zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKenny B pleit voor oefenruimte voor muzikanten

Kenny B pleit voor oefenruimte voor muzikanten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – De Surinaams-Nederlandse zanger Kenny B pleit voor het opzetten van een professionele oefenruimte voor muzikanten in Suriname. Tijdens zijn bezoek aan zijn geboorteland afgelopen maand, heeft hij hierover onderhoud gehad met de districtscommissaris van Paramaribo Noordoost Jerry Miranda.

Kenny B zet alles in het werk om dit doel te realiseren. Op deze manier wil de topzanger een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse muziek. “Repeteren is zo belangrijk. Je kunt de muziek hiermee naar een hoog niveau brengen”, meent de zanger.

Gedurende zijn bezoek aan Suriname heeft Kenneth Bron, zoals hij officieel heet, ook gesprekken gevoerd met korpschef Agnes Daniel van de politie over jongeren en hoe hij een bijdrage kan leveren aan verbeteringen in de communicatie met deze groep. “Het waren vruchtbare, inspirerende en motiverende gesprekken. Laten wij de wereld elke dag een stukje mooier maken”, aldus de 55-jarige zanger. (FOTO: Kenny B, links met korpschef Daniel en rechts met districtscommissaris Miranda)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Mooi initiatief van Kenny maar het vervelende is dat men in Suriname niet houdt van investeren. Men plukt liever de vruchten maar van planten houdt men niet zo. Zo gaat het in de voetballerij en ook in de muziekwereld. Kenny B is allang bekend in Suriname. Maar sinds hij in Nederland is ontdekt is hij groter en “rijk” geworden. Zegt toch meer iets over Suriname. Dat klimaat moet eerst veranderd worden.


  Maak melding
 2. Kenny, met paarse boeven als contactpersoon, gaat Moesje zeker niet naar Parijs. Als je te veel geld hebt, kan je het beter doneren aan Vismale van Twee voor Twaalf, bij paars verdwijnt het in een bodemloze put en gooien ze gewoon zand erover.


  Maak melding
 3. Goed zo Kenneth dit soort initiatieven zouden veel meer bekende Surineds moeten doen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Elk signaal is welkom en hopelijk blijft er iets hangen dat de Surinaamse samenleving ten goede komt. Er zijn helaas genoeg te veel slechte voorbeelden voorhanden, die al te makkelijk worden overgenomen door de jongeren in Su . bij elke vlucht naar Nederland is er een slachtoffer die het verboden spul probeert te smokkelen. Die denken natuurlijk wat onze voorbeeld figuren( lees lijders) kunnen, kunnen wij ook. Jij laat in ieder geval zien dat succes ook op een andere manier te verdienen valt.


  Maak melding
 4. Als hij een rasechte surinamer is, kan hij alvast beginnen om 50% van de bouwkosten voor zijn rekening te nemen om daarmee een start te maken. Hij komt hier zijn geld verdienen met het geven van shows en wat doet hij terug voor de su artiesten. Begin het goede voorbeeld te geven dan volgt de rest wel


  Maak melding
 5. Wat bedoelt Kenny B met de ontwikkeling van Surinaamse muziek?
  Bedoelt hij daar alle muziekvormen van alle etnische gemeenschappen mee of gaat het bij hem alleen maar om de ontwikkeling van de muziek van slechts 1 gemeenschap, de gemeenschap waartoe hij zelf behoort.

  Over het algemeen wordt met Surinaams muziek bedoelt de muziek van creolen/boslandcreolen.
  De muziek gemaakt door alle andere Surinamers is meestal niet in tel.


  Maak melding
 6. Hij bedoelt met op hoger niveau tillen dat ze eindelijk af moeten van het geroffel op boomstammen en strijken op kalebassen en eens Sitar, Vina, Harmonium, Tabla, Dholak, Dantaal, en Mridang gaan leren bespelen. En ook eens klassiek gaan leren zingen zoals Karnatak Vocal Music.


  Maak melding
 7. Hij bedoelt met op hoger niveau tillen dat ze eindelijk af moeten van het geroffel op boomstammen en strijken op kalebassen en eens Sitar, Vina, Harmonium, Tabla, Dholak, Dantaal, en Mridang gaan leren bespelen. En ook eens klassiek gaan leren zingen zoals Karnatak Vocal Music en diverse Raga’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES