Justitie Suriname drukt telefoonkosten en overuren

30

PARAMARIBO, 9 jan – Op het minister van Justitie & Politie, Juspol, is flink gesneden in rekeningen. Onder meer de telefoonrekeningen zijn drastisch verminderd. Er is voor miljoenen bespaard. Ook met overuren liep het de spuigaten uit.

Zowel op het ministerie zelf als bij diensten die er behoren werd danig misbruik gemaakt de afgelopen jaren. “Jarenlang is er bedrogen met overuren. Dit geldt voor alle korpsen van Justitie & Politie. Ook op het hoofdkantoor van het ministerie zijn de overuren drastisch terug gebracht”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Times of Suriname. Het was een kwestie van het systeem doorprikken.

Gebleken is dat massaal overuren werden geboekt, terwijl geen arbeid is verricht. Nu wordt dus veel minder uitgegeven aan deze posten. Van Dijk-Silos heeft graag dat ook andere ministeries deze aanpak overnemen. Ook daar wordt nog veel verbast, ondanks de crisis en bezuinigingen van de overheid. “Wij hebben de durf gehad om bezuinigingen door te voeren. Je kan nagaan met hoeveel geld gefraudeerd werd.”


30 REACTIES

 1. “Gebleken is dat er massaal overuren werden geboekt, terwijl geen arbeid is verricht”. Vrij vertaald wil dit niets anders zeggen dan; ‘den Sranan skotu na bun bigi fufurman’. Dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd wanneer je je realiseert dat ook de hoogste leiding van het land ditzelfde gedrag (geld innen voor niet verrichtte arbeid) vertoont. Ik zal geen concrete voorbeelden opnoemen, omdat ik uit ervaring weet dat mijn bijdrage dan ergens in cyberspace verdwijnt.


  Maak melding

 2. Er wordt miljarden geleend van overal door haar baasje die wij terug moeten betalen.Laat die vetzak die maar stoppen.Het moet tot haar cocosnoot hoofd doordringen dat geld lenen geen werk is maar gewoon bedelen.


  Maak melding

 3. En zo kwam wat geld ook bij het gewone volk.Anders zou deze ‘onterechte’gelden in onterechte grote buidels van de coalitie,de regering en de adviseurs van de pres. terecht komen.Wat nu gaat gebeuren.


  Maak melding

 4. Ik draai nog steeds overuren in Club Diamond. En als het financieel tegenzit dan rij ik rustig door naar De Watermolenstraat, de Timmermanstraat, Hoek Hoge- en Zwartenhovenbrugstraat en Crommelinstraat. Voor de kleuterschool wil ik ook nog wel eens stoppen. Maar goed zo te zien draait mevrouw Silos ook overuren maar dan in de keuken.


  Maak melding

 5. Doekhie is als parlementariër daarbij aanwezig geweest.
  De Surinaamse delegatie kreeg inzage in de boeken van de Guyanezen. “Ik vind het erg, dat wij Surinamers eigenlijk stropers zijn van bedrijven. Guyana heeft op zijn rekening bijkans twee miljoen US dollar gespaard, ongeveer 300 miljoen Guyanese dollar. Wij hebben nul cent. Dyaso den man vreet ala a moni”, zegt Doekhie. Hij legt verder uit dat Guyana eens al 40.000 US dollar aan Suriname heeft geleend, dat nooit is terugbetaald.

  Fat mama,
  Hoe is het mogelijk dat een NDP lid die deel uitmaakt van de DNA dit verklaart? vanaf 2010 is NDP aan de macht en Doekhie zegt dus letterlijk “zakkenvullerij in Suriname.”

  En door van Dijk Silos wordt nu verklaart dat er voor miljoenen SRD’s is bespaard op overuren en telefoonrekeningen maar niets over overbesteding op investeringen (auto’s) en onderhoud en brandstof.
  Twee miljoen US$ is gelijk aan circa 14 miljoen SRD.

  Kolos waarom dan geen arrestatie van deze dieven?
  Zeker idem en het vrijlaten en niet vervolgen van de kinderverkrachters


  Maak melding

 6. Het blijft bij praten, zolang er geen anti corruptiewet komt, zullen fraude en corruptie schering en inslag zijn van hoog tot laag binnen de paarse roverheid olv van de grootste onberechte crimineel van verworden misdaadstaat Suribabwe. Opa takkie so me langa keba sinds 2010, na dong paars burikies nanga paars krabitas stem na tapoe a criminele Nationale Dieven Partij. Wo ka. Wahahahaha


  Maak melding

 7. ik denk dat deze minister moet gaan bezuinigen bij de duizende dollars die haar dochter bij de overheid opstrijkt maandelijks als “staatsadvocaat” ….

  mama is toch minister dus zij regelt alles! ga zo door familie van dijk- silos

  zand in de ogen strooien en aandacht afleiden noemt men dit.

  Die minister doet er beter aan beleid te maken om de samenleving veiliger te maken


  Maak melding

 8. De minister is in ieder geval al bezig.
  Misschien gaat het niet snel genoeg naar de mening van anderen, misschien doet zij nog onvoldoende, maar een begin is gemaakt. Goed zo en ga zo door


  Maak melding

 9. NDP ministers produceren al 6 jaar onafgebroken een heleboel shit. En met name Dora drukt, gezien de omvang van haar taille, naast telefoonkosten en overuren, elke ochtend een grote dampende hoop.


  Maak melding

 10. @Pico

  Wanneer gaat die minister van je eindelijk beginnen met het echte werk.Wanneer gaat ze haar baasje en gang eindelijk opsluiten?36 jaar is lang genoeg…


  Maak melding

 11. Een heel goede set van de minister in ieder geval is de eerste stap naar verbetering van mentaliteit gezet. Kom net terug uit Su en heb zelf vastgesteld dat politie ambtenaren zonder schroom in de auto stappen nadat ze bij omoe snesie een biertje hebben genuttigd. Het publiek staat erbij en kijkt ernaar.
  Sari Tori


  Maak melding

 12. Deze vrouw wekt gewoon de schijn dat ze zaken z.g. aanpakt

  neks!

  Het enige wat zij doet is constant ongefunderdeerd zaken in de ruimte schreeuwen. en ruzie zoeken

  Ik ben niet onder de indruk van haar

  Non-professioneel!


  Maak melding

 13. hallo,, wat gebeurt er met al die toeristen kaart opbrengsten die dagelijks worden geïnd op schiphol, zanderij aan de verschillende grenzen van pakweg meer dan 500 personen maal 40 euro.. per dag..

  wie weet waar het geld naar toe gaat..

  graag uw reactie.. a. u. b..


  Maak melding

 14. In ieder geval mooi dat er bespaard is. Blijkbaar had men wel heel erg veel te vertellen aan de telefoon. Zal wel niet over het werk zijn gegaan.


  Maak melding

 15. Er schijnt een andere tactiek te worden gebruikt door de ndp. Sociale Zaken, HI en nu Justitie schijnen een nieuwe aanpak te hebben. Zelfs Doekie die anders ndp door dik en dun beschermt praat nu anders over de veerboot gelden.

  Zoals eerder opgemerkt hier afleiding van de aandacht van het publiek om zaken te verdoezelen. Opmerkelijk is dat er geen onderzoek en vervolging plaats vinden op de misstanden.

  Er moet een ethiek boek a la de VS geschreven worden. Alle ambtenaren en regering functionarissen moeten bij ambtsaanvaarding zweren of beloven de ethiek te zullen volgen. De anti-corruptie wet is dan de strafrechtelijk gedeelte van de anti-corruptie beleid. Maar ja de njang is zo goed en zoet en zo gemakkelijk.


  Maak melding

 16. Even dit Trump benoemd schoonzoon tot adviseur.Wakker worden daar in SWITI Sranan en de rest van de wereld waar er Sranamans zijn.Dit is politiek je familie en vrienden op strategische posten zetten.En niet zeuren anders doe er wat aan .Dit is de keiharde realiteit anno 21 eeuw.


  Maak melding

 17. Goede daad van mevrouw Van Dijk-Silos. Haar aanpak werpt reeds de goede vruchten af. Er wordt al geoogst doordat de operationele kosten met miljoenen SRD’s afnemen. Hoe is het mogelijk dat politieagenten massaal overuren registreerden en cashen terwijl de misdaad niet duidelijk afnam? De politie dient mijn inziens efficiënt ingezet te worden. Mevrouw van Dijk Silos laat met haar no-nonsens beleid zien hoe het moet. De politie moet productiever worden. Zij moeten meer boeven pakken en meer preventieve arbeid verrichten. De politie moet een voorbeeld zijn voor de samenleving.


  Maak melding

 18. @RobG,

  Silos is niet consequent. Als mensen gefraudeerd hebben met uren en met telefoons, dan moeten ze voor het gerecht komen. Waarom is dit niet gebeurd? Omdat Silos geen bewijs heeft? Ze heeft gewoon spookambtenaren niet uitbetaald. Dat zal wel het verhaal zijn.


  Maak melding

 19. @ ROBG,

  In elk geval geen slechte aktie van Silos !!!
  Nu nog op de andere ministeries het mes in; korting op salaris van ambtenaren die laat op het werk verschijnen of vroegtijdig hun werkplek verlaten en naar huis gaan; anderen gaan hun kinderen afhalen van school en blijven dan weg !!

  En wat zeg je van anderen die bonen “van draden” ontdoen en bonen snijden onder diensttijd,of kouseband snijden !!!


  Maak melding

 20. @RobG
  Even jou economisch intellect aanspreken aub.
  Jou opmerking “Hoe is het mogelijk dat politieagenten massaal overuren registreerden en cashen terwijl de misdaad niet duidelijk afnam?”
  Vraag
  Heb jij RobG dit statistisch uitgezet / in beeld gebracht en heb je hierdoor enige correlatie ontdekt en wat daarvan de reden is dat overuren recht evenredig staan met het afnemen van de misdaad?
  IK zal je fruitvlieg intellect maar niet aanspreken en met voorbeelden werken want die gaan je vleugeltjes toch te boven.

  Dus al jij RobG als econoom, docent en IT’er iets beweert dan een dringend verzoek “doe pas een uitspraak als je dit goed kunt onderbouwen”. Zoals die bakras het zeggen “als je het goed kan staven dan mag je pas meedoen”


  Maak melding

 21. Zoals ze zelf al zegt, de NDP heeft de afgelopen jaren flink misbruik gemaakt en gefraudeerd voor miljoenen.
  Zij neemt nu t initiatief na Bouterse om te zeggen de NDP heeft genoeg misbruik gemaakt en gefraudeerd de pot is nu leeg het moet anders.
  En het volk is toch dom en vergeeft het de NDP toch wel.


  Maak melding

 22. Het is een heelgroot feest ,straks krijgen de ambtenaren nog de schuld van deze silos ramp ,liegen en bedriegen,meer is het niet ,een grootte afleidingsmanoeuvre zoals zo vele ,pure corruptie ,maar ja hadden we wat anders verwacht, nee toch.
  ROBG
  En nu de rest nog ,je bent net een struisvogel ,kop in het zand en niks zien en horen,zand er over ,hersenloze econoom


  Maak melding

 23. Deze “dame” is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de verkiezingsfraude en het illegaal gebruikte Art. 148. Dus laat dit volgevreten Bouta-suckertje eerst haar eigen stoep schoonvegen.


  Maak melding

 24. @Kale Bas,
  Alleen al het feit dat mevr. mr.dr. Silos orde op zaken wil stellen is een winstpunt die haar voorganger niet eens in de verre verte heeft kunnen boeken. Natuurlijk zullen de ‘ names en de faces ‘ van de declaranten bekend zijn. Uitgezocht moet worden of er kwade opzet in het spel is of dat er een bepaalde cultuur, een andere definiëring van het begrip overuren gangbaar is geweest bij de politie.

  @Mohamed,
  Ik zie halsreikend uit naar de volgende fase in het proces om het overheidsapparaat op te schonen van profiteurs van de overheidsgelden. Zij moeten allemaal onder het licht geplaatst worden. Het is toch niet goed te praten dat bepaalde mensen gekochte groenten naar het werk meenemen om die te snijden onder diensttijd van de baas of onder de baas zijn tijd garnalen pellen. Het zal me niet verwonderen als er ook lieden zijn die onder diensttijd kleding naar het werk meenemen om te strijken. Er moet inderdaad een grote schoonmaak worden uitgevoerd onder het overheidspersoneel.

  Bigi Sma,
  Ik kijk naar een bepaalde trend om het een en ander te verklaren. Met een ” aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ” kan je aannemen dat de sommige ambtenaren de boel trachten te tillen. Dit noem ik een geringe mate verantwoordelijkheidsgevoel bezitten. Maar het moet voor een ieder duidelijk zijn dat er veel geld stroomt van de overheid naar de politie. Als de politie heel veel extra werk verzet (geen bureauwerk) moet er ook een causaal verband zijn tussen de grote aanwezigheid van de politie op straat en het aantal gevangen boeven. M.a.w. hoe meer boeven er worden gevangen des te minder wordt het aantal inbraken en overvallen op onschuldige burgers in de samenleving.


  Maak melding

 25. Mohamed, het is inderdaad een goede aktie van mevrouw Silo’s. Hoogste tijd dat ook de andere ministeries onder een vergrootglas worden geplaatst.

  Bigi Sma, jij zit vol vooroordelen over de regering.Doet me denken aan Wilders die overloopt van vooroordelen.


  Maak melding

 26. Gaat iemand ook actie ondernemen tegen de president? Hij verschijnt ook maar 1 keer in 6 maanden in DNA. Een debat, daar begint hij nooit aan, want debatteren kan hij niet en het enige wat hij doet is voorlezen van een papiertje. Verantwoording legt hij nooit af, valse beloftes maken des te meer.
  Kan Silos zijn salaris met 95% inkorten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.