Acces Suriname Travel ook naar Vakantiebeurs

12
Toerisme Suriname
Archieffoto: Nederlandse toeristen in een boot in Suriname.

Nederlandse toeristen met een gids van touroperator Acces Suriname Travel (AST) onderweg naar Danpaati River Lodge aan de Surinamerivier (Sipaliwini). AST doet van 10 tot en met 15 januari mee aan de Vakantiebeurs Utrecht (Nederland). Deze beurs is een van de grootste toerismebeurzen in Europa.

De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) had zich erin berust dat Suriname dit jaar afwezig zou zijn op de beurs, de organisatie kwam geld te kort. Mede dankzij een financiële injectie van Nederlandse Ambassade in Paramaribo kan Suriname nu alsnog deelnemen.

De eerste deelnemers vertrokken afgelopen week al naar Nederland.


(Toeristen met touroperator Acces Suriname Travel (AST) tijdens een fietsentour te Morgenstond)

12 REACTIES

 1. Het toerisme is goed voor de Surinaamse economie. Maar ik houd mijn hart vast met figuren die deze vorm van industrie zouden willen verpesten. Ik denk hierbij aan de straatrovers. Dit soort lieden moet de overheid standrechtelijk executeren.


  Maak melding

 2. Beste RG
  Helaas verpesten veel mensen het Toerisme. Vooral de sector zelf omdat het personeel te trots is om gastvrij te zijn. Men ziet dienstbaarheid als onderdanigheid.
  Daarnaast zien velen toeristen als een wandelende portemonnee die geplunderd mag worden.
  Er zijn goede uitzonderingen zoals Danpaati, kabalebo, anuala en Torarica. Veel anderen hebben geen idee van een goede prijs/prestatie verhouding


  Maak melding

 3. @ RG

  RG : als ik me niet vergist is dit RobG.
  Ben volkomen met je eens, maar dat gaat niet gebeuren.
  De gene die de wet moet handhaven is zelf een grote struikrover, dus dat is al een minpunt.

  @ Jojo

  Men ziet dienstbaarheid als onderdanigheid, vaak is dat wel zo ; maar ik zie het uit een andere oogpunt.
  Hebben deze zg gidsen wel een deugelijke opleiding gehad ? In Nederland moet je wel een cursus volgen van 18 maanden volgen bij het CBvT volgen eer je met toeristen de weg op kan. Je moet minstens een paar vreemde talen kunnen spreken zoals; Engels Duits Frans of Spaans, dan pas mag je als gids werken ! Je moet de toeristen onderweg alles kunnen vertellen, van de streek die ze bezoeken en het lokale gebruik ter plekke. Dan pas ben je een volwaardige gids, of ze dat in Su kunnen is voor mij een vraag. En natuurlijk beleefd blijven ; want sommige toeristen vragen veel, tot vervelings toe !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Mi goedoe omoe, de blanken zijn wel dienstbaar hoor. Ze doen alles om geld te verdienen. Zels als ze een fake glimlach moeten toveren, je naar de mond moeten praten, de grootste leugens met de grootste zelfverzekerdheid moeten verkopen, je ballen moeten schoonpoetsen, ze doen het allemaal. Niet voor jou, maar voor het geld. Ze doen echt alles voor geld. Hun motto is: een dag geen geld gezien is een dag niet geleefd.


  Maak melding

 5. JZwartmans.

  Natuurlijk is opleiding een belangrijk aspect echter het belangrijkste is belangstelling voor de gast en diens belang:

  Uit eigen ervaring:
  1 >> een dame bij METZ achter een bureau joeg ons als klant ooit bijna weg. Klanten zijn vervelend. Zij vergat dat de klanten ook haar Salaris betalen.
  2 >> de gids die ons daarna op sleeptouw nam was formeel niet opgeleid maar een kei in het onderhouden van zijn groep.
  3 >> gidsen op de Serengetti hebben een opleiding op miniaal bachelor niveau (Biologie, talen en toerisme) en kunnen ook nog eens allerlei voertuigen repareren en zijn goede gastheren.
  4 >> Gidsen op de Kilimanjaro zijn gewoon fysiek sterk en weten hun pad te vinden en hun gasten in leven te houden.

  Jacko eerst de mens en dan de opleiding. Veel opleidingen halen de mens uit de student en leren meer van waarom niet dan waarom wel.

  Geduld en een dikke huid zijn ook belangrijk tegen de zeurkousen onder de toeristen. Toerisme in Suriname gaat veel over de natuur en overleven in de Natuur. Daar wordt goed voor betaalt.


  Maak melding

 6. Zolang de prijzen voor het vliegtuig (hoge belastingen) veel te hoog zijn. En eigenaren van resorts binnen 1 jaar rijk willen zijn. Het personeel totaal geen interesse heeft in de gasten..
  Zal toerisme in Suriname nooit een niveau bereiken.
  Voorbeeld 3,5 dag Anoula eiland kost voor de toerist 350 euro. (+ vliegticket 750)
  Matig eten je kan er niet zwemmen etc.

  vanaf 750 euro zit je all-in een week op Curaçao
  Tunesië vanaf 350 euro
  etc.etc


  Maak melding

 7. @Koos

  Op Berg en Dal hadden ze toen ik er was 1 paraplu tijdens en hoos bui.en stonden de mensen achter het buffet met de rug naar hun gasten en dat voor meer geld dan waar men elders ter wereld als koning en koningin ontvangen wordt.


  Maak melding

 8. Jojo en Koos
  Jullie verhaal komt mij bekend voor.
  Trip naar Raleighvallen en naar de stolzberg, de gids war niet de vriendelijkheid zelve.
  Dus zongen wij “pappie loop toch niet zo snel loop wat langzamer toe want wij zijn zo moe pappie loop toch niet zo snel”.
  Och och och wat werd meneer heel erg boos. Kon het niet hebben. Liet met woord en daad blijken hiervan niet gediend te zijn.
  En toch ja en toch gaven wij hem 70 euro tip.


  Maak melding

 9. Weet je sommige dingen zijn niet goed t e praten, maar ik hoop zo dat het land de goede kan t op gaat. Ik investeer ook in su en het is wel mijn zuur verdiende geld. Ik zou dat toch wel terug willen verdienen. Hoop dat het goed komt!


  Maak melding

 10. Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen de toeristen sector te stimuleren. Laten ze eerst een enquête houden onder de toeristen die alreeds geweest zijn.Herstructurering is echt nodig . Suriname prijs zich zelf op dit moment uit de markt en Curacao profiteert ervan. Jammer !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.