrienden, “en hij is Succes en ik ben Liefde.” En hij voegde eraan toe, “Ga naar binnen en overleg met je man wie van ons drieën je uitgenodigd wilt hebben.”

  De vrouw ging naar binnen en vertelde haar man wat er was voorgevallen.

  Haar man werd blij. “Hoe mooi is dit wel niet!” zei hij, “Laten we Rijkdom uitnodigen. Laat hem binnenkomen en ons huis vullen met Rijkdom.” Zijn vrouw was het er niet mee eens. “Schat, waarom nodigen we Succes niet uit?”

  Hun schoondochter had alles gehoord en stelde voor: “zou het niet beter zijn om Liefde uit te nodigen? Ons huis zal dan vol zijn van Liefde.”

  “Laten we het advies van onze schoondochter opvolgen.” Zei de man tegen zijn vrouw. “Ga naar buiten en nodig Liefde uit om binnen te komen.”

  De vrouw kwam naar buiten en vroeg aan de drie mannen: “Wie van jullie is Liefde? Kom alstublieft naar binnen en wees onze gast.” Liefde stond op en begon richting huis te lopen. De andere twee stonden ook op en volgden hem. Verbaasd vroeg de vrouw aan Rijkdom en Succes: “Ik heb alleen Liefde uitgenodigd, waarom komen jullie dan ook mee?”

  De oude mannen antwoordden samen:
  “Als je Rijkdom of Succes had uitgenodigd, dan zouden de andere twee buiten zijn gebleven. Omdat je Liefde hebt
  uitgenodigd, gaan de andere twee altijd met hem mee. Waar liefde is, daar zijn ook Rijkdom en Succes!”

  Vergeef en vergeet
  Want met de maat waarmede u meet zal u gemeten worden.
  Wie zonder zonde is werpe het eerste een steen..
  God heeft het laatste woord!


  Maak melding
 48. Beste @After7even,

  Het zal ooit zo geweest zijn, tegenwoordig is het omgekeerd: je hebt Rijkdom en Succes nodig om duurzaam Liefdevol te kunnen zijn. Anders raak je volkomen berooid en beland je op straat.


  Maak melding
 49. Hij zal samen met die bbaboeram een verzoeningswet in elkaar timmeren. Hij weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Maar ook na zijn dood zal hij alsnog veroordeeld worden. Zijn kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen zullen moeten opdraaien/boeten voor zijn misdaden evenals degenen die het land hebben leeggeplunderd.
  Kan vele opnoemen,dna leden tijdens zijn regeerperiode,etc etc etc.Ook al waar ze zich zullen schuilhouden ze zullen worden gevonden.


  Maak melding
 50. Betekent het dat we de wetten in een land niet meer hoeven te eerbiedigen en respecteren.Geldt dit vergeten en vergeven verhaal ook voor de bewoners van Santo Boma??Prachtig hoor…


  Maak melding
 51. Hoeven wij de wetten van het land dan niet meer te respecteren en eerbiedigen?Vergeven en vergeten verhaal geldt dat voor alle mensen of alleen voor de mensen die we lief hebben en goed gezind zijn?Welke kerk ben je aangesloten?Ik vind het een prachtig verhaal en ik vind dat het royaal in Suriname mag worden toegepast we beginnen met de bewoners van Santo Boma..


  Maak melding
 52. Bouterse wil verzoening alleen als het hem geld op leverd hij voelt niets voor de armen die 35 of 40 euro cent per uur verdient daar wil hij het niet over hebben nooit,
  alle politici in de zuid Amerikaanse landen gedragen het zelfde wanneer gaat het anders.
  allemaal DOMBOOS.


  Maak melding
 53. DIT ZELFDE KANKER GEZWEL GEBEURD OOK IN HEEL AZIE, ZUID AMERKA, AFRIKA,

  IEMAND ZEI DAT GELD DE GROOTSTE KANKER GEZWEL IS ALLES GEBEURD DOOR EN VOOR GELD


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES