Remigratieregeling: ‘Terug naar Suriname’

70

De Nederlandse overheid stimuleert de terugkeer van werkloze Surinaamse Nederlanders boven de 45 jaar naar hun geboorteland. Als ze hun Nederlandse paspoort inleveren en weer in Suriname gaan wonen, krijgen ze een maandelijkse toelage. De Surinamer Denny Vreds koos ervoor gebruik te maken van deze regeling en krijgt iedere maand 300 euro. Het Reformatorisch Dagblad maakte deze reportage van hem en zijn zus.

De regeling waarvan zij gebruik maken valt onder de gewijzigde Remigratiewet. Deze is sinds 1 juli 2014 van kracht en biedt degenen die tot de doelgroep van deze wet behoren en naar het land van herkomst willen remigreren, financiële ondersteuning. Het land van herkomst is het land waar de remigrant is geboren, waaronder Suriname.

Lee het uitgebreid artikel ‘Terug naar Suriname’ op de site van het Reformatorisch Dagblad.


70 REACTIES

 1. Dus als ik bv € 1850,= aan WAO heb en maak gebruik van de regeling, krijg ik levenslang ronde de € 600,=!!! Wie is nou op zijn achterhoofd gevallen???

  Ik ga voor langere periode naar het buitenland en laat het het op de bank opstapelen!! Ik kom na enige tijd terug en vervolgens alles opnemen en de armen, minder bedeelden, weeshuizen in SU helpen!!!

  Alleen moeten de boeven in SU niet weten!!

  Misschien is het ideaal voor werklozen of uitzichtlozen, die onder de minimum moeten doen. Bij wie en waar zullen de oudjes boven een bepaalde leeftijd gaan?? In hun 1tje alles doen, gaat niet lukken denk ik!!!! Die worden zo belazerd door eigen families!! Voor deze groepering wordt het fataal!! Onder de 55, heb ik andere idee over!!


  Maak melding

 2. Dit is een oproep voor de Boutisten RobG, Parbo, Paraman, Mazda, Damsco, Do the Right Thing ect etc …

  Maak aub gebruik van de remigratieregeling en keer terug naar Suriname. Ga Bouterse en zijn Daltons helpen met het opbouwen van Suriname. Wij kunnen jullie toch missen als kiespijn.


  Maak melding

 3. Het lijkt mij toch dat de Nederlandse bijstandsuitkering iets substantiëler en iets betrouwbaarder is dan die 300 euro die Suriname biedt. Geen Nederlands paspoort meer is geen uitkering en geen AOW meer.
  Bovendien, krijgen Surinamers die in Suriname gebleven zijn ook die uitkering? En is die uitkering in euro’s of in SRD?

  Wat is het belang van Suriname om bijstandstrekkers uit Nederland te willen laten remigreren? Nederland heeft blijkbaar niets aan ze. Zouden deze mensen Suriname wel iets te bieden hebben?


  Maak melding

 4. Lekker luieren en je aansluiten bij SFB-rappers !
  300x 8 = 2400,– p/mnd zonder een vin te verroeren !
  Zij die voor 2014 zijn geremigreerd krijgen ongeveer 600,–euro per mnd + ziektekosten premie !! Hun patrner(zgn.gescheiden) krijgt ook hetzelfde en ze wonen in dezelfde woning doch bij de burgelijke wordt een ander adres opgegeven .
  Anderen zijn zg.ziek en afgekeurd(nep adres in Nederland) en vangen hier ongeveer 1650 euro = 1650×8= 13200,– Srd per maand en leven als een lord !! afgekeurd, dus geen maandelijkse controle of je daar bent !! Slimmerikken komen via Parijs/cayene/Albina.


  Maak melding

 5. Damsco Pannekoek, Parbo, Mazda en Rob gay, iets voor jullie dan als zwervers rondhangen voor de chinese eethuizen en toko’s in zuid-oost.
  jullie allerlaatste kans!!!!
  Maar voordat jullie gaan eerst een bezoekje brengen bij de Dermatoloog vooral Damsco.


  Maak melding

 6. heheheheh,,wat een infantiele regeling, ze vergeten effe te vertellen dat de Euro daar in Suri naar hun kop gestegen is . Voor een broko oso in de getto place vragen tegenwoordig meer dan 300 Euro.huur per maand. Ze denken daar in Suri, tegenwoordig in Euro’s. Dat is de reden dat de lokale arme bevolking geen luxe goederen meer kunnen kopen. Ik wens de dompie’s die hierin trappen veel geluk! En niet klagen achteraf als je In Santae Boma terecht komt vanwege het feit je ben gaan roven en stelen om rond te komen. Ik ben benieuwd ! .


  Maak melding

 7. @ Paul: Inderdaad, ik zie het. Bedankt voor de correctie. Iets vriendelijker had overigens wel gemogen.
  Blijf mij afvragen of je in Suriname goed kan leven van 300 euro in de maand. Voor Nederland is het in ieder geval voordelig, 30 x 12 = 3600 per jaar. In Nederland zou zo iemand al gauw meer dan 20.000 euro kosten. Suriname krijgt er weer wat vreemde valuta door in handen.


  Maak melding

 8. Sabato Franse, de genoemde grottenlikkers gaan hun ned. uitkeringen nooit opgeven. Ze verkopen nog liever hun moeders als het moet. Ze gasten missen iedere vorm van respect. Als je hoort hoe ze over Nederland praten, daar lusten de honden geen brood van. Maar remigratie voor hun zou prachtig zijn.


  Maak melding

 9. Ik laat lekker mijn €€’s gewoon in Nederland op mijn rekening opstapelen. Ik ga niet voor de € 300, per maand anders ben ik net zo een domme Burki als de DiDiBri.

  Wie wilt wie in de maling nemen. Een echte lachertje.

  @@ Koos! je heb volkomen gelijk, net iets voor de Boutisten RobG, Parbo, Paraman, Mazda, Damsco, Do the Right Thing ect etc …


  Maak melding

 10. Je bent goed DOM als je je Nederlandse paspoort inlevert voor € 300,- per maand, wat een giller!

  Vroeger kochten Europeanen verschillende volkeren zoals Afrikanen, Aziaten, Polonesiers en Indianen om voor kralen en verdere nutteloos spul, deze regeling is precies hetzelfde. Geef de domme Surinamer € 300,- per maand en hij verkast terug naar Su!


  Maak melding

 11. De salon nationalisten RobG, Parbo, Paraman, Mazda, Damsco, Do the Right Thing en Milton, moeten zeker van deze regeling gebruikmaken. De overige weldenkenden moeten te rade gaan bij de Molukkers. Die kunnen zeker aangeven hoe betrouwbaar de Nederlandse regering was en is. Ik zou zeggen don’t even think about it!!!!!


  Maak melding

 12. Damn ik heb nog nooit zoveel domme reacties gezien op een topic dan hier. Het zou mensen sieren om het vak begrijpendlezen weer op te pakken want dit is best jammer..


  Maak melding

 13. @w.whome,
  Mogen wij zelf uitmaken wat beter voor ons is.
  Door jouw slap gelul en geboren als een landverrader cq vluchteling kan jij nergens naar toe .
  Nederland denkt om mensen als koos,Sabotage Fransen,muil en Ray deze uitkering te geven zodat ze bevrijdt zijn van deze parasieten.
  Zo komen er woningen vrij voor de werkende klasse.
  Gezondheidzorg komt ten goede voor de mensen die de waarde en normen respecteren van het land.
  Het enige nadeel is dat je 250 euro per mnd moet betalen aan huur.
  Naast je ziektekosten van 890 srd per kwartaal.
  Daarbij komt nog licht en water erbij.
  Boodschappen kost ook nog wat per maand.
  Voor w.whome zal het geen probleem zijn om wat bij te verdienen in Suriname zal je op dezelfde voet doorgaan om wat in die branche te verdienen.
  Ook hier geldt jong geleerd oud gedaan.
  Het enige wat wij je kunnen geven is een stuk perceel omdat ieder Surinamer er recht op heeft.


  Maak melding

 14. Wat denkt de Nederlandse regering wel? Dat wij zo dom zijn met die 300 €, zij kunnen ons niet vergelijken met Turken of Marokanen ,met ons gedeelt verleden als erfgenamen van het koninkrijk der Nederlanden.


  Maak melding

 15. Nooit in trappen, nooit in trappen, genoeg gezegd,ga eerst kijken wat voor zaak je daar kan openen, maar nooit paspoort inleveren, je ziet de reacties toch, hoe ze denken, komt wilders aan de macht,dan weet je het toch,is meteen afgelopen,niet doen…..denk na,maar weest vooral sceptisch.


  Maak melding

 16. Wat denken ze wel, dat wij zo dom zijn met 300 euro p/m, zij kunnen ons niet vergelijken met de Turken en Marokkanen, want wij zijn erfgenamen met een gedeelt verleden van méér dan 300 jaar.


  Maak melding

 17. Het is alleen gunstig voor mensen die een baan krijgen in Suriname. Wat moet je daar met 300 euro en zonder andere inkomsten? Zelfs je huur kun je er niet mee betalen.


  Maak melding

 18. Beste forumleden,
  Nederland denkt de zijne en wij denken de onze.
  A NO SO KAW KAW E FAT KORO.
  Heb een uitkering en kan amper mee uitkomen.
  Maar heb wel een onderdak en dat is ook nog gesubsidieerd door de overheid.
  Dus ik ga terug als het hier slecht wordt.
  Trouwens Nederland is in de top 5 van de rijkste landen van Europa.
  En heeft bovendien de beste pensioen stelsel.
  Nederland betaald ook nog een hogere contributie aan het verenigd Europa.
  Een nadeel.
  Nederland is ook kampioen met verhogen van huursubsidie.
  Nederland geeft ieder jaar miljoenen aan arme landen.
  Terwijl in Suriname niet eens een opvang is voor zwevers.
  En ook geen kliniek voor verslaafden.
  Dus wie gaan wil moet het zeker doen.
  Voor de mensen die het niet weten als je in de stad loopt moet je oppassen dat je niet struikelt over een stoep tegel.
  Afval dumpt men nog steeds op straat.
  Auto’s rijden met keiharde muziek.
  Geen fiets/bromfiets paden.


  Maak melding

 19. ik zou geen gebruik van maken, hier krijg je 700 euries p.m. en in Su 300 ik veeg me bil met die 300 euro. Op zouten Nederlandse mother fuckerssssssss


  Maak melding

 20. Nederland denkt inderdaad dat Surinamers boven 45 dommer worden.ookal heb jij niet lang gewerkt in Nederland waarom moet paspoort inleveren waarom maar 300 euro waar gaat de rest wat die andere krijgen die hier niet weg kunnen?
  Wat doet de staat met jou pensioen die je hebt opgebouwd ?
  Mensen ik zeg niet doen Suriname kent geen huursubsidie 300 euro is zo weg .
  Hoe ouder je wordt hoe meer zorg je nodig heb.
  Mensen Surinamers Turken Marokkanen en Antilianen laat jou niet weg jagen.
  Zo kunnen ze Polen assielzoekers jou plek geven.
  Niet doen blijf hier vertrek via via met flexbus naar België of cayenne en laat je geld gewoon hier storten of kom om de 3 maanden meer dan 300 euro halen.
  Maar pas op als jou tante bij belasting of gemeente werkt.
  Zij is de gene die jaloers is


  Maak melding

 21. Ik dacht dat de leeftijdsgrens inmiddels 55 jaar is om in aanmerking te komen voor die remigratieregeling. En dan nog alleen als je een uitkering ontvangt.
  Bovendien moet je aantonen dat je een verblijfsvergunning hebt gekregen voor een jaar in Suriname en moet je op zoek naar een baan daar. Binnen een jaar kun je terugkeren als het allemaal niet is meegevallen. Maar dan ben je intussen je huis en haard hier kwijt en moet je maar zien waar je gaat wonen.
  Als je inwonend was, zal het niet zo’n probleem zijn, maar anders….
  Je moet ook nog je reis zelf betalen, verhuiskosten enz. zelf betalen, krijgt geen potje om te settelen enz. dus helemaal niks. Alleen die 300 euro per maand.
  Alleen als je Nederland echt zat bent, ga je weg op deze manier. Of als je als inwonende (van 55 jaar of ouder!) even er tussenuit wil.


  Maak melding

 22. DE TIJD VAN KRAALTJES EN SPIEGELTJES IS VOORBIJ ALLEEN OLIEBOLLEN ALA LELIJKE KOOS EN SOORTGENOTEN TRAPPEN ERIN.WAT EEN DOORZICHTIGE BOEVENSTREEK VAN DE KOLONISATOR. DIT IS EEN REGELING VOOR JUNKIES ZOALS KOOSJE..DAMSCO HEEFT DEZE SHIT NIET NODIG. MIE TJA DOEKOE BRO.IK LEEF ALS EEN KONING .DIE PEANUTS ZIJN VO JOU.


  Maak melding

 23. Maak er maar 3000 euro per maand van en dat het wettelijk vastgelegd wordt tot in den eeuwigheid met behoud van paspoort. En ook dat het niet geldt voor Surinaamse Nederlanders die in Suriname geboren zijn maar ook voor hen die in Nederland geboren zijn. Dan wie weet kunnen praten.

  Maar dit voorstel? Nooit!


  Maak melding

 24. De landverrader waar Mazda het over heeft is zijn halfgod de MOORDENAAR. Die heeft in opdracht van zijn voormalige broodheer een staatsgreep gepleegd. Ziedaar een schoolvoorbeeld van landverraad.
  Nee Mazda, de MOORDENAAR, Para de padvinder Man en nog enkelen komen niet in aanmerking voor deze oprot premie. Die vielen onder de suppletieregeling, overigens ook afgepakt door de verstrekker. U weet wel de voormalige opdrachtgever van uw halfgod de landverrader.


  Maak melding

 25. @Damco & the hanging banging nothing doing company

  Ik denk dat de kraaltjes -en spiegeltijd juist is aangebroken voor jou en je soortgenoten.


  Maak melding

 26. Allen,

  Ik begrijp het niet ?
  Normaal zou dit de Nederlandse overheid per gezin (4 personen) minimaal 15.000,= € kosten per jaar, plus een woning.
  Als een gezin die terug wil naar Suriname ongeveer 1000,= € per maand kon krijgen, zou dit aantrekkelijker zijn, en een woning weer vrij.
  Voor de overheid in Nederland blijft het toch een Win Win situatie. en voor de Surinaamse economie een boost.

  Succes.


  Maak melding

 27. Succes als je daar beroofd wil worden. Nederlanders zijn nu makkelijke prooi geworden voor de rovers daar. Voor een paar honderd euro kunnen die beesten je daar al kappen of vermoorden.


  Maak melding

 28. Waar zijn de Surinaamse belangengroepen en verenigingen om een protest te laten horen?tegen deze beledigingen en vernedering om ons als Turken en Marokkanen te behandelen, terwijl wij een gedeelt verleden hebben van meer dan 300 jaar, als erfgenamen met onze Hollandse achternamen .


  Maak melding

 29. Django volgens mij ben je 20 jaar niet in Su geweest.

  Wat dacht je van roti kip 20 srd en bruine bonen 10 srd. Geef mij dan maar klu klux clan dat gaat nog even duren.

  De roof-holocaust die zich nu in Suriname afspeel, veel succes wens ik jullie alle remigranten. Remigratie is helaas gezien de ontwikkelingen niet geschikt voor alle bevolkingsgroepen. Of je ben levensmoe… dan is het wat anders.


  Maak melding

 30. Forumers@
  Wat zijn jullie zielig zeg ,er staat nergens geschreven dat jullie moeten remigreren er word u een mogelijkheid gegeven,het laat in iedergeval zien wat voor mentaliteit jullie bezitten, ik heb het niet over die Andere tien die wel werken er zijn uitzonderingen wat een stelletje hypocriet en klootzakken en dat vraagt zich dan nog af waarom ze gediscrimineerd worden.


  Maak melding

 31. @Haco,

  Ben je dom geboren of gedurende de jaren dom geworden?
  Nee, je hoeft niet te remigreren, maar het wordt je wel aangeboden. Oftewel, je wordt verleid ertoe met een peanuts van 300 euro de maand.
  Slechte grap van deze regering, want eerder was de regeling veel aantrekkelijker. Door het uit te kleden zeggen ze in feite: blijf toch liever in Holland.


  Maak melding

 32. Dus je hebt van alhet goede kunnen profiteren en dan zo reageren,wie is hier nou dom, je moet niks ,je laat je wel in de kaart kijken ,het gaat dus om geld ,als dat jou beweeg redenen zijn , als je je laat verleiden voor driehonderd euro , dan ben je werkelijk dom, ben jij meer dan een ander,het is een aanbod niets meer en niets minderSari Tori


  Maak melding

 33. In Suriname is sowieso weinig toekomst. Alles wordt door de bende van Bouta kapot gemaakt. Van die 500 euro gaat er 200 euro rechtstreeks in de zak van de Surinaamse regering en voor de remigrant blijft een magere 300 euro over. Zelfs in Zimbabwe redt je het alleen daarmee niet.


  Maak melding

 34. 41 jaar onafhankelijk…dus allemaal wegwezen, enkele reis naar land van herkomst. Na 15 Maart is het toch einde oefening, dan hebben we premier Geert en gaan jullie allemaal bij IJmuiden in een korjaal en opzouten.


  Maak melding

 35. Spijtoptant
  Lache.

  Ik stel voor dat je een politieke partij opricht.is erg modern

  Een van de punten waar je je sterk voor zou kunnen maken is twee voor de prijs van 1.
  Twee Nederlanders van Surinaamse komaf die terug keren naar Su voor een Surinamer die hier naar toe komt
  Ik word lid van je partij.
  Ik ga zelf verder om Ray een genoegen te doen, ik kom je helpen voor niets


  Maak melding

 36. de Nederlanders zijn de goeroes/docenten/leermeester van de surinamers,,,
  hoe je de boel moet manipuleren/oplichten/besodemieteren, en nu willen ze hun eigen pupillen oplichten. hoe laag willen ze zakken.


  Maak melding

 37. De achterliggende gedacht is, als een uitkeringstrekker hier in Nederland woont, hij of zij huurt een huis waarvoor huur moet betaald worden en vaste lasten en een beetje geld dat er overblijft is om te eten !!!!

  Maar als je iemand remigreert voor 300 Euro, komt er een woning beschikbaar, een besparing voor de overheid, geen huursubsidie en toeslagen meer, geen vakantiegeld en noem maar op !!!!

  Voor 300 euro moet je in Suriname leven daarmee moet je het doen. Tel uit je winst wie is dom en wie is slim????


  Maak melding

 38. Koos dankzij jou voorouders is een land als Suriname niet is waar het moet zijn.
  Als kiespijn?Daltons?
  Nee,want in Nederland wordt er niet gefraudeerd, of dealtjes gesloten met moordenaars door staatslieden.
  Sterker nog koosje…..wij surinamers zijn hier om terug te pakken wat ons toebehoort wat jou voorouders van mijn voorouders hebben GEJAT!!!snap je het nu Koos???de Nederlandse economie is gebaseerd op BLOED, ZWEET EN TRANEN van al die mensen die jullie hebben gemanipuleerd.
  Begrijp je het nu koos????wel de waarheid vertellen hé koos. Valserik!maar dat zit in jullie aard,in de genen.
  Doei fraudeur.


  Maak melding

 39. Koos viezerik.
  Jij hebt al geprofiteerd van de slavernij.
  Nederland heeft Suriname uitgeperst als een sinasappel.
  Koos we zijn hier om dat terug te nemen.
  Koos, de staat Nederland is gebaseerd op BLOEDECONOMIE!!!
  Snap je het nu Koos??zonder geschiedenis geen toekomst idioot.


  Maak melding

 40. Als het zo belangrijk is om een surinamer terug te krijgen naar het land van oorsprong geef deze dan in elk geval een bedrag op bijstandsniveau mee i.p.v. een lausie 300 eur.
  En by the way, wij surinamers zijn toch volledig geintegreerd
  binnen de nederlandse samenleving en en bieden wij niet de nodige progressie binnen de huidige maatschappij? Zitten wij niet in wetenschap, sport, onderwijs, entertainment, showbuiz foodsector, medische beroepen etc. etc? Lul dus niet met surinames terug naar Su krijgen alsof wij geen bijdrage aan de huidige economische en cultuur maatschappelijke stand hebben geleverd!
  Wij zijn geen schijtunderdog die je zomaar ff de nationaliteit afkoopt met een paar eurie’s.


  Maak melding

 41. @Stolkertsijver,

  Als VVD wint, gaan ze o.a. bezuinigen op: uitkering, zorgtoeslag, huurtoeslag en ……. remigratieregeling. Dus straks krijg je slechts 150 euro ipv de 300 euro nu.

  De asielzoekers krijgen meer, de SuriNed remigranten minder.


  Maak melding

 42. Ke,..luku djasoh na wan lespeki fasi. A die ma San kieri oeng fositen owru voorouders teki gron njang na bauxiet, den bong, djimantjie nanga teki sms eng libi, kirie mans nanga uma nanga pikien. E hori den uit mekaar Dati den no bin kan grow of de leki wan gezin nanga makandra. Ayy,…grontapu nanga den owru sma mandi en a sani disi musu seti kong. Werkelijk, if ptata kondre bin habi lespeki en erken den koloniën der Nederlanden de no bin kon nanga a lauwsi moni disi. Nooit mi libi ini Sranang alleen daar geboren en net 45 met chronische klachten dus dan moet ik opkrassen. Sterker nog, ik heb geen enkele uitkering want mijn klachten zijn niet aantoonbaar genoeg. Nee, ik wordt warm voor dit luttele bedrag maar wat ik inderdaad wel afvraag…zouden onze voorvaderen van mijn creools en Indiaans (inheemsen) kant ook geacht hebben hé die kolonisten hebben wij ze wel genoeg kans gegeven om te emigreren in ons land met eigen toestemming, geloof dat werd opgelegd, en tja..slaaf ziek hup, overboord ermee.
  En nog, weet men bar weinig in de geschiedenis dat Suriname, Ned.Antillen e.a. een koloniaal verleden deelt net als Indonesië waar niemand zat te wachten op blanda’s die hiara waren voor de specerijen of dat ze ook als slaaf werden geknecht tot de babu. Een onwerkelijkheid dat wij letterlijk en figuurlijk hebben betaald voor deze geschiedenis en nog wilt men profijt genieten door deze stunt. Help liever de 45 plusser aan een baan, en schrap vrijwilligers werk dan komen we al wat verder in de richting.Dat is tenminste wat Nederland is verschuldigd aan de nazaten van republiek Suriname.Ook voor de Surinamers die in Nederland zijn geboren. Dank!


  Maak melding

 43. @ koos … je kan de Surinamers missen als Kiespijn dat zeiden we al 300 jaren geleden sinds de door God vergeten gore hufter die de naam Abraham Crijnssen droeg ons mooie Suriname vervuilde met zijn aanwezigheid . en de slavernij die door jullie werd ingesteld in ons mooie Suriname.. Ik hoop dat het Nederlandse tuig wegblijft uit mijn Suriname we kunnen jullie missen als KANKER !!!!!


  Maak melding

 44. Punt is dat bakra jouw wil en kan missen. In zo een land wil ook niet meer wonen. Anderzijds Suriname is ook erg achteruit gegaan ,maar ik voel me er wel meer thuis als in Nederland terwijl ik in Nl geboren ben. Moslims krijgen ook steeds meer de overhand in Nl en er heerst een soort broeia die ik vroeger niet ervaarde. Ze halen Polen en asielzoekers binnen die voorrang krijgen op alles. Terwijl Surinamers echt goed hun best doen in Nl , toch haten ze je en zien je liever vertrekken. Nederland zou een degelijke regeling moeten maken voor Surinamers , want er zijn er meer dan genoeg die ook weg willen maar vanwege het geld in Nederland blijven. Dat is de enige reden dat ze niet terug gaan. Een minimaal 1000 euro en ik kom nooit meer terug naar NL.


  Maak melding

 45. ik heb een friend die nu overleden is hij was 62 jaar hij kon zijn zietekosten niet op hoesten en niet rond komen in een vies thuis gestopt ik ben naar suriname hem wezen bezoeken ik weet niet wat ik heb gezien alles stonk naar pis ik moest een mond kapje , op doen ik ben toen snel weg gegaan . na een jaar was hij dood . met dank aan deze nederlanse remigratieregeling . pas op je kom daar niet rond met deze bedrag je gaat je dood tegemoet dus niet doen never . groetje aan alle surinamers


  Maak melding

 46. Deze vluchtelingen uit suriname hebben in Suriname nooit gewerkt.Hun beroep was stelen en mensen oplichten.
  Nu gaan ze terug en krijgen 300 euro per maand.
  wat wij overhouden is een huis dat hier vrijkomt.
  Een uitkering die vele malen weinig is van wat ze kregen.
  En vergeet niet dat deze man hier ook nog in de gevangenis was belandt wat de belastingbetalers behoorlijk wat geld gekost heeft.
  Hoop dat die 300 euro die ze krijgen binnenkort aangepast wordt aan de levensstandaard van suriname.
  Dus 150 euro per maand.
  Want huishuur betalen ze niet wonen in ouderlijke huis.


  Maak melding

 47. Wat een schande om een fooi te geven aan terugkerende
  Surinamers die de Nederlandse nationaliteit in feite nog hebben.Wat kan je met zo un beetje geld niets.
  Leo Snmel


  Maak melding

 48. Mijn mond valt open van de reacties die ik hier lees. Wat een stelletje losers zijn die Surinamers in Nederland. Alleen maar praten over uitkeringen en trucjes om de Nederlandse overheid te belazeren.Van de 65 reacties is er nog niet ëën die het over werken heeft. Alleen maar over profiteren. Nu begrijp ik waarom jullie in Suriname met de nek worden aangekeken.
  Ga gvd eens werken in Nederland, stelletje niksnutten.


  Maak melding

 49. Waarom 300, €uro is weinig ja kan t geen 600,€uro .wand alles is zo duur hoe staat het met de mensen die 215 al hier is en en hun Nederlandse paspoort weer hebben je twee paspoort nu hebben hoe ver der
  wa
  nd 460£uro weinige men kom niet uit.

  Met vriendelijke groet Diana comvalius


  Maak melding

 50. Door omstandigheden voor poosje in Suriname als Belg tussen javaanse gemeenschap
  Mijn indrukken: spookambtenaren , jalouzie , djaffen en stroperij .
  Gelukkig is er nog veel ruimte om de natuur leeg te roven en te vernietigen .
  Junco .


  Maak melding

 51. waarom gaan surinamers liever naar blank slavendrijvers nederland in plaats van terug naar oorspronkelijke afkomst afrika ?
  Waarom wonen in een land waar je slavendrijver woont? of blijven in een land (suriname) waar je slaaf was in plaats van..uitzoeken wie je voorouders waren (dna) en terug gaan naar je roots. Wie wil er nou in een land wonen waar je slavendrijvers tegenkomt en of slaaf was. Van mij mogen mensen wonen waar ze willen wonen ,,,maar waarom zou je het willen, alsof je een kamer gaat huren bij je exman die je sloeg ?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.