Surinaamse vakbondsleider: regering moet weg

43

PARAMARIBO, 5 jan –“Zij kunnen het niet en zij willen het niet. Men moet plaatsmaken.” Dit zegt Robby Naarendorp, vakbondsleider en bestuurslid van de vakcentrale C-47. Er is geen tijd meer voor of hoop op herstel van beleid. President Desiré Bouterse heeft weliswaar verbetering beloofd.

‘Onder geen beding’ zal corruptie of vriendsjespolitiek worden toegestaan, zei het staatshoofd in zijn nieuwjaarsrede. “Er zijn geen nieuwe beloftes gedaan. Misschien denkt de president dat wij vergeetachtig zijn. De periode van beloftes en mooie woorden is al voorbij. Zo mensen er geloof in hadden, is dat geloof weg. Deze woorden gaan aan je voorbij, omdat je weet dat hij onwaarheden verkondigt”, zegt Naarendorp tegenover Dagblad Suriname.

Bouterse beloofde het al in 2015: een kruistocht tegen corruptie. In plaats daarvan volgde het ene corruptieschandaal na het andere. “Wij zien dat het niet afgenomen is, maar juist toegenomen. Je kunt bijna zeggen dat het is gestimuleerd. Wij zijn moe van het blijven horen wat de president gaat doen. Hij is niet in staat om leiding te geven aan dit land”, aldus Naarendorp.

Bekijk ook:

43 REACTIES

 1. IK VIND DIE OPROEP VAN NAARENDORP AAN DE LATE KANT:

  Ik roep al enkele jaren dat KUMA WILL HAVE TO GO: Deze CEO van de Firma List en Bedrog staat BORG voor Economische Rampspoed.

  I Love Su is REDDELOOS VERLOREN met deze CHARLATAN als PLEE-SIDENT.


  Maak melding

 2. Mobiliseer de bevolking Naarendorp.
  Het lijkt alsof de bevolking meer van klagen houd dan acties te voeren.Iedereen wil deze ndp regering weg,alleen niemand wil moeite doen om het gedaan te krijgen.
  En @Henry heeft gelijk.ieder oplettende surinamer zal gemerkt hebben dat bouta zijn mannetjes overal heeft geplaatst,ebs ,swm,vakbewegingen/vakcentrales noem maar op.,Die sectoren gaan niet staken omdat ze omgekocht zijn ,zodra ze ontevreden zijn krijgen ze een loonsverhoging en de rest mag stikken..


  Maak melding

 3. Deze regering zit maar pas een jaar en dan eisen dat het weg moet.De kiezers hadden hun hoofd kunnen gebruiken bij het stemmen.
  Zelf ben ik voorstander van dat deze regering aanblijft tot de laatste dag.Het volk moet toch ook voelen waarvoor ze gekozen hebben.


  Maak melding

 4. @Ray en @Henry helemaal goed gezegd

  Weg met regering bouterse-adin en in het bijzonder weg met bouta

  Ik denk dat t volk nog even op een echte officiele oproep wacht

  Oe ready foe tek sranang abra en set ing kong bakka

  Opo kondre mang oe opo


  Maak melding

 5. Geachte electoraat ndp,

  Ik heb jullie zo vaak gewaarschuwd gratis een portie bruine bonen met zoutvlees maakt meer kapot dan wat lief is !!!

  Maar jullie willen nooit luisteren, jullie eten je klem gratis voor 1 dag en de komende jaren gaan jullie pinaren.
  Typisch een bepaald gedrag van een bevolkingsgroep en als je de volgende dag wakker wordt, dan is er geen gratis bruine bonen met zoutvlees beschikbaar maar je hebt wel je ziel verkocht !!!!!


  Maak melding

 6. Ik heb het al vaker gezegd.

  De Surinamers moeten 1 vuist maken tegen DDB en allemaal massaal de straat op.
  Dit is jullie mogelijkheid om DDB naar huis of liever gezegd naar de gevangenis te sturen.
  Ik snap best wel dat men bang is. Want één ding is zeker. DDB bedreigd en intimideerd mensen.
  Maar desondanks moet iedereen gaan protesteren.

  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA


  Maak melding

 7. Het valt te vrezen dat Bouterse tot aan zijn dood president wil blijven. Het buitenland laat zien dat zelfs in een zogenaamde democratie allerlei mogelijkheden zijn om eeuwig aan de macht te blijven.

  Om te beginnen heeft de NDP een sterke basis in het proletariaat. Deze mensen hebben weinig te verliezen, ook als Suriname failliet gaat. Bouterse is hun sterke man die doet wat zij graag zouden willen maar niet durven. Zij blijven tot het einde in zijn beloftes geloven. Als het niet lukt krijgen anderen de schuld, niet Bouterse.

  Ten tweede kunnen de kiesdistricten zodanig aangepast worden dat de NDP steeds in het voordeel is en het front in het nadeel. Gerrymandering noemt men dat.

  Ten derde kan er met de verkiezingsuitslag gefraudeerd worden zodat de NDP zeker wint.

  Ten vierde kan Bouterse gewoon weigeren op te stappen als hij verliest. Bouterse is een alfa-man, hij heeft bewezen meedogenloos te zijn. Wie durft het tegen hem op te nemen?

  De NDP is een multi-etnische partij. Het Front bestaat uit op etnische basis gefragmenteerde groepen. Dat is een grote handicap en beperkt haar potentieel. Het Front moet verdwijnen. Het is oude politiek, uit de tijd.

  Richt een nieuwe partij op, noem hem ONS, Ons Nieuwe Suriname. Organiseer in elk kiesdistrict een massameeting en laat alle aanwezigen stemmen wie zij als partijleider en als vice-voorzitters willen. Dan krijg je een partij van Surinamers door Surinamers, echte democratie! Een levensvatbaar alternatief voor de NDP.

  Als democratie geen oplossing biedt dan kan alleen de volkswoede Bouterse verdrijven en het kan nog wel even duren voordat het zo ver is.


  Maak melding

 8. Die domme g@@rchatta Hindoestanen moeten eens etnisch gaan stemmen en een Hindoestaan het mandaat geven. Dan pas zal er iets ten goede veranderen in Suriname.


  Maak melding

 9. Wakoef je heb zeker gelijk creolen zijn goed in sport gave van God india 1.3 miljard mensen toch 6 de rijkste land ter wereld waar creolen over nemen altijd slecht bestuur bv.Haïti hoogste tijd voor een hindoestanen als press denk even na Suriname zonder hindoestanen


  Maak melding

 10. B.Wakoef, een goed idee ontsproten aan jouw racistisch brein, dat alleen in termen van ras kan denmen, ik stel daarom voor dat we de Hindoestaan Dhoekie a.k.a. ‘De Koning van Nickerie’ kiezen tot president, die is namelijk zo’n goed alternatief voor Bouta dat zelfs jij na 1 jaar president Dhoekie terug zal verlangen naar Bouterse.


  Maak melding

 11. @Fran Chepane,

  Doekhie is typisch zo’n g@@rchatta Hindoestaan. Deze types zijn mogelijk erger dan de kafries zelf. Of Adhin, die door blinde eerzucht z’n voorvaderen tart en pijnigt.


  Maak melding

 12. @James Blond,

  Ja, er zijn genoeg Hindoestanen die slijmen bij de bakra’s en als ze in het gezelschap van een bakra zijn, dan lijkt het wel alsof hun Bhagvan bij hen is.


  Maak melding

 13. Is er nog geen ondeugende jongen in Suriname die alle corrupte ambtenaren inclusief Bouta hun banreken8ng kan hacken en het aan het aan de armen kan geven wow lol


  Maak melding

 14. @Denial

  U bedoelt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat RobG het pseudoniem is van meneer mohammed saïd al-sahaf. Google die eens even en de treffende gelijkenis zal u niet ontgaan.


