Schade aan motor vliegtuig Surinam Airways

21
Surinam Airways - Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM

PARAMARIBO, 5 jan – Een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, blijft voorlopig aan de grond. Een motor moet gerepareerd worden, nadat een vogel er in terecht kwam. Het incident dat zich voordeed in Brazilië, heeft direct invloed op het regionale vliegschema.

Er zal naar alternatieven moeten worden uitgekeken. “Door de opgelopen schade kan dit vliegtuig voorlopig niet ingezet worden om vluchten uit te voeren op de regionale route”, zegt SLM-directeur Robbi Lachmising tegenover de Times of Suriname. De reparatie zal plaatsvinden in Belem do Para, waar het incident zich voordeed. De SLM zal de kosten zelf betalen, omdat er niets aan te doen is.

Zogenaamde bird strikes doen zich overal in de wereld voor. Weliswaar worden altijd maatregelen getroffen om dit soort ongelukjes tot een minimum te beperken. “Ondanks deze voorzorgsmaatregelen kun je ze nooit honderd procent treffen. Want dit is ook wel eens gebeurd op Schiphol. Vooral in bepaalde jaargetijden, wanneer je die grote stromen trekvogels hebt”, aldus Lachmising.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. De SLM gaat de kosten zelf betalen zegt dhr, Lachmising,

  Ja wat dacht je dan, dat je het een ander in de schoenen kan schuiven??? Typisch een Surinaamse gedachten gang.eerst kijken of je een ander er voor op kan laten draaien,
  Dit valt nl. onder bedrijfskosten beste man.
  Er zijn natuurlijk ook goede hart werkende mensen in Suriname maar die moeten maandelijks bedelen om hun salaris uit te laten betalen, schande vind ik het.


  Maak melding

 2. @ Isabelle.

  Sorry hoor, je moet niet gaan stigmatiseren, niet alle Surinamers zijn slecht. Dat de heer Lachmising dat zegt, is heel normaal, want hij weet donders goed dat hij deze schade die door een vogel is veroorzaakt nergens kan claimen ! Dus jouw opmerking is naar mijninzien heel dom.
  Het riekt naar discriminatie ; erger nog, als je Surinaamse bent is het dubbel stom.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Zo’n reparatie zal niet goedkoop zijn. Die hele motor moet afgekoppeld, gedemonteerd, schoongemaakt, getest en weer bevestigd worden aan het toestel. Zal wel een duit kosten.
  Die Robbie zal voorlopig nog in de paarse cijfers blijven.


  Maak melding

 4. Volgens RobGlikker is het de schuld van de vroegere Frontregeringen, die hebben 40 jaar lang een ei zitten uitbroeden, zodat ze een ’tingifowru’ op de SLM kist konden afsturen om op die manier de huidige regering een loer te draaien. .


  Maak melding

 5. Don’t panic! uw concurrent was al toch bezig u uit de markt te prijzen. Of het nu een paar dagen- of een paar maanden aan de grond staat, het maakt toch niet meer uit . Who cares?


  Maak melding

 6. Dekho na bhaai, kaise sipahi sluikreclame banawe hai. Agent Moreno arresteert dronken Surinamer en begrijpt diens achtergrond.
  Ik begrijp al lang de achtergrond van kafries. Daar heb ik geen politiereclame voor nodig.


  Maak melding

 7. PANLO, als SLM naar mij had geluisterd, dan hadden ze nu niet stil gestaan, ze hadden 2 boeing 777 moeten leasen om dit probleem uit te stellen, nu kost het handen vol met geld, om de beurt kun je de boeing inzetten en soms de 2e toestel als extra toestel als er pieken zijn in feest maanden of vakantie maanden,,, dan ben je ook goedkoper uit, nu inhuren andersmans vliegtuig voor enkele weken, kost je hele jaarwinst!!!!


  Maak melding

 8. Is die @B. Wakoef, weer bezig met zijn sluipende racistische opmerking op donderdag 5 januari 2017 om 19:18 uur.?

  Geef een reactie op bovengenoemd artikel.
  Dat zou beter zijn.

  Maar wij weten dat @B. Wakoef reeds lang de achtergrond van de volgende personen kent.

  Ophef in India over massa-aanranding vrouwen in Bangalore.
  4-1-2017 Bron:NOS.nl

  In India is ophef ontstaan over de aanranding van groepen vrouwen in de stad Bangalore. De vrouwen werden tijdens Nieuwjaarsnacht belaagd door mannen, toen ze op straat feestvierden.
  Dat gebeurde op verscheidene plekken in de stad.
  Lokale journalisten zagen het gebeuren en deden er verslag van.
  Daarna bemoeiden de politiek en de politie zich ermee.
  Een minister zei dat vrouwen inderdaad waren aangerand, maar de politiechef van Bangalore ontkende dat en zei dat de journalisten het verhaal hadden opgeblazen.

  Nu, na alle aandacht van de media, geeft de politie toch toe dat er sprake is geweest van aanranding.
  Ze heeft videobeelden gekregen van de aanranding van een vrouw door twee mannen en gaat die ene zaak onderzoeken. De andere zaken worden voor zover bekend nog niet onderzocht.
  Inmiddels zijn zes mannen gearresteerd, nadat beelden van hen op sociale media waren verschenen.
  De politiechef heeft gezegd dat vrouwen aangifte kunnen doen.
  Maar de vraag is of dat gaat gebeuren; veel vrouwen vertrouwen de politie in India niet.
  Ook zouden ze niet willen dat hun ouders en andere familieleden weten dat ze hebben feestgevierd.

  Seksueel misbruik van vrouwen is een groot probleem in India.
  De slachtoffers worden vaak zelf als schuldigen aangewezen. Ook nu weer; volgens een Indiase minister is de aanranding in Bangalore het gevolg van de ‘westerse kleedstijl’ van de vrouwen.
  Indiase vrouwenrechtenbewegingen voeren herhaaldelijk actie om aandacht te vragen voor het probleem.

  En tot slot:
  Schade aan SLM-motor zal volgens SLM-directeur Robbi Lachmising, zeer snel worden hersteld.
  Er zal cash in $-US worden betaald.
  Want in Brasil hebben wij ook nog een geheime $-US bankrekening.


  Maak melding

 9. Jammer dat er weer een vergelijking met Nederland moet worden getrokken om geloofwaardig over te komen bij dit natuurlijk voorkomend incident!


  Maak melding

 10. Ach man! ik ben dik tevreden met NL, Ik blijf lekker vliegen met KLM ook al is het eten matig , het gaat tenslotte om zekerheden. Rijke landen houden hun boeing’s tenminste up to date. Gewoon rustig je ogen dicht doen en chillen in je dromen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.