Suriname in programma over gevaarlijkste wegen

24
Rick Brandsteder en Glenn Helder De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld (seizoen 2) aflevering 1

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het TV programma ‘De gevaarlijkste wegen van de wereld’ te zien op NPO3. En dit keer is Suriname aan de beurt! In de eerste aflevering rijden oud profvoetballer Glenn Helder en presentator Rick Brandsteder van Paramaribo via een avontuurlijke jungleroute naar het plaatsje Apoera aan de Suriname rivier.

Over deze uitdagende wegen leren de twee elkaar goed kennen. Onderweg maken ze kennis met dit mooie, maar onherbergzame land door onder andere een goudmijn te bezoeken. Een poging om door een meer te rijden mondt uit in een avontuur om nooit te vergeten.

In het programma worden acht BN’er koppels getest op rijvaardigheid, moed, geduld en concentratievermogen op de gevaarlijkste wegen die deze wereld kent. IJzingwekkend diepe ravijnen, onverharde en modderige gronden en ondoordringbare junglepaden; het zijn een paar voorbeelden van benarde ritten die de BN’ ers in een nieuw seizoen van ‘De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld’ trotseren.

Vanaf 4 januari iedere woensdag om 20:25u bij BNN op NPO 3

- Advertentie -

24 REACTIES

 1. Zo gevaarlijk is deze weg niet als je behoedzaam en geen haast hebt maar bovenal ook een auto moet hebben die in technisch in uitstekende conditie is.
  Deze weg wordt thans door velen afgelegd om de kreken op te zoeken die door enkele bedrijven en de overheid hebben ingenomen. Vroeger kon je lekker vertoeven aan bijvoorbeeld de Mozes kreek maar thans huist er een houtbedrijf waardoor je niet meer je tent en hangmat naast de kreek kunt plaatsen.
  Jammer jammer jammer.
  Er zijn meerdere leuke plekken waar je niet meer welkom bent omdat deze in pacht zijn genomen door bekende zakelijke en politieke figuren.
  Ook dat is bijzonder jammer.

 2. Ze mogen de naam van het programma veranderen. want de wegen van Suriname zijn gevaarlijk JA. maar de weg naar Apoera niet. Dat is een avontuurlijke weg.

  Wat is gevaarlijk? een weg waar je met een snelheid boven de 60 km per uur in tegen gestelde richting tegen elkaar kan botsen.
  kijk maar naar Pad van Wanica./ de weg naar Afobakka/ kwatta weg.
  Eigenlijk alle wegen van Suriname. de rijbanen zijn niet gescheiden in rij-richting.
  en mag er geen langzaam verkeer op de weg? Bromfietsers… die zijn haast ten dode op geschreven.
  voetgangers en fietsers.
  En dan niet te beginnen met weg meubilair.
  Er werd zelf jaren terug gesproken over een andere stad maken. ergens te Apoera omdat het probleem niet opgelost kan worden. Welke regering gaat er ooit naar kijken.
  Er zijn gemiddeld per maand 2 verkeersdoden voor een land mat 500.000 inwoners.
  De wegen in Suriname zijn gevaarlijk, maar de wegen in het binnenland avontuurlijk.

 3. Ze kwamen op weg naar Apoera een meer tegen, waar ze doorheen probeerden te rijden?

  Het programma heeft de verkeerde naam, het had niet moeten heten ‘de gevaarlijkste wegen van de wereld’, maar ‘de grootste mesjogge chauffeurs van de wereld’. De weg naar Apoera is geen highway, maar dat het zo gevaarlijk is, dat het in een programma over de gevaarlijkste wegen van de wereld wordt opgevoerd, is overdreven. Ik heb de film nog niet gezien, maar volgens mij zijn deze twee ‘avonturiers’ opzettelijk van de weg afgereden om door een meer (??) te rijden, om het spectaculairder te maken dan het in werkelijkheid is.

  P.s. Apoera ligt helemaal niet aan de Suriname rivier, maar aan de Corantijn rivier. Ik ben op weg naar Apoera nog nooit een meer tegengekomen, hooguit een plasje of zwamp langs de weg of rivieren met gammele bruggen daarover. Als deze twee mesjogge chauffeurs door het Brokopondostuwmeer (door de Suriname rivier af te dammen ontstaan) wilden rijden dan zijn ze niet gewoon mesjogge, maar hartstikke idioot.

 4. De wegen zijn niet gevaarlijk ,het zijn de mensen die een gevaar op de weg zijn voor medeweggebruikers

 5. Het gevaarlijkste land, met verkeerscriminelen, economische criminelen, politieke criminelen.

 6. Ze konden gelijk een programma maken over gevaarlijke wegen in de stad zelf.Die zijn er genoeg.Een programma over de gevaarlijkste en meest domste lijder in de wereld zou niet slecht zijn!!

 7. Wij surinamers zijn geen avonturiers en ik denk niet dat we van plan zijn die routes te rijden.Gevaarlijke wegen hebben we in de stad zelf.

 8. Apoera ligt nogsteeds aan de Corantijnrivier, niet aan de Surinamerivier. Nu al vind ik de programma misplaatst.

 9. @marron,
  Je bent zeker de leukste thuis op poes na.
  Wan fly-over e gi den mang probleem en dan wil jij metrolijnen gaan aanleggen.

 10. Ik vond dat Glenn Helder wat overdreven met alles, vooral zijn gedrag beviel me niet. Ach ja er zit een remote control op tafel dus, als ik er genoeg van had dan kon ik een andere zender zoeken. Leuk om je eigen land via de tv te kunnen aanschouwen, ben er zelf nooit geweest.
  Althans niet verder dan Afobaka stuwmeer.

  Jacko

 11. Niet spectaculair, wel weer leuk om bekende plekken te zien.
  Triest om de Paranam plant er zo bij te zien liggen alsook de overblijfselen van de treinremise.

 12. Vond het jammer dat er meer gezichten in beeld waren dan de omgeving. Toch wat punten kunnen herkennen.
  Vanaf Alcoa/Suralco kende ik het niet.
  Wel de normale oost-west verbinding richting Nickerie.
  Mooie beelden zolang het niet hun koppen waren.

 13. Warom regering geef toestemming voor sulke film. Is geen promosie voor toeriste aantrekke. As wil jij seggen tegen toeriste dat kom niet, die weege in Surinaam is gefaarlik, dang waar jij ben mee besig mang.

 14. Waarom zo negatief.
  Deze serie gaat in de eerste plaats om de chauffeurs,om elkaar te leren kennen,om lol te hebben en wanneer leer je je medemens kennen…….precies,als je problemen hebt .en dat is waar het hier om gaat.Wat hadden die jongens een schik.SUPER!!Ik ben blij dat ik een stuk Suriname heb gezien en ik heb ervan GENOTEN.

 15. Via deze beelden kon je ook concluderen wat de boeven het land aangedaan heeft!! vooral de projecten achterwege zijn gelaten, nadat er heel veel er in was geïnvesteerd!! Zag je de wegen?? een en al een modderpoel!!

 16. VETBOL,je laat mij lachen.
  Programma valt tegen is niets doet niets.
  suriname heeft geen gevaarlijke wegen.suriname is kapot gemaakt.Infrastructuur is zoek.Niet aantrekkelijk voor toeristen.

 17. Zelden zo’n slecht programma gezien waarin de natuur amper in beeld kwam terwijl twee maatschappelijke mislukkelingen constant in beeld kwamen met irritante lachbuien. Daar betalen wij als consument onze belasting voor. Onmiddellijk stoppen met deze schaterende nietsnutten.

 18. Mensen maak je niet druk om deze wegen!! Er komt een spoorlijn binnenkort volgens Bouta!! en jawel hoor, u moet blijven geloven!!

  Toen niet, nu niet en nooit niet!!

 19. Het programma kon heus objectiever en educatief zijn. Indertijd hadden een paar Belgen een veel betere productie gemaakt. Trouwens Glenn Helder kon zich best minder aanstellen en puberaal doen bah!

 20. magnificent points altogether, you just gained a emblem new reader. What would you recommend about your publish that you made some days ago? Any sure?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.