zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse artsenvergunning maar drie jaar geldig

Surinaamse artsenvergunning maar drie jaar geldig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – Artsen in Suriname zullen voortaan elke drie jaar weer een vergunning moeten aanvragen. De vergunning voor het uitoefenen van het beroep van geneesheer gold levenslang. Met die traditie wordt nu gekapt om vooral de kwaliteit erin te houden.

“Er zal worden gelet op de huisvesting, bijvoorbeeld of de poli voldoet aan de vereisten”, zegt Maureen Wijngaarde-van Dijk, topfunctionaris op het ministerie van Volksgezondheid, tegenover de Ware Tijd. Artsen worden ook gedwongen om zich steeds te laten bijscholen om nieuwe kennis op te doen. In de periode naar de volgende vergunning toe moet een minimaal aantal punten worden gehaald.

Wie de score niet haalt, krijgt geen nieuwe vergunning. Sinds kort bestaat een huisartsenopleiding. Voor het houden van een huisartsenpraktijk zal het volgen van de opleiding verplicht worden gesteld. Het stimuleren van de kwaliteit moet onder meer de kosten van de zorg drukken. Er melden zich nog te veel patiënten bij ziekenhuizen voor een behandeling die de huisarts aankan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Alleen als president, vice-president, minister en assembleelid ben je, als ongeschoolde halfanalfabeet, na één jaar uit je neus vreten, levenslang, met een riant pensioen, onder de pannen.


  Maak melding
 2. Heel goed Suriname heeft kwaliteitseisen nodig maar 3 kjaar vind ik kort. Bijscholingseisen zijn altijd nodig om de veranderingen op medisch gebied bij te benen.En de patient perfecte zorg bieden en de status van het beroep bekend te maken aan anderen die ook in het beroep willen.


  Maak melding
 3. In the VS is continuing education verplichtr voor medische doctors, chiropracors en verpleegsters. In de staat California moeten deze professionelen elke twee jaar een aantal curses voor continuing education hebben gevolgd om hun license te vernieuwen.

  Medische doctors en Chiropractors moeten 50 uren aan klassen hebben gevolgd en verpleegsters 30 uren.
  Je kan de uren op de internet doen of seminars volgen. Door de respectivelijke Boarden( Staat Medische Board, Staat Chiropractor Board, Staat Registered Nurses Board) worden de klassen een aantal uren toegewezen en van te voren bekend gemaakt.
  De providers companies maken wel goed geld mee. Sommige seminars duren een heledag met lunch inbegrepen. De Surinaamse corruptelingen kunnen nu hun slag slaan.

  Het lijkt een te veel vraagde moeite na zoveel jaren studie weer voor je werkvergunning te moeten zwoegen maar valt wel mee overigens. Je krijgt geen ouderwetse authoritaire professionals ermee. Ze leren iets nieuws dat in hun beroep is gekomen.


  Maak melding
 4. BIJSCHOLING is de term.Dat wil niet zeggen dat je weer bij nul moet beginnen om dokter te worden.Wat deze vrouw van Dijk lanceerd hier is om van te huiveren.Patienten in Suriname hebben het al benauwd .De ziekenhuizen kampen met een tekort aan medicijnen.schaarse medischapparatuur en bedden.En degene die verantwoordelijk is hiervoor gaat schotvrij.


  Maak melding
 5. Als enkelingen het amerikaans model willen introduceren hier dan gelijk ook de huidige lijder vervangen zou niet slecht zijn.In amerika hebben ze ook geen criminelen als lijder in Suriname wel.Dan hoe dan??!


  Maak melding
 6. Pure Muilezel iedee plan!! waarom hebben zij de paarse kakkerlakken niet eerder getoetst, voordat zij de leiding van de ter..ngleier kreeg vraag ik mij af!!!

  Mag dan deze Maureen Wijngaarde-van Dijk ook getoetst worden of zij deugt??


  Maak melding
 7. Dus binnenkort … alleen maar regeringsgezinde (NDP) artsen, want je hoeft als arts maar ergens tegen te zijn … en je bent je licentie kwijt.

  Mooi machtsmiddel om de artsen te laten doen wat de overheid maar wilt en als ze in verzet komen omdat ze hun vergoedingen niet uitbetaald krijgen dan komen ze er makkelijk vanaf.


  Maak melding
 8. O vergat te vertellen dat naast de continuing education classes ook nog een geld bedrag betaalt moet worden aan de board voor de nieuwe werkvergunning.

  By the way in California moet je voor werkvergunningen een tax betalen een fee genoemd aan jouw state board. Vraag me af of de cashstrapped paarse overheid dat ook gaat vragen.


  Maak melding
 9. De Surinaamse regering moet zelf ervoor zorgen dat elke huisarts elk jaar de nieuwste behandelingsmethoden (alleen als ze beter of goedkoper zijn) ter kennis krijgt. Anders zullen er praktijken moeten sluiten en heb je het omgekeerde bereikt.


  Maak melding
 10. @ B.Wakhoef

  Sommige huisartsen verdienen tonnen extra.
  Ga maar na voor een gezOndheidsverklaring tel ik behoorlijk neer en ook nog zonder dat de arts mij gezien heeft. Slechts melden bij doktersasisstent betalen en is gedaan.
  Waarom zou de overheid moeten inspringen?

