dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoAmerikanen introduceren bewustwordingsprogramma 'Don’t pack a pest'

Amerikanen introduceren bewustwordingsprogramma ‘Don’t pack a pest’

-

Does Travel - naar Suriname

Een delegatie van de Florida Department of Agriculture and Consumer Services (FDACS) uit de Amerika heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Soeresh Algoe van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname. Het bezoek van de delegatie aan Suriname staat in teken van de introductie van het bewustwordingsprogramma ‘Don’t pack a pest’.

Het programma is bedoeld om reiziger te attenderen hoe belangrijk het is om bij grensoverschrijding alle agrarische producten aan te geven bij de immigratiediensten. Het ‘Don’t pack a pest’ programma is tot stand is gekomen door een samenwerking tussen verschillende Amerikaanse organisaties die doelen op een betere afstemming voor de bescherming van de agrarische sector in Amerika zelf en het Caribisch gebied.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Is o.a. gericht op het motiveren van internationale reizigers in de landbouw voorwerpen die in de bagage verklaren. Customs and Border Protection agenten grijpen duizenden ponden van gevaarlijke smokkelwaar landbouwproducten dagelijks op internationale luchthavens en andere havens van binnenkomst, onder meer bij zeehavens.

  Mensen doen de gekste dingen dus is dit geen overbodig introductie.


  Maak melding
 2. De amerikanen moeten deze bewustwording gedoe houden te ocer en te broko baka voor de ndpers en hun lijder als aanwezigen.Zij zijn het die steeds blijven proberen zonder geluk en straks komt hennep landbouw..ook een ndp projekt.


  Maak melding
 3. Ray, doe een beetje research op Google en je vindt het antwoordt. Het doel van de Do not Pack Een Pest campagne is om reizigers over de risico’s die samenhangen met de uitvoering van bepaalde soorten voedsel, planten, of andere landbouwproducten items. Het is een brede scala eigenlijk, men wilt niet dat mens, milieu en natuur besmet raakt.Daarom nemen ze in vele landen, op de luchthaven preventief dingen in beslag en krijg je een flinke boete. Coke en dergelijke valt in een andere categorie .


  Maak melding
 4. Hahaha..vertel ons dan ook gelijk welke reizigers met bossen aan groenten reizen.wie met landbouw chemicalien in hun koffers reizen.wie met planten reist..hahaha..en hoezo valt coke in een ander categotie? Coke komt van opium die geteeld wordt en daarna verwerkt tot coke drug..
  Dit alles is meer voor de exporteurs en meer voor algoe bedoeld die de boel wijs maakt dat van alles geexporteerd zal worden.Dit zal hem en jou laten weten waarom onze exporten altijd een ramp zijn.In amerika was tijdelijk de import op pepers stop gezet omdat een dode microscopische vlieg in de lading waargenomen werd.De gewassen worden eerst gecheckt op chemicalieen volgens amerlkaanse maatstaven en daarna mag het voor verkoop aangeboden .worden.In amerika geldt niet zo gezegd en zogedaan.Deze les van de amerikanen is meer van toepassing op algoe.


  Maak melding
 5. Ray, als jij het allemaal zo goed schijnt te weten , ik zou zeggen :’ga met die heren om tafel zitten en onderbouw jouw statement en vervolgens schop je ze het land uit met hun ‘Don’t pack a pest’ koffertje , Suriname zit toch al bomvol met intellectuelen zoals jij.


  Maak melding
 6. De Amerikaanse en Westerse regeringen handelen onder druk van de Landbouwmanipulatiereuzen zoals Monsanto en Bayer. Ze willen alle zaad van alle gewassen gepantenteerd en gemanipuleerd hebben en zijn als de dood dat mensen nog oorspronkelijke natuurzaden naar de VS of Europa brengen, waar nog geen patent op is en die dus vrij en goedkoop verhandelbaar kunen zijn of aan de lokale boeren gegeven kan worden.
  In Europa wordt het binnenkort strafbaar om je eigen gekweekte zaden aan bijv. je buurman die ook een moestuintje heeft, te geven.
  Het beschermen van de landbouw is een smoesje, lijkt mij. Het gaat eerder om het beschermen van bedrijven als Cargill, Bayer enz. opdat de voedselproductie voor 100% door deze bedrijven gecontroleerd kan worden.
  Het zal niet lang meer duren voordat op Suriname ook deze druk zal worden uitgeoefend, dus om alleen veredelde zaden (die bepaalde insecticiden vereisen) te gebruiken. Deze zaden kun je niet vermeerderen en je moet het elk jaar weer bij deze grote bedrijven kopen, samen met hun insecticiden zoals Roundup, wil je er wat aan hebben. Dan kun je nog zoveel landbouwgrond hebben, maar als je de zaden niet vrij kunt gebruiken, dan heb je helemaal niks. Daar gaat het dus om!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES