Staking openbaar vervoer Suriname voorkomen

16

PARAMARIBO, 6 jan – Een lamlegging van het openbaar vervoer is ternauwernood voorkomen. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO, stond op het punt alle bussen in de garages te houden. Zes maanden lang is geen subsidie betaald.

De maandelijkse subsidie moet al enkele jaren de buseigenaren zoet houden. Met de subsidie moet worden voorkomen dat de vervoerstarieven worden opgeschroefd. Zoals reeds enkele malen is voorgekomen, heeft de regering een flinke achterstand opgebouwd in het betalen van de subsidie. Ook deze keer dreigde de PLO met een staking omdat het geld maar niet los kwam. Een verschil deze keer was de ondersteuning van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname, OBS.

Deze organisatie bundelt ondernemers die het vervoer verzorgen van leerkrachten en leerlingen. Ook dit vervoer wordt gesubsidieerd en heeft last van trage betalingen. De OBS kreeg enkele dagen terug haar subsidie na gedreigd te hebben met staken. De regering Bouterse loopt bij meerdere dienstverleners achter. Steeds meer wordt de indruk versterkt dat alleen met bedreigingen voldaan wordt aan verplichtingen. OBS en PLO willen ook om deze reden blijven samenwerken.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Ja he zo gaat t eenmaal nu toe in ons geliefd Suriname,eerst de regering bedreigen met stakingen dan pas komt t geld los

  Opo kondre mang oe opo


  Maak melding

 2. Die meneer Themen die gelieerd is aan de Ndp, veroorzaakt zelf constant die achterstanden, deze man laat zich misbruiken door deze regering,daar hij een te softe instelling heeft, en het daardoor mogelijk is, dat er achterstanden van 6 maanden kunnen ontstaan.


  Maak melding

 3. Het openbaar vervoer in Suriname stelt geen fluit voor. Als er uberhaupt een bus komt, dan komt het omdat die ondernemer geld wil verdienen en niet zo zeer omdat ik naar of van het werk of school moet. Dat is van ondergeschikt belang. Daarnevens moet de passagier genoegen nemen met keiharde muziek niet alleen maar ook nog rijden alsof de man vee vervoert.


  Maak melding

 4. Doei PLO tot volgende maand. Het is deze PLO die niet met andere groepen aan een massale staking wil meedoen. Ze zijn de maandelijkse begi-begi cultuur al gewend. Enfin wanneer de andere groep gaat staken weten we vanwaar het geld voor de PLO is gekomen.


  Maak melding

 5. De BVL/ALS van Wilgo Valies heeft een ALV uitgeschreven voor aanstaande dinsdag. Er is een heleboel aan de Leraren beloofd zoals de HERWAARDERING van Functies en maandelijkse tegemoetkoming van Salarissen.

  Ik heb sterk de indruk dat de Voorzitter van de BVL reeds de bui ziet hangen dat deze beloftes van de KUMA ADMINISTRATIE gebaseerd waren op DRIJFZAND.

  De BVL en Als gaan de MESSEN VLIJMSCHERP SLIJPEN om KUMA tot REDE te roepen.

  Als KUMA de Leraren in de KOU laat, staan breekt de HEL los.


  Maak melding

 6. Dit nou precies de werkwijze ven deze corrupte regering. Iedere keer een groepje zoet houden, maar een keertje zal het echt fout lopen en gaat men dit spelletje van de regering doorhebben. Er zijn geen gaatjes meer in de broekriem om strakker aan te halen. En ik heb gemerkt dat allen die het voor deze club opnemen, zelf profiteurs zijn.Ook zij genieten van de fraudeurs die het land leeg roven. Ik ben reeds lang met pensioen en nog zijn er een stelletje malloten die denken dat ik van een uitkering leef. Zelf zijn ze niet aan het werk of zijn ze werkschuw ( lui dus om te werken ).
  De haat die men koestert op mede landgenoten die in het buitenland wonen en gewerkt hebben, is door deze “paarse honden” behoorlijk aangewakkerd en uitgebuit, zodat zij met hun walgelijke praktijken zichzelf kunnen verrijken met ’s lands middelen. Doch nu beseffen zij allen, dat het einde in zicht is doordat haast een ieder over een computer en/of smartphone beschikt en men niet meer in de jaren 50 leeft. Wat de domme en volgzame aanhangers moeten weten is, dat als de leiding ten val komt, de rest automatisch zal worden meegesleurd. Een heel groot deel van onze gemeenschap heeft jammer genoeg geen verantwoordelijkheids gevoel. Het zijn meestal lui, die totaal geen behoorlijke opleiding hebben genoten. De tijd zal het leren. Ik draag de overtuiging dat het echt niet lang meer zal duren.
  God zij met ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 7. Als de schulden estafette een sport was, was de Surinaamse overheid de onbetwiste wereld- en olympisch kampioen. Deze @#€& lossen de ene schuld af door een andere schuld aan te gaan, soms stapelen ze schulden maandelijks op, om ze na een dreiging met een staking in één keer af te lossen. En dat gaat eindeloos door.


  Maak melding

 8. Van de oudere generatie Surinamers heb ik begrepen dat het busvervoer decennia lang een enorm groot probleem is.
  Men moet wel de waarheid vertellen en nu niet doen alsof de huidige regering alleen debet is aan dit probleem.

  Suriname is gewoon niet in staat om de vele problemen die het land teisteren op te lossen.


  Maak melding

 9. Eerst moet de bus vol, pas dan kan het vertrekken. Op een drukke lijn is dit geen probleem, maar op een minder drukke lijn zit je toch lang te wachten.
  Maar is niet erg, want de meeste mensen hebben een grote zitvlak. Sommigen passen niet eens in die klapstoeltje. Je moet steeds opstaan om iemand langs te laten. Als je slecht ter been bent, is die bus helemaal een ramp.
  Maar gelukkig valt de prijs wel mee.


  Maak melding

 10. Paraman heeft het positief gereageerd!!! voor de rest zeg ik niks!!
  Damsco/ RobG ey go??? yu si tog sa yu mati ay taki!!!

  Dank zij a ma ppmm aaa ng regering!!!


  Maak melding

 11. soso lafu,,

  ik hoop dat je gelukkig bent een goed leven lijdt,, ”vooral afblijft van andermans goederen.”’.
  wat niet van jou is, daar moet je van afblijven..


  Maak melding

 12. Dus waar IMF probeert op alle fronten deze regering te scholen dat ze de subsidie regelingen omlaag moeten brengen en zo nodig zelfs moeten afschaffen, gaan deze abbanies door met subsidies geven aan de bushouders…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.