‘Militairen zijn discriminatie en seksisme zat’

12

Allochtone militairen in het Nederlands leger zijn de discriminerende ‘grappen’ van hun autochtone collega’s zat. Diverse (oud-)militairen stappen nu naar de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht om een officiële klacht in te dienen. Een van de klagers is een Antilliaanse militair die geregeld voor ‘aapje’ is uitgemaakt of tijdens discussies te horen kreeg dat hij ’terug moest naar de apenrots’.

Een Marokkaanse medewerker moest maar op een ‘jihadvlucht stappen en niet meer terugkomen’. Het gaat daarbij ook om seksistische opmerkingen. Een vrouw kreeg meermaals naar haar hoofd geslingerd dat ze een ’tampon’ zou zijn of werd voor ‘verbanddoos’ uitgemaakt als ze haar mond moest houden.

In 2006 werd ook al onderzoek gedaan naar discriminatie in het leger. Daaruit bleek dat veel Nederlandse militairen negatief tegenover allochtonen stonden. Volgens advocaat Michael Ruperti blijkt er in tien jaar weinig veranderd. Het probleem is volgens hem niet meer structureel maar institutioneel. Ruperti vindt dat de politiek zich met de problematiek moet gaan bemoeien. Lees verder bij de NOS. (FOTO: wervingscampagne Defensie)


12 REACTIES

 1. Niks nieuws onder de zon. De blanken laten weer eens van hun beste kant zien. Wij allochtonen moeten een daad stellen, tot hier en niet verder. Wij accepteren niet om als 3e rangs burgers behandeld te worden. Deze klootzakken moeten stuk voor stuk voor het gerecht worden gesleept.


  Maak melding

 2. Discriminatie en seksisme zijn sowieso uit den boze en al helemaal binnen ” een Krijgsmacht! ”
  Zolang dit gezanik nog aan de ” orde ” blijft, ben je GEEN combat-soldier laat staan een militair….
  Laten we gezamenlijk als mannen EN vrouwen strijden voor Vrede omdat we overal ter wereld een Vredes-Eenheid behoren te zijn!
  Ouwejongens krentebrood, NU of NOOIT!!!


  Maak melding

 3. Heel vervelend, maar in Nederland kennen ze toch geen dienstplicht meer? In het leger wordt je, als ondergeschikte, per definitie behandeld als een stuk shit, dat geen eigen mening erop na mag houden, je hebt slechts bevelen op te volgen. Als autochtoon moet je halfgaar zijn om in het leger te willen gaan en als allochtoon moet je knettergek zijn om voor het Nederlandse leger te kiezen.


  Maak melding

 4. Alle zwarte, werkloze, kansloze. infantiele huilebalken een enkele reis naar apentuin van herkomst en nooit meer terugkomen, tenzij ze blank zijn tot op de graat zoals het een echte Nederlander betaamd.


  Maak melding

 5. Bij de politie/douane het zelfde probleem voor onze broeders en geloof mij voorlopig geen verbetering, een geboren racist kun je niet in vijf a tien jaren veranderen.
  Aangiftes/ klagen helpen niet het moet anders (hardhandig) optreden.


  Maak melding

 6. Als je dit bericht koppelt aan het andere bericht van stimulering remigratie naar Suriname door de NL regering, dan weet je hoe de wind momenteel waait in Nederland.
  Als ze willen dat mensen gebruik maken van de remigratieregeling, dan moeten ze hetzelfde bedrag dat staat voor een uitkering geven, anders gaan alleen mensen er gebruik van maken die daar makkelijk aan een baan kunnen komen. Want voor 300 euro en zonder baan heeft het geen enkele zin om naar Suriname te gaan.


  Maak melding

 7. Snappen allochtonen het niet”??
  Dit is de natuur van de witte Nederlander. kijk maar even terug in de geschiedenis. Wat heeft de witte mens gebracht in deze wereld? heb je je dat wel es afgevraagd?? Verdienste van de witte mens; Geweld, drugshandel, mensenhandel en smokkel, genocide, roofmoorden. slavernij, list en bedrog om doelen te bereiken, andermans ideeën stelen en doen alsof het de eigen uitvinding of idee is. Kijk maar naar alles waarop Nederland is opgebouwd…80-90% is gestolen…and the list goes on and on.


  Maak melding

 8. Degene die gediscrimineerd zijn zou ik willen adviseren om te wachtten tot wanneer er stront aan de knikker is.Laat deze racisten in de steek zodat ze kunnen worden afgemaakt.Laat ze even kijken naar de geschiedenis,Frankrijk,Duitsland,Belgie enz enz krijgen de rekening al gepresenteerd.En Poetin schend steeds vaker het luchtruim van veschillende europese ;landen.Ze zijn nu al op zoek naar mensen om te dienen .NIET DOEN.


  Maak melding

 9. @ Franchepane:

  “Als autochtoon moet je halfgaar zijn om in het leger te willen gaan en als allochtoon moet je knettergek zijn om voor het Nederlandse leger te kiezen.”

  Wat is volgens u de reden dat migranten naar Nederland komen als u vindt dat ze zich vooral moeten distantiëren van Nederlandse instellingen en vooral geen moeite moeten doen om hun bijdrage te leveren? Is het dan toch zo dat het ze vooral doen om te profiteren van de door autochtone Nederlanders opgebouwde sociale voorzieningen?
  Hebben autochtone Nederlanders, en die discriminerende militairen, dan toch gelijk als ze vinden dat allochtonen er niet bij horen?


  Maak melding

 10. @ Sabato Franse, @ MHvA, @ Mundo: Ik veronderstel dat jullie allen in Suriname wonen of gebruik gaan maken van de remigratieregeling. Om in dit vreselijke racistische Nederland te moeten wonen, dat moet toch niet vol te houden zijn!

  Goede reis jongens! En hou je onderbuik vast als je weer last krijgt van loes bere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.