woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie: regering schuldig aan onderwijsstaking

Oppositie: regering schuldig aan onderwijsstaking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jan – De regering is verantwoordelijk voor de staking die nu grote delen van het onderwijs treft. Dit stellen de parlementaire oppositiepartijen VHP, ABOP, PL, NPS en DOE. De regering heeft immers nagelaten afspraken na te komen en er wordt ook nog geprovoceerd door minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur.

Volgens de oppositie brengt de stagnatie “ernstige schade” aan het onderwijsproces toe. “Dit zal de ontwikkeling van ons land niet ten goede komen en de crisis alleen maar verergeren. Van een regering, die goed bestuur voorstaat, wordt verwacht dat zij haar verantwoordelijkheid oppakt en de continuïteit in het onderwijs garandeert”, stellen de vijf politieke partijen.

De regering wordt opgeroepen om haar verantwoordelijkheid te nemen. “In een tijdperk waar de omstandigheden, waaronder onderwijs wordt gegeven zeer slecht zijn en waarin ambtenaren en in dit geval, leerkrachten vechten om het hoofd boven water te houden, wordt juist verwacht van bewindslieden dat zij alles in het werk stellen om de belangen van het onderwijs veilig te stellen.“

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Het hoofd boven water houden; is dit alleen het probleem van de leerkrachten? Dit is ’s lands probleem. De gehele bevolking heeft dit probleem. Nu de leerkrachten zijn begonnen moeten zij ondersteuning krijgen van de gehele oppositie, bedrijfsleven en alle andere belangengroepen. Het doel van de actie moet luiden “we willen een leefbaar Suriname”. Het is gebleken dat het steeds slechter wordt in het land, dus weg met deze regeerders. Zoals de acties nu worden uitgevoerd, lijkt het op een groepsbelang, terwijl het hele land in problemen zit. Dus organisaties die verantwoordelijkheden op zich hebben genomen om het landsbelang te dienen verleng de acties van de leerkrachten onder het mom van landsbelang, zodat er een omwenteling komt in de regering van ons land. Het is een goed begin door de leerkrachten.


  Maak melding
 2. Bestaat überhaupt een regering in SU?? Ik denk eerder een boevenbende die een ieder in SU terroriseert!! Niemand heeft wat te vertellen!! de boevenbende doet waar zij zijn in hebben!!


  Maak melding
 3. Deze poppenkast is georkestreerd door de oppositie. De leraren moeten hun verantwoordelijkheid nemen terug keren naar de klas want daar horen te staan. Zo niet keihard aanpakken. Ook de oppositie moet aangepakt worden.


  Maak melding
 4. Het is nu of nooit,met z’n allen samen bundelen en deze regering naar huis sturen,Dat is de enige en echte oplossing
  Praten helpt niet en heeft nooit geholpen tijdens het regeermacht onder de ndp,stelletie boeven en eigenbelang behartigers

  Opo kondremang oe opo,Sranang grong ey kari oeng


  Maak melding
 5. die hele peneux heeft een minder waardig heids complex..

  je ziet het aan zijn lichaam gebeuren, dom achterlijk..,, onbetrouwbaar..

  hij moet gewoon oprotten, waardeloze vent.


  Maak melding
 6. In plaats van te praten met de bonden –BVL en ALS- om tot een oplossing te komen gaat peneux over tot staking breking. Verangt de statff van OS uitkijk en bedreigt de originele staff.

  Verder Peneux doet geen pogingen om de onderhandelingen tussen de Commissie en de Vakbonden te herstarten. Ook hier dreigementen aan de bond.

  Op straat ordered de regering de oproer politie. Duidelijk wat de paarse regering denkt over de leraren.

  De oppositie moet onze steun hebben. Een eind maken aan het wanbeleid en onkunde van de regering. Ophoepelen dit troep.


  Maak melding
 7. Volgens professor Henry Ori is Perneux niet geschikt als minister van onderwijs, en mist hij de skills om het onderwijs naar een hoger niveau te brengen, en dat mensen vergeten zijn dat deze zelfde Perneux reeds eerder ontslagen is door minister Wolf, dus dat zegt al genoeg over deze man.reshuffelen van deze man is de beste optie voor het onderwijsgebeuren.


  Maak melding
 8. DE EZELS REAGEREN ALTIJD ALS EERSTE DAARAAN KAN JE ZE HERKENNEN..NIET VEEL SOEPS.VEEL GELUL EN WIJNIG GRIJZE CELLEN IN HUN8 LEGE HARDE COCOSNOOT boven op hun nek.DIE IDIOTE pipo figuren.


  Maak melding
 9. Mei leraar sei alteit dat alleen koppige eesels staake. Slimme eesels gaan door met werke. Maar hei sei dat eesels bleife altijt eesels. Ook die slimme eesels hebbe gestem op deese regeering. Want se geloofde in die goude berge.
  Maar bleik nu dat die goude berg was niet wat leek, maar een grote hoop poep.


  Maak melding
 10. Opo kondre mang Un Opo stuur deze rot regering naar huis
  Het is nu of nooit!
  Moordenaar heeft echt de boel Voor de gek gehouden
  Maar bouta arki no gado ne sriebie
  God’s molen maalt langzaam maar zeker vb wat met chavez is gebeurd!


  Maak melding
 11. AY BAYA……….Wat presteert de regering Bouta eigenlijk.
  De Paarse Bende moet er plaats maken voor Capabele
  regeerders.Niets is goed in regering Bouta.Ghare Chale Re!!!!


  Maak melding
 12. Over de Leraren die opkomen voor hun RECHT lees ik :

  “Zo niet keihard aanpakken”

  Tja, maar toch : PE A MONNIE FU SRANAN DE,

  PE A MONNIE GO !! (MILJARDEN !!!!! )

  SROTO DENG FUFURMANG !!!!!


  Maak melding
 13. AI MIE BO1 WAT EEN HOOP KOETERWAALS BIJ ELKAAR ZEG.DIT IS EEN TYPISCHE BOERIEKIE EEN ZWAKKE BROEDER. DE VAN DALE VERKRACHTER. !!!!!!@#$£€₩ GOD HELP DEZE SUKKEL.


  Maak melding
 14. @Damsco

  De leugens van Peneux in de DNA en voor de pers worden helemaal gedemonteerd door Valies.

  Starnieuws laat alle overeenkomsten zien en daar staat in het laatste deel waar de VP zijn handtekening onder gezet heeft dat de herwaardering per 1 januari ZAL ingaan.

  Het hele gedoe is dus de schuld van de regering incasu Peneux.

  Ik hoop dat u de geluidsopname van Peneux in Uitkijk gehoord heeft. Dan weet dat hij als een dictator te keer gaat en krijst over het bevoegde gezag dat in zijn handen is.
  Net als of het zijn van het bevoegde gezag het recht geeft overeenkomsten van de regering en zelf gemaakte afspraken te breken en mensen zwart te maken (in de DNA van diefstal te beschuldigen.

  Beste DAMSCO de regering is uit geregeerd en kan niets meer betalen omdat elke cent naar buitenlandse schuldeisers gaat.


  Maak melding
 15. Peneux gaat sneuvelen.
  Er zijn dwazen die denken dat als je de leraren dwingt om voor de klas te gaan staan, de leerlingen goed les zullen krijgen.
  Zonder een behoorlijke vergoeding geen behoorlijk les.
  Dreigen helpt niet. Of Penux moet alle lessen persoonlijk gaan bijwonen om te kijken hoe er les wordt gegeven enwat er wordt onderwezen.
  Overleg is het sleutelwoord. Helaas is dit niet aan Penuex besteed.
  Vakbonden moeten daarentegen ook beseffen dat als er geen geld is (los van de vraag waar het gebleven is? Auto’s, snoepreisjes, onderaannemers die voor de minister opdrachten uitvoeren enz) het onmogelijk wordt afspraken na te komen.


  Maak melding
 16. We moeten niet vreemd opkijken als over een aantal jaren zal blijken dat bepaalde mensen in SWITI Sranan geld hebben ontvangen om voor chaos te zorgen.Dit is tenslotte de werkwijze van westerse landen die het niet eens zijn met de gekozen leiders van bepaalde landen.Deze westerse landen hebben hun mond vol van democratie maar deze democratie vinden ze alleen maar goed als het in hun straatje past.Ik ga slechts 1 vb geven waar het goed ging en waar de VS en GB een geheime operatie hebben uitgevoerd om de olie industrie weer in Britse handen te krijgen.Google de naam Mohammad Mossadeq.En deze werkwijze hebben ze ook in Latijns en Zuid Amerika gehanteerd en gebruiken ze nog steeds om landen te destabiliseren waar ze geen controle over hebben.


  Maak melding
 17. En nu? Lekker thuiszitten? Heeft ook geen zin, nog meer achterstand bij kinderen en opvoeding…pfff..dus geld of geen geld,leren, moet, met DT nog wel..staak in vrije tijd de straat op…. Verkeer vast zetten met vertragingen…staken heeft geen zin..elke dag..opnieuw, nieuwe dingen bedenken…nieuwe fratsen…gr.


  Maak melding
 18. Iedereen moet werken, handel dan maar met elkaar, beter ruilen maar…effe…kost geen geld ook..effe…Landbouw dat is het enige wat moet, eten eerst, want een echt export product is er niet…beetje hout,gaat niet naar de Surinamer toe…beetje aubergine..mmmm…landbouw daar moet het heen, goud ook niet,alluminium ook niet,olie ook niet…stroomproducent…beter…gr.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES