473 Kilo cocaïne onderschept in container uit Suriname

33
270 kilo cocaïne uit Suriname in Antwerpen onderschept
Archieffoto: partij cocaïne

Bij een controle door de Douane is in de Rotterdamse haven een drugstransport van 473 kilo cocaine onderschept. De drugs waren meegekomen in een lege tankcontainer die afkomstig was uit Suriname. Na de onderschepping in de eerste week van januari is gisteren een 54-jarige man uit Numansdorp aangehouden, die vermoedelijk betrokken is bij het transport.

De drugs waren verpakt in zilverkleurige pakketten die aan de voor- en achterkant van de container achter metalen platen waren verstopt. Monsters van het aangetroffen witte goedje in de pakketten wees uit dat het cocaïne was. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Het onderzoek naar het drugstransport wordt onder leiding van het Landelijk |Parket uitgevoerd door het HARC-team van de FIOD in Amsterdam. De aangehouden verdachte zit in voorlopige hechtenis. Hij wordt volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris voor verlenging van deze hechtenis.


33 REACTIES

 1. Suriname wordt langzamer hand nummer 1 van verloren gegane cocaïne transporten. Als er zoveel onderschept wordt weet iedereen dat er meer door komt.

  Alles uit Suriname zal over enige tijd een 200% controle krijgen waar door ook die geld bron gaat opdrogen.


  Maak melding

 2. Typisch Surinaams.

  Liever moorden, roven, overvallen, drugs smokkelen dan gaan werken.

  Voor sommigen onder hun althans. Ach ja, zo de president zo een groot deel van zijn volk die hem als groot voorbeeld zien.


  Maak melding

 3. Bouterse beweert dat hij weet heeft van alles dat zich afspeelt in de samenleving. Hij moet dus op ook de hoogte zijn van de grootschalige drugstransporten via Suriname naar Europa en de VS.
  Hopelijk heeft de CIA in de gaten wie er achter zit want van Bouterse en Silos hoeven we niets te verwachten.


  Maak melding

 4. Ach jeetje weer geen commissie van deze zending cocaine. Creativiteit is zoek. In een lege container ! De transit handel gaatt niet zo best. De transit handelaren verpauperen. Gelukkig dat de tjoekoes in de reguliere economie nog binnen komen.. Anders mang geen blue label meer.

  Bravo Nederlandse Fiot en douane. Jullie doen uistekend werk.


  Maak melding

 5. Verdomme alweer een streep door de rekening. Wij kunnen op deze wijze niemand meer tevreden stellen.
  Niet de leraren, niet de aannemers niet de leveranciers niet de boothouders niet de bushouders niet het volk.
  Wanneer kunnen wij als regering nu verdomme eindelijk zeggen “en nu is het gelukt om een ieder tevreden te stellen en zeggen a monie dé oenoe no skeer moro”


  Maak melding

 6. Het is puur de schuld van Nederland dat de lieverds gepakt zijn, volgens de onderstaande denk ik!!!

  Het zal heel pijnlijk zijn voor de Boutisten RobG, Parbo, Paraman, Mazda, Damsco, Do the Right Thing ect etc …

  Jaaaawel!! Goed werk verricht door de Nederlanders en mek ding jang ka ina Jail !! Ooo, ze zitten liever in de gevangenis van Nederland dan in SU!!! In Nederland kunnen zij van alles vol vreten. Hou ze allemaal strikt in de gaten!!!


  Maak melding

 7. Dat Suriname met drugs vergeleken wordt is waar.Dus ik schaam mij als Surinamer omdat de top van Suriname drugs gelateerd is.
  De top heeft een veroordeling in het buitenland voor drugshandel.
  In Suriname zijn de rechters bang voor behoud van baan daarom wordt er geen recht gesproken.
  Jammer voor de Surinamers die niets met het bovenstaande te maken hebben.
  Vanaf medio april vliegt Tui Duitse vliegmaatschappij naar Suriname.
  Ik wil niet oordelen maar transporteren met verdref spul zal 100% binnenkomende.
  Jammer maar honderd procent controle is zeker een optie.
  Wij Surinamers voelen ons snel gediscrimineerd .
  Probeer de realiteit onder ogen te zien.
  Jammer dat de grote jongens niet achter de tralies verschijnen.
  Maar het is steeds de kleine en arme man


  Maak melding

 8. Iemand zal op het idee zijn gekomen dat men lege containers niet zal controleren. Dat weten ze dan ook nu. Alles wat uit Suriname of Colombia komt is verdacht.


  Maak melding

 9. Wel grappig om de reacties van mijn Nederlandse bevolking te lezen,in mijn achterhoofd dat hey wij de grootste producent zijn van xtc in de wereld, we herione produceren onder het mom,voor enig verslaafden(slotervaart ziekenhuis), marihuana legal en prostitutie de normaalste zaak van de wereld is, hey maar over het moraal gesproken te hebben, dat zit ons Nederlandse bevolking heel hoog.


  Maak melding

 10. Het valt hier eerlijk gezegd wel op, dat er geen reactie’s zijn gekomen van de Boutisten RobG, Parbo, Paraman, Mazda, Damsco, Do the Right Thing ect etc …

  Hopelijk hebben zij de witte baby talk poeder( Johnson & Johnson) niet in hun reet vol gestopt gekregen!!!


  Maak melding

 11. Drugs uit Zuid-Amerika valt niet meer tegen te houden, helaas voor de reputatie van Suriname. Maar als het niet uit Suriname komt, is het Venezuela of Colombia of Ecuador of Guyana of Nicaragua of een ander land op het Amerikaans continentaal plat.

  Als Nederland de strijd tegen softdrugs uit de hennepteelt, XTC labs allang is verloren wat de Politie in de provincie Brabant openlijk toegeeft dan gaat men echt niet de route uit Zuid-Amerika tegen kunnen houden.

  Het makkelijk geld verdienen en de enorme vraag is het probleem.

  De schijn dat alles onder controle is zal voorlopig in Nederland de komende jaren de boventoon blijven voeren.


  Maak melding

 12. zoals gewoonlijk zal in Suriname niemand worden opgepakt.
  Niet eens verhoord, anders is het rechtsstaat in gevaar en zal artikel 141 worden toegepast.


  Maak melding

 13. Met zulke in beslag name,lopen de verliezen voor de exporteurs hoog op.Wordt tijd dat deze zaken lui het anders aanpakken.Intussen is alles al beproefd om het spul in Europa te krijgen.
  De noord afrikanen kunnen levend waar in Europa krijgen.Zij zullen waarschijnlijk ook bereid zijn om het witte spul in Europa te krijgen.Kwestie van een beetje royaal betalen.


  Maak melding

 14. er is een afzender en een ontvanger . meestal katvangers . want achter deze personen zitten heel wat figuren die niet in beeld komen . zo’n export partij kost heel wat geld om te organiseren , de inkoop ,transport ,omkopen van douane etc etc. een heel kapitaal intensief project die niet door 1 persoon wordt gefinancierd maar door diverse leden(mafia org) die elk een aandeel nemen in zo’n project . als het project slaagt klrijgt een ieder zijn winstaandeel en bij verlies zijn ze hun investering kwijt. als ze 500 kg vangen dan laten ze (douane) 1500 kg door. onlangs is een politie agent/douane aangehouden en heeft de werkwijze bekend.
  men heeft berekend dat de gebruikers in Nederland dagelijks circa 1000 kg nodig hebben . er is vraag dus je zal altijd een aanbod hebben .men moet onderzoeken hoe er zulke grote hoeveelheden in Su terecht komen en waarom Justitie en Defensie geen onderzoek doen en hun kaken stijf op elkaar houden .


  Maak melding

 15. Ik benieuwd wie hier achter zit jullie gaan weer verkeerde aanwijzen en andere dekken zogenaamd weten jullie van niets laten wij mekaar niet voor de gek houden . Su heeft meerdere culturen


  Maak melding

 16. @burki
  Was weer een nieuw sluw smokkelplan van Bouterse en mede muppets. Is weer mislukt ??? Ok weer tijd voor een reshuffle van regerings adviseurs.
  Haal ze nu uit Columbia?. Familieleden als adviseurs aanstellen? Nee die zijn te dom.


  Maak melding

 17. 100% vermoedelijk afkomstig van de nationale Drugs partij bonzen. Leve de bij verstek veroordeelde drugsbazen krijsen de oerdomme debiele idiote paarse aanhangers. Neks no fout.


  Maak melding

 18. Sommige mensen doen erg hard hun best om andere te doen geloven dat de drugs die in Nederland,Frankrijk enz enz wordt onderschept alleen door Zuid Amerika wordt geleverd.Google Afghanistan,VS en drugs in.En nogmaals probeer naar de hele wereld te kijken wat drugs betreft en kijk welke landen bakken met geld hier aan verdienen.Marihuana of cannabis wordt ook gebruikt tegen bepaalde ziektes.aub denkt na wanneer u mee wilt doen aan de discussie over bepaalde onderwerpen.Tegenwoordig kan je bijna alles vinden op het internet en ga daarna ook praten met andere mensen hierover zodat je kan inschatten als het gene wat je hebt opgezocht op waarheid berust.
  SUC6


  Maak melding

 19. In Nederland wordt degene aan wie de container geadresseerd is opgepakt. Dat we vanuit Suriname noooooit te horen krijgen wie de container gevuld en verzonden heeft, is onder de huidige verhoudingen in het land, 100% te begrijpen. Maar dat we vanuit Nederland ook nooooooit te horen krijgen wie de lading vanuit Suriname verzonden heeft, is, op z’n zachtst gezegd, heel erg vreemd, het heeft er veel van dat de doofpot (Surinaamse of Nederlandse?) zo groot is, dat beide landen erin verdwijnen.


  Maak melding

 20. Vraagteken :

  Sranan produceert geen Drugs, heeft geen Drugs, exporteert dus geen Drugs ??????????

  Toch hebben ettelijke Leiders van het Land een zwaar HARDDRUGSVONNIS op hun naam staan !

  Dat is dus een GROOT Vraagteken ??????????

  PS : Ons Failliete Land wordt nu via Onzin-leningen opgezadeld met een nog grotere,Torenhoge, NEKS-No-Fout-Staatsschuld !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.