‘Geen geknoei meer’ met gesubsidieerde voeding in Suriname

19

PARAMARIBO, 4 jan – Corruptie en andere vuiligheid wordt zoveel mogelijk vermeden bij de verdeling van gesubsidieerde voedsel pakketten. Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken & Volkhuisvesting wil geen herhaling van het schandaal van vorig jaar. De regels worden strenger.

Onder meer moet voorkomen worden dat de ‘voedselpakketten’ in verkeerde handen terechtkomen. Vorig jaar werden enkele militairen aangehouden. Samen met burgers was een netwerk opgezet voor het stelen van duizenden voedselpakketten. De pakketten werden dan doorverkocht. De pakketten waren bestemd voor hulpbehoevende burgers, die geregistreerd staan bij Sozanet, het hulp systeem van het ministerie. Burgers klagen overigens ook over willekeur.

Bij de verdeling zou meer gelet worden op politieke loyaliteit. Dogojo zegt tegenover de Ware Tijd dat het systeem onder de loep is genomen. Onder meer is vastgesteld dat er wijzigingen nodig zijn. De controle zal worden verscherpt. Ook komt er een herkenningsteken op de voedsel pakketten. Die moeten zo te onderscheiden zijn van de pakketten van andere organisaties. Ook moet het verkopen er moeilijker door worden.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Het is heel gemakkelijk om aan te geven dat dingen andrs moeten, waar blijft de concrete voorstellen, wat voor waarde heeft het om pakketten te voorzien van een speciale label?, is dat niet verwijderbaar? Hoe meer geschoold hoe dommer, en zo wordt het volk ook dom gehouden. Kan zij een lijst produceren van mensen die daadwerkelijk in aanmerking moeten/zullen komen voor een pakket of een gesubsideeerde pakket. Zij weet niet eens hoeveel mensen onder de armoede grens leven..Laat zij dit eerst nagaan alvorens weer met het pakketten systeem te beginnen.


  Maak melding

 2. Su ligt toch niet in afrika, waar mensen van voedselpakketten afhankelijk zijn? De leiders moeten zich schamen dat zij het land naar de afgrond hebben gebracht.


  Maak melding

 3. Mensen op deze site/forum, laten wij met een goed begin beginnen!!

  allen de allerbeste wensen voor 2017 en moge GOD onze wensen in vervulling brengen.

  GOD zij met ons en onze Suriname!!! Laat de Duivels verjaagd worden en de vooruitstrevende mensen tot bezinning komen!!


  Maak melding

 4. Het feit dat voedselpakketten worden/werden gestolen enof doorverkocht zegt al genoeg over de mentaliteit van deze figuren net als het stemmers op de meervoudige moordenaar/crimineel als press.

  MOREEL VERVAL


  Maak melding

 5. Maatregelen treffen is één ding maar controle op de uitvoering van die maatregelen is van een andere gehalte.
  Bijvoorbeeld:
  Maatregelen tegen drugs verkopen en de controle op die maatregelen laten uitvoeren door de importeur / kweker van de drugs.


  Maak melding

 6. En waar zijn de militairen, die het vorig jaar de voedselpakketten gestolen hebben, gebleven? Zijn ze overgeplaatst/bevorderd naar het kabinet van de president om raadsadviseur Abrahams te adviseren?


  Maak melding

 7. Suriname is al leeg geroofd en staat voor het maximale in de schulden. De buit is al binnen.
  De regering kan nu makkelijk met allerlei uitspraken komen die men graag wilt horen ” het roer moet om, we gaan nu corruptie aanpakken, etc. ”
  En het volk geeft ze een staande ovatie.


  Maak melding

 8. Dogojo klinkt goed. Baasje eerder klinkt goed. Maar daar zal het blijven. Praten. Dat alleen ndpers pakketten hebben gekregen wordt niet erkent en dat iedereen die het nodig zal krijgen wordt niet bevestigd. Geen verandering te verwachten.

  Openbare aanbesteding voor het leveren van de pakketten vergeet het maar. Door blijven gaan met de onderhandse aanbestedingen en goede zaken doen met partijgelieerden.


  Maak melding

 9. Broko,

  Dogojo, jou volksstammen zijn niks doeners, willen alles, ja Alles gratis.
  Laat ze gaan werken, geef ze niet gratis.
  Over 100 jaren heb je het zelfde probleem, Alles Gratis.


  Maak melding

 10. Misgien mefrau Ingriet moet uitdeele die pakette. Dang alles sal beeter gaan. Mefrau Ingriet gaat niet steele, want se wil niet self eete die goetkoope dinge.


  Maak melding

 11. @@ Damsco!! Het komt zeker niet goed over bij je!! Soort kent soort! Je bent een echte regelrechte crimineel!! Je hebt je hier wel bewezen!!! Hang je zichzelf op nu dat nog kan!! hou de eer aan je zelf!!


  Maak melding

 12. Meeeennnnn,,,dit klinkt als : Al het kalfje verdronken is dempt men de put! Men wist toch van te voren dat zulke dingen gebeuren?Het lijkt wel of de hersens van die organisaties aangetast zijn door de hitte van de zon. Een goed opgezette plan werk altijd, en hou je foute figuren op afstand. Ik vraag me af,wat zou er gebeuren als er miljoen mensen daar zouden wonen, vult u maar in !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.