  Prima insteek hoor Dr van Dijk.Scholing is nodig en zo blijven zij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. De wetenschap zit niet stil.


  Maak melding
 11. Dit is een van de vele regels die de over heid gaat invoeren om belasting binnen te halen.Gaan nog meer komen.
  Maar wat verwacht je geld is op en tja regering moet creatief zijn. Geef ze ongelijk.


  Maak melding
 12. Het moet niet gekker. 50 % van de paarse parlementariërs zijn ongeschoold en deze rovers worden ook niet verplicht tot bijscholing. Als je artsen verplicht tot bijscholing dan heeft de regering ook de morele verplichting deze artsen te voorzien van de beste werkomgeving en werkmateriaal. Anders heeft bijscholing ook geen nut. Het is gewoon een waardeloze voorstel. Vergunningen aanvragen betekent MEER CORRUPTIE ! Het draait om tjoekoe.


  Maak melding
 13. Een goed voorbeeld van een goede gezondheidszorg en optimaal geschoolde artsen moet het Cubaanse voorbeeld voor Suriname worden. Surinaamse artsen kunnen op top niveau gratis bijgeschoold worden door Cubaanse medische experts.

  ” Over the past 50 years, Cuba has trained more than 80,000 doctors from Latin America, the Caribbean, Africa, the United States, Pakistan and China for free.”

  In samenwerking met de University of Illinois zullen Cubaanse medische experts een gezondheidszorg systeem opzetten voor de arme bevolkingsgemeenschappen in Chicago. De Cubaanse assistentie komt als geroepen. De Republikeinen zijn voornemens om ‘ Obamacare’ af te schaffen. Ruim 20 miljoen Amerikanen zullen verstoken zijn van goede gezondheidsvoorzieningen.

  Laten wij eerlijk wezen. Suriname zal zeker baat hebben bij ondersteuning door Cuba. De bijscholingscurussen die de Cubanen verzorgen zijn van top niveau.


  Maak melding
 14. De Cubaanse lessen in MENSENRECHTEN zijn al gevolgd, Sranan Rechtsstaat, NO DE MORO !!!!!

  Strafrechtprocessen worden gesaboteerd !!!!

  Corruptie is BELEID geworden !!!!!


  Maak melding
 15. NEKS NO FOUT ! “A No Mie” !!
  Na deng Minister die mie e-go-sakasaka!!!

  De belastingbetaling zal ze verder verzorgen!!

  Nieuwe groep met familie zal nu gebonden worden aan NDP.

  Bouta President voor het leven !!
  DINO BOUTERSE de nieuwe president bij terukomst uit Amerika. RONNIE BRUNSWIJK had indertijd al aangekondigd dat DINO de nieuwe president wordt, hij ondersteunt hem !! En SOMO: ” mi e-dede-gi-BOUTA/NDP !!


  Maak melding
 16. Aan de artsen in suriname mankeert niets.Als patient heb je ee moeilijke task en dat is de ziekenhuizen aflopen rn hopen dat 1 van ze een bed vrij heeft.Voorts zijn er geen bekers die nodig zijn om urine op te vangen en die te testen. De ziekenhuizen die hebben niet eens toilet papier.medicijnen zijn schaars.laat die mevrouw van dijk alvast deze problemen oplossen.
  De cubanen strijken neer in de derde wereld landen en niemand die weet of ze werkelijk dokters zijn.DE cubanen en anderen zijn allang blij dat ze hun land kunnen ontvluchten.In Amerika mag je in je land Cuba de grootste chirurg zijn geweest het geeft niet als je dokter daar wil zijn je bent verplicht om een cursus van enkele jaren te volgen en examen af te leggen .je wordt dan doktersassistent of een huisarts maar je gaat absoluut geen mensen opereren.Als je aan alle eisen voldoet volgens amerikaanse maatstaven dan pas mag je weer een chirurg zijn.in derde wereld landen mag je gewoon dokter zijn uit cuba.Niemand vraagt naar hun cv.Geen wonder dat ze hier komen.In Suriname moet je gewoon bidden niet ziek te worden.


  Maak melding
 17. Ik ben niet vaak eens met RobG maar : deze keer heeft hij een goede mening gegeven, wetten en regels veranderen, ook in het medische sector. Mw M. van Wijngaarde – van Dijk heeft groot gelijk, bijna ierderéén die een beroep uit – oefent wordt bijgeschoold, dus waarom een Arts dan niet ?
  Er komen steeds meer nieuwe ontwikkelingen in het medisch gebied, en dat dient de Arts ook te weten !

  @ Ray

  Bij scholing wil niet zeggen, dat je weer bij nul moet beginnen. Zie je reactie van 16 -3 om 19:59 uur,in iedere branche komen er dagelijks nieuwe technieken bij. En als vakman moet je dat ook onder de knie krijgen, dus wat je schrijft klopt niet. Met het bijscholen van Artsen of wie dan ook, heeft niks te maken met DDB.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES