Ministerie geeft financiële ondersteuning aan projecten

12

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie heeft vorige week aan enkele organisaties een financiële ondersteuning gegeven voor het werk dat zei verrichten. In een persbericht maakt de voorlichtingsafdeling bekend dat het ministerie van Handel en Industrie (HI) in Suriname gaat voor de bevordering van industrialisatie en versterking van de private sector.

De minister benadrukte dat HI van oordeel is, dat de sociale omstandigheden moeten worden verbeterd, echter zegt de bewindsvrouw, dat ze toch binnen haar kerntaken wilt blijven. Enkele organisaties, die voor een financiële ondersteuning in aanmerking zijn gekomen zijn: Tranga Nakie Kwakoegron, een organisatie bestaande uit 27 vrouwen, die samenwerken en doen aan cassavateelt. Zij hebben voor de verwerking een machine nodig om cassava te raspen.

De Suriname Chefs Association, die Suriname internationaal vertegenwoordig, heeft van de minister een financiële ondersteuning ontvangen voor 1 ticket. Hanaba Ijarono (Arowaks voor Vrouwen Sta Op) is een groep vrouwen, die doen aan tuinbouw, handycraft, voorlichting en medicijnen. Stichting Rumas van Emmy Hart kwam ook in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Zij wil namelijk een Tuinbouwproject voor 8-10 jongens opstarten, zodat die ondernemend kunnen worden.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. Het blijft blij maken met wat dooie vissen.
  De vele sociale instellingen geven een indicatie van hoe er ‘bijna’honger geleden wordt in het land.
  So so pina.


  Maak melding

 2. Pfffffff…zoveel bar-barie werd gemaakt omdat men gekonfijte vruchten zou exporteren .na 1 export is het stilte rond deze onderneming!
  Resultaat; Ramp,een grote ramp!


  Maak melding

 3. Die gele verrotte Surinaamse diepvriescassave die hier in de toko’s ligt is echt een aanfluiting voor de export van het land. Ik hoop dat ze dit jaar eens frisse cassave exporteren.


  Maak melding

 4. Toen ik de titel van het artikel las dacht ik eindelijk infrastuctuur voor de ondernemingen. Iemand heeft eindelijk geluisterd naat de lobbying van de ondernemers.Was het niet. Wel leuk voor de vrouwen hoor. Ook voor de jongens. Jammer geen deviezen voor Su.


  Maak melding

 5. Wat deze vrouwen hebben bereikt is een druppel op een gloeiende plaat. Ik denk niet dat het zonder slag of stoten tot stand is gekomen. Zij hebben hoe dan ook flink moeten ingespannen en daarom zie ik geen reden voor kritiek. Ik zou eerder roepen : Goed zo dames, ga zo door. Sociaal maatschappelijke vorderingen moet je altijd toejuichen en niet afzeiken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.