  Maak melding

 15. De vakbondsleider is te laat achter gekomen dat Bouterse het land niet kan besturen.Om een land goed te besturen moet je economische kennis hebben en dat heeft de president niet.Hij heeft alleen maar zichzelf en zijn aanhangers verrijkt met geld van het land. 1.3 miljard is verdwenen en niet te verklaren wat ermee gebeurt is.Het is een ramp voor het volk.Bouterse moet opgepakt en opgesloten worden wegens diefstal.De rechtelijke macht heeft hij al aan de kant gezet dus moet het buitenland ingrijpen in Suriname als ze nog wat willen redden.Dat is mijn advies.Het volk is belazerd door de president liegen en bedriegen is de gewoonste zaak geworden in het land.Ook Hoefdraad moeten ze oppakken wegens verduistering van geld uit Suriname.Deze man blijft maar geld lenen om zichzelf te verrijken.Om een militair het land te besturen is vragen om problemen want die hij alleen maar verstand van wapens om te doden en niets anders.Bouterse je geeft je land schande.Het beste is opstappen en al je bezittingen aan het land terug geven omdat je op een onrechtvaardige manier eraan bent gekomen.Dat is mijn advies an jouw.


  Maak melding

 16. Bouterse heeft een ding bewezen; niemand kan hem iets maken, hij kan doen en laten wat hij wilt. Hij lapt alle wetten aan zijn laars en maakt zijn eigen wetten en regels. Bouterse is nu door het volk gekozen. Hij blijft tot zijn dood president. Hem dwingen af te treden gaat een groot probleem worden.


  Maak melding

 17. B.Wakhoef, je bent zo verblind door racisme dat je niet eens doorhebt dat je een racist bent; eerst zeg je zonder enige restricties dat we in Suriname zonder meer een Hindoestaan tot president moeten kiezen, als we willen dat het goed gaat in Suriname, wanneer ik je ‘gelijk’ geef en Doekhie als alternatief voor Bouterse aandraag, heb je ook allerlei bezwaren tegen de Hindoestaan Doekhie (en Adhin). Ik hoop dat je nu wel doorhebt dat niet de etnische achtergrond van een persoon doorslaggevend moet zijn om een geschikte president van het land te zijn, maar de persoon zijn karakter en instelling. Ik zal als Surinamer, van tevoren, tegen geen enkele Surinamer, van welke etnische herkomst ook, bezwaar hebben als hij/zij president van het land wordt, het enige wat in mijn ogen belangrijk is, is dat die persoon de juiste waarden en normen erop nahoudt. Bouterse, Doekhie, Abdoel, Somohardjo, Sapoen Hooghart en Abrahams zouden b.v. stuk voor stuk van mij geen president van het land mogen worden, niet vanwege hun etnische achtergrond, maar vanwege hun waardeloos, crimineel, corrupt en principeloos karakter.


  Maak melding

 18. Ik ben het volkomen eens met de reactie van @dondia!

  En @Franchepane, heeft groot gelijk met zijn reactie naar die B.Wakhoef, op donderdag 5 januari 2017 om 22:29 uur.

  @B.Wakhoef,
  Wij weten dat je een nazaat van een ‘dalit’ bent.
  Regelmatig kom je met jou racistische opmerkingen op (waterkant.net).
  Je mag van geluk spreken, dat je in Suriname bent geboren.

  02-01-2017 (Bron:ANP)
  Indiase politici mogen hun godsdienst niet langer gebruiken om stemmen te winnen.
  Dat besloot het Indiase hooggerechtshof maandag.

  Geen enkele politicus mag volgens de rechters met een beroep op “kaste, geloofsbelijdenis of religie” vragen om de gunst van de kiezer.

  Volgens de voorzitter van het hof moeten verkiezingen een “seculiere onderneming” zijn.
  India is officieel ook een seculier land, maar politieke partijen richten zich vaak op religieuze groepen.
  Zo staat de BJP van premier Narendra Modi bekend als nationalistische hindoepartij.

  Het hof oordeelde dat verkiezingsresultaten ongeldig zijn als politici om stemmen vragen op basis van religieuze sentimenten.
  De uitspraak komt enkele weken voor de verkiezingen in Uttar Pradesh, de deelstaat met de meeste inwoners.
  Religie en kaste spelen daar traditioneel een hoofdrol in de campagnes.


  Maak melding

 19. Het zal wel een hele manoeuvre worden om de mensen die huizen hebben gekregen van de ndp alsook die voedsel pakketten krijgen ze op te trommelen om tegen de ndp te stemmen. Een kreet als een Hinoestaanse regering gaat jouw pakketten en huizen van je afnemen dan rennen ze terug naar de paarse partij. Zo je moet met overtuigende argumenten komen en authoriteit je zaak bepleiten. Veel geluk. Het wordt tijd. Stop de armoede.


  Maak melding

 20. Het is heel gemakkelijk vanaf de zijkant te roepen dat het te laat is voor actie.
  Ik heb waardering voor deze vakbondsleider die het aandurft om in het openbaar, luid en duidelijk te roepen dat de regering weg moet.

  De politiek van verdeel en heers is in Suriname zo goed ontwikkeld en uitgevoerd dat de mensen verlamd zijn.
  Degenen die van alles hebben gekregen en warmpjes bijzitten nemen genoegen met de situatie. Zij gaan geen acties ondersteunen.

  De vakbond is tot op het bot verdeeld. De grootste clown die tevens vakbondsleider is van de grootste bond zit in de coalitie.
  Het is een allen voor zich situatie (de rest mag stikken)voor de vakbonden en de bevolking.

  Verandering op korte termijn is illusie. Het systeem werkt perfect. Zelf op belangrijke posten zijn er mensen die als olieman de machine goed draaiend moeten houden.
  En deze mensen zijn onder het motto veranderde beleidsinzichten op deze functies geplaatst.
  Sommigen zijn gekwalificeerd voor de job, een deel is slechts op basis van vertrouwen en betrouwbaarheid op de functie beland.

  Toch hoop ik diep in mijn hart dat R.Naarendorp geen roepende in de woestijn is.

  w


  Maak melding

 21. Naarendorp moet maar laten zien dat hij veel in zijn mars heeft. Het is makkelijk om vanaf de zijlijn retorisch te brullen. Waarom gaat de vakbond van R.Naarendorp geen eigen bedrijven opzetten om zijn achterban aan werk te helpen. Nee, nee dat gaan we niet doen.Waarom dan niet?


  Maak melding

 22. het is wel opvallend dat de overgrote meerderheid van de vakbonds bestuursleden een afrikaans uiterlijk hebben. Van mij mag het hoor, het valt wel op. Niet representatief!


  Maak melding

 23. Dre, die Naarendorp denkt aan zijn eigen carrière omdat hij maar al te graag in de publiciteit wenst te blijven. Natuurlijk zijn er gigantische problemen in het land die Naarendorp ook niet kan oplossen. De arbeiders voor wie hij zegt op te komen staan volgens mij allemaal op de loonlijst van een overheidsinstelling.De overheid zal uiteindelijk toch gedwongen worden om een groot aantal van deze onproductieven te ontslaan. Wanneer dat zal gebeuren ligt verscholen in een glazen bol van een waarzegger. Met uitzondering van de belastingambtenaren brenger de algemene ambtenaren geen geld op voor de staat.


  Maak melding

 24. @Johnsjikara belangrijk is dat deze regering alvast weg moet,ze hebben bewezen het land niet te kunnen regeren,wel plunderen en t volk in de steek laten en uitbuiten


  Maak melding

 25. echte nationalist , voor vervanging geldt , wat je weg doet moet er eerst een goeie alternatief komen . Ik zou het niet weten jij wel? Dat land heeft geen capabele mensen want die zitten in andere landen. En in geval jij het ook niet weet , dan zou ik zeggen: Beter slechte bestuurders dan geen. Land zonder bestuurders bestaat niet. De meerderheid heeft destijds gekozen, dat moet men respecteren. De zelfde meerderheid heeft de macht om verandering te brengen.


  Maak melding

 26. @ Franchepane,

  Inderdaad moet het niet gaan om de etnische achtergrond van een politicus maar om de kwaliteiten die deze persoon bezit om Suriname te besturen en te leiden.

  Je vindt dat B. Wakoef een racist is omdat hij vindt dat een hindustaan gekozen moet worden tot president.
  Hoe noem je dan de creolen die vinden dat er nooit iemand met een andere etnische achtergrond dan een creool president moet zijn van Suriname?
  Er zijn zat creolen die heden ten dage nog steeds
  claimen dat Suriname enkel en alleen hun land is.
  Zij claimen dat zij alleen zij de enige en echte Surinamers zijn.


  Maak melding

 27. al mijn reacties worden weg gecensureerd, weg gedrukt..

  waarom eigenlijk..

  we hebben vrije mening uiting, we leven niet in een dictatoriale samenleving..,, althans nog niet..

  suri. is toch een democratisch land met respect voor je eigen mening..


  Maak melding

 28. @tunggak,

  Wil je niet weten hoe Wakoef er uit ziet? Hahaha. Ik denk een oude kale man met een bril en een grote buik en een kunstgebit. Hahaha.


  Maak melding

 29. Johnsjikara@
  Minder als dit kan niet ,dus is er altijd verbetering.
  En REVO, als dit staat revolutie ,dan schieten mijn veters los het was een ordinaire coup


  Maak melding

 30. Precies Haco, minder als dit kan inderdaad niet. Ik ken ook geen enkel land zonder bestuurder. Beter slechte bestuurders dan geen. En bovendien vergeet niet ,het is de keuze van de meerderheid . Dus! wat men zaait dat oogst men ook. Een revolutie is not done! Want dan krijg je Afrikaanse toestanden. De enige die verandering kan brengen is wederom de meerderheid. Maar goed, of die rationeel denken tijdens een verkiezing, dat heb ik mij altijd afgevraagd. Of waren ze zo stoned als een garnaal.


  Maak melding

 31. Mijnheer of mevrouw Wakoef,

  Kent u een etnische groep in de wereld zonder geloof?

  De zwarte mensen die u ten onrechte als kafries d.w.z. ongelovigen bestempeld, hebben reeds 400 jaar voordat de Indiase contractarbeiders voet aan wal zetten in Suriname, dit vergeten land (dr. Albert Helman, de foltering van el dorado) gratis uit het slop gehaald en dasrdoor een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan ‘slands economie. Geen enkele andere etnische groep in Suriname heeft een dergelijke bijdrage aan Suriname’s economie geleverd. Misshien een idee dat u ooit nog leest, black labour, white weath, dirty little secrets about black history, powernomics, allemaal van dr. Claud Anderson.Toen de hindoestanen in 1873 en de javanen in 1893 arriveerden kwam men in vergelijking met de slavernij in een gespreid bedje. Maar u zukt mij nooit in negatieve woorden horen over mijn Javaanse of hindoestaanse broeders, whom i love sincerely. De grote boosdoeners, vsn verdeel en heers, zitten aan de Noordzee in het land dat ooit de bataafsche republiek en republiek der zeven verenigde nederlanden heette. De wortels en pijn van de problematiek die u wenst aan te snijden, en die ik begrijp, liggen dieper. Bestudeer de werjwijze van de in Geneve/ Zwitserland gevestigde BIS bank. En neem daarna gerust 1op1 weer contact met me op.


  Maak melding

 32. HJ Deekman, uitstekende uiteenzetting. Ik hou ook niet van generaliseren. Wat de meeste mensen niet weten is: Dat Boni – de Slaaf voor een revolutie gezorgd in de slavernij. Dankzij hem konden later andere bevolkingsgroepen participeren in Suriname. Dus mensen voordat u allerlei dingen gaat zitten pennen hier , duik even in de geschiedenis !


  Maak melding

 33. Tja,

  STAATSKAS wordt NU leeggeplunderd, en door WIE ?????

  Wie MOORDT onze EIGEN CREOLEN ?????

  SLEEP VERY QUIET !!!

  PS : Wij LEVEN NU EN WORDEN OPZETTELIJK IN ARMOEDE GEDUWD !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.