vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP: vervangen ministers moet aandacht afleiden

VHP: vervangen ministers moet aandacht afleiden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jan – Het vervangen van ministers is niet meer dan een poging de aandacht af te leiden. Dit stelt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Het ‘reshufflen’ is de modus operandi van Desi Bouterse van al sinds de jaren tachtig. Er zal uiteindelijk niets veranderen.

Het maakt niet uit wie vervangen wordt, partijgenoten of niet. “Het beleid wordt niet gemaakt door de ministers, maar op het Kabinet van de President met zijn adviseurs. Er is sprake van reshuffling wanneer er grote problemen zijn in het land. Nu zijn er weer grote problemen, met name vakbondsproblemen. En dan wordt reshuffling weer ingezet om de aandacht af te leiden”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Suriname is er niet mee geholpen. Het enige dat verandert, is dat meer geld moet worden uitgetrokken om de nieuwe ministers te betalen en te accommoderen. “Het gaat het land veel meer kosten. Het lost de problemen van de samenleving niet op”, aldus Santokhi. Zijn partij is overigens niet gevraagd om nu de coalitie te versterken. “Als de VHP benaderd wordt, zullen we dit inetrn bespreken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Hahahahaaa..het is duidelijk.Bouta heeft een plan ,een heel meesterlijke plan ,. Heeft zijn volgende groep van lame ducks klaar staan.He has his ducks in a row.
  Hetzelfde in een nieuw verpakking,


  Maak melding
 2. Naar Bouta luisteren is zonde van mijn tijd, ik kijk liever naar een cartoon van Tom en Jerry, want daar word ik wijzer en vrolijker van dan naar die
  @#€& van Bouta te luisteren.


  Maak melding
 3. “Als de VHP benaderd wordt, zullen we dit intern bespreken.”

  Waarom niet gelijk nee zeggen?!!!
  Uiteindelijk staan ze in de rij…”in ’s lands belang….”


  Maak melding
 4. Volgens mij vormen de Hindostanen niet meer de meerderheid in Suriname ( weet het niet zeker ) . De kans dat er ooit een Hindostaanse president komt is een illusie . Meer dan een coalitie zit er niet in ! Ik ben a- politiek maar wel rationeel denkend.De huidige situatie nu is logisch te verklaren:
  A- Er is altijd al discriminatie geweest tussen de diverse groepen.
  B- Sedert de koloniale tijdperk zijn de creolen ( Boni ) geweest die voor een revolutie hebben gezorgd .
  B-De revolutionaire zelf bewustwording heeft geen windeieren gelegd want daarvoor was altijd capabele mensen voor nodig..Aan andere groepen hebben de creolen hun verworven positie nooit losgelaten en dat is logisch.Of hun een land kunnen besturen, is een ander vraag. De huidige situatie spreekt voor zich . De Hindostaanse exodus in 1975 was preventief! Hun hebben de situatie waarin meneer Santoki zich bevindt alreeds zien aankomen. Meneer Santoki is een sympathiek persoon, meer dan zijn eigen rasgenoten vertegenwoordigen zit er niet in!
  Persoonlijk blijf ik erbij dat Suriname land van de Indianen is . Jammer, je hoort ze nooit !


  Maak melding
 5. VHP laat zien waar de partij voorstaat.
  Nu kan de VHP alle kanten op. VHP neem op dit moment een standpunt in, wees duidelijk stop met draaikonterij.
  Kiezers van de VHP hebben vooraf het recht waar de partij voorstaat.


  Maak melding
 6. Persbericht:

  De regering van Suriname maakt hierbij bekend dat er een zware uitbraak heeft plaatsgevonden van het `A NO MI VIRUS`. Deze is sterker dan ZIKA en heeft een PAARSE kleur. Voor zij die nog niet besmet zijn wordt gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met de overdragers van dit virus namelijk de MUSKIET met name LIMBOSKITA en RAVENBERGITA. Het oorspronkelijk Virus is afkomstig van een zeldzame DICTATORAAP


  Maak melding
 7. @ Amigo

  “Waarom niet gelijk nee zeggen?!!!”

  Om nee te kunnen zeggen moet je eerst de vraag kennen. Dit is politiek correcte taal.
  Stel je voor dat de vraag is: Help mee om nieuwe verkiezingen uit te schrijven per 25 mei 2017. Dan kun je niet direct nee zeggen maar zul je na moeten denken over zekerheden en hoe je afspraken maakt. Wie wordt de interim baas en wie ziet toe op eerlijke verkiezingen.

  Bij voorbaat nee is politiek niet opportuun.
  Op de vraag willn jullie mee lopen voor rijst met bruine bonen is het antwoord snel gegeven NEE


  Maak melding
 8. Nu in ėėn keer heeft de Vhp een dubbel moraal van als de Vhp benaderd word, zal dit intern besproken worden, het moet helemaal nooit bespreekbaar zijn, om de problemen die door deze moordenaar gecrěeerd zijn, te helpen oplossen.


