Workshop over ‘Islamic Banking and Finance’

14

Governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname (r) bedankt Hylmun Izhar (l) en Yahya Aleem-Ur Rehman (m) voor het delen van hun kennis over Islamic Banking and Finance. Suriname is het eerste land in de Amerika’s en het Caribisch gebied waar Islamitisch Bankieren zal worden geïntroduceerd. Dat is het resultaat van de reeds lang bestaande samenwerking met de Islamic Development Bank (IsDB).

Als voortvloeisel daarvan heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) van 9 tot en met 11 januari met de IsDB een workshop verzorgd met als onderwerp ‘Islamic Banking and Finance’. CBvS zegt in een persbericht dat Islamitisch bankieren verwelkomd wordt als een alternatief op bestaande financieringsvormen, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf.

Deze vorm van financieren zal een bijdrage moeten leveren aan de economische bedrijvigheid in Suriname.


14 REACTIES

 1. Beste,

  Ik heb die workshop gemist, maar ben thans bezig met het opzetten van een bedrijf. Hoe kan ik in aanmerking komen voor de financieringsvormen van de Islamic Development Bank (IsDB)? Is er een contact persoon bij wie ik me zou moeten aanmelden?

  Graag een reactie


  Maak melding

 2. De IsDB is een serieuse handelsbank. Het service ieder belangstellende besneden en niet besnedenen. By the way Joden zijn ook besneden.

  Klein en midden bedrijven ?. Ga dan naar Commewijne en Nickerie. Ga de rijstboeren helpen die in financiele moeilijkheden zitten en help de jonge boeren die willen starten. in Nickerie.

  In Commewijne en Wanica zijn Javaanse muslims die best IsDB service kunnen gebruiken om geld te verdienen via hun zaken. Somo heeft geen geld om hun een lening te geven..


  Maak melding

 3. Beste Paul van Dun,
  Is je lievelingskost Kebab en neem je geregeld een geit van voren en van achteren, dan maak je een gerede kans om in aanmerking te komen voor de financieringvormen van de Islamic Development Bank (IsDB).

  Ter uwer informatie:
  Het is een feit dat een geit van voren bijt en van achteren ……


  Maak melding

 4. Intussen is bisschop Meije bezig met het opzetten van een Christelijke Financierings Bank. Alleen hetero christenen mogen lenen. Ze hoeven geen rente te betalen, wel moet elke lener 10 bijbels cadeau doen aan inwoners in z’n straat.


  Maak melding

 5. Islamitisch neuken is trouwens ook heel spannend. Het is volstrekt anders dan gewoon neuken. Je moet het doen met kleren aan. De vrouw mag haar burqa niet af doen en de man mag geen scheet laten tijdens het neuken, want dan moet hij opnieuw beginnen.


  Maak melding

 6. Wat naief, dat men niet inziet waar dit heen gaat. Maar goed de basis is al gelegd .Het is een kwestie van tijd. Wenst Suriname Europese toestanden. Het is ander koek dan de Chinezen in Suriname.


  Maak melding

 7. Goede zaak dat er een bank komt die de ondernemende Surinamers wil helpen. Wat dan nog als men zich aan bepaalde regels moet houden? Iedereen die uitleent, stelt regels vast. Als je het niet eens bent met die voorwaarden, dan leen je gewoonweg niet bij deze bank. Ga dan naar een andere bank.


  Maak melding

 8. rente vrij, my ass
  als je bv een auto of een huis wilt kopen van 100 000 dan kopen zij dat huis of auto op en verkopen het dan weer door aan jouw voor bv 125 000
  dus zgn rente vrij, die 25 000 is dus rente die ze niet zo willen noemen
  in ieder geval houden ze mij niet voor de gek maar hun eigen god


  Maak melding

 9. Even alle gekheid op een stokje. Ook voor de moslims onder ons! Vanwaar deze gekte ineens dat er een islamitische bank komt in een land dat vol zit met criminelen en rovers en daar is men volledig van op de hoogte. Hoezo halal geld, dat bestaat niet ! Wie zijn de mensen die de casino s beheren in su, dat zijn de Turken. De isdb die gaat niet zomaar naar su , er schuilt hier iets achter. Zij hebben namelijk door hoe achterlijk dom het surinaamse volk is, die trappen er blindelings in. Su zit niet alleen vol met Chinezen en Brazilianen maar de met djalebba s geklede mannen hebben dit land ook ontdekt . Het zijn extreme gasten die nu op iedere vluch t naar su zitten. PAS OP SURINAME, dit land wordt verkocht aan deze idiote hypocrieten. Het gaat alleen maar om macht en geld. Hier wordt het z.g.. halal geld wit gewassen. We moeten voorzichtig zijn met onze machthebbers .


  Maak melding

 10. Niks nieuw onder de zon, zo zijn de Chinezen ook begonnen maar dan met een andere insteek. Dit wordt de eerste halal bank in Suri. Suriname is nog gevrijwaard van extreme geloofs fanaten. De vraag is hoelang nog.


  Maak melding

 11. De moslims komen tenminste over de brug met geld. De Hindoes en Jews en Christenen en Boedhisten stoppen hun geld in Zwitserse banken ipv het ter beschikking te stellen aan de gewone man tegen een geringe vergoeding.
  Het geld van die anderen is haram, van de moslims is halal, dus goed. De zegen van Allah rust erop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.