Onderscheiding oudste deelnemer Bigi Broki Waka

6

Op zondag 8 januari werd voor de 14e keer de Bigi Broki Waka in Suriname georganiseerd. Deze inmiddels traditioneel geworden nieuwjaarsloop over de Wijdenboschbrug bestond uit een 10km snelloop, een 5km snelloop, een 5km wandel- / trimloop en een 2,5km Run 4 Kids. Rudi Braam (86) was de oudste deelnemer. Hij liep de 5 km met gemak uit. Hij kreeg daarvoor een speciale onderscheiding, net als Augi Tjok Pak Joe (74), die deelnam aan de 10 km.

De Guyanees Cleveland Thomas (m) was zondagochtend met 00:34:40 snel genoeg om de jaarlijkse Bigi Broki Waka op het onderdeel 10 km te winnen. Vorig jaar was hij ook al de snelste bij deze race. De Surinamers Lorenzo Main ( 00:35:15) van AC De Toekomst, links, en Jonathan Baktawar (00:36:34) van SNL, rechts, waren goed voor de tweede en derde plaats:

Ook bij de 10 km voor vrouwen ging de nummer 1 naar Guyana. De 16-jarige Claudrice McKoy (m) klokte 00:43:38, gevolgd door haar landgenoot Marlet Carolien (l), 00:45:30. Nummer 3 was voor de Surinaamse Ilsida Toemere (r), 00:47:10. Op de 5 km voor mannen won ook een Guyanees de race, Devaun Barrington (00:17:09). Bij de vrouwen gingen de nummer 1 tot en met 3 naar Suriname, Chenelva Diko was de snelste (00:23:25):


6 REACTIES

  1. Is toch maar kolder om drukke wegen af te sluiten om pagara af te schieten.En later de belangrijkste brug afsluiten om over te gaan rennen.
    Hier zou zwemmen toch beter zijn.De rivier in gaan bij het voormalig veersteiger en zwemmen naar Meerzorg en terug.Doen jullie iets historisch na.


    Maak melding

  2. Wanneer gaat men positieve intiatieven ook positief benaderen?? Soms doet men alsof zij op de hoogte zijn van alles wat zich afspeelt, ik vraag mij af waar het ooit aangegevenis, dat Marlet Guyanese is, . Wegn afsluiten voor positieve zaken zijn wereldwijd het geval wat is de reden dat het niet in su mag??, Jij als mens moet je aanpassen aan de op dat moment heersende situatie en ervan genieten, als je geen feestneus of sportminded ben, blijf liever liggen slapen i.p.v commentaar te leveren je bloeddruk zal alleen maar blijven stijgen. Waarom kijken naar de venezuelanene, wij in su hebben het geld even hard nodig als hun dus nog beter gaan trainen om ooit de 1ste plek te halen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.