  Maak melding
 9. Ben het eens met Gert. Vhp speelt dubbel spel. De partij moet kleur bekennen. Roep toeteren heeft geen zin. Je bent voor of tegen Bouterse.

  Santhoki is een draaikont ! Vhp moet ophouden met mindgames te spelen. Inzet moet zijn dat Bouterse opdondert.


  Maak melding
 10. Santhoki van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij DOET ZICH HYPOCRIET en MISLEIDT zijn achterban in zoverre hij een achterban heeft.

  Het is GROOTDOENERIJ van deze PURE RACIST. Nu tracht hij tot NUCHTERHEID te geraken. Hij had zich toch na de verkiezing van 2010 zo VOORBARIG opgesteld en gaf aan niet met Bouterse in zee te gaan. Waarom nu dan wel, daar Bouterse een MEERDERHEID bezit in de Assemblee, wil je UITGEREKEND NU met degene (Bouterse) samenwerken.

  Het is niet Bouterse die een loopje neemt met de kiezers. Het is juist Santhoki die dat doet.

  Het ‘RESHUFFLEN’ van Bouterse is GEEN NIEUWS. Het valt binnen de VERWACHTINGEN, gezien Bouterse niet NU deze werkwijze hanteert.

  Santhoki weet DONDERS GOED dat Bouterse NOOIT met hem zal samenwerken, GELUKKIG ook zeg ik dan.

  Welke zichzelf RESPECTERENDE COALITIE zit te wachten op een LANDVERRADER als Santhoki. Bouterse had zich na de verkiezingen van 2010, zich CONSTRUCTIEF opgesteld voor een EVENTUELE samenwerking. Santhoki z’n ONDERSCHATTING naar Bouterse toe, heeft hem de DAS OMGEDAAN.

  Santhoki is een POLITIEKE ZWAKKELING en GEEN PARTIJ voor Bouterse. Als hij een GERESPECTEERD PERSOON was, dan kwam niet hij, maar iemand binnen zijn gelederen met een dergelijke STATEMENT. Maar NEE, het LIEGEN, BEDRIEGEN, de boel BELAZEREN heeft z’n voorkeur omdat men geen VISIE heeft binnen zijn OUDERWETSE VHP – zijn OUDERWETSE Valse Hoop op Paé-partij, waar een ZIEKELIJKE Paé het met ‘zoveel’ woorden het voor het zeggen heeft.

  REGEREN is VOORUITZIEN. Santhoki komt PAS na pakweg ZEVEN JAREN met z’n OMMEZWAAI. Wat een WAARDELOZE FIGUUR.

  DEGENE die de VERKIEZINGEN GEWONNEN heeft, nodigt uit binnen een DEMOCRATIE en niet OMGEKEERD.

  Een VRIJBLIJVENDE TIP: als Santhoki z’n ZELF AANGERICHTE SCHADE zou willen beperken, dan zou hij het geïntroduceerde BEGRIP ‘RESHUFFLEN’ van Bouterse, zonder zich daarvoor te SCHAMEN mogen overnemen en BINNEN zijn EIGEN OMGEVING te starten met ‘RESHUFFLEN’.

  Het SOORTGELIJK AFVAL dat hem OMRINGT, BINNEN zowel BUITEN zijn VHP – zijn Valse Hoop op Paé-partij, is niet om NAAR HUIS te SCHRIJVEN.

  Buiten de RACISTEN binnen zijn VHP – zijn Valse Hoop op Paé-partij en overige ZWAKZINNIGEN om, WIE zit nou op een dergelijke FIGUUR te WACHTEN, zelfs geen FIGUUR maar eerder een FIGURANT, een (ChandriKA Santhoki), een RAS-RACIST. Wie o WIE?

  Kortom, Bouterse bepaalt of hij wel dan niet MUTATIES dient te plegen binnen zijn REGEERTEAM oftewel moet ‘RESHUFFLEN’. DESTRUCTIEVE FIGUREN waaronder LANDVERRADERS zijn de ALLERLAATSTE waar Bouterse op zit te wachten voor EEN GOEDKEURING.

  ChandriKA, WAANT zich nog steeds in de ONMETELIJKE SPEELTUIN van het Front (lees: STRONT) van destijds. Dat het bij Bouterse ‘BUSINESS AS USUAL’ is moet nog steeds tot deze ‘POLITIEKE ONBENUL’ doordringen.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 11. Do the RIGHT thing, Je bent zeker een Creool noh? Met die riool comment . Zoek even op wat cliche’ betekend. of kijk even naar het comment van johnsjikara kan je wat van leren. schreeuwlelijk! .


  Maak melding
 12. Eigen Mening Democraten, wat je zegt ‘schreeuwlelijk’ ben jet zelf. Het woordje ‘cliche’ maakt indruk misschien op jou, maar niet op mij.

  Dat je een zelfs moeite hebt om het woord ‘betekend’ in plaats van met een ’t’, met een ‘d’ te schrijven in een bericht van nog geen vier regels, zegt genoeg over ‘de spijkers die jij op laag water denkt te kunnen zoeken’.

  Om het maar niet te hebben over het te willen OPZADELEN van SURINAME met een OER-RACIST als jezelf, hetgeen trouwens een KANSLOZE MISSIE is. Surinamers zijn vandaag de dag GEMIDDELD daarvoor te MODERN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 13. Eigen Mening Democraten, wat je zegt ‘schreeuwlelijk’ ben jet zelf. Het woordje ‘cliche’ maakt indruk misschien op jou, maar niet op mij.

  Dat je een zelfs moeite hebt om het woord ‘betekend’ in plaats van met een ’t’, met een ‘d’ te schrijven in een bericht van nog geen vier regels, zegt genoeg over ‘de spijkers die jij op laag water denkt te kunnen zoeken’.

  Om het maar niet te hebben over het te willen OPZADELEN van SURINAME met een OER-RACIST als jezelf, hetgeen trouwens een KANSLOZE MISSIE is. Surinamers zijn vandaag de dag GEMIDDELD daarvoor te MODERN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 14. Do the RIGHT thing! Het zijn maar holle klanken wat je uit kampt. Niemand heeft er wat aan. Je leeft zeker van een uitkering daarom uit jij je frustratie hier. By the way, let eerst op je eigen tekst en grammatica domme koe! Voordat je een ander gaat corrigeren, want het raakt kant noch wal. Suriname zit vol met jouw soort arrogante losers daarom komt het geen stap verder what about that! Voordat je verder gaat met mij , leer eerst fatsoenlijk Nederlands schrijven in plaats van dat gebrabbel in hoofdletters , UITKERINGSTREKKER!


  Maak melding
 15. @ Johnsjikara: Je vraagt je af of de Hindostanen nog de meerderheid zijn in Suriname. Op een website kwam ik een kaartje tegen met een overzicht van de bevolkingssamenstelling van de Guyana’s. Voor Suriname en tussen haakjes Guyana:

  Afro afkomst: 37,4% (29,3%)
  Hindostaan: 27,4 % (39,8%)
  Javaan/Chinees: 15,2 % (0,2%)
  Indiaans: 3,8 % (10,5%)
  Gemengd: 13,4% (19,9%)


  Maak melding
 16. @@ Ray!! Neen, geen meesterlijk plan!!!! Misschien denkt hij, dat het een meesterlijk plan is, maar een pas geborene of een hele stomme lul of een Ezel heeft hem allang door wat voor streken hij in zijn kop heeft!!!! En zo is hij paar jaren verder!!!

  Inderdaad!! VHP speelt dubbelspel!! Zij willen de paarse kakkerlakken 1 keer van achteren en 1 keer van voren pakken!!! En volgieten met balataboom gif!!! het spel schuiltjes help niet meer.


  Maak melding
 17. Er moet toch gereshuffled worden, want elke minister moet zijn eigen roofmethode loslaten op een andere ministerie.
  Het totaal aan intelligentie neemt echt niet toe met reshuffling. Daar moet je nieuw bloed (intelligentie) voor inbrengen. Of wil Bouterse toegeven dat hij tot nu toe de verkeerde man/vrouw op de verkeerde post heeft gezet? Hoe weet hij ineens zeker dat hij nu wel de juiste post voor deze mensen zal vinden? Een openbaring door de Islamitische Bank?


  Maak melding
 18. Bouterse heeft geen verstand van economie en daarom gaat het zo slecht in het land.Zolang deze man nog president van het land is komt Suriname nooit vooruit.Hij is een domkop die gebruikt wordt door zijn adviseurs die alleen maar hun zelf verrijken en het land naar de kloten helpen.Bouterse is een ramp voor het volk en land.Voelt die man niet dat hij onmiddellijk moet opstappen.Het buitenland moet Suriname te hulp schieten.Dat is mijn mening als Surinamer.Gelukkig ben ik geen politicus maar kan schrijven hoe ik die dingen ziet.Suriname is onder Bouterse nooit vooruit gekomen en degene die voor hem gekozen hebben janken elke dag maar het is hun eigen schuld.Ze zijn omgekocht door die satan die Suriname leeg heeft geroofd.Al onze reserves zijn verdwenen in zijn zak en familie en vrienden.Die man moet opgepakt en opgesloten worden wegens diefstal.Dat is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES