woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Onderwijsoorlog’ Suriname torpedeert tentamens

‘Onderwijsoorlog’ Suriname torpedeert tentamens

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jan – De ‘oorlog’ tussen minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cuiltuur en vakbondsleider Wilgo Valies eist zijn tol. Volgens voorlopige berichten is in elk geval het middelbaar onderwijs lamgelegd. Tentamens zijn uitgesteld.

Het tentamenprogramma van het ministerie had vandaag voortgang moeten vinden. Niet alleen is het programma opgeschort, ook het onderwijs zelf ligt plat. De rest van het onderwijs vindt grotendeels voortgang. In het parlement hebben zowel de regeringsfractie als de oppositie opgeroepen tot overleg. Minister Peneux is gevraagd vooral niet met de harde hand te werk te gaan, zoals hij eerder wel liet doorschemeren.

Valies eist het nakomen van afspraken over ‘herwaardering’ van de leerkrachten. Volgens de vakbondsman houdt de regering zich niet aan afspraken. Dit ontkennen zowel Peneux als onderwijsvakbondskoepel Fols. De laatste doet daarom niet mee met de uitgeroepen staking. Op onderwijzers is zelfs het beroep gedaan normaal hun werk te doen. Peneux heeft gezegd de Personeelswet voor ambtenaren te zullen hanteren voor stakers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Deze idioot probeert 20 keer per jaar mensen achter zich te krijgen om het regiem omver te werpen,maar het lukt hem nooit.
  De tijd van NPS is voorbij,het is over.

  Deze man weet niet wat vakbond betekend hij is een ouwe lul!


  Maak melding
 2. Beste studenten/leerlingen,

  Stuur de regering naar huis jullie zijn de toekomst en hebben de macht om het boel te ontregelen. In de jaren tachtig hadden wij ook gedaan toen moest bouterse uittreden en verkiezingen uitschrijven. Bouterse is een ziekte die erger is dan kanker.


  Maak melding
 3. @Kenneth, helemaal eens met je,dit kankergezwel bouterse met zijn dievengilde,zijn de oorzaak van alles wat zich nu afspeelt in het land, en de leerkrachten, studenten, oppositie en vakbonden, hebben inderdaad de mogelijkheden de heleboel te ontregelen, en dit paarse geboefte naar huis te sturen.


  Maak melding
 4. Jammer dat de moderator de posting van Kenneth en Manu heeft geplaatst.
  Ik vind dit van het allerlaagste niveau wat hier wordt gepost.
  Ik ben geen Bouterse fan. Immers het economisch beleid deugt van geen kanten. Maar om bepaalde woorden hier te bezigen vind ik schandalig.

  Het artikel.
  De minister zegt, heb ik elders gelezen, dat hij niemand heeft ontslagen. Maar dat is een formaliteit.
  Wat hij gedaan heeft, om invalkrachten achter de hand te hebben is ronduit middeleeuws.
  Daarentegen blijkt, volgens dit artikel, een vakbond het eens te zijn met de minister.
  Twee mogelijkheden:
  1. de minister is wel degelijk zijn afspraken nagekomen.
  Waarom zou Valies nakomen van afspraken met betrekking tot herwaardering dan eisen? Lijkt mij onwaarschijnlijk
  2. Vakbond Fols belazert de boel.


  Maak melding
 5. Wat een zooitje.
  Wie wil er nog in zo`n bananenrepubliek wonen?

  Er is nu al een uitstroom van Nederlanders uit Su opgang gekomen en dit wordt alleen maar erger.
  Dit is een groep die nog geld te besteden heeft in Su.

  Bouta je probleem wordt met de dag GROTER.

  Die Narco Hyena`s staan je op te wachten als je straks aftreed mi boi. En dan zullen al je vrienden hun rug naar je keren.

  Yu sakasaka!!!


  Maak melding
 6. Pico:
  Ik gok zomaar op mogelijkheid 2!
  Er zijn heel duidelijke toezeggingen gedaan door Peneux.
  Toezeggingen die keer op keer uitgesteld worden, ben echt geen fan van Valies, maar hij haalt wel de kastanjes uit het vuur voor de laffe (en afwachtende opstelling van) FOLS.


  Maak melding
 7. Langs Democratische weg moeten KUMA EN ZIJN DALTONS naar huis worden gestuurd. Daarna moet worden begonnen met de CLEAN SWEEP waarbij figuren die GEMEENSCHAPSGELDEN op KLAARLICHTE DAG hebben gestolen worden kaalgeplukt en achter de tralies verdwijnen.

  DIT MOET VOOR DE NIEUWE REGERING HET EERSTE WAPENFEIT ZIJN!!

  `I Love Su` is beter af zonder deze IDIOOT, die het land naar de KLOTEN heeft geholpen.


  Maak melding
 8. HET IS LAND IS VERDOEMD…MENSEN HEBBEN GEEN EENHEID-BEHEKS OF VOEDOE..KONDRÉ MAN IS HELEMAAL VERLAM GEEN POWER …NIEMAND GA JULLIE HELPEN-JULLIE MOETEN ZELFS IN AKTIE KOMEN…DIT KAN NIET ZO VERDER..NA DEDE MITI UNU….VOORAL DE JONGERE GENERATIE MOETEN OPKOMEN..HUN IS DE TOEKOMST VAN MORGEN….NIET DIE OUDE DWAZE MENSEN IN DE REGERING DIE MOETEN HET LAND REGEREN..HUN TIJD IS AL GEWEEST VERNIEUWING…MENSEN…!!!


  Maak melding
 9. Peneux heeft het voorbeeld van zijn baas genomen.Staande de bijeenkomst beloofd hij een gouden kerst aan de ouderen.Of Adhin wordt vice president.
  De afgelopen [6] jaren heeft niemand de moed gehad om de tanden te laten zien.Bang dat ze zijn voor een enkeltje fort.
  Maar nu schijnt de honger een scherpe zwaard te worden.
  Niet voor Snijders.Want die is meerslachtig en eet van alle wallen.


  Maak melding
 10. De NDP heft nog een sterke greep op de Fols. Vandaar de oproep om de staking te breken.

  Verder heeft Peneux ook staking brekers opgetrommelt in de vorm van 16 leeraren die de 32 op OS uitkijk gaan vervangen. Zo Valies en zijn strategen moeten goed manoeuvreren om deze zaak te winnen. Verder heft hij ook bedreigingen geuit aan de leraren. Personeelswet toepassen etc.

  Klaar blijkelijk komen er geen hulp troepen van de oppositie partijen en van wij zijn moe en andere groepen.Sterkte BVL en ALS.


  Maak melding
 11. We weten dat bouta zijn mannen geplaatst heeft bij Fols.Die maken zich nergens druk over.Baasje zorgt goed voor ze.Van die ploeg hoeft men dus niet op steun te wachten.Nu hebben we Valies. Die krijgt elke maand een aalmoes na eerst gestaakt te hebben en hij neemt genoegen daarmee.Ook de rest van de leerkrachten die achter hem staan zijn bobojantjes.Misschien weten ze niet dat je een gevecht tot het einde moet uitvechten wil je resultaten zien.Begrijp trouwens niet waarom de surinamers niet massaal en spontaan staken Moeten ze echt allemaal eerst op een uitnodigingskaartje wachten?


  Maak melding
 12. Alles wat bouta heeft beloofd .
  Werkt tegenover gestelde.
  Er komt nog meer bij..
  Dus suriname die verdwijnt in drijfzand.
  Wat hij kan stelen dat doet hij .
  Vult zn eigen zakken voll